Jump to content
PirateClub.hu

Turbós benzinmotort kap az Alfa 159-es


Daniels
 Share

Recommended Posts

Turbós benzinmotort kap az Alfa 159-es

 

Már márciusban bemutatkozhat a Fiat csoport új, 1,8 literes benzinmotorja az Alfa Romeo jelenlegi csúcsmodelljében.

 

Tudomásunk szerint a 159-esben, illetve két testvérmodelljében, a Brerában és a Spiderben az újonnan kifejlesztett négyhengeres 200 lóerős változatát használják majd. Ez ugyan 30 lóerővel gyengébb, mint a csúcsváltozat, amelyet más modellekhez már hónapokkal ezelőtt beígért a Fiat, de így, kevésbé kiélezve a motor karaktere alighanem jobban illeszkedik majd a nagy Alfák nehéz karosszériájához. Az új típusváltozat forgalmazása már tavasszal, a bemutatóval csaknem egy időben megkezdődhet, és valószínű, hogy ezzel párhuzamosan kiszorul a kínálatból a 2,2 literes, 185 lóerős szívómotor.

 

Az Alfa Romeo a 159-est és kétajtós rokonait egyelőre a General Motorstól vásárolt benzinmotorokkal kínálja, ami egyre kényelmetlenebb az olaszok számára. Egyrészt a GM és a Fiat korábbi, szoros kapcsolata már évekkel ezelőtt megszakadt, így az átvett motorok fejlesztésébe nem igazán érdemes nagyobb összegeket fektetni. Másrészt az 1,9 és 2,2 literes négyhengeresek teljesítménye nem bizonyult elegendőnek a másfél tonnás Alfák igazán dinamikus mozgatásához.

 

Az új turbómotort nem csak a nagyobb Alfákba szánják: ugyanez a négyhengeres kerül a Lancia Deltába, az Alfa MiTo GTA-ba, a Fiat Bravo Abarthba. Később a Fiat csoport újabb kompakt- és középkategóriás típusaiban is felbukkanhat, lassanként leváltva az összes régebbi benzinmotort a 170-230 lóerős teljesítménysávban, ugyanúgy, ahogy mára a legtöbb 120-160 lóerős, benzines Fiat, Alfa és Lancia modellbe az 1,4 literes turbómotor kerül.

 

------------------------

 

véégre.hurrá.nem csak dízelt lehet kapni hanem benzinest is.aki nem spórolásból vesz ilyet az biztosan ezt fogja választani a dízel helyett...szerintem.Az 1,4-es turbómotor is jó ötlet...szépen lassan elvesztik a dizelmotorok az előnyüket...(259Ft diesel)

hála istennek....

Link to comment
Share on other sites

A turbós benzinesek is kb annyit fogyasztanak, mint a dízelek. Ezen mondjuk meglepődtem, hogy eddig nem volt turbós benzines a 159-esben.

Jah és mindig is lehetett kapni a 159-eshez benzinest, nem csak dízelt. ;)

Igaz, még mindig olcsóbb a dízel üzemanyag, mint a benzin. Megmár ott tartunk, hogy környezett kímélőbb motor a dízel, mint a benzines. A benzin motort kb a 80-as évektől már nem lehet fejleszteni, mert már elérte a maximumot a fejlesztésben, míg a dízeleket most is lehet fejleszteni. Mondjuk ez a kis benzines motorba turbót nagyon jó öltet. korszerűbbek így a benzinesek. Benzines motor a sportosságot sugalja, míg egy dízel utazóautó. De mostmár ott tartunk, hogy a sportautókba is építenek dízelt. a versenypályán verik a benzineseket.

Link to comment
Share on other sites

Környezetkimélés: pözsóéknál ezt egy 60-ezres folyadékkal oldják meg amit minden kötelező szerviznél ki kell cseréltetni... ennyit erről.igen lehetett, de nem turbós dizelt, nem azt irtam hogy:

 

már benzinest is lehet kapni, nem csak dizelt!

 

,,Igaz, még mindig olcsóbb a dízel üzemanyag, mint a benzin."

 

nem igaz! akkori tudomásaim szerint a dizel 259Ft, benzin 253-254Ft.

 

,,De mostmár ott tartunk, hogy a sportautókba is építenek dízelt. a versenypályán verik a benzineseket." hát lehet, de én az utakon nem versenyzek.vagyis az út nem versenypálya.erre van másik topik itt a Real Life-ba. Engem meg még mindig nem győztek meg a dizel motork, igy csak akkor vennék olyat, ha a benzinen akarnék spórolni.

pl.: Porsche Cayman TDi (audi dizelmotor) 0,6-0,7 vagy 1l-el fogyaszt kevesebbet mint a boxermotor.áber.

veszek egy porschét jelen esetben kb. 15-20 milláért.könyörgöm!!!ki az a barom gyökér aki a benzinen spórol és egy ilyen kuriózum autót dizelmotorral rendel meg.

természetesen van másik példa is, jelen esetben legjobb dizelgyártó Peugeot:

ha esetleg arra adom a fejemet hogy oroszlános autót veszek, akkor biztos hogy dizelt veszek, mert a benzines peugeotok elég...öm. gyérek.minőségben meg talán teljesitményben is.(de ennek nem néztem utána)szal Peugeot vásárlásra adom a fejem, két indok amiért a dizelt választom:

1.gazdaságos

2.menőzhetek a dizeleseknek hogy nekem is hádéí motor van az autómba.

 

bocs a kis offért.

 

Link to comment
Share on other sites

Danieels VS Szabó Norbi :) a páros :lol: ---olvasgattam már rólatok--- :)

 

A benzin motort kb a 80-as évektől már nem lehet fejleszteni, mert már elérte a maximumot a fejlesztésben, míg a dízeleket most is lehet fejleszteni.

 

Hidd el lehet / ne / .

 

Anno tanultunk a hatásfokokról (gépésztechnikus lennék :P ) benzines versus diesel.

A benzines motor hatásfoka, ha jól emlékszem 38 %*** -ami röviden azt jelenti hogy 100 liter benzinböl 38 liter a "hasznos munka" -a többi hőveszteség, súrlódás (kuplungnál,csapágyaknál),satöbbi...

 

Ma már alkalmaznak kerámia dugattyúkat -verseny célra- de ez iszonyat költséges és (akár a Wankel motor) nem tart sokáig, hamar kopik :(

Viszont ennek a hatásfoka 90% (!!!)

 

***-érts , gyári alap motorok.

Egy tuning kovácsolt dugattyó biztosan jobb hatásfokot ér el,igaz az élettertam kárára.

 

Nem vagyok nagyon Alfa-párti ezért a hírre most nem reagálnék. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A páros :lol: miket olvasgattál rólunk?

 

Amúgy nagyon jó ötletnek tartom, hogy már egyretöbb benzines motorba építenek turbót. Igazából egyikkel sincs bajom, főleg, hogy már egyretöbb turbós benzines van gyárilag. Merthát a szívó benzines..hát...eléggé fing egy dízelhez. szal így már nem lehet eldönteni erőteljes érvekkel, hogy melyiket vegyük, mert így a 2 motor szinte azonos szinten van.(turbós benzin, dízel) szal mostmár sztem az dönt, hogy ki melyik motort részesíti előnyben.

Egy pici hozzáfűzés a Peugeot-hoz: mostmár a benzines motorja is kezdenek jók lenni, ugyanis a BMW-vel közösen csinálnak benzineseket. Sőt, az 1.6-os THP díjat is nyert mindkét márkában.

Link to comment
Share on other sites

hát igen eddig nem sok választások volt az Alfásoknak, vagy vettéka benzinest, ami sokat fogyaszt és viszonylag

"gyenge" vagy vették a dízelt, ami keveset fogyaszt,erősebb, de kerreg, és nincs olyan szép hangja mint a benzinesnek.(értsd:nem dorombol úgy mint egy benzines-aki ült Alfában az tudja miről beszélek-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...