Jump to content
PirateClub.hu

Filmajánló


joey1988
 Share

Recommended Posts

Ponyvaregény

Kutyaszorítóban

Casino

Nagymenők

Taxisofőr

A remény rabjai

Memento

Tökéletes trükk

Szemtől szemben

Harcosok klubja

Hetedik

Játsz/ma

Amerikai História X

Torta

Blöff

A ravasz az agy...

Bank job

Kiképzés

Legbelső félelem

Volt egyszer egy Amerika

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Annyi jó filmet láttam, hogy csak na, ezért írok egy kis listát :)

Humor:

Borat ( nagyon kemény, izomláz az egész családnak :D)

Ali G indahouse ( kegyetlen)

Sziki szökevény ( Leslie Nielsen...)

Kalandférgek ( HAverommal csak 2 részbe tudtuk végignézni,mert nem hallottunk semmit a röhögéstől)

Hullajó terv ( nem rossz :D)

 

Fantasy:

SW1-6

HArry Potter 1-5

 

Akció:

Ryan közlegény megmentése

Ellenség a kapuknál

Katonák voltunk

 

Egyenlőre ennyi :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nekem Smurf-fal egyezik elsősorban az ízlésem, az ő kedvencei közül az enyémek is:

Szemtől szemben, Amerikai história X, Alien 1-4 (nekem elsősorban az 1, de mindhármat megnéztem vagy 50x :D), Star Wars 1-6 (főleg a 3, illetve a 4-6., az első 2 számomra felejthető), Ben Hur, Esőember, Közönséges bűnözők, Mulholland Drive, Szárnyas fejvadász, Ütközések, 12 majom, Ponyvaregény, Hetedik.

Hiányolom viszont az ő listájából a követezőket:

A Gyűrűk Ura, A szakasz, Elit alakulat, (ha már Szemtől szemben, akkor a) Serpico és a Taxisofőr (is), (ha már Esőember, akkor) Forrest Gump (is), Mátrix (nekem csak az 1.), (ha már Ben Hur, akkor a) Spartacus (is), Holt Költők Társasága, Az élet szép, Hatodik érzék, Jákob lajtorjája, (ha már Ütközések, akkor a) Pillangó-hatás és a Lélegzet (is), Legbelső félelem, Trója (nekem jobban tetszett a 300-nál), (ha már Szárnyas fejvadász, akkor a) Gattaca (is), Volt egyszer egy vadnyugat, Volt egyszer egy Amerika, Vad banda, A hét mesterlövész, Veszedelmes viszonyok.

Ezek azok a filmek, amelyeket vagy tucatszor is képes lennék újranézni, és ez nálam a minőség mércéje.

A magyarok közül imádom Az ötödik pecsétet és a Bohóc a falon-t. A vígjátékok közül pedig elsősorban a Monthy Pithon a mindenem, főleg a Brian élete és a Gyalog-galopp. A sorozatok közül: a Twin Peaks.

És a következő filmeket még néhányszor meg kellene néznem, hogy teljes mértékben felfogjam :D: Donnie Darko, Harcosok klubja, Amerikai szépség, A faun labirintusa. Nem mintha a Mullholland Drive-ot most is érteném, de az már elsőre megtetszett :D.

Link to comment
Share on other sites

Rob74 már ellőtte az alap és jó filmeket. Itt mindenképp a klasszikus és a kultikus zónából is merített egy párat. Ezeket kár is lenne felsorolni, hisz, ha nem láttad magadra vess:)

 

Szerintem ha darálós zombi horror, akkor Fulci vagy Argento. Mindketten maradandókat alkottak a maguk nevében.

Elvontabb témában: David Lynch munkássága (Lost Highway), illetve Larry Clark filmjei (Bully, Kids, Ken Park)

Vígjáték (nálam szintén a MP-remekművek) bár a mai vicces filmek közt is akad néha egy-két gyöngyszem pl: Clerks..ide sorolnám XDDDD a Bárányok harapnak-ot is XDDDD

Imádom a keleti filmeket, főleg amit Takashi Miike rendezett (Koroshiya 1,One Missed Call) Szintén keleti: Host, Marebito, D-day, Machine girl, Battle Royale...etc.

"Dráma" szinten: Az Amerikai História X, és a Hetedik hatalmas kedvenc...a Requiem for a dream is megér egy nézést, A Halálsoron pedig alapmű mindenkinek

De, ha King, akkor a Kedvencek temetője, Christin, Ragyogás (Jack Nicholsonnal), A Köd sem rossz, illetve az Atlantisz gyermekei.

Plusz: szinte minden - minden szinten képregény adaptációk

 

Ráadás:

 

Rémálom az elm utcában

Szörnyecskék

Halloween

A dolog

South Park film

Gyerekjáték

Alkonyattól Pirkadatig

Született gyilkosok

Gonosz halottak

Addams family

 

És Johnny Deep filmjei....

 

Link to comment
Share on other sites

Cybernoise, látom, horror-rajongó vagy :).

A zombie-filmekről: anno vagy 1987-ben (14 évesen) láttunk egy ilyen filmet, és mind a mai napig nem tudom, ki rendezte és mi volt a címe. Úgy kezdődött, hogy egy gyárban kutatók kísérleteztek valami vírussal, és az egyikük védőruhája alá beszaladt egy patkány, és elharapta a torkát. Emlékszem még arra a részre is, amikor valamilyen afrikai törzs fehér kukacokat zabált (elég gyomorfelforgató látvány volt).

Nem tudod, mi ennek a filmnek a címe és ki rendezte?

A Rémálom az Elm utcában 1. része nekem is tetszett, anno ez volt az egyik top a horrorban. A Stephen King-féle "Az" lett volna talán valamennyi horror közül a legfélelmetesebb, ha nem szúrják el a végét. Viszont attól a bohóctól még ma is kiráz a hideg...

 

Link to comment
Share on other sites

Nos, mivel én vagyok az utolsó hozzászóló, magamat egészítem ki :D.

A 98. hozzászólásban azt írtam, a Donnie Darko-t újra kell néznem ahhoz, hogy értékelni tudjam. Újranéztem, és hála sadf-nak, a rendezői változatot, ami 20 perccel hosszabb a moziban vetítettnél. Hát, gyerekek, mit mondjak? Hatalmas film, az ember napokig a hatása alatt áll, mint a Pillangó-hatásnál, ha elkapja a fonalat. És telis-tele van rejtett utalásokkal, mégsem (vagy ezért nem?) tudja mindenki azonos módon értelmezni.

Én egy álomként fogtam fel a történetet, amely valahogy a jövőbe lát, de másnak tuti mást mond. Viszont érdemes odafigyelni a mozis részletre, amikor Gretchen és Donnie éppen a Gonosz halottakat és a Krisztus utolsó megkísértését nézik (illetve a lány alszik, Donnie pedig Frankkal társalog filmnézés közben). És szerintem egyáltalán nem véletlen, hogy éppen ezt a 2 filmet adják a moziban.

És ha már említettem Krisztus utolsó megkísértését, hát ezt a filmet is a "mindenképpen látni kell" kategóriába kell sorolnom. Nemcsak azért, mert sok a párhuzam ez a film és a Donnie Darko között, és mert a katolikus egyház betiltotta a nyilvános vetítését, hanem mert egy másik, egy "emberibb" Jézust mutat be, Scorsese rendezésében.

Link to comment
Share on other sites

Valaki segítsen!!Keresek egy filmet!!!

Tim Roth rendezte ,The War zone a címe.Akinek van ötlete honnan tudnám megszerezni ,annak hálás lennék!Előre is köszi!

Link to comment
Share on other sites

Huuu köszi, kíváncsi leszek!!!!A feliratszerzéssel nem lesz gond.Még egyszer kösssz!!!!!!!!!!!!!!!!!! :happy:

Link to comment
Share on other sites

Hát, cybernoise, nem semmi egy lista van ezen az oldalon :D. A huszonakárhanyadik oldalig átböngésztem, de egyik sem volt az a film. Azért köszi a linket :).

Mindegy, talán Zombies volt a címe, vagy mi, de még a videózás hőskorában néztük, a '87-es bankettünkön, még szinkron sem volt hozzá, hanem "alábeszélős" film volt, mint az akkori filmek java :D. És akkoriban még tök mindegy volt, mit néztünk, akkora csoda volt a videomagnó is. Változnak az idők...

Link to comment
Share on other sites

Kicsit lerágott csont az a Normandia de valóban az egyik legjobb sorozat!!!Egyik személyes kedvenc!

 

De ha sorozat akkor Twin Peaks!!Kötelező!

Link to comment
Share on other sites

Sok filmet felsoroltam, de sorozatokból csak egyet: a Twin Peaks-szet. Tegnap viszont megnéztem a Kaliforgiá-t (Californication), és úgy érzem, ez szintén olyan sorozat, amit mindenkinek látnia kell, kivéve, ha nagyon feminista, hímsoviniszta vagy bigottan vallásos az illető.

Angolul (feliratosan) kezdtem el nézni, majd a magyar szinkronos epizódokkal fejeztem be, és érdekes módon valahogy teljesen más a kettő, holott tök ugyanaz a film. Eredeti nyelven valahogy a sok poén ellenére is szomorkás a film, míg a szinkronos változatban Epres Attila (David Duchovny filmbeli magyar hangja) szinkronja még a legkétségbeejtőbb szituációkban is poénosra tudja váltani a hangulatot. Senki ne panaszkodjon, hogy a magyar szinkronok rosszak, mert itt aztán jó néhány esetben sokkal jobb a magyar szöveg, mint az eredeti.

Szóval mindenki döntse el maga, hogy melyiket nézi meg: a "humorosabbra sikerült" szinkronizált részeket, vagy a komorabb eredeti nyelvűeket.

És amellett, hogy a sorozat egy végtelennek tűnő orgia, van némi mondanivalója is, ha az ember nem csak a poénokra figyel. Vannak mondatok, amelyek az ember komolyabbik énjét is mélyebben megérintik. Szóval érdemes megnézni :).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nekem ezek nagyon tetszettek (+ ami nem jutott eszembe :)):

 

- Csontdaráló (The Longest Yard)

- A sötét lovag (The Dark Knigt)

- A remény rabjai (The shawshank redemption)

- Jackass, Jackass 2, Jackass 2.5

- Ezelet még nem láttam de már le van töltve, és úgy tudom nagyon jó film: Keresztapa 1-3 (The Godfather)

 

Szerk.:

- 300

- 21- Las Vegas Ostroma (angol címet nem tudok)

 

Angolul néztem meg, feliratosan ezeket:

- Csontdaráló

- A remény rabjai

- Keresztapa-t is feliratosan töltöttem le

- Jackass 2.5

- 300

- 21 - Las Vegas Ostroma

 

Jobban bejön nekem az engdub, hunsub párosítás (magyarul az angolul beszélő magyar feliratos filmek), szerintem ezek a filmek csak angolul, az eredeti hanggal jók.

 

 

Jobban tetszik a

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

mar valaki irta,de en is ajanlanam a Ravasz az agy és két füstölgő puska cső című filmet (The Lock ,the Stock and two smoking Barrels).

nem irnek tobbet,ezt mar lattam minimum 20x de meg legalabb ennyiszer megnezem.nem tudom megunni a poenokat benne,egyszeruen mestermu. nem az a szanalmasan halalrarohogos poen,hanem az ami nem fog szerintem sohe kioregedni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...