Jump to content
PirateClub.hu

Windows vs. Linux vs. Mac


Thomas
 Share

Te melyiket használod és miért?  

391 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Melyik a jobb?

    • Windows
      283
    • Linux
      71
    • Mac
      37


Recommended Posts

  • Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Windóz, de szerintem pár pár év és a linux átveheti a vezetést ha kicsit felhasználó barátabb lesz, és sok progi fog rajta futni, de állítólag egyre több megy rajta! Kell egy kis programozói tudás meg kell a linuxhoz (ezt nem tom, mert nem használtam sokat, csak mondták :( )

Majd kiderül mi lesz

Egyenlőre windóz

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Én windows használok de csak azért mert az van fenn a gépen hogyha a programokat linuxra irnák akkor inkább linuxot használnék....ez biztos a linux egy sokkal jobb op rendszer.......a windos sz*r legalábbis nálam mindig kifagyok érdekes módon linux alatt sose történt ez velem akármit csináltam

Link to comment
Share on other sites

Én igaz h Winfost használok, de sztem a Linux YObb. nekem régebben a SuSE9 volt fent, és én nekem nem volt vele különösebb gondom, azt se igazán mondhatnám h sokkal lassab lett volna mint a win, pedig nincs 1 csúcsgépem (sajna). Ami meg a játékokat illeti, van már működö winfos emulátor játékokhoz (nevet ne kérdezzetek már nem emléxem), 1 csóka épp a Battlefield 2-t tolta Linuxon vele 1000rel meg még pár stuffáról is volt kép csak azokra már nem emléxem. Sztem ha Bill G*ciék nem teszik biztonságosabbá/gyorsabbá/MEGBÍZHATÓBBÁ a Winfost, akkor keresztet vethetnek az "uralmuknak". Szerintem.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Én maradok a Windowsnál!!! B) A 98 mondjuk igazi ,,jégkorszak volt", rendszeresen fagyogatott, a 2000 az már sokkal stabilabb, az XP pedig szinte sose ,,kékül el"! Egyébként a kezdetektől fogva Windowsozom; általánosban a 3.1, gimiben a 95 és a 98, az egyetemen pedig a 2000 állt rendelkezésemre. Most leginkább az XP-t használom! Egyszóval nagyon megszoktam a Windowst! :D A programok, játékok többségét meg tényleg Windowsra írják! Az UHU-Linuxot volt szerencsétlenségem kipróbálni, finoman szólva nekem nagyon nem jött be! :D Mondjuk az tényleg igaz, hogy a Linuxból sokféle disztribúció létezik még az UHU-n kívül (Fedora, Ubuntu, SUSE, SuliX, Mandriva, Knoppix, Black Panther + f@sz tudja még milyenek), de valahogy nincs kedvem kipróbálni azokat! :D Nekem megfelel a Windows 2000 és az XP! B) Ja, és a Microsoft Office szerintem sokkal jobb, egyszerűbben kezelhető, mint a Linuxok többségéhez mellékelt OpenOffice.org! :) Na, vége a szófosásomnak! :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Sztem ez egy hülye kérdés. Attol függ mire kell a gép. Mert ha hálozathoz kell, akkor szervernek a legjob a Linuxot futtató gép. Ha játékra, filmnézésre, meg minden ilyen egyébre akkor sztem a Windows. Igza Linuxra játék amugy is nagyon ritkán van.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Egyértelmü nincs is összehasonlítási alap a linux saját fejlesztásü nyilt forráskodú program. A linux állítólag jobb szervernek. nem tagadom és nem cáfolom mert nem ismerem. De a wonben már eligazdom 95 óta megvolt mind és nem célom váltani. Pláne hogy a linux kezelését ujra meg kellene tnaulni. Nekem meg ilyenekre nincs idöm.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Többségében Windowst használok, de van a gépen Debian is. A saját operációs rendszerednek érezheted a Linuxot, az ingyenes/nyílt forrású programokkal könnyedén összerakhatsz egy Windows-zal majdnem egyenértékű rendszert (én Windowson is ugyanazokat a programokat használom, mint Linuxon: OpenOffice, Opera, GIMP, stb), csak a játékok és a speciális (kiadványszerkesztés, matematikai, stb) programok terén van lemaradva, de az átlagfelhasználónak teljesen megfelel, ha nem úgy áll hozzá, hogy ez olyan mint a Windows, mert teljesen más és akkor biztosan csalódni fog benne.

Csak egy kis kísérletezőkészség és utánaolvasás kell, aki nem akarja ezt vállalni vagy olyan programokat használ, amiknek nincs linuxos megfelelője és kényelmetlen a dualboot, az maradjon a Windowsnál, amikor eléd rakják a kész (legalábbis ők így gondolják :P) rendszert és használja azt.

De aki szeretne egy stabil, megbízható, ingyenes rendszert és nem ijed meg a problémáktól, hanem inkább kihívásnak érzi a megoldásukat, annak nyugodtan ajánlom, hogy próbálja ki.

Link to comment
Share on other sites

Windows-t használok nekem ez bejön nem kívánom lecserélni igaz még soha nem próbáltam ki a linux-ot, de a saját gépemen biztos hogy mindíg windows lesz! Azért is, mert valóban szinte minden csak windows-on indul el! :)

Módosította Tarka
Link to comment
Share on other sites

A LINUX AZ TÉNYLEG SZAR, SEMMIT NEM LEHET VELE KEZDENI, SE JÁTÉK, SE SEMMI, DE VISZONT BIZTONSÁGTECHNIKAILAG EZ A TÖKÉLETES, ÉN AMÚGY A WINDOWST HASZNÁLOM, EZ AZ ELTERJEDT, BIZTONSÁGILAG FIGYELNI KELL, MERT KIKEZDHETŐ, DE VISZONT MINDENT BÍR! :lol::rolleyes: SZIPI

Link to comment
Share on other sites

Nem flame, de mennyi ideig használtatok linuxot? 5 éve használok linuxot és 10 éve windowst, a játékokon kívül nem találkoztam olyan problémával, amit ne lehetett volna mindkét rendszeren megoldani. De a Linux nem Windows, aki nem szeretne Linuxot használni az ne használja. Az ilyen alaptalan kijelentésekkel lehet, hogy azoknak a kedvét veszitek el, akik szeretnék megismerni és tényleg tetszene nekik. A linkelt cikk már régebbi, a grafikus felületek újabb verziói egységesek (a GNOME és a KDE) és egyes disztribúciók akár a tömeges desktop felhasználásra is készen állnak, olyan jó minőségű ingyenes szoftverek tömegeivel kiegészítve, amelyek többségének Windowsos megfelelőiért fizetni kell. Mindössze egy kis időt és energiát kell szánni a megtanulásukra és nem úgy kell hozzáállni, hogy ez egy pót-Windows. Egy autós hasonlat: a linux nem vezet helyetted, csak a kezedbe adja a kulcsot, onnantól te irányítasz, ha jól vezetsz, akkor sokkal többet kihozhatsz belőle, mint amire az automatapilóta képes, de ehhez az kell, hogy tudd vezetni.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Sok láma Windows-os. :D Csak az mondja a Linuxra, hogy szar aki nem tudja használni. Windowsos programok futtatására ott van a Wine, Windowsos játékok futtatására ott van a Codega. Én 2 évig használtam Windows-t annyi nekem elég is lett belőle, most csak Parallels-en van fent. A Mac OS X meg már ezerszer jobb, mint a Windows. Nekem 10.4.8 van, és MacBook Pro. Szerintem a Mac OS X-et és az ubuntu-t mindenkinek érdemes kipróbálni.

Link to comment
Share on other sites

AZ egyik számtektanárom a linux egyik programozója volt,csak sajna elmet a sulimból, mivel nem bírta a két munkáját összeegyeztetni, elmagyarázott pár dolgott a linuxról.

Jelenleg án vindózt használok, mivel sok progrram amit használok csak ezen fut, de akinek egy stabil oprendszer kell az használjon linuxot :D

 

Miért jobb a Linux a Windosnál, mert befagyott ablakot mindenki látott már, de befagyaott pingvint?!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...