Jump to content
PirateClub.hu

Discovery Channel-A túlélés törvényei


ProCukor
 Share

Recommended Posts

 

A nálunk A túlélés törvényei címmel vetített sorozat hőse, Bear Grylls a valóságban, úgy tűnik, mégsem olyan kemény - pedig a produkció elvileg valós helyzeteket mutat be.

 

 

A Reuters arról tudósít, hogy csalással vádolják a Discovery Channelt, amiért néhány részletet meghamisított a magyarul A túlélés törvényei címet kapott Man vs. Wild című műsorában. A műsor központi alakja a veszélyeket kedvelő brit hegymászó, Bear Grylls, akinek minden tudományára szüksége van, hogy egyáltalán életben maradjon a Föld olyan szélsőséges pontjain, mint például a Utah állambeli Moab sivatag.

A műsort Born Survivor: Bear Grylls címmel átvevő Channel 4 nyomozásba kezdett, ugyanis az a gyanúja támadt, hogy a produkciónak nem minden részlete felel meg a valóságnak. A csatorna képviselői többek között azt állítják, hogy Bear Grylls korántsem aludt mindig a szabadban, a különféle szélsőséges körülmények közepette (mint azt a tévében láthattuk), hanem párszor egy kényelmes, fűtött vagy éppen légkondicionált motelben húzta meg magát a forgatások alatt.

 

A műsor mögött álló produkciós cég, a Diverse Television is beszállt a vizsgálatba, így más turpisságokat is sikerült felgöngyölíteni - már ha hihetünk az önkéntes nyomozóknak. Egy epizódban Grylls például vadlovakkal találkozik, amelyek a "nyomozók" szerint valójában egy farmról kerültek oda. Az ehhez hasonló apró csalások azonban eltörpülnek a lényeg mellett: Gryllst végig úgy ábrázolták, mint aki bárhol képes egyedül boldogulni, közben pedig operatőrök sokasága követte, és (a képernyőn kívül) egy egész stáb leste a kívánságait.

 

A Discovery egyelőre csak egy rövid közleményben reagált a vádakra, melynek lényege az, hogy a biztonság és az egészség megőrzése előrébb való a virtusnál, a vagányságnál. Ennek így is kell lennie, csak az a baj, hogy a Discoverynek mára fő profiljává vált a természettel való küzdés, az emberfeletti erőfeszítések bemutatása - egyszóval, ha a vádak beigazolódnak, kezdhetnek új arculaton gondolkodni a PR-szakemberek.

 

Erre azonban még várnunk kell, hiszen a csatorna megígérte, hogy a későbbiekben, esetleg komplett különkiadások keretében, a forgatás egész menetét elmagyarázzák a nézőknek - ezzel remélhetőleg sikerül tisztára mosniuk Grylls nevét.

 

Forrás:Origo

 

Csak szólok:1 éves hír.Szóval lehet,hogy már nem igaz..de ettől függetlenül jó műsor. :)

Link to comment
Share on other sites

csak az a baj, hogy a Discoverynek mára fő profiljává vált a természettel való küzdés, az emberfeletti erőfeszítések bemutatása

Egy rosszindulatú városi idióta lehetett, aki ezeket írta... talán nem hiszi el, hogy egy ember ilyen dolgokra is képes... Nem hinném, hogy Bear Grylls egész nap csak a mcdonaldsban üldögélne, hanem inkább megmássza a Mount Everestet :D

Nomeg természettel való küzdés??!! Bear szereti a természetet, és alkalmazdkodik hozzá, próbál életben maradni kizárólag a természetben fellelhető dolgokból (kivéve kés, kulacs, amit magával visz). Ha küzdene ellene, nem hinném hogy túlélné... szokta is mondani, hogy ki kell lépni a hétköznapokból, és "együttműködni" a természettel, nem küzdeni ellene...

 

Amúgy nagyon szeretem a műsort, a kalandvágyam is meghozta, szóval nyáron egy haverommal legyaloglunk a balatonra vadkempingezve... 2-3 nap alatt meg lehet csinálni... persze én sokkal több cuccot viszek mint Bear, és remélem, hogy nem kell kukacokat ennem :D

 

Amúgy megtaláltam torrenten az összes részt

Meg tudod adni majd pm-ben a torrent elérhetőségét? :) Előre is kössz

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Nekem is az egyik kedvenc műsorom Discovery-n, tény, hogy vannak benne megrendezett jelenetek, de ez a vád szerintem csak kamu volt ....

Na meg senki nem várja el tőle, hogy maga menjen ki terepre, elején elmondja mindig, hogy a forgató csoport megy vele.

Csávó nagyon tud, profi hegymászó, kiképzett katona, ha jól tudom a SAS-nál szolgált 3 évig, aminek ha megnézitek a kiképzési menetét, miket kell végigcsinálni, akkor láthatjátok, hogy valóban nagyon erős emberről van szó és itt nem csak a fizikai erőről van szó ;)

 

Egyszóval, maga a műsor nagyon jó, nagyon szeretem, rengeteg jó dolgot lehet belőle megtanulni, lehet sose kell használni, de végülis ismeretterjesztő film, célja, hogy velünk nézőkkel új ismereteket osszon meg, nem pedig az, hogy egyedül menjen ki.

Célját elérte, remek műsor, hatalmas nézettséggel :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...