Jump to content
PirateClub.hu

Hivatalos kép az Opel Amperáról


Viktor007
 Share

Recommended Posts

Idő előtt látott napvilágot a Chevrolet Volt európai változatának szánt Opel Ampera első hivatalos képe. Az autó megjelenésének egyetlen akadálya az lehet, ha közben a német gyártó csődöt jelent.

 

Az Ampera külsejében szinte kizárólag orránál tér el a Volttól, s míg a Chevy modellje elméletileg jövőre megjelenik, a németek négykerekűjére 2011-ig várnunk kell. Meghajtásáért ugyanaz a Voltec rendszer felel, amelyet a GM nemrégiben a Cadillac Converj tanulmányban is bemutatott. Ez gyakorlatilag a GM E-Flex hibrid rendszerének legújabb verziója, amelyben ugyanúgy egy elektromos motor és egy belső égésű erőforrás dolgozik össze a számítógép által vezérelt módon.

 

Az Ampera pusztán lítium ionos akkumulátorokról töltött elektromos motorját használva akár 65 kilométeres utakat is megtehet, csak ez után lép működésbe a benzinmotorja. Ennek köszönhetően elméletileg lehetővé válna, hogy napi használat során, rövid utakat megtéve csupán a - két-három óra alatt feltölthető - elektromos motort használja a vezető. Ha egyszerre működik mindkét erőforrás, az a GM szerint 800 kilométeres hatótávolságot tesz a modell számára lehetővé.

 

Természetesen az autó csak akkor valósulhat meg, ha az Opel legalább 2011-ig képes átvészelni a gazdasági válságot és nem omlik össze.

 

20090302opel1.jpg

 

(origo)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...