Jump to content
PirateClub.hu

Tartsa mindig frissen programjait, egyszerűen


Viktor007
 Share

Recommended Posts

Amikor a felhasználó elkezdi feltölteni a Windowst a számára fontos alkalmazásokkal, általában nem azon gondolkozik, hogy miként fogja majd az egyre terebélyesedő gyűjteményt megfelelő tempóban frissíteni anélkül, hogy órákat töltene a készítők honlapjainak átfésülésével az új alverziókért, friss kiadásokért.

Ám a biztonsági rések folyamatos tömködése, az új funkciók hozzáadása, a régebbiek javítása fokozott frissítési tempót követel manapság a programkészítőktől, akik nem állhatnak mellettünk, hogy szóljanak: frissíteni kellene. Az esetlegesen a programba épített automatikus frissítést pedig a többség, felesleges erőforrás zabálónak tartván azt, kikapcsolja.

Ekkor jön jól az alábbi két megoldás egyike.

 

FileHippo.com: automatikus verziókövetés

A Filehippo.com oldalról rengeteg freeware és shareware alkalmazás tölthető le, ráadásul az oldalon folyamatos a verziókövetés. A FileHippo.com üzemeltetői egy apró alkalmazással megkönnyítik a számunkra szükséges frissítések felkutatását.

A www.filehippo.com/updatechecker oldalról letölthető apróság a telepítés után leül a Tálcára. Ha a jobb egérgombbal az ikonra kattintunk, a megjelenő menüből a Rescan for Updates menüpontot választva, a program összeveti az általunk használt programokat a saját adatbázisával, és ha az adott alkalmazásból már van újabb változat, felajánlja annak a telepítését. A program listába szedi a frissíthető alkalmazásokat, amelyeket így egyetlen kattintással letölthetünk. Még az új béta verziókat is figyeli. Telepíteni persze nekünk kell, a letöltött telepítőkészletből.

 

Ketarin

Aki nem csak a Filehippo-ra szeretne támaszkodni, annak jól jöhet a Ketarin nevű alkalmazás, amelyet letöltés után telepíteni sem kell, csak kicsomagolni és használatba venni. A program online adatbázisában is kereshetünk alkalmazásokra, így elég csak megadni a kívánt program nevét, és rögtön láthatjuk, van-e belőle frissítés.

Emellett felvehetünk a figyelendők listájára olyan alkalmazásokat is, amelyeket nem találtunk meg az online adatbázisban. Ezeknél nekünk kell megadni a pontos URL címet (használhatunk különféle változókat is, ha mondjuk a fájlnév az adott programnál mindig változik, például a módosuló verziószám miatt), ahonnan letölthető az aktuális verzió, illetve ha van XML alapú PAD fájl az oldalon, azt is használhatjuk. A harmadik megoldás, hogy az adott szoftver FileHippo URL-jét adjuk meg (rákeresünk a FileHippo.com oldalon és a böngésző címsorából kimásolva beillesztjük a Ketarin FileHippo ID mezőjébe a linket, amelyből a program csak a számára szükséges ID értéket hagyja meg).A Ketarin érdekessége, hogy letöltés után képes végrehajtani utasításokat, így egy megfelelően paraméterezett telepítőkészlettel akár az automatikus telepítés is megoldható.

 

A FileHippo.com megoldása átláthatóbb és kényelmesebb, ráadásul valóban összehasonlítást végez a telepített és az interneten található programok verziószámai között, és csak a frissebb programok letöltését ajánlja fel.

Egy jól beállított Ketarin viszont nagyon leegyszerűsítheti a frissítések követését szakértő kézben. Arra is kiválóan alkalmas, hogy mindig a legfrissebb verziókat töltsük le az általunk favorizált programokból az USB kulcsunkra, egyetlen mozdulattal. Rendszergazdáknak például nem rossz megoldás.

Érdemes egy próbát tenni mindkettővel, így ki-ki a saját ízlésének, elvárásainak megfelelőt választhatja.

Ingyenesek, így nincs sok vesztenivalónk.

 

Remélem jó helyre raktam.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...