Jump to content
PirateClub.hu

Nostradamus Hungaricus


hidden
 Share


Recommended Posts

Nostradamus 99 próféciája, magyar fordításban a magyaroknak. kiváncsi vagyok a véleményetekre, illetve ragadjatok ki egy-egy próféciát és próbáljátok értelmezni a saját elképzeléseitek szerint.

 

Mindenképpen tüntessétek fel, hogy hányadik próféciáról beszéltek.

 

A link a jóslatokhoz: Adobe pdf format

 

http://data.hu/get/1158866/Nostradamus_Hungaricus.rar.html

 

ui. Puskának ott az utolsó lap, de azt csak akkor vegyétek elő, ha nem boldogultok ;)

 

Kellemes időtöltést

 

hidden

Link to comment
Share on other sites

az öreg Nostra az egyetlen, akinek elhiszem a jóslásait...semmilyen más spirituális, mágikus hókuszpókban/nak nem hiszek! :)

Éppen ma bukkantam rá a Hungaricus nevezetű jóslataira...Nagyon meglepődtem, baromi érdekes!

Leírja jóslataiban azt is, hogy kinek a hatására "írt" a magyarokról...Zrínyi Miklósra illik tökéletesen a kép: a törökverő magyar hős, aki Nostradamusra 3hónappal veszti életét hősi csatában...érekes, nagyon érdekes!!! :)

Hidden, számomra a jóslatok első része kicsit érthetetlen, eléggé zavaros nekem, igaz, ha jól értelmezem, akkor ráillik történelmünkre.

Nagyon érdekes még a végén található rész, amiben a 120 évig magyarországot uraló pogányokról ír...Nagyon érdekes :)

Jó kis topic lesz, kíváncsi vagyok, mások mit gondolnak erről :)

köszönöm a feltöltést! :)

 

Üdv,

Soße

Link to comment
Share on other sites

Hali Soße

 

Töltsd le ezt a verziót, pdf, az utolsó oldalon fel vannak sorolva történelmi nevek, események magyarországgal kapcsolatban és ezek linkek a próféciákhoz. Hogy a Mester akkor és ott kire v mire gondolt/gondolhatott. Valóban érdekes és megdöbbentő.

 

Az azért tisztán látszik, hogy manapság egy füvező múmia jobban felkelti az emberek érdeklődését, mint a magyarság jövője, vagy ezzel kapcsolatban akármi, még ha nem is hisz benne mindenki.

Én spec leestem a székről a döbbenettől, annyi egyértelmű dolog van benne a mai magyarországról, cirka 500 év távlatából.

 

hidden

Link to comment
Share on other sites

Igen-igen, már észrevettem, köszi! :)

 

Valóban, és én többek között azért is "hiszek" Nostradamusban. mert rengeteg olyan dolgot megjósolt napra pontosan, ami ma már történelem...Bár szeretnék inkább nem hinni ezeknek a próféciáknak, ugyanis igen ködösnek látta az öreg a jövőnket :unsure:

Ne aggódj, lesz itt még vita :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Na de kedves ggslm az általad említett link ugyan az 1999-es évet jelöli meg az utolsó, Nostradamus által évszámmal is jelzett próféciában, de...

 

1. közel sem a világvégével hozza párhuzamba, inkább napfogyatkozást említ,

2. ez nem a legkésőbbi időpontra jelzett jóslat, hanem a legkésőbbi évszámmal jelzett jóslat. ;)

 

... akartam még valamit, de esküszöm elfelejtettem ... ha eszembe jut, ideszerkesztem :D

 

hidden

 

Link to comment
Share on other sites

Elnézést, egy olyan cikket olvastam anno amiben azt írták, hogy nostradamus jóslataiból, egyes pesszimisták a világvégére következtettek :rolleyes:

Egyébként nemis '99 a legkésőbbi évszámmal jelzett jóslat, ha 3797re várható a világvége :)

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Egy részlet Nostradamus világvége próféciájából:

"az esőkből kevesebb lesz, tűz pedig lesz bőven, és tüzes lövedékek hullanak alá az égből olyan mennyiségben, hogy semmi sem tud majd elmenekülni a holocaustból"

 

És egy érdekes kiragadott darabka 2001-ről:

A nagy víz másik oldalán

alászáll két nagy madár,

a királynő kinek keze tüzet tart, s trónja vízből emelkedik,

látja amint a két ördögi torony leomlik"

Nostradamus

 

 

Link to comment
Share on other sites

hát az általad említett linken két nostradamus-hamisítványt értékel a szerző, illetve megemlíti, hogy, idézem:

 

-...Mielőtt belevágnánk a hamisított versikék elemzésébe, hangsúlyozni kell, hogy az eredeti költeményeknek sincs látnoki ereje. Nostradamus virágnyelve és homályossága biztosítja, hogy a versek szinte bármire vonatkoztathatóak legyenek akár a múltban, akár a jövőben...

 

Azt azért hagy tegyem hozzá, hogy Nostradamus a jóslatait, kis háromlábú székén ücsörögve látomásként érte meg, amit a saját szavaival igyekezett versbe, a centuriákba önteni. Mindenképpen vegyük figyelembe, hogy az akkori század emberének valahogyan meg kellett fogalmaznia a saját szavaival a látottakat, az akkori technikai fejlettség tükrében. Tehát amit te szimplán egy lángoló felhőkarcolóként értelmezel a kép alapján, arról Nostradamusnak halvány fingja sem volt, nem beszélve arról, hogy a látomást, a képeket sem tudta hosszasan tanulmányozni, szemlélni.

 

Azt gondolom, hogy Nostradamus a saját szavaival IGEN PONTOSAN meg tudta fogalmazni - természetesen a látottakhoz képest- a gondolatait. Az meg hogy a lényeget mindíg utólag vesszük észre ebben a formában teljesen természetes, hiszen a fenti link alapján ki gondolt volna a WTC-re, vagy az Al-Kaidara (ezt nem tom hogy írják) akár a crash előtt pár perccel is.

 

hidden

Link to comment
Share on other sites

b4m, már 500 éve meg van, az már más kérdés, hogy az embereknek van egy olyan jó tulajdonságuk, hogy csak utólag jönnek rá a jelentésére :)

 

Norca, egyértelműen ráillik a versike a szept.11.én történtekre :unsure:

 

Hidden, valóban, érdekes ahogyan leírta a látottakat...nem kis intelligenciára utalnak versiké!

Link to comment
Share on other sites

Amit belinkeltem arra miért nem vagy annyira kíváncsi, hogy megnézd? :D

Ott van leírva, miért hoax a szept.11.

Arra írtam, hogy hoax.

És a látnoki erejére írtam, hogy nem nyitok vitát. Remélem elég érthető voltam most, mert valahogy mindig sikerül máshogy értened amit írtam :D

Link to comment
Share on other sites

Az általad linkelt oldalt már akkor megtekintettem, mikor először olvastam hsz-edet...Én nem arra az egyoldalú nézetre lennék kíváncsi, hanem a véleményedre...mint mondtam, az oldalt már megtekintettem, és ott nem egy Nostra specialista ír, hanem egy ember szubjektív véleménye olvasható...Ezért is sokkal inkább hiszek egy a témára "szakosodott" illető kutatásainak...Persze, 500 éve történt, hogy papírra kerültek azok a sorok...ha igaz a prófécia, akkor szerintem pl az a cikkben említett 5fok elcsúszás is érthető, az akkori térképészet nyilván nem egyezett a maival...

Link to comment
Share on other sites

Tényeket írtak le, nem szubjektív vélemény, én fogok azt írni, az oldalon "Még egy halovány szkepticizmus is elég ahhoz, hogy rájöjjünk" ettől több szubjektív mondatot nehezen találsz.

Nem tudom mit kellene véleményeznem, én sem vagyok nostra specialista, de mindenesetre ez érdekes sor:

/Hónapokon belül a folyók vize vérrel keveredik./

Nem tudom mire lenne ez célzás, valami lehet neki, ha te tudod írd le.

Hát nem tudom máshogy írni, szerintem hülyeség az egész, ez a kiemelt sor jól példázza[szerk: vagyis ez nem példázza mert nem az ő sora:D de akkor sem hiszem h ne lehetne egyértelműbben körül írni egy látomást, álmokat is letudunk, pedig azok is homályosak...], nostra nem azért írt szimbolikusan, mert ezek a saját szavai, hanem mert sokmindenre rálehet húzni.

Érdekes, hogy a versben van olyan szó "metropolisz". Nostra idejében még nem volt metropolisz, ebből gondolom maga a szó se létezhetett. Hasonlóképp van az acéllal is...

Látomása volt nostranak, de azt mégis miből gondolta volna, hogy 45.szélességi fok? Belelátott egy atlaszkönyvbe is?

 

Most te is írhatnál valamit, annak érvelésére, hogy tőle van a vers, aminek egyébként furamód több változata is van :)

Link to comment
Share on other sites

Ezért mondtam, hogy a fordításnál már bukhat az egész jóslat, mivel lehet hogy szebben hangzzon más szavakkal, szinonímákkal helyettesítik az eredeti szót, pedig az lehet, hogy utalás valamire.

 

Egyébként bármire ráfoghatják, hogy már 500 éves.Olyan hazug, szemét, pénzéhes világban élünk, hogy kb semmit nem tudok elhinni, ami lenyűgöző és misztikus.

Amúgy egyszer néztem egy dokumentum filmet ami Nostradamusról szólt.

Link to comment
Share on other sites

Figyi már embörök!

 

Teljesen felesleges erről vitatkozni, nevezetesen h hoax, vagy nem hoax, ugyanis eleve ggslm által feb. 12-én 20.00 órakor belinkelt jóslat mindkét versszaka hamisítvány! Az egyiket egy 1654-es Nostra versnek dedikálja a szerző, de a mester 1566-ban meghalt, ha jól emlékszem pestis végzett vele Ő amúgy korának neves orvosa volt és misszióban gyógyított teljesen ingyen.

 

A vers a cikkből kiragadva:

 

"In the City of God there will be a great thunder,

Two brothers torn apart by Chaos,

while the fortress endures,

the great leader will succumb,

The third big war will begin when the big city is burning"

 

Nostradamus 1654

 

Utána említi is a szerző a valódi szerzőt, idézem:

 

"A versike valójában a kanadai Brock University hallgatója, Neil Marshall 1990-es írásából származik."

 

A másik versike pedig szintén bizonyítottan nem Nostra-jóslat, íme:

 

"Hasonló kísérletet közölt le a Skeptical Inquirer 2001 május-júniusi számának "Eszetlen próféciák" (The Antinous Prophecies) című cikke, amelyben a szerző, Cliffor Pickover saját maga kreált verseit, mint frissen felfedezett próféciákat közölt le."

 

A vers pedig:

 

"Two steel birds will fall from the sky on the Metropolis.

The sky will burn at forty-five degrees latitude.

Fire approaches the great new city.

Immediately a huge, scattered flame leaps up.

Within months, rivers will flow with blood.

The undead will roam the earth for little time."

 

Azt se felejtsük el, hogy még ha eredeti versről is van szó, nem mindegy h ki és hogyan fordítja le. ezek a fordítások amúgy is angolból fordítottak, pedig az angol is már egy fordítás.

 

Itt jegyezném meg, hogy a hungaricus sem bizonyítottan Nostradamus, egyes feltételezések szerint XIX sz. hamisítvány, mely magyar fordításba először 1996-ban jelent meg. Azonban a mű tartalmaz bőven utalást a 2000 évek utánra is, tehát mindenképpen említésre méltó.

 

 

******

******

 

Úgy gondolom a hungaricussal párhuzamosan érdemes egyszer legalább elolvasni a Nyirkai jóslatot is, egy, a 40-es években, a felvidéken talált írást az összefüggések tükrében:

 

NYIRKAI JÓSLAT!

 

Még öt-hét!

A medvebocsot lépre csalják (1953. Kelet-német lázadás K-Berlinben)

És elverik rajta a port.

 

Még nyolc-kilenc!

A Duna két partján (1956. Magyar forradalom)

vérben úszik a hulló lomb,

És ösvények tapostatnak

a hanyatló nap palástján.

 

Nevet kiáltanak.

A nevén szólított Öreg tétovázik, (Nagy Imre)

De vállalja sorsát.

Ifjak ragadnak fegyvert, (1956.okt.-nov.)

nők és férfiak egyaránt.

Közel a győzelem

 

Ekkor megelevenednek az árnyékok. (1956.nov.4.)

Az igaz harcosnak kedvét szegik (Maléter Pál)

Az ügyet nyugattól-keletig elárulják. (Szabad Európa Rádió és USA hitegetése):

Szerencsés, ki időben kereket oldhat. (Tartsatok ki! Aztán cserbenhagytak.)

Nagy az érvágás! (Sok magyar disszidált.)

 

A Négy Folyó Városának Igaz Emberét (Győr lehet a 4 folyó városa:Duna,)

Kiejtik az ablakon. (Rába, Marcal, Rábca)

A győzők eltanácsolják a kopasz zsarnokot, (Rákosi Mátyás)

És a Vasmacskák Városának fattyát (Kádár János törvénytelen gyerek volt.)

teszik meg helytartónak.

Ő megöleti a Tétovázó Öreget. (Nagy Imre és fiatal magyarok kivégzése)

Az ifjúságon bosszút áll.

 

Sokáig uralkodik, és rontja a nemzetet.(Kádár János hosszú regnálása)

Jutalmazzák az elvtelenséget,

mindent pénzben mérnek.

A lakás, a ház csak lakhely, nem otthon.

A gyerek nyűg. (Kádárista jelszó: Kicsi vagy kocsi.)

 

Még húsz-huszonegy!

A kétfarkú oroszlán elbődül, (1968.csehszlovák forradalom)

De ugrani nem mer.

A mieink is átkelnek a Dunán, ősi földre. (Magyar híradósok és tankok is bevonultak)

A víg mosoly torz vigyorra változik.

Itthon a földművest már megtörték. (Tsz-esítés befejezése)

 

Még nevén a föld,

de cseléd sajátjában.

Lazul a lánc, rozsdásodik a bilincs (Enyhül a kommunista diktatúra)

 

Még negyven és néhány!

A Nagykövet cselt vet, összeesküvést sző. (Horn Gyula)

Korábbi ellenfelek összefognak, (NSzK-NDK)

rést vágnak a kerítésen. (Közép-Európai piknik,magyar határzár )

Meglazítják a medvebocs láncát, (lebontása, németek egyesülése)

A kétfarkú oroszlán ketrecének láncát is. (Csehek elválnak szlovákoktól) Nem hálásak.

A vörös tüzet okádó sárkány ebbe belebetegszik. (Kádár János megzavarodik)

Harsona jelzi a szabadság kezdetét.

 

A szürke marhát napos legelőre engedik. (Ú.n. rendszerváltás)

A csorda megszédül a szabadságtól. (Reformkommunizmus)

A barmok egymást öklelik

A nép elkergeti a kapuk nyitogatóit (Német Miklós helyett MDF-kormány)

 

A Jóindulatú Beteg kerül az élre. (Antal József)

Mások intézkednek.

A földművestől elveszik örökét, (A hazug kárpótlás)

és dobra verik (Új nagybirtokok)

A senkiháziak vérszemet kapnak. (Külföldiek ingatlanvásárlásai)

Bitangok tékozolják a fényt. (Egy szűk réteg meggazdagodása)

 

Gyülekeznek a dögmadarak. (USA-beli vezető posztot betöltők)

A nagy tengert átrepüli (Atlanti óceánon át rendszeresen jönnek)

a Napból szálló, galambnak álcázott karvaly.

Megérkezik a Kánya is - osztozkodni.

Megint terelgetik a népet. (Pártok hazudozása)

Hiteket erőltetnek. (Kereszténység helyett más politikai)

Szaporodnak a pénzért fennhangon imádkozók. (és vallási felekezetek)

Boldogasszonyunkat elfeledik,

buta lúddá tekerítik

Jaj pedig, ha Istenünk Asszonyi-fele

elfordul tőlünk, vagy mink őtőle!

 

A Régi Nagy Csata Városában

Ezek papjai dűlőre jutnak, (Keresztény egyházak)

És új lovat nyergelnek.

Összeesküsznek Isten Képmása ellen

A Könyörtelenség Hatalmasaival.

 

 

A galambnak álcázott Karvaly, és a kánya, (Szabadkőműves páholyvezetők)

Égig érő fára segítik a Kiskanászt. (Orbán Viktort hatalomra segítik)

Szívében király, álmaiban császár.

Szépen szól rondán cselekszik. (Kormányok eladósítják a hazát)

Zsákja feneketlen. (de kormánytagok vagyona nő.)

Letaszítják- újra mászik! (Orbán Viktor)

 

A döglött sárkány kutyái új gazdát találnak!

 

Még ötvenöt-hatvan! (2oo3-2oo8)

Az íjfeszítő sarja lukas hajóra száll. (Magyarország a Natoban, EU-ban)

Az ő ingével- gatyájával tömítik a rést.

Messze jutnak a parttól,

már nem tud kiszállni.

 

A döglött sárkány kutyáit

a Koronázatlan Cár veszi pórázra. (Putyin)

A Szűkszavú Tárnokmestert tuszkolják az élre. (Medgyesi Péter báb)

Saját táborából ütnek pártot ellene, (Gyurcsány - Hiller puccs)

Mert a Koronázatlan Cár úgy akarja.

Paprikajancsiból csinál vezért. (Gyurcsány Ferenc)

 

A nemzet tűri. - nem látja meg rajta

a rángató madzagokat.

A csellel hatalomra segített Paprikajancsi

pofátlanul önkényeskedik, buzerálja a népet.

Nyegle és buta.

A Kiskanász malmára hajtja a vizet (Orbán - Gyurcsány: rossz és )

Jobb ellenfél nincs. A nép tűri őket. (rosszabb.) Itt tartunk most, itt van a jelen és innen van elvileg a MI jövőnk!

 

Nemes lovag-ősök fehér liliomán (Európai lovag királyok: I.Szt László,)

tipródik a nemzet. (I.Nagy Lajos Anjou lilioma)

A csősz tolvaj, a bakter rabló, a bíró cinkos.

A különb nem viszi sokra, mert irigylik.

Ki-ki rántja lefelé a másikat - az országot együtt. Erkölcsben, gazdaságban hátul

Lenézett népek mögött kullog a magyar! kullogunk az EU tagok közül

 

A nemzet talpa alatt röpülő szőnyeggé válik a föld! (Földért életjáradék,földeladások

2oo7-től korlátozás nélkül, idegenek betelepedése)

 

Még hatvan-hetven! (2oo7-)

A rátarti úr napszámért kunyerál.

Már mindent elkótyavetyéltek.

 

Csak alantas szolgálatok maradnak,

égbekiáltó árulások.

Lesznek, kik alattomos ellenséggel

fújnak egy követ.

Bevezetik a hét tevét,

hogy innen köpködhessen lángot,

a bikát nyergelő asszonyra.

 

Ebből viszály támad benn is, kinn is.

A Kost Áldozó (Ábrahámot közös ősüknek tartó zsidók)

két fia tovább marakodik (és arabok)

A tevék magyar hajcsárai

Manó bőrét húzzák Krisztus képére,

Hogy megtévesszék a népet,

és arannyá válthassák a félhold csillogását.

 

Ők a Kost Áldozó, tevét nyergelő

fiát segítik,

más magyarok meg a másikat.

Kettészakad a nemzet,

lángra lobban az ország. (Háború, testvérharc)

A lángot vér oltja.

 

Magyar magyart gyilkol,

de a bika hátáról is ide lőnek

a hét teve miatt.

A nép fele elpusztul

A szomszédok megmozdulnak,

de ugrásra kész a zenélő sivatagok tigrise is.

A megszeppent maradék UKKÓ-t híjja, a BOLDOGASSZONY-t.

A haragosok megbocsátanak egymásnak,

az irigy örül más szerencséjének

A rátarti nem rázza a rongyot,

a közönyös siet segíteni.

 

 

Ekkor a MAGYAROK ISTENE őrül állítja

a zenélő sivatagok tigrisét,És böcsületes alkuval

visszakerül, ami visszajár.

Új kor veszi kezdetét, minden égtáj felé

YOTENGRIT, az ŐS-TENGEREK ISTENE nevében.

 

A Jó Szomszédság Törvénye győzedelmeskedik.

 

hidden

Link to comment
Share on other sites

Csak a tisztánlátás végett: Én is azt írtam, hogy hamisítvány(=hoax). Sobe pedig azt kérte, hogy mondjam el a véleményemet róla, szerintem miért hoax(=hamisítvány).

 

Egyébként nem olvastam a verseit, de gondolom időrendi sorrendben írta le. '99 az utolsó évszámmal ellátott versszak. Amik utána vannak leírva elvileg még megfognak történni. Mire számíthatunk a jóslatok szerint?

 

Link to comment
Share on other sites

ggslm > olvasd el a hungaricus 99 versét, érdemes, amúgy sajna nem időrendben vannak, a hungaricus sem, meg a centuriák sem.

 

bam> A hungaricus eleve rendelésre készült, ha igaz a történet, gróf Zrínyi Miklós volt a megrendelő.

 

Eleve érdekes, hogy Nostradamus megmondta, hogy az első nyomtatott kiadást ki fogja kiadni, ezt maga a mű tartalmazza:

 

Mindaz, mit megjósoltam itten,

sok síri éven át rejtőzködik,

szerencsés lészen majd sok ember,

ki jövendőnek megfejti titkait.

A nyomda neve lészen AQUA

de művem olvasható lesz gépeken;

betűk lesznek számokból kirakva,

miket még fel sem fog az értelem.

 

Ez az írás először nyomtatásban az AQUA kiadó gondozásában jelent meg a könyvhéten, 1996-ban.

 

hidden

Link to comment
Share on other sites

Nincs meg valakinek Nostradamus A próféciák (Les prophecies) című könyve pdf vagy valamilyen másik formátumban? Nekem van 2 dokumentumfilmem is, az egyik VHS ami 1986 készült, ott van szó erről a "két torony" jóslatról :D Meg van amit ha jól emlékszem 2001-ben mutattak be az RTL-en, az DVD-n van. Ha van rá igény feltöltöm az utóbbit avi formátumban. ;)

Link to comment
Share on other sites

ggslm > olvasd el a hungaricus 99 versét, érdemes, amúgy sajna nem időrendben vannak, a hungaricus sem, meg a centuriák sem.

 

bam> A hungaricus eleve rendelésre készült, ha igaz a történet, gróf Zrínyi Miklós volt a megrendelő.

 

Eleve érdekes, hogy Nostradamus megmondta, hogy az első nyomtatott kiadást ki fogja kiadni, ezt maga a mű tartalmazza:

 

Mindaz, mit megjósoltam itten,

sok síri éven át rejtőzködik,

szerencsés lészen majd sok ember,

ki jövendőnek megfejti titkait.

A nyomda neve lészen AQUA

de művem olvasható lesz gépeken;

betűk lesznek számokból kirakva,

miket még fel sem fog az értelem.

 

Ez az írás először nyomtatásban az AQUA kiadó gondozásában jelent meg a könyvhéten, 1996-ban.

 

hidden

na ez már full kamu szerintem... még a mai emberek egy része sem tudja, hogy a számítógépek a 2es számrendszeren alapulnak, senki sem látja, hogy 0-k és 1-esek ismétlődnek.itt meg az van írva hogy "betűk lesznek számokból kirakva"

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...