Jump to content
PirateClub.hu

Nostradamus Hungaricus


hidden
 Share


Recommended Posts

Hidden: Úgy már nem tartom érdemesnek elolvasni, hogy nem sorrendbe vannak... a jóslatok elvileg igazak, és akkor ha olyanokat tudott, meglátott, mint a kettes számrendszer, meg "A csellel hatalomra segített" meg rendelésre magyarokat 'jövendölni', akkor ezeket sorrendbe rendezni se jelentett volna gondot neki, szerintem.

Link to comment
Share on other sites

b4m : valóban érdekes a betűkből számok sztori, de ne felejtsd el, az eredeti kézirat 1844-ben, Párizsban jelent meg, gróf Zichy Jenő pecsétjével hitelesítve. Nem tom mit látott, vagy mire gondolt Nostradamus, mindenesetre valóban elgondolkodtató, ha esetleg a digitális adatrögzítésről ír. Ezt azonban mi/Te csak gondoljuk, nekünk ez ugrik be, amikor erről a versről beszélgetünk. De ettől még lehet bármi egyéb is.

 

ggslm : Azért nincs igazad (szerintem), mert Nostradamusnak egyátalán nem volt feladata az írások értelmezése, s mint olyan, időrendbe szedése. Ő a látomásait a jelenések sorrendiségében közölte, ahogyan látta a képeket egymás után, sztem halvány sejtelme sem lehetett arról, hogy mit lát és az mikor fog megtörténni, kivéve persze azokat, amik eleve évszámmal voltak ellátva. De erről érdemben igazán ő tudna nyilatkozni.

 

Amit még szeretnék itt hozzáfűzni, és most tekintsünk el attól, hogy ki írta meg milyen sorrendben, ezen művek akkoris megérdemlik a figyelem középpontját, ha pistabácsi fejéből pattantak ki a sztorik egy borittas délutánon a kortsmában a harmadik kisfröccs mellett, mert homályosan ugyan, de mindenképpen utalnak a már megtörténtre, sokkal korábbról.

Ha azt gondoljátok, hogy ez olyan egyszerű, itt a lehetőség, dobjatok össze egy pár négysorost, és ha fent áll még a pirate, visszatérünk rá egy-két év, de lehet csak pár hónap múlva. ;) Ezzel igazolni lehetne azt a tév, vagy nem tévhitet, miszerint utólag mindent meg lehet magyarázni.

 

hajrá ifjú jövendőmondók ;)

 

hidden

 

ui. csak egy kis statisztika :) Manapság kb. 1000 emberből egy hiszi, vagy gondolja úgy, hogy a mindenkori kormány sikerre viszi a magyar gazdaságot, ezzel szemben 32 itteni szavazóból 6 gondolja (jelenlegi állás), hogy Nostradamus nem smafu. Hát, úgy legyen, fentiek alapján bízom benne, hogy lesz még nagy és szabad Magyarország, európa büszkesége.

 

hidden

Link to comment
Share on other sites

Igaz nem a Nostradamus Hungaricushoz tartozik csak részben... Mikor beleszáltak a gépek az ikertornyokban kit vettek elö Nostredamust! Akkor arrol szóltak a hirek hogy Oszama bin laden a 3. dik antikrisztus, Nostredamus megmondta!!! Csak állnéven irta az öreg OBAMA és ebböl csináltak Oszama bin ladent, mert a név az egyezik a röviditésböl! Na most ki az amcsik elnöke? Obama! Én már itt belegabalyodtam az egész mesébe! :D

Link to comment
Share on other sites

Azért nincs igazad (szerintem), mert Nostradamusnak egyátalán nem volt feladata az írások értelmezése, s mint olyan, időrendbe szedése. Ő a látomásait a jelenések sorrendiségében közölte, ahogyan látta a képeket egymás után, sztem halvány sejtelme sem lehetett arról, hogy mit lát és az mikor fog megtörténni, kivéve persze azokat, amik eleve évszámmal voltak ellátva. De erről érdemben igazán ő tudna nyilatkozni.

 

Nem volt feladata? Neked mióta feladatod értelmezni, amit látsz?...

Azt mondtad, azért írt ilyen homályosan, mert az akkori szavakkal csak úgy tudta körül írni... tehát tudta mit lát. Ha olyan részletes infókat kapott a jövő világáról, hogy kettes számrendszer és "A Nagykövet cselt vet, összeesküvést sző" következetesen megtudta volna becsülni, hogy ezek milyen sorrendben játszódnak, pl a technológiákról.

 

szerk:

dobjatok össze egy pár négysorost

Ehhez egyébként kell egyfajta született tehetség. A rímfaragás nem mindenkinek megy...

De oké, jó mókának ígérkezik később teszek egy próbát :D (momentán van jobb dolgom és szellemileg sem vagyok a toppon)

és ööö bocs az értetlenkedésért, de a két statisztika, hogy függ egybe? politikus-nostradamus -> jobb világ. Oo'

Link to comment
Share on other sites

norbee21 : azért szerintem a 3. antikrisztus kicsit durva, ha már jövendölésnél tartunk. Azt gondolom, hogy antikrisztus csak egy van, illetve lesz, de ő még nem jött el. Egyátalán ki volt az előző kettő? Persze a média lépten-nyomon mindent belemagyaráz a dolgokba, ettől eladható a sztori. De Oszama távol áll attól hogy antikrisztus legyen, nem beszélve arról h valahol még igaza is van. de ez egy másik téma.

 

ggslm : Nekem sem feladatom értelmezni az írásokat, sőt nem is értek hozzá, csak beszélgetünk róla. Azt nem vágom h miért nem érted meg, hogy ha mondjuk, maradjuk a 9/11-nél, lát egy pillanatra egy mai, new yorki városképet, két lángoló felhőkarcolóval, óriási füsttel épp leomlani, hogy 1. miért kellene tudnia, hogy mit is lát éppen, hogyan értelmezhetné azt, hogy a tornyok valójában épületek??? És mondjuk h csak felvillanó képkockákat lát. 2. honnan kellene tudnia, hogy az mikor történt? Előbb e vagy utóbb, mint pl. az öbölháború???

Vagy ragadjuk ki a kettes számrendszert.

 

"Betűk lesznek számokból kirakva,

miket még fel sem fog az értelem.

 

Jó, itt elég valószínű a kettes számrendszer, de nem tudhatjuk, mit látott Nostradamus, amit így öntött versbe.

Betűkből számok ... erről nekem a latin és a római számok jutottak eszembe. Fogalmam sincs, de a francia nyelvnek nincs köze a latinhoz esetleg? Közös gyökerek?

Erről eszembe jutott egy régebbi sztori a pápai süvegről, meg a rajta lévő feliratról, azóta, hogy kiderült, már nem hordja a pópa, de a nyolcvanas években ez volt a fején. Volt ezen egy felirat:

 

VICARIUS FILII DEI - Isten fiának helytartója. Addig hordta, míg valami összeesküvés gyártó kisiparos ki nem találta, hogy a betűk számértéke 666. És tényleg. Ha figyelembe vesszük, hogy a latinban a V helyettesíti az U-t, összeadva 666 :) Na onnan a pápa új kalapot rendelt a sarki zsidótól :D

 

Na és a jóslatok a politikával úgy férnek össze, hogy mindkettő szenvedő magyarországot ígér dicső jövővel. Csak a politikusi plane kevésbé hihető a köznép számára, mint a nostradamusi. :)

 

ascool: annak az írásnak, amit senki nem tud megfejteni az égvilágon semmi értelme nem lenne. Nostradamus is megátkozza azokat az értelmezőket, akik tudatlanul próbálnak belelátni az ő próféciájiba. De nem zárja ki azt hogy a látók lássanak.

 

hidden

Link to comment
Share on other sites

Én nem azon az elven vagyok, hogy ezeket a jóslatokat utólag magyarázzák be, hanem azon, hogy utólag írják.Mitől vagy olyan biztos, hogy amit te egy könyvben, vagy az interneten olvasol, az Nostradamus eredeti jóslatai alapján készült?Simán írhatnak át dolgokat, vagy pluszba.A kapitalizmusban nem zavarja az embereket, hogy milliók arcába hazudnak, ha az jó pénzt hoz a konyhára.

 

Bin Ladennek meg nem sok köze volt a tornyok lerombolásához, mint azt bizonyították teljesen elfogadható, és cseppet sem alaptalan érvekkel.Legalábbis nem a repülőktől dőlt össze a két torony.

Link to comment
Share on other sites

hidden: "Nekem sem feladatom értelmezni az írásokat, sőt nem is értek hozzá, csak beszélgetünk róla" na újra mert kezdek belezavarodni: Azt írtam - ha nostra ilyen részletesen látta a jövőt és magyaroknak tudott jósolni, akkor időrendi sorrendbe is tudta volna rakni(ehhez nem feltétlen kellett volna csodaképesség, meglehet saccolni a technológiákról pl).

erre írtad - nem volt feladata értelmezni az írásait, akkor pláne nem tudni a dátumot.

Ezért írtam, neked mióta "feladat" értelmezni amit látsz(mivel amit látott azt írta le)? Evidens dolog. De ez mindegy is. Homályosan írt, mert nem ismerte azt a szót h repülő, oké. Bár a példa nem jó, tudjuk h kamu a 9/11-es, a többit meg egyértelműbben is írhatta volna.

Érdekesség: Megírta többszáz évvel ezelőtt, hogy az AQUA kiadó fogja terjeszteni írásait. Mikor elolvasta a főnök biztos valami belső késztetést érzett, hogy tényleg kiadja :D Nah, de nem ez, hanem hogy ezt leírta nostra, de azt nem, hogy FIDESZ. Pedig kampányok idején pl mindenütt csak az ő(és a másik fél) plakátjait látni..

Nem mondom, hogy az eredeti mű annyit ér, mint egy bucimaci képregény(mert akkor érvelni kéne:D) de ez a special hungary edition, remélem számodra is csak jó olvasmány, de nem vitás, hogy kamu.

 

De Oszama távol áll attól hogy antikrisztus legyen, nem beszélve arról h valahol még igaza is van. de ez egy másik téma.
Ja, erre ott van a "Kik is uralják a világot?", tessék megnézni a videókat :D
Link to comment
Share on other sites

b4m : hogy utólag írják a dolgokat? Mihez képest utólag? Mert a hungaricus valóban ki lett adva 1996-ban. Ha most arra gondolsz, hogy 96 előtt írták, és mintha régi lenne úgy adták ki, fogadjuk el. De le van benne írva pl. a vasutassztrájk is. Az meg most volt. Bőven vannak benne 96 utáni utalások és elég egyértelműek.

Vagy az óriási munkanélküliség sem volt egyértelmű 1996-ban és az is le van írva. 96-ban mindenki azt gondolta, hogy pár éven belül a fejlődés útjára lépünk. A többi, környező országok szépen lassan emelkednek is gazdaságilag. Angliában élek, itt rengeteg a lengyel vendégmunkás, szépen lassan szállingóznak haza, mert az itteni minimálbért szépen lassan közelítgeti az övék. Igazából tényleg csak magyarország van szarba de nagyon.

Most ha utólag írták, de azért nem ma vagy tegnap, hanem a 90-es években, akkor is, akik írták, tudtak előre dolgokat. Akkor meg az a kérdés, kik írták, akik tudtak előre erről a gazdasági csődről??? Ez a másik érdekes kérdés akkor.

 

ggslm : Igen, ez a dolog létezik, vagy létezhet így, hogy van egy nyomdám, AQUA és látom a jóslatban, hogy én fogom kiadni, hát kiadom :) Valszeg én is ezt csináltam volna. De attól még az le volt írva, hogy AQUA. Egyébként való igaz, fogalmam sincs a hungaricus eredetéről. Illetve azt tudom, ami az előszóban le van írva. De azt azért én is elfogadom hívőként, hogy semmilyen írás nem igazolhatja önmagát

Ezen azt ártem, hogy pl. a biblia is tartalmazza hogy aki ezen iráshoz hozzátesz, vagy elvesz belőle, átkozott lészen, mert ez isten írása. Na ez nem szó szerint van így, de én azt mondom, hogy ha isten annyira akarja, hát megíratja az angyalokkal teszem azt és akkor az egy valóban szent könyv lesz.

Nem beszélve arról, hogy maga a biblia korántsem teljes, asszem a tridenti zsinat válogatta össze valamikor a 400-as években a szent könyvekből, ami jópárszáz könyvvel többet jelent, és maga jézus is ezekből idézett, ugyhogy ez ennyi.

 

hidden

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...