Jump to content
PirateClub.hu

A nagy futball átigazolások téma


vassadi
 Share

Recommended Posts

Chelsea: Liverpoolból jött az erősítés, Josszi Benajun aláírt

 

A legutóbbi három idényt a Liverpoolban töltő Josszi Benajun három esztendőre az angol labdarúgó-bajnokság legutóbbi aranyérmeséhez, a Chelsea-hez szerződött.

 

A londoni klub honlapján jelentette be a hírt. A 30 éves izraeli válogatott középpályásnak 2013-ig szólt a szerződése Liverpoolban, de a két klub egyezségre jutott egymással, így megtörténhetett a váltás.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 440
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

A Mainz és a Real megegyezett Szalai ügyében

 

Német sajtóhírek szerint a Bundesligában szereplő Mainz mindenben megegyezett a Real Madriddal Szalai Ádám átigazolásáról. A német klub félmillió euró körüli összeget utal át részletekben a "királyi gárdának" a magyar válogatott támadóért, aki három évre szóló szerződést köt a Lőw Zsoltot is foglalkoztató mainziakkal.

 

540sza0713.jpg

Szalai Ádám hároméves szerződést köt a Mainz együttesével

Úgy tűnik, rendeződik Szalai Ádám sorsa: német sajtóhírek szerint a magyar válogatott támadó a napokban három évre szóló szerződést köt a Mainz együttesével. A Lőw Zsoltot is foglalkoztató német klub menedzsere, Christian Heidel ugyanis mindenben megegyezett a Szalai játékjogát birtokló Real Madriddal a futballista klubcseréjéről.

 

"Mondhatjuk, hogy megtaláltuk a közös nevezőt a madridiakkal - számolt be Heidel madridi tárgyalásai eredményéről a kigges.de portálnak. - Nem éltünk a kölcsönszerződésben rögzített opciós jogunkkal, miszerint 1.5 millió euróért megvásárolhatjuk a játékost, hanem egy másik megoldást találtunk a Real Madriddal."

 

A hírek szerint a Mainz 500 és 600 ezer euró közötti összeget fizet ki a spanyoloknak Szalai játékjogáért, de nem egyszerre, hanem részletekben. "Ez a megoldás azt a célt szolgálja, hogy ne terheljük meg túlságosan a költségvetésünket, mivel nem számolunk labdarúgók értékesítéséből származó bevételekkel" - indokolt a sportvezető.

 

A 22 éves Szalai három évre szóló szerződést köt a klubbal, amely a kontraktus időtartama alatt fizeti ki az esedékes részleteket a Real Madridnak. "Az idei költségvetésünket így alig terheli ez az igazolás. A Real nagyon előzékeny volt. Tisztességes tárgyalásokat folytattunk, sikerült ismertetnem a játékos értékét" - folytatta Heidel, aki szerint sokat javított a Mainz alkupozícióján, hogy a magyar csatár jelenleg sérült, és az előző félévben nem számított kulcsembernek a Bundesligában.

 

"Kezdettől fogva lehetett érezni, hogy a Real is szeretne megoldást találni. Helyesnek bizonyult az a taktika, hogy nem zaklattam folyamatosan a madridi vezetőket, hanem kivártam. Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel" - summázott Heidel, aki elmondta: annak dacára sem tervezik újabb támadó megszerzését, hogy jelenleg Szalai és Aristide Bancé is sérüléssel küzd. A vezetőségnek ennek ellenére vannak kiszemeltjei, egy balhátvéddel erősítenék meg a keretet.

 

Szalai a tavasszal kölcsönben szerepelt a Mainzben, 15 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára, s ezeken a találkozókon egy gólt és egy gólpasszt jegyzett.

Link to comment
Share on other sites

Henry a New York Red Bullsba igazolt

 

Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő New York Red Bullsban folytatja pályafutását a Barcelona francia csatára, Thierry Henry. Ezt az amerikai csapat jelentette be hivatalos honlapján.

 

rbhonlap.jpg

Nem történt meglepetés, ahogy az várható volt, Thierry Henry a New York Red Bullsban folytatja pályafutását. A francia klasszis a klub tájékoztatása szerint több évre szóló szerződést kötött az amerikai csapattal.

 

Henry nemrég jelentette be, hogy közös megegyezéssel távozik a Barcelonától; a szakításnak ez a módja megkönnyítette szerződtetését a Red Bullsszal.

 

"Vitán felül áll, hogy Thierry Henry az egyik legsikeresebb és legismertebb futballista az elmúlt tizenöt évben. Fel vagyunk villanyozva, hogy úgy döntött, hogy New Yorkba jön, és segít abban, hogy bajnokságot nyerjünk ebben a szezonban, és még utána is" - mondta a Dietmar Beiersdorfer, a Red Bull főnöke.

 

A 32 éves támadó - aki még tagja volt a dél-afrikában leszereplő francia válogatottnak - 1999 és 2007 között 226-szor volt eredményes az Arsenalban, amellyel megdöntötte Ian Wright korábbi rekordját, majd a Barcelonába igazolt, ahol többek között a hőn áhított Bajnokok Ligája-elsőséggel is gyarapította eredményeit.

 

Henry a válogatottal 1998-ban világbajnokságot, 2000-ben Európa-bajnokságot nyert, 123 mérkőzésen 51-szer volt eredményes.

 

A szurkolók először július 22-én láthatják Henryt pályára lépni hivatalos mérkőzésen a Red Bullsban. Érdekesség, hogy pont az Arsenal ősi városi riválisával, a Tottenhammel játszik a csapat felkészülési meccset. Henry New Yorkban is az őáltala legendássá váló 14-es mezben szerepel majd.

 

540henry0714.jpg

Henry elbúcsúzik az európai topfutballtól

Kicsit sajnálom ezt az igazolást, mert Henry-nak lehetett volna még pár jó éve akár valamelyik európai élbajnokságban (nem feltétlenül egy topcsapat játékosaként), vagy akár a hazájában, a francia élvonalban is, de úgy döntött, hogy - persze nem kevés pénzért - a levezetést választja (igaz lényegében mindent megnyert, amit egy élvonalbeli labdarúgó megnyerhet). Egy világklasszis játékos nagyszerű pályafutásának érdemi része zárul le ezzel valószínűleg. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Adrianóval erősített a Barcelona

 

Brazil futballistával erősítette meg keretét a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona. Az új szerzemény az az Adriano Correia, aki eddig a Sevillában szerepelt.

 

REU_540.jpg

A Barcelona a saját hivatalos oldalán jelentette be, hogy - ha az orvosi vizsgálatok is mindent rendben találnak - a brazil Adriano Correia a katalán együttesben folytatja pályafutását.

 

A spanyol bajnokság címvédője 9.5 millió eurót fizetett ki a középpálya és a védelem bal oldalán is használható dél-amerikai futballistáért, de a végösszeg 13.5 millió euróra is felmehet - függően a futballista barcelonai teljesítményétől.

 

Adriano szombaton érkezik a katalán nagyvárosba, ahol átesik a kötelező orvosi vizsgálatokon, és aláírja a szerződését, amelynek időtartamáról még nem érkezett információ.

 

Adriano 2005 óta volt tagja a Sevillának, míg a brazil válogatottban 2003 óta nyolc találkozón lépett pályára. Tagja volt 2003-ban az Arany Kupa-ezüstérmes, illetve 2004-ben a Copa América-győztes selecaónak.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Raúl kétéves szerződést kötött a Schalkéval

 

A várakozásoknak megfelelően a német Schalke 04 labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Raúl, aki 18 év után hagyja el a Real Madridot.

 

0728raul540.jpg

Raúl érkezését hivatalos honlapján jelentette be a Schalke

A gelsenkircheni klub szerdai bejelentése szerint a 33 esztendős futballista két évre kötelezi el magát hozzájuk.

 

A 102-szeres spanyol válogatott Raúl ingyen kerül a Schalkéhoz, amely szerda délután, 15 órakor mutatja be őt a sajtó képviselőinek.

 

A játékos 1994 óta szerepelt profiként a királyi gárdában, amelyben 740 mérkőzésen 323 gólt szerzett. Hatszor spanyol bajnokságot, háromszor pedig BL-t nyert az együttessel. Negyvennégy találatával csúcstartó a spanyol válogatottban.

 

Raúl hivatalosan hétfőn búcsúzott el a Real Madridtól, s bár akkor még nem jelentette be egyértelműen, hogy a Schalkéhez szerződik, a nemzetközi sajtó napok óta tényként kezeli, hogy a csatár Felix Magath együttesénél folytatja pályafutását.

 

"Nagyon örülök Raúl érkezésének, mivel világklasszis futballistával erősödtünk. A megszerzése kulcsfontosságú a számunkra, hogy átalakítsuk együttesünket az előttünk álló célok elérése érdekében" - nyilatkozta a mai bejelentést követően a gelsenkircheniek vezetőedzője.

Link to comment
Share on other sites

Már hamarabb ott kellett volna hagyja a Real-t ;):P Nem érdemel ilyen jó játékost az a csapat, annak meg örülnék, hogyha tényleg a Bundesliga-ba jönne, hogy ezzel is növelje a színvonalat, ami egyébként sem gyenge, hiszen ha megnézzük, melyik bajnokság adta a legtöbb játékost a VB-re, akkor azt a német bajnokság nyerte, nem csoda, hogy onnan került ki a VB legjobb fiatalja és gólkirálya, nem először ;)

Link to comment
Share on other sites

A New York Henry után Márquezt is viszi a Barcából

 

A New York Red Bulls vezetősége a keddi sajtótájékoztatóján mutatja be a csapat új szerzeményét, a Barcelonával tegnap szerződést bontó Rafael Márquezt.

 

Ahogy az korábban is valószínűsíthető volt, a mexikói válogatott védő New Yorkban kötött ki, ahol csatlakozott korábbi barcelonai csapattársához, a francia Thierry Henryhoz.

 

A 31 éves Márquez kétéves szerződést köt az MLS-ben szereplő együttessel, amely ingyen szerezte meg.

 

A védekező középpályásként és középhátvédként is bevethető futballista 2003-ban szerződött a Barcelonához: Spanyolországban négy bajnoki címet, egy kupa- és három Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett, a nemzetközi porondon pedig két Bajnokok Ligája-, egy európai Szuperkupa- és egy klubvilágbajnoki diadalnak volt részese a katalán gárdával.

Link to comment
Share on other sites

Chelsea: Ramires 22 millió euróért megy Londonba - hivatalos

 

A Benfica labdarúgócsapata megerősítette, hogy megegyezett a Chelsea-vel, így a brazil válogatott középpályás, Ramires 22 millió euróért (18.2 millió fontért) kerülhet a londoni nagycsapathoz.

 

Ramires sikeres orvosi vizsgálat esetén ír alá a Chelsea-hez.

 

„A Benfica tudatja, hogy megegyezett a Chelsea FC-vel Ramires Santos do Nascimento átigazolásáról. A játékos 22 millió euróért cserél klubot. Az átigazolást akkor véglegesítik, ha a labdarúgó átesik sikerrel a kötelező orvosi vizsgálatokon, melyre a Benfica elengedi, és aláírja szerződését a Chelsea-hez" – szólt a Benfica hivatalos közleménye.

 

__________________________________________________________

 

Hivatalos: 22 milliót fizettek Alvesért

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az orosz listavezető Zenit Szentpétervárt választotta Bruno Alves, a Porto válogatott középhátvédje. A hír immár hivatalos, 22 millió eurót fizettek érte az oroszok.

 

A 28 éves hátvédet többek között a Chelsea is szerette volna soraiban tudni, tavaly a Barcelonával hozták szóba, ő most mégis a Premjer Ligába igazolt.

 

Egy munkavállalási engedély és két orvosi teszt választja el Lucciano Spalletti együttesétől a sztárt.

Link to comment
Share on other sites

Mourinho a Realhoz vitte Ricardo Carvalhót

 

A Real Madrid labdarúgócsapata a klub hivatalos honlapján bejelentette, hogy megegyezett a Chelsea-vel a portugál védő, Ricardo Carvalho szerződtetéséről.

 

carvalho540.jpg

A Real Madrid hivatalos honlapján jelentette be Carvalho érkezését

A Real Madrid megegyezett a Chelsea-vel Ricardo Carvalho szerződtetéséről. A 32 éves portugál védő két évre ír alá a "királyi gárdához". Carvalhót a Real kivásárolta 2012-ig szóló szerződéséből, de a megállapodás anyagi részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra a felek. A hírek szerint a spanyol klub nyolc millió eurónak megfelelő összeget fizet érte.

 

Carvalho 2004-ben (30 millió euróért) José Mourinhóval együtt ment a Portótól a Chelsea-hez, a portugál szakvezetőnél alapembernek is számított, ám mióta Mourinho távozott Londonból már kevesebb lehetőséget kapott, igaz, sokszor hátráltatták sérülések is.

 

Mourinhót a nyár elején nevezték ki a Real Madrid vezetőedzőjének, azóta a portugál már megpróbálta a csapathoz csábítani egy korábbi játékosát, az Inter védőjét, Maicont, ám a jelek szerint az ő szerződtetésével kudarcot vallott.

 

Carvalho ügyében viszont sikerült megállapodni a Chelsea-vel, Sergio Canales, Ángel Di María, Pedro Léon és Sami Khedira után ő az ötödik új szerzeménye a Real Madridnak.

Link to comment
Share on other sites

Balotelli a Man. City legújabb szerzeménye

 

Péntek este hivatalossá vált, hogy az eddig az olasz Internazionalét erősítő Mario Balotelli a Manchester Cityben folytatja a pályafutását.

 

0813balotelli.jpg

Balotelli immár a Manchester City játékosa

A húszesztendős olasz támadó szerződését pénteken, az ilyenkor szokásos kötelező orvosi vizsgálat elvégzése után véglegesítették. Az öt esztendőre szóló megállapodás pénzügyi kondícióit nem hozták nyilvánosságra, az angol sajtó 24 millió font körülire teszi az Internek kifizetendő összeget.

 

"Úgy vélem, korosztályában Mario Európa egyik legjobb futballistája, éppen ezért nagyon boldog vagyok, hogy újra együtt dolgozhatok vele" - olvasható Roberto Mancini nyilatkozata a City honlapján. A játékost az Interből ismerő Mancini régóta szerette volna szerződtetni a csatárt, a két klub hetek óta alkudozott egymással.

 

"A játékstílusa szerintem illeszkedik a Premier League-hez, és mivel rendkívül fiatal játékosról van szó, könnyebb lesz alkalmazkodnia és hozzászoknia ehhez a közeghez. A City szurkolói szerintem élvezni fogják a játékát" - folytatta Mancini, akinek kerete a nyáron David Silva, Yaya Touré, Alekszandar Kolarov és Jerome Boateng érkezésével erősödött. James Milner (Aston Villa) érkezése továbbra is napirenden van, Mancini szerint két-három napon belül pont kerülhet az ő átigazolása végére is.

 

Massimo Moratti, az Inter tulajdonos-elnöke azt mondta, csapata csak akkor vesz újabb játékost, ha előtte elad valakit. Balotelli áruba bocsátása révén pénz állt a házhoz, így felerősödhetnek azok a pletykák, amelyek a liverpooli Javier Mascherano esetleges Milánóba szerződéséről szóltak.

Chelsea: hivatalosan is bejelentették Ramires érkezését

 

Az angol bajnok Chelsea hivatalos honlapján jelentette be, hogy Ramires, a portugál Benfica brazil középpályása a "kékeknél" folytatja pályafutását.

 

ramires540.jpg

A Chelsea hivatalos honlapján jelentette be Ramires érkezését

Ramires csütörtökön kapta meg angliai munkavállalási engedélyét, tegnap pedig az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon is sikeresen átesett. A brazil középpályás négy évre szóló szerződést kötött Carlo Ancelotti menedzser együttesével.

 

"A világ minden játékosa szívesen játszana a Chelsea-ben. Hatalmas lehetőség ez számomra, mindent megteszek majd, hogy éljek is vele. Nagyon boldog vagyok" - nyilatkozta a kontraktus aláírása után a 23 éves játékos, aki biztosan nem kap szerepet a csapat első, West Bromwich Albion elleni bajnokiján.

 

Ramires klubcseréje tulajdonképpen több mint egy hete tudott volt, ugyanis a Benfica múlt csütörtökön megerősítette, hogy megegyezett a Chelsea-vel, így a brazil válogatott középpályása a londoniakhoz kerül. A hírek szerint a "kékek" 22 millió eurót fizettek ki a játékosért.

 

Carlo Ancelotti elégedetten nyugtázta Ramires érkezését: "Fantasztikus játékos, fantasztikus középpályás. Ő jelenti a jövőt a brazil válogatott számára, és remélem, hogy a Chelsea számára is."

Link to comment
Share on other sites

Három dolog:

 

1, Mi a fenének az Internek Mascerano?? Remélem, hogy ez csak egy kacsa. Max Cambiasso cseréjének lenne jó. mondjuk én lehet azért is ellenzem, mert a két védekező középpályás alakzatokat nem igazán szeretem....

 

2, Örülök, hogy a Chelsea-nél nagyon szépen beindult a generáció-váltás előkészítése. Folyamatosan sok fiatal átveheti a nagy öregek helyét majd, így hosszú-hosszú ideig biztosított lehet a Chelsea ott legyen bizony az élen ;) Az külön öröm, hogy igazi JÁTSZÓ-futballistákkal bővül a csapat.

 

3, Carvalho fel fog nőni a Realhoz, s bizony átjárhatatlan lesz az a védelem. A tegnapi Bayern elleni meccs viszont még nem reprezenátálhatja szerintem a Real későbbi tényleges játékát. A világ 2-3 legjobb formájában lévő csapata ellen nem lehet megfeledkezni az erőteljes védekezésről... hazai bajnokságban viszont több lesz a felület, aminél puszta támadójátékkal kilehet ütni az ellenfeleket... :)

Link to comment
Share on other sites

A Chelsea-nél időszerű is volt már, hogy a "kész" játékosok helyett (vagy mellett) elkezdjenek fiatalokat igazolni, egyrészt mert előbb-utóbb a Milanhoz hasonlóan sokan "nyugdíjasklubnak" és hasonlóknak titulálnák őket, másrészt ha már a saját utánpótlásuk csak elvétve tud olyan játékost kinevelni, aki meghatározó ember lehet az első csapatnál (nem rágalmazásnak szánom, csak puszta tény - korábban maguk a Chelsea-s vezetők is lenyilatkozták ezt). Viszont Ramiressel kapcsolatban kétségeim vannak, az ilyen játékosok többsége(!) nem szokott beválni a "kékeknél", és úgy általánosságban az angol futballban sem... :huh:

Link to comment
Share on other sites

Eldőlt: Özil a Real Madridhoz igazolt

 

A 21 éves német válogatott Mesut Özil a Werder Brementől a Real Madridhoz szerződött - ezt a spanyol labdarúgóklub hivatalos honlapja jelentette be.

 

ozil_540.jpg

Özil a Real Madrid hatodik új igazolása idén

A napokban több ajánlatot is tett a Real Madrid a Werder Bremennek a német válogatott középpályásért, Mesut Özilért, akinek az ügye ma zárult le - a világbajnokságon a Nationalelf egyik legjobbjának bizonyuló futballista szerződtetését a "királyi gárda" hivatalos honlapja jelentette be.

 

A klubok egyelőre semmilyen részletet nem hoztak nyilvánosságra a szerződéskötéssel kapcsolatban. Az El Mundo Deportivo szerint Özil hat évre írt alá, más források szerint pedig öt esztendőre. Játékjogáért a hírek szerint 15 millió eurót fizet a Real a német klubnak, a játékos pedig évente 5 millió eurót tehet zsebre.

 

A spanyol Marca beszámolója szerint Özil ma délután még utoljára találkozott a Werder vezetőivel, és kérte őket, hogy ne számítsanak rá a holnapi, Sampdoria elleni BL-mérkőzésen. A mai hivatalos bejelentés után Koman Vladimiréknak már aligha kell tartaniuk a török származású labdarúgótól.

 

"Tiszteletben tartjuk Mesut kívánságát, amely szerint most szeretné megtenni ezt a lépést" - idézte a Werder közleménye Klaus Allofs klubigazgatót.

 

Az As arról is írt, hogy Özil érkezésével valószínűleg távozik a blancóktól a holland Rafael van der Vaart.

 

Özil a hatodik új nyári szerzeménye a Real Madridnak, és Sami Khedira után ő a második német válogatott játékos, akit a nyáron megszereztek a fővárosiak.

Link to comment
Share on other sites

Ez az a pillanat, amikor könnyen eladta magát. Nem kívánom azt, hogy igya is meg a levét, jó szezont és sikeres éveket kívánok neki, de Özil-ből többet vártam, minthogy a Real-hoz igazoljon, akkor már inkább a Barcelona, ahol van csapategység és foci, ugyanis jelenleg ezt a Real nem mondhatja el, bár lehet pont Özil-től várják ;)

Link to comment
Share on other sites

Németh Krisztián az Olympiakoszé!

 

Több görög lap internetes oldala is vezető írásban számol be arról, hogy az Olympiakosz Pireuszban folytatja pályafutását a magyar futball talán legnagyobb reménysége, Németh Krisztián. Az AEK-nél játszott, a Pana csábította, az Olympiakosz megvette.

 

A hír bombaként robbant Görögországban, hiszen a napokban még arról szóltak a hírek, hogy a piros-fehérek ádáz riválisa, a Panathinaikosz csaphat le a Liverpool tehetségére. Nem hivatalos az átigazolás, a játékossal állítólag még kell állapodnia az Olympiakosznak, de ez nem lehet akadály, mert sajtóhírek szerint szívesen maradna Hellászban.

 

Luis Diogo klubváltása nyitotta meg az utat az U20-as világbajnoki bronzérmes számára, aki az előző idényt is Athénban, az AEK-nél töltötte. A brazil csatár a Fluminenséhez került kölcsönben.

 

Mindössze két napos tárgyalás után orozzák el a 21 éves játékost a Pana elől, hároméves szerződést ír vagy írt alá a Sky Sports szerint.

Sporthíradó

Link to comment
Share on other sites

James Milner is a Manchester Cityé

 

A Manchester City a klub hivatalos oldalán jelentette be, hogy véglegesítette James Milner átigazolását az Aston Villától.

 

A „kékek” honlapja arról ír, hogy a játékos tegnap volt orvosi vizsgálaton, ma pedig kézjegyével látta el a véglegesített szerződést, amelynek értelmében öt éven át lesz a Manchester City labdarúgója.

 

Milner csütörtökön még biztosan nem lép pályára a Timisoara elleni Európa-liga-selejtezőn, de hétfőn már ott lehet a Liverpool elleni bajnokin.

 

A Citynél Milner érkezésével együtt ugyanakkor bejelentették, hogy a klubnál a 2008–2009-es szezon legjobbjának választott Stephen Ireland az Aston Villához szerződik.

 

Milner átigazolása angol sajtóforrások szerint 24 millió fontba kerül a Citynek, amelyből viszont csak 16 milliót fizetnek ki a „kékek", a maradék összeg, azaz a nyolcmillió font Ireland értéke.

 

„Kitűnő játékos, aki több poszton is képes játszani. Ez nagyon fontos a csapat szempontjából, ezért vártam az érkezését. Nagyon erős keretünk van, és ez egy fontos átigazolás volt számunkra” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának Roberto Mancini.

Nemzeti Sport Online

Link to comment
Share on other sites

Németh az Olympiakoszban folytatja - hivatalos

 

A görög labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Olympiakosz a hivatalos honlapján jelentette be, hogy átigazolja a Liverpool fiatal csatárát, Németh Krisztiánt. A támadó szombaton esik át a kötelező orvosi vizsgálatokon, azután írja alá a szerződését.

 

honlap540.jpg

A görög klub saját honlapján jelentette be a csatár érkezését

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport korábbi információi, melyek szerint Németh Krisztián az Olympiakoszban folytatja a pályafutását. A görög csapat ma a hivatalos honlapján jelentette be, hogy mindenben megegyezett a Liverpoollal és a játékossal is, aki hároméves szerződést köt a klubbal.

 

Németh számára már csak az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatok vannak hátra, hogy aláírja a megállapodását a pireusziakkal.

 

A szerződés összegét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de úgy tudjuk, helytállóak azok az információk, hogy 1-1.3 millió euróért vált klubot a fiatal tehetség. Viszont a liverpooliak további összeggel gazdagodnak majd, ha Némethet eladja az Olympiakosz - ekkor az átigazolási összeg 25 százaléka a "vörösöket" illeti majd.

 

Az exedrasports.gr internetes oldal a csatár fizetését is tudni véli: a portál szerint Németh évi 350 ezer eurót fog kapni.

 

Mint ismert, a Liverpool első csapatába beférkőzni képtelen magyar támadó az elmúlt idényt a görög AEK Athénban töltötte, és jó teljesítménye láttán egy másik görög élklub, a Panathinaikosz is szerette volna szerződtetni. A zöld-fehérek végül nem tudtak megállapodni a Liverpoollal a pénzügyi részletekről, így került képbe a harmadik fővárosi "nagyágyú", az Olympiakosz.

 

A Juvénál bejelentették az "új Nedved" érkezését

 

A Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy szerződteti Milos Kraszicsot a CSZKA Moszkvától. A szerb válogatott középpályás a napokban esik majd át az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, szerződését ezután írja alá.

 

kra540_0820.jpg

Kraszics pályafutása Torinóban teljesedhet ki

A Juventus és a CSZKA Moszkva is bejelentette, hogy sikerült megegyezniük Milos Kraszics klubváltásáról, s mivel a szerb futballista is elfogadta a torinóiak ajánlatát, a középpályás Olaszországban folytatja pályafutását.

 

A Juve 15 millió eurót fizet a világbajnokságon is remekül teljesítő 26 esztendős Kraszicsért, akivel ötéves megállapodást köt.

 

A klub tájékoztatása szerint Kraszics a napokban érkezik Torinóba, ahol - miután átesik az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon - majd aláírja a szerződését. A hivatalos bemutatására ezután kerül sor.

 

"Én vagyok a világ legboldogabb embere. Mindig is hittem a Juventusban, akkor is, amikor minden rendkívül bonyolultnak tűnt. Biztos voltam benne, hogy mindent megoldanak, s igazam is lett. A klubnak nagy történelme van, én pedig örülök, hogy csatlakozhatom hozzá" - mondta a Tuttosportnak a bejelentés után a sokak által már "új Pavel Nedvednek" becézett játékos.

 

Mint ismert, Kraszics csakis a Juventusban szeretett volna futballozni, de mivel az olasz klub kevesebbet fizetett volna érte, mint amennyit egy-két másik klub ajánlott, veszélybe került az átigazolása. Ezt a helyzetet sikerült megoldania a Juvénak, amiért oly hálás a futballista.

 

Kraszics - akit 2009-ben az év labdarúgójának választottak Szerbiában - 2004-ben került a CSZKA-hoz. Azóta kétszer nyert bajnokságot, négyszer Orosz Kupát és egyszer UEFA-kupát a csapattal.

Link to comment
Share on other sites

0_4.jpg

Szentségtörés: a Tottenhamben Gallas!

 

Ahogy korábban sejteni lehetett, a július elsejéig az Arsenalt erősítő William Gallas az ősi rivális Tottenham Hotspur labdarúgócsapatához igazolt - közölte az együttes hivatalos honlapja vasárnap.

 

A 33 esztendős francia válogatott védő egyéves szerződést kötött új csapatával, a Spursnek pedig opciós joga van a kontraktus meghosszabbítására.

 

Gallas immár harmadik londoni együtteséhez igazol, hiszen korábban 213 alkalommal lépett pályára a Chelsea-ben, mielőtt 2006 szeptemberében az Arsenalhoz szerződött, 145-ször öltötte magára az Ágyúsok mezét.

 

Sporthíradó

Link to comment
Share on other sites

Mascherano négy évig a katalánok játékosa lesz

 

A Barcelona és a Liverpool is hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyeztek Javier Mascherano átigazolási díjáról, így az argentin játékos a katalánoknál folytatja pályafutását. A "gránátvörös-kékek" négyéves szerződést kötnek a 26 éves középpályással.

 

540masce.jpg

A Liverpool elengedi középpályását a Barcelonához

Javier Mascherano a Barcelonában folytatja pályafutását. Bár a szerződést még nem írták alá a felek, a Liverpool megegyezett a Barcelonával az átigazolási összegről. A katalánok honlapjukon jelentették be, hogy a középpályás négyéves szerződést köt velük.

 

Az argentin játékosnak már csak az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon kell átesnie a klubváltáshoz.

 

Az átigazolási összeget egyelőre egyik fél sem hozta nyilvánosságra, de mivel a Liverpool legutóbb 16 millió fontos ajánlatra mondott nemet, a spanyol média szerint a transzfer összege 25 millió euró körül mozoghat.

 

De van olyan újság is, amely szerint a Barcának két-három milliós emelés is elegendő volt ahhoz, hogy meggyőzze a liverpooliakat. A játékos fizetése heti 85 ezer font körül lesz.

 

Mascherano a hét végén érkezik Barcelonába, hogy véglegesítse a megállapodást, s előreláthatólag a hivatalos bejelentéssel sem kell megvárni az új hét kezdetét.

Diego a Wolfsburg új játékosa

 

A Wolfsburg hivatalosan is bejelentette Diego megszerzését. A Juventustól érkező középpályás csütörtök késő este írta alá szerződését, bemutatására pedig a nap folyamán kerül sor.

 

540diego.jpg

Diego (balra) visszatér Németországba

A Wolfsburg szerződtette Diegót a Juventustól. A brazil középpályás csütörtök este írta alá négy évre szóló megállapodását. A játékost hivatalosan ma sajtótájékoztató keretében mutatják be új klubjánál.

 

A szerződés részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A hírek szerint a Wolfsburg 15 millió eurót fizet érte a Juvénak, a játékmester pedig évi hatmilliót kereshet.

 

Az olaszok így jelentőset buktak Diegón, tavaly ugyanis 24.5 millió euróért szerezték meg a Werder Brementől.

 

A brazil tehát korábban már játszott a Bundesligában: a Werder Bremenben 84 fellépésén 38 gólt szerzett.

Olasz válogatott csatárt szerződtetett a Juventus

 

A Juventus labdarúgócsapatának hivatalos honlapja bejelentette, hogy a klub egy évre kölcsönbe megszerezte a Napolitól a 27 éves olasz válogatott támadót, Fabio Quagliarellát.

 

540.jpg

Quagliarella érkezését hivatalos honlapján jelentette be a Juventus

A Juventus hivatalos honlapján bejelentette, hogy kölcsönbe megszerezte a Napolitól a klubbal már korábban hírbe hozott 27 esztendős Fabio Quagliarellát.

 

A torinóiak egy évre 4.5 millió eurót fizetnek a csatárért, akinek a végleges megvéásárlására opciós jogot is szereztek. Amennyiben a Juve jövő nyáron úgy dönt, végleg megveszi a 23-szoros válogatott támadót, úgy három év alatt további 10.5 millió eurót kell fizetnie.

 

A "zebrák" korábban Antonio Di Natalét szerették volna megszerezni, de miután ő maradt az Udinésénél képbe került Quagliarella, akinek a szerződtetéséről sikerült megállapodni a Napolival.

 

Quagliarella számára egyébként nem lesz ismeretlen új állomáshelye, hiszen a felnőttek között először a Torinóban mutatkozott be, majd három év után a "bikáktól" szerződött a Fiorentinához, később játszott többek között az Udinesében és a Sampdoriában is, a Napolihoz tavaly nyáron szerződött, az előző idényben 34 bajnokin 11 gólt szerzett.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...