Jump to content
PirateClub.hu

Family Guy


puffadt
 Share

Recommended Posts

Nos a Family Guy: Comedy Central Elvileg mindennap 23:00-tól

 

A Family Guy egy amerikai rajzfilmsorozat Quahog kitalált városában (Rhode Island-en). Alkotója Seth MacFarlane, aki meglepően sok szereplő hangjaként is közreműködik. A FOX televízócsatorna kezdte sugározni 1999-ben, majd bár 2002-ben törölték a műsorból a sorozatot, a sikeres DVD-eladásoknak és az Adult Swim kábelcsatornán elért meglepő nézettségi arányoknak köszönhetően a FOX 2005-ben ismét műsorra tűzte. Magyarországon a Comedy Central kezdte vetíteni 2008. októberétől.

 

A Family Guy gyakran alkalmaz "cutaway" jeleneteket, melyek a történethez nem kapcsolódó vicces bejátszások. Ezek miatt sok kritikát is kapott a sorozat.

 

Az 1999-es Superbowl szünetében figyelt fel a Fox Boradcasting Company a Larry rövidfilmekre (a Family Guy elődjére), és a készítőt két évadra szerződtette. A második évad végével a társaság törölni szerette volna a sorozatot, azonban a cégen belüli hatalmi változás és a rajongók nyomására megrendeltek egy harmadik szezont is, ami után ismét megszakították. A Cartoon Network rajzfilmcsatorna Adult Swim blokkjában tűntek fel ismét az addigi epizódok ismétlései, melyek viszonylag nagy érdeklődést váltottak ki a tévénézőkből, illetve a DVD-kiadások is jól fogytak az üzletek polcairól (több, mint 2,2 millió darabszámmal), minek hatására a televíziócsatorna újra érdeklődni kezdett a sorozat iránt. A Family Guy 2004-ben ismét visszatért a képernyőkre, két további évaddal és egy DVD-filmmel (Stewie Griffin: The Untold Story). A hatodik szezon 2007 őszén került adásba, illetve a rajongók ígéretet kaptak egy hetedik évadra is, 2008 őszétől, aminek készítését már el is kezdték.

 

Peter Griffin (Kerekes József) ? Peter a negyvenes éveiben járó családfő, júliusban született. Rendkívül kövér és ostoba férfi, aki állandóan rossz helyzetekbe kerül, melyeket csak fokoz, ahogyan próbál kikerülni belőlük. Bár ez nem látszik rajta, éppen-hogy szellemi fogyatékos. Lois férje, Chris és Stewie apja, Brian gazdája. Apja utálja, anyjáról nem sokat tudni- vegasban szokott kártyázni.

 

Lois Griffin (Vándor Éva) ? Lois is a negyvenes éveiben jár. A módos Pewterschmidt családba született, de feladta gazdagságát, hogy hozzámehessen Peter-hez, bár azóta is nagy figyelmet fordít külső megjelenésének ápolására. Lois zongoraleckéket ad, de a legtöbb idejét a családdal való törődés teszi ki. Szomszédjuk, Glenn Quagmire folyamatosan zaklatja, és természetellenesen bálványozza őt.

 

Meg Griffin (Nemes Takách Kata) ? Lois 17 éves lánya (valószínűleg nem Peter-től származik). Meg idejének nagy részében próbál beilleszkedni a gimnáziumának közösségébe, ami (plasztikai műtét nélkül) nem is nagyon sikerül neki. Gyarkan célpontja a külsejét, különcségét és úgy általában a létezését bíráló vicceknek.

 

Chris Griffin (Hamvas Dániel) ? Peter és Lois 14 éves fia. Nem túl okos (bár tehetségesen rajzol), és az apjához hasonlóan túlsúlyos. Ő az egyetlen gyerek, akinek még nem kérdőjelezték meg a szüleinek kilétét (bár egy lyukas óvszernek köszönhetően született meg). Egyes nézők szerint Chris idősebb a nővérénél, mert egy kissé magasabb, de ez nem igaz

 

Stewie Griffin (Dolmány Attila) ? Peter és Lois 1 éves fia. Angol akcentussal beszél, hihetetlenül intelligens. A kormány számára ismeretlen veszélyt jelent a nemzetközi biztonságra, mert komoly terveket sző világuralomról és Lois megöléséről, ám tervei eddig meghiúsultak, mivel a körülötte lévők közül csak Brian (a kutya) érti meg és veszi komolyan. Sok vicc született a valószínűsíthető homoszexualitásáról, azonban sok epizódban heteroszexuális (a szexuális beállítottsága a készítők szerint a helyzet humorosságának megfelelően változik).

 

Brian Griffin (Schnell Ádám) ? A Griffin család beszélni képes talált kutyája, a család talán legintelligensebb tagja. Gyakran ironikusan beszél, Stewie-vel jó barátok, bár gyakran szekálják egymást.

 

Glenn Quagmire ? A középkorú, szexmániás agglegény pilóta, Griffinék szomszédja, Peter barátja.

 

Cleveland Brown ? Peter csendes, lassú beszédű barátja, szintén szomszéd. Elvált feleségétől, miután az megcsalta Quagmire-rel. Gyorsétterme van Quahogban.

 

Joe Swanson ? Feleségével, Bonnie-val az első évad ötödik epizódjában mutatkoztak be, mint új szomszédok. Rendőr, elfojtott agresszió jellemzi; egy üldözés során balesetet szenvedett és kerekesszékbe kényszerült.

 

kinek mi a véleménye, hogy tetszik? :D

 

family-guy_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Én nemrég kezdtem el nézni, de amikor megláttam hogy fent van PirateClubbon az összes része, legalábbis a régebbiek, leszedtem és megnéztem az összeset :)

 

Nekem nagyon bejön, most jobban tetszik mint a SouthPark, de lehet azért mert abból is láttam az összes részt vagy 3× :) Igazából ez más kategória is mint az SP, szóval nem hasonlítanám :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Osztálytársam nézi a sorozatot Comedy Central-on, ő mondta, hogy mennyire jó, így lehet, hogy teszek majd vele egy próbát és letöltök néhány részt. Nálam eddig a South Park volt a favorit, meglátjuk, ez mit tud. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Megnéztem az első évad első négy részét, és ezek alapján csak annyit tudok mondani: óriási! B) Nagyon jó a sorozat, nálam már most lepipálta a South Park-ot, elsősorban azért, mert míg ott folyamatosan megy az erőltetett káromkodás (ami szerintem jelentősen csökkenti a színvonalat) és vannak olyan részek, ahol kis túlzással egyáltalán nincs ami egy kicsit is meg tudna nevettetni, addig a Family Guy-ban folyamatosan jönnek a poénok (hol kisebb, hol egészen lehengerlők :) ), és a nyelvezete is -ha lehet így fogalmazni- kulturált. Egyszóval az eddigi négy rész alapján, amiket láttam, nagyon nagy, remélem a színvonal a továbbiakban sem fog csökkenni. :)

Link to comment
Share on other sites

Lassan minden részt kimerítek.Nagyon bírom, a south park már nem csinál olyan nívós epizódokat mint régen.Ez viszont mindig bejön.Amúgy az Amerikai Fater azért ennek a koppintása mert ugyanazok a készítők!

Ja és Stewie a legnagyobb arc!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 7 months later...
  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...

Szerintem oltári a magyar szinkron és igen jo meg minden. azt nem szeretem mikor olyan poént adnak be amik amerikaiakrol szol pl hogy amerikában x ember elütött x embert és hasonlo amiröl a b###s életben nem halottam szal azok nem viccesek,de ezt leszámitva pokolian jo.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...

nem rossz sorozat, bár a korábbi évadok sokkal jobbak voltak, mint a mostaniak.

számomra 1etlen negatívuma a sorozatnak Peter, a legidegesítőbb, leghülyébb (finoman szólva), és legparasztabb szereplője, nagyon utálom, szerintem rohadtul nem vicces, amit művel.

Stewie, meg 1szerűen zseniális karakter, már a leg1ső rész óta.

a 8. évadot még nem tudtam megnézni, annyira idegesített Peter, de majd csak "túlteszemmagamrajta".

Link to comment
Share on other sites

Én elkezdtem előlről nézni a sorozatot online, most tartok úgy a 4. évad közepén, de eddig azt kell mondanom, hogy nekem veled ellentétben nagyon bejön Peter viselkedése :) Igaz, hogy egy barom, de mégis rajta tudok a legnagyobbakat nevetni, főleg az ilyen visszaemlékezős részeken. (pl. Peter megtanulta használni a WC-t stb. :D)

Mondjuk a szinkron is rohadt jó, ami még rátesz egy lapáttal. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Kiírják a sorozatból a Family Guy egyik kulcsfiguráját

9673_300x225.png

 

A műsor producere Brian "tragikus halálát" azzal magyarázta, hogy fel akarják rázni a műsort.

Kiírják a sorozatból a Family Guy egyik főszereplőjét, a család "emberszerű" és intelligens házi kedvencét, Briant. Griffinék kutyáját tizenegy évad után egy autó gázolja halálra - írja a Daily Mail.
Briant azonnal pótolják és a készítők, új kutya költözika  házba, Vinny.
A Family Guy a FOX televízióban indult útjára 1999-ben, majd néhány évvel később - 2003-ban - törölték. Ám népszerűsége nem apadt, sőt, a DVD eladások igen szép számokat mutattak, ezért 2005-ben ismét adásba került.

 

A hazai közönség 2008 őszén ismerhette meg a Griffin családot, a sorozatot 2008-ban a Comedy Central kezdte vetíteni.

A Family Guyt eddig tizenegyszer jelölték Emmy és Golden Globe díjra különböző kategóriákban, és eddig mindkét fórumon háromszor nyert - olvasható Wikipédián.
 
http://tv.hir24.hu/hir/Kiirjak_a_sorozatbol_a_Family_Guy_egyik_kulcsfigurajat

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hetek óta tart a hisztéria a Family Guy nézők, rajongók körében, mikor is a Griffin család kutyáját, és oszlopos tagját Briant ki nem írták a sorozatból, egy balaeset következtében. Az eset valóságos hisztériahullámot indított be, számos komoly, és komolytalan próbálkozás, petíció, és aláírásgyűjtés szerveződött, hogy elérjék, hozzák vissza Briant a sorozatba. Nos, Seth MacFairlane igazán troll formájában van, ugyanis Twitter oldalára nemrég egy olyan bejegyzést tett ki, mely végre tiszta vizet önt a pohárba.

A Family Guy atyja a következő üzetetet tette ki twitterre: "I mean, you didn't really think we'd kill off Brian, did you? Jesus, we'd have to be fucking high." Lefordítva körülbelül annyit tesz: nem kell lemondanunk Brianről, és nem írják ki végleg őt, ahogyan a szituáció adná. A helyzet az, hogy az aktuális  karácsonyi különkiadásban véhetőleg Stewie visszafogja őt hozni, bármi áron. Egyébként voltak, akik már az elején megmondták, hogy lehet nem kellene komolyan venni a helyzetet, mert Stewienak megvannak az eszközei, hogy visszahozza cimboráját a halálból. Nos nekik lett igazuk. Nos, örülünk ennek a hírnek? Én mindenképp. MacFairlane pedig megint bebizonyította, hogy nem megy a szomszédba egy kis trollkodásért. :)

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...