Jump to content
PirateClub.hu

A nagy futball átigazolások téma


vassadi
 Share

Recommended Posts

Egyébként elég összevetni két játékos hozzáállását így az átigazolásokat követően....

 

Xavi arrogáns nyáladzása (párdon a megfogalmazásért, de azért tényleg durván túlzásba esett):

 

http://www.pirateclub.hu/index.php?s=&...mp;p=1343281434

 

Lehet Laporta "a megfelelő hozzáállás" kapcsán engedélyt kapott, h. edzhesse a játékosokat szó-boxban? :lol: No comment.

 

És Kaká-t Messi-ről:

 

http://www.pirateclub.hu/index.php?s=&...mp;p=1343281476

 

 

Bár arra kíváncsi leszek, ha C. Ronaldo is beszáll a szó-boxba, akkor milyen modorban teszi azt :D

 

 

Xabi Alonso egyetlen ajtót sem zár be

 

A Liverpool klasszisa sejtelmesen csak annyit mondott, semmit sem zár ki

 

0_5.jpg

 

Xabi Alonso nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a Real Madridhoz szerződjön, de akkor sem lenne boldogtalan, ha maradna Liverpoolban. A pletykák ellenére nem romlott meg a kapcsolata a Vörösök menedzserével, Rafa Benítezzel, és noha nincsen honvágya Angliában, előbb-utóbb nem kizárt, hogy bajnokságot vált.

 

Sokan sok csapattal összefüggésbe hozták már Xabi Alonsót, ám a legközelebb a Real Madrid jár ahhoz, hogy megegyezzen a Liverpoollal a játékos átigazolásának ügyében.

 

Maga a középpályás sem határolódik el ezen (több mint) pletykától, de akkor sem történne számára tragédia, ha a következő idényt is az Anfielden kezdené meg.

 

„Egyetlen ajtót sem csuktam be. Egyelőre várjunk türelmesen, aztán majd meglátjuk, mi történik” – mondta sejtelmesen a Don Balónnak.

 

„Nagyon megtisztelő, hogy a hírek szerint nem egy csapat szívesen látna soraiban, ez sokkal jobb annál, mintha teljes érdektelenség övezne.”

 

„A csapat többi tagjához hasonlóan az én kapcsolatom is rendkívül profi Rafa Benítezzel, és ez nem is fog változni egyhamar” - válaszolta arra a mendemondára, miszerint kifejezetten feszült a viszonya a spanyol mesterrel.

 

Alonso emellett elmondta, noha eleinte még honvágya volt Angliában, immár tökéletesen beilleszkedett, és otthonosan mozog a Premier League-ben. Ennek ellenére bármikor előfordulhat vele, hogy egy másik bajnokságban köt ki.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 440
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ügynöke szerint Eto’ót hiába adnák el – marad Barcelonában

 

 

Mint már beszámoltunk róla, hétfő esti sajtótájékoztatóján Josep María Messalles, Samuel Eto’o ügynöke bejelentette: szerződése 2010-es lejártáig a a csatár maradna a Barcelonában. A játékosügynök kedden támadta a klubot és az elnök Joan Laportát is, aki megszellőztette, hogy a Manchester City „sztratoszferikus” ajánlatot tett Eto’óra, és a Barca el is adná a kameruni klasszist. Messalles szerint ők még senkivel sem vették fel a kapcsolatot, a klub pedig valótlanságokat állít.

 

 

„Ha nem következik be 180 fokos fordulat, akkor Eto’o a Barcelona játékosa marad” – nyilatkozta hétfő este az ONA FM rádiónak Messalles, aki kedden sajtótájékoztatón árult el többet a kameruni csatár (elsősorban a klub által tervezett) átigazolásáról.

 

„Laporta kitalált néhány jól hangzó számot és megszellőztette őket a sajtóban. Hatalmas nyomást helyezett ezzel a játékosra. Úgy vélem, jobb lenne, ha ragaszkodna az igazsághoz, és nem állítana teljesen valótlan dolgokat. Egy lassan lejáró szerződésű futballistának nem ilyen magas a piaci ára” – támadta a klubvezetőt.

 

„Eto’o maradni akar, kitöltené a szerződését. A klub jelezte, hogy Pep Guardiola nem számol vele. Érdekes, hogy ezt vele nem közölte az edző.”

 

„Adott esetben, ha a Manchester City ajánlata komoly, tárgyalhatunk, de még senkivel sem beszéltünk a City képviselői közül. Ha a Barcelona elfogadja az ajánlatukat, akkor nem lesz nehéz megegyeznünk” – mondta Messalles, hozzátéve, hogy teljesen légből kapottak azok az információk, melyek szerint a csatár 15 millió eurónyi összeget követel az aláírásáért.

 

A játékosügynök azt is elárulta, hogy a Barcelona hétfő éjfél előtt nem sokkal új szerződést kínált Eto’ónak – az eddigi feltételekkel, 2012-ig.

 

 

 

A kiemelt rész kiemelt fontosságú. Laportya úr szeret nagy szavakat használni és valótlanságokat állítani. Megtapasztalhattuk ezt, a Madrid felé intézett kirohanásaiból is.

 

 

Amúgy ez a hír a Realnak csodaszép... Eto úgy fogja szétbomlasztani az egységet hogy öröm lesz nézni. csak emlékezzünk amikor Mallorcán(?) felállt a padról és elment haza mert lecserélték... vicc az ember. Mi lesz ha nem kap lehetőséget? TNT-vel teletömött hátizsákkal megy majd edzésre.

Link to comment
Share on other sites

Nevelőklubja „szabadíthatja meg szenvedésétől” Andrij Sevcsenkót: a Dinamo Kijev ajánlatot tett a Chelsea-nek az ukrán csatár megvásárlására. Válasz egyelőre még nincs, közben a támadót Katarba is csábítják.

 

Hivatalosan is ajánlatot tett Andrij Sevcsenkóra a Dinamo Kijev labdarúgócsapata: az ukránok reményei szerint 2004 aranylabdása visszatér első sikerei helyszínére.

 

Az utóbbi idényekben csak szenvedő csatártól szívesen megválna a Chelsea, és már több érdeklődő is bejelentkezett. A Monaco végül nem kívánta megvenni Sevcsenkót, az AS Romát érdekli, de eddig csupán a Juninhót már szerződtető katari al-Garrafa és a Dinamo állt elő konkrét vételi javaslattal.

 

„Megerősíthetem: érdekel minket Sevcsenko szerződtetése, és már ajánlatot is tettünk. A Chelsea válaszát várjuk. Az edzőnk, Valerij Gazzajev szívesen látná a csapatban, de Andrijnak kell eldöntenie, hogy hol érezné jól magát a családjával” – nyilatkozta a Daily Mailnek Igor Szurkisz, a Dinamo Kijev első embere.

 

Nem lehet kérdéses, hogy a két klub közül anyagilag az al-Garrafa tud többet nyújtani: a katariak ugyanis megadnák Sevcsenkónak a heti 110 ezer fontos fizetését, amit Londonban is megkap.

 

Érdekes, hogy a kilencvenes évek végén rettegett Rebrov, Sevcsenko csatárduó másik tagja is visszakerülhet a Dinamóhoz. Szerhij Rebrov ugyanis már biztos, hogy családi okok miatt hazaköltözik Ukrajnába, miután szerződést bontott az orosz bajnok Rubin Kazannyal. Rebrov a Szport-Ekszpressznek elárulta: legszívesebben Kijevben játszana tovább – ukrán sajtóértesülések szerint a Dinamo és az Arszenal is érdeklődik iránta.

Szerintem Sevcsenko-nak a legjobb az lenne, ha egy időre tényleg visszatérne a hazájába, ha valahol, ott visszanyerheti régi önmagát (bár ezt csak idézőjelben mondanám, mert már sohasem lesz az igazi), bár van egy olyan érzésem, hogy élfutballista már nem lesz belőle (szóval kb. mint Ronaldo - nagy játékos, de aztán jön a "leáldozás", még az élvonalban, visszatérés a hazájába, és ennyi). Kár, mert a Milan-os korszakában nagy játékos volt, igaz amikor én elkezdtem szurkolni a csapatnak, akkor már fél éve nem volt ott, de tudom (meg láttam is, mert focit azelőtt is néztem), hogy mit ért el a klubbal és hogy milyen címekhez segítette hozzá a csapatot, és emiatt kijár neki a tisztelet. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ronaldo és az ő helyzetét ne hasonlítsuk. :) Nem igen van még egy olyan játékos, akit ennyire hátráltattak a sérülések és folyamatosan visszaküzdötte magát az élre.

 

Josip Simunic (31) wechselt laut „Bild“-Zeitung zur kommenden Saison von Hertha BSC Berlin zum Ligakonkurrenten 1899 Hoffenheim. Die Ablösesumme für den kroatischen Nationalspieler soll sieben Millionen Euro betragen.

 

 

Demnach unterschreibt Simunic in Hoffenheim einen Vertrag bis 2012. Pro Jahr soll er drei Millionen Euro verdienen. Neben Hoffenheim hatte auch der Hamburger SV Interesse an den Diensten des Verteidigers.

Google Translate, aki nem érti ;)

 

Egyébként Simunic kapott a VB-n 3 sárgát? :D

Link to comment
Share on other sites

Karim Benzema a Real Madrid új játékosa! A Real Madrid 35 millió eurót ajánlott a francia játékosért. Benzema vágya, hogy a Real Madridban játszhasson, valamint a két elnök közti viszony azt eredményezte, hogy a Lyon elfogadta ezt az ajánlatot! (AS)

 

Na erre már nem tudok mit mondani. Támadósorban talán Európa legjobbja áll össze egyetlen hónap alatt? :lol: Már tényleg csak a védelmet kell erősíteni és lesz veszedelem B)

Link to comment
Share on other sites

Az AS és a Marca egybehangzó értesülései szerint az Olympique Lyon francia válogatott csatára, Karim Benzema a királyi gárdában folytatja pályafutását. A francia válogatott támadó 35 millió euróért vált csapatot.

 

Úgy néz ki, hogy a Manchester Uniteddel való versenyfutásból a Real Madrid került ki győztesen. Az AS és a Marca értesülései szerint az Olympique Lyon vezetősége elfogadta a „királyiak” ajánlatát Karim Benzemáért.

 

A spanyol együttes a hírek szerint 35 millió eurót ajánlott a 21 éves játékosért.

 

Az As értesülései szerint Florentino Pérez, a Real elnöke igen hamar rövidre akarta zárni a tárgyalásokat, nehogy a Manchester United szerezze meg a támadót, így 35 millió eurót ajánlott a franciáért.

 

A támadó szerda este érkezik haza nyaralásából, s ezután egyeztet Claude Puel vezetőedzővel, a személyes feltételekben pedig ezután állapodhat meg a Real Madriddal. Mivel a csatár korábban úgy nyilatkozott, hogy Madridban szeretne futballozni, nem valószínű, hogy ez utóbbi hiúsítja meg a szerződéskötést.

 

Benzema lehet a „királyiak” negyedik nagy fogása a nyáron. Korábban 67 millió euróért Kakát szerezték meg az AC Milantól, majd 15 millió eurót fizettek a Valenciának Raúl Albiol játékjogáért, és a mai napon Cristiano Ronaldo érkezése is hivatalossá vált. Ha Benzema végül aláír, a régi-új elnök Florentino Pérez összesen már több mint 210 millió eurót költött a keret megerősítésére a mostani átigazolási szezonban.

Nem mondhatni, hogy örömömben ugrálok a fenti hír hallatán, sőt... :mellow: Reméltem, hogy a Manchester-nek sikerül leigazolnia Benzemát, ő volt az egyetlen igazi 'célpont' csatárposztra, erre őt is elviszi a Real... :(

Link to comment
Share on other sites

Igaznak bizonyultak a L'Équipe francia sportnapilag értesülései, miszerint Lucho González az Olympique Marseille-ben folytatja pályafutását. A francia csapat hivatalos honlapján számol be arról, hogy megegyezett a portugál FC Portóval az argentin középpályás átigazolásáról.

 

Igen jelentős összeget áldoz az Olympique Marseille Lucho Gonzálezért. A francia klub bejelentette, hogy 18 millió euróért megszerzi az argentin válogatott kiválóságát. A szerződés értelmében azonban a középpályás teljesítményétől függően a portugál klub további hatmillió euróval gazdagodhat.

 

Már csak az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatok vannak hátra, Lucho ezután írja alá szerződését, amely alapján négy évre kötelezi el magát a franciákhoz.

 

A két klub egyébként péntek óta folyamatosan egyeztetett az átigazolási összegről s a szerződés részleteiről, ezért szivárgott már ki korábban az átigazolás néhány (gyakorlatilag valamennyi) részlete. Hivatalosan azonban csak most jelentette be a két klub, hogy megegyezett egymással.

 

A 28 éves játékos 2005-ben, a River Plate-től igazolt Portugáliába 10 millió euró körüli összeg ellenében, négy évvel később pedig a duplájáért vált ismét csapatot.

Link to comment
Share on other sites

Te jó ég! Kaká és Ronaldo után Benzema

 

Miközben arról beszélnek, Karim Benzema a Manchester Unitedbe tart, úgy fest, az angol megaklub ismét hoppon marad. A spanyol AS és a Marca egyaránt arról cikkezik, hogy a Real Madrid lett a befutó, amely 35 millió eurós vételárával megszerzi a francia válogatott játékos kegyeit. Mi több, szerdán vagy csütörtökön belül hivatalosan is bejelentik, Kaká, Cristiano Ronaldo és Raul Albiol után újabb fantasztikus galaktikus érkezik a csapathoz!

 

0_5.jpg

 

"Benzema a Real madrid játékosa" - olvasható két madridi lap internetes oldalán is, kísértetisen hasonlít a helyzet a Cristiano Ronaldo átigazolásának ügyéhez.

 

Mindkét orgánum tökéletesen biztos benne, hogy a francia a királyi gárdában folytatja, 35 millió eurót kap érte a Lyon.

 

FLORENTINO PÉREZ A CADENA SER RÁDIÓNAK: NINCS MEGÁLLÁS!

 

A Real Madrid újabb hadjárata torkollhat diadalmenetbe. Florentino Pérez egy madridi rádiónak elárulta a titkot, legkésőbb csütörtökig újabb sztár leigazolást jelenti be a királyi gárda! "Még nem mondhatok nevet, hiszen amíg nem egyeztünk meg mindenben egyesületével, nem jelenthetem be, ez nem lenne fair. Normális esetben három idény alatt invesztálunk ennyit új játékosokra, de az új terveinkhez új világklasszisok kellenek. Ez már egy másik klubmodell!"

 

 

 

Benzema is a Real Madridé!

 

A Marca című spanyol lap szerint Karim Benzema is a Real Madrid labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

 

Ugyan a játékos átigazolását egyelőre sem a királyi klub, sem pedig a Lyon nem erősítette meg, de a Marca biztos forrásra hivatkozva kész tényként közli, hogy a 21 éves francia klasszis a spanyol fővárosban folytatja pályafutását. A válogatott sztárért állítólag 35 millió eurót fizet a Real a Lyonnak.

 

Amennyiben valóban létrejön az üzlet, akkor Benzema lesz Florentino Perez negyedik nagy igazolása. A blancók rgi-új elnöke korábban már megszerezete Kakát (a Milantól 67 millió euróért), Cristiano Ronaldót (a Manchester Unitedtől 94 millióért) és Raúl Albiolt (a Valenciától 15 millióért).

 

(samsungsport.hu)

 

 

Csak a Real: a Lyon elfogadta a Benzemáért tett „királyi” ajánlatot

 

Az AS és a Marca egybehangzó értesülései szerint az Olympique Lyon francia válogatott csatára, Karim Benzema a királyi gárdában folytatja pályafutását. A francia válogatott támadó 35 millió euróért vált csapatot.

 

Úgy néz ki, hogy a Manchester Uniteddel való versenyfutásból a Real Madrid került ki győztesen. Az AS és a Marca értesülései szerint az Olympique Lyon vezetősége elfogadta a „királyiak” ajánlatát Karim Benzemáért.

 

A spanyol együttes a hírek szerint 35 millió eurót ajánlott a 21 éves játékosért.

 

Az As értesülései szerint Florentino Pérez, a Real elnöke igen hamar rövidre akarta zárni a tárgyalásokat, nehogy a Manchester United szerezze meg a támadót, így 35 millió eurót ajánlott a franciáért.

 

A támadó szerda este érkezik haza nyaralásából, s ezután egyeztet Claude Puel vezetőedzővel, a személyes feltételekben pedig ezután állapodhat meg a Real Madriddal. Mivel a csatár korábban úgy nyilatkozott, hogy Madridban szeretne futballozni, nem valószínű, hogy ez utóbbi hiúsítja meg a szerződéskötést.

 

Benzema lehet a „királyiak” negyedik nagy fogása a nyáron. Korábban 67 millió euróért Kakát szerezték meg az AC Milantól, majd 15 millió eurót fizettek a Valenciának Raúl Albiol játékjogáért, és a mai napon Cristiano Ronaldo érkezése is hivatalossá vált. Ha Benzema végül aláír, a régi-új elnök Florentino Pérez összesen már több mint 210 millió eurót költött a keret megerősítésére a mostani átigazolási szezonban.

METZELDER ISZTAMBULBA MENEKÜLNE

Egybehangzó sajtóhírek szerint a német válogatott védője, Christoph Metzelder elhagyja a Real Madridot, és Törökországban, a Besiktas játékosaként folytatja pályafutását. A 28 éves középső védő három évre szóló szerződést köt az isztambuli csapattal. Az átigazolási díj nagyságáról nincs információ – Metzeldert szerződése eredetileg 2010-ig kötötte a „királyi gárdához”. A játékos ügynöke, Jörg Neubauer egyelőre cáfolta a váltás tényét, elmondása szerint egy klubbal sem folytat tárgyalásokat Metzelder ügyében.

Link to comment
Share on other sites

Perez érkezésével az is egyértelművé vált: nincs a piacon ellenfelünk. Akit Perez akar azt megszerzi.

 

Villáért jól tette, hogy nem dobott ki 45 millát. 28 éves a srác, Benzema 21 és mindenki azt mondja óriási karrier áll előtte. Ja és 35-be fáj.

 

Már csak Alonso szükségeltetik és elég meredek csapat lesz itt...

 

Sergio Ramos - Raul Albiol - Pepe - Marcelo(Arbeloa)

Lassana Diarra - Xabi Alonso

Ronaldo - Kaká - Robben

Benzema

 

hehejjj

Link to comment
Share on other sites

Ejnye, azért még nem olyan erős az a védelem, h. kapus nélkül álljunk fel :D:P

 

Miközben Lyonban továbbra is csak az ajánlattételt erősítették meg, Karim Djaziri játékosügynök szerda kora délután egyenesen kijelentette, Benzema szerda este aláír a Real Madridhoz.

 

„Most még semmi sem hivatalos, ugyanakkor nem titok, Karim harminc millió fontért plusz egyéb juttatások fejében a Real Madrid futballistája lesz. Ha minden igaz, már szerda este. Az előttünk álló néhány órában minden apró részletet letisztáz Benzema és a klub” - tájékoztatott a menedzser.

 

Jorge Valdano, a madridiak ügyvezető igazgatója csak annyit fűzött a kiszivárgott hírekhez, hogy minden lehetséges, és sejtelmesen hozzátette, nemsokára valami fontos történik majd...

 

:lol::D

 

Az Olympique Lyon hivatalosan cáfolta azokat a híreket, melyek szerint a klub elfogadta volna a Real Madrid Karim Benzemáért tett 35 millió eurós ajánlatát. Azt azonban nem tagadták a francia klubnál, hogy valóban érdeklődnek a válogatott csatárért.

„Tényleg kaptunk ajánlatot Karimért, de az lényegesen nagyobb összegű, mint amiről a sajtó beszámol – mondta a Lyon kommunikációs igazgatója, Olivier Blanc. – Azt senki sem állította, hogy a Real Madridtól érkezett az ajánlat.”

 

„Senkivel sem egyeztünk meg Benzema eladásáról” – szögezte le Blanc.

 

 

hmm.. némiképp önellentmondások figyelhetőek meg... :) De szerintem ez már meg lesz :)

 

 

szerk.: brrr... Na, majd meglátjuk:

 

Szerda délelőtt a spanyol AS és a Marca is kész tényként közölte, hogy Karim Benzema 35 millió euró fejében a Real Madridhoz igazolt. A Lyon kommunikációs igazgatója, Olivier Blanc azonban a L'Equipe hasábjain tagadta, hogy eladták volna a 21 éves támadót.

 

"Valóban kaptunk egy olyan ajánlatot, amely jócskán túlszárnyalta az elképzeléseinket. De azt senki sem állította, hogy ez a Real Madridtól jött. Senkivel sem egyeztünk még meg Benzema átigazolásáról - nyilatkozta a szóvivő.

 

A The Times úgy véli, nem a Madrid, hanem a Manchester United licitált a játékosra azután, hogy a klub átvette a Cristiano Ronaldóért kapott 80 millió fontot a Királyi Gárdától. Az angol lap kora reggel arról számolt be, hogy kedden a Vörös Ördögök közel kerültek Benzema szerződtetéséhez, miután csaknem 45 millió eurót ajánlottak a játékosért.

 

Biztosnak egyelőre csak az tűnik, hogy Benzema távozik a Lyontól, ezt Claude Puel, a franciák edzője is megerősítette a klub honlapján:

 

"Tudjuk, hogy Benzema milyen fontos a csapat számára, és hogy milyen kivételes képességekkel rendelkezik. De tisztában vagyunk a klub anyagi helyzetével is."

Link to comment
Share on other sites

Pedig egy kicsit felcsillant a szemem, amikor a fenti híreket olvastam. :unsure: Nem tudok franciául, szóval nem tudom, hogy ez a hír a hivatalos oldalról tényleg arról szól-e, hogy Benzema hivatalosan is a Real játékosa, de ha netán nem így lenne, szerintem ebből a helyzetből már nincs visszaút, a francia a madridiaké lesz, ez csak idő kérdése (vagy ha tényleg erről szól a hír, akkor...) :mellow:

Link to comment
Share on other sites

HIVATALOS: Benzema a Real Madridé!!!

 

 

Az Olympique Lyon szerdán koraeste bejelentette: Karim Benzema a Real Madridban folytatja pályafutását. Kaká, Cristiano Ronaldo és Raúl Albiol után újabb fantasztikus galaktikus érkezik a csapathoz!

A Lyon hivatalosan megerősítette: Benzema a "királyiaknál" folytatja

 

Véget ért a huzavona Karim Benzema átigazolásával kapcsolatban: az Olympique Lyon hivatalos honlapján tette közzé, hogy a francia támadó a Real Madridban folytatja pályafutását. A francia klub megerősítette, hogy a "királyiak" 35 millió eurót fizetnek a játékosért, aki hatéves megállapodást köt a spanyolokkal.

 

d00077BBAaedc0b746e3f.jpg

 

Hivatalossá vált, hogy Karim Benzema a Real Madridban folytatja pályafutását. A francia támadóért 35 millió eurót fizetnek a "királyiak" a Lyonnak, és a csatár hat évre szóló megállapodást köt a spanyolokkal.

 

Mint a délelőtt folyamán beszámoltunk róla, a madridi Marca napilap már tényként közölte szerdai számában, hogy Karim Benzema 35 millió euróért a Real Madridba a Lyontól. A délelőtt folyamán a másik madridi sajtóorgánum, az As is arról számolt be internetes oldalán, hogy a francia támadó biztosan a "királyiaknál" folytatja pályafutását.

 

Ám kora délután a Lyon kommunikációs igazgatója, Olivier Blanc cáfolta a spanyol lapok értesüléseit, és úgy nyilatkozott, nem állapodtak meg senkivel a játékos eladásáról.

 

Késő délután azonban a Lyon hivatalos honlapja közleményt adott ki, melyben megerősítették a spanyol lapok értesüléseit. A klub beszámolója szerint a spanyolok 35 millió eurót fizetnek a játékosért, de a csatár teljesítményétől függően további hat millió euró ütheti a franciák markát.

 

A Lyon közleménye szerint Benzema néhány napja elmondta Jean Michel Aulas-nak, a klub elnökének, hogy minél előbb szeretne a Real Madridban futballozni, amely ajánlatot tett neki. A francia együttes elfogadta a csatár döntését - aki a világ legjobbjaival szeretne együtt játszani - és tárgyalásokat kezdett Florentino Pérezzel.

 

A Lyon végül hivatalos honlapján sok sikert kívánt Benzemának a karrierjéhez Madridban, ahol "a Real magasra törő tervei mellett az adózási körülmények is kedvezőbbek, mint Franciaországban".

 

Sport, átigazolások: kicsit másképp, kicsit más szemszögből (forrás: fn.hu):

 

Nagy foci, nagy pénz

 

Egyre jobban eladósodnak az európai klubok, miután hitelből próbálnak meg növekedni. A sztárokért folytatott versengésben a spanyol csapatok állnak nyerőre az angolokkal szemben.

Sorra dőlnek meg az európai labdarúgó porondon az átigazolási rekordok. A Real Madrid először elköltött 94 millió eurót - majdnem 27 milliárd forintot - Cristiano Ronaldóra, majd 65 milliót a Milantól igazolt Kakára. Az összegek láttán Jose Luis Rodriguez Zapatero, spanyol miniszterelnök is "extremitásokat" emlegetett, noha hozzátette: ő azért nem egészen illetékes arra, hogy kommentálja a Real pénzügyeit.

 

Zapatero nem véletlenül hozta szóba a Real Madridot. A spanyol gazdaság - hasonlóan a többi európai országhoz - a recesszióval kínlódik, a munkanélküliség a 20 százalékot közelíti. Ebben a helyzetben sokak szemét szúrják a két gigasztárra költött eurómilliók.

 

A csillagok csillagászati árára, saját forrásait kipótlandó, a Real 76 millió euró hitelt vett fel a Caja Madrid pénzintézettől. Florentino Pérez, a klub elnöke persze azt nyilatkozta, hogy a befektetés "idővel" megtérül majd. A spanyolok azzal számolnak, hogy a Ronaldóra költött 94 millió euróért cserébe a sztár nevével fémjelzett mezek, labdák, pólók, sálak, sapkák, kabátok, bögrék, kupák eladásából, a sztár reklámokban való szerepeltetéséből, valamint a klub reményei szerint megemelkedő tévéközvetítési díjakból 500 millió eurót kasszírozhatnak.

 

Az örök rivális Barcelona Bajnokok Ligája-győzelmét nagyon nehezen megemésztő Real azonban a jelek szerint nem elégszik meg a két gigasztár leigazolásával. Pérez elnök egy nyilatkozatában azt sugallta, hogy a világ legjobb labdarúgói közül további 4-5-öt szándékozik megszerezni a madridi klub. Ehhez valószínűleg további hitelek kellenének. Sajtóhírek szerint nagy fogás lehet David Villa, a Valencia játékosa, valamint a jelenleg a Bayern Münchenben focizó Franck Ribéry. A bajor klub vezetői azt szivárogtatták ki, hogy a Bayern legalább 60 millió eurót kérne a francia válogatott középpályásért.

 

A spanyol klubokra egyre inkább jellemző, hogy hitelekből vásárolnak játékosokat, s szerzeményeiket olyan befektetésnek tekintik, amelytől megtérülést várnak. Hasonló történet vette kezdetét pár éve az angol kluboknál is, ám ott a folyamat már odáig jutott, hogy közülük többnek az eladósodottsága veszélyes méreteket öltött. Az angol elit bajnokságban, a Premier League-ben szereplő csapatok adóssága a 2007/2008-as szezon végén 3 milliárd fontra rúgott. Ez majdnem 1000 milliárd forint - ennyi a magyar költségvetés idei évre várt hiánya. A Manchester United 650 millió, az Arsenal 320 millió, míg a Liverpool 300 millió fontos terhet cipel. A leginkább eladósodott klub a Roman Abramovics tulajdonában lévő Chelsea, 701 millió fonttal. A manchesteriek adósságának több mint fele bankhitel.

 

A spanyoloknál sincs kolbászból a kerítés. A barcelonai egyetem egyik közgazdászának becslései szerint a La Liga, a spanyol top bajnokság csapatainak adósságállománya a tavalyi szezon végén 3,5 milliárd euró körül volt. Egy euró durván 0,9 font, tehát a spanyolok még a 3 milliárd fontos brit adósságnál is képesek voltak nagyobbat összehozni.

 

A szigetország labdarúgó szövetsége, az English Football League a klubok megrendült pénzügyi stabilitása, felgyülemlett köztartozásai láttán kemény fellépést helyezett kilátásba: azt tervezi, hogy kizárja az átigazolásokból azokat a klubokat, amelyeknek köztartozásaik vannak, mondván: ne az állam kontójára vegye meg legújabb üdvöskéjét a csapat, fizesse meg előbb azt, amivel a kincstárnak tartozik, aztán nyugodtan szórhatja tulajdonosai vagy hitelezői pénzét.

 

Ezzel viszont - már ha tényleg lesz belőle valami - a szigetországbeli klubok még nagyobb hátrányba kerülhetnek a spanyol csapatokkal szemben. A spanyol előny így is tetemes. Míg Spanyolországban az szja felső kulcsa 27 százalék, a briteknél a legmagasabb kulcs korábban is 40 százalék volt, ám a Gordon Brown vezette kormány a top kategória adókulcsát most 50 százalékra emelte. Hiába fizetnének az angol csapatok nagyobb fizetést a sztároknak, ha abból az adó többet visz el. Fociberkekben eléggé elterjedt nézet, hogy a Manchester Unitedtől a Real Madridhoz igazoló Cristiano Ronaldo döntésében is szerepet játszott az adóemelés. Ronaldo a Realban új szerződése hat éve alatt 15 millió fonttal kap többet, mint ha Angliában maradt volna.

 

Ahhoz tehát, hogy az angol csapatok megtartsák sztárjaikat, még magasabb fizetést kellene nekik adni. A Premier League-ben a bérekre kifizetett összeg az árbevétel 60 százaléka körül ingadozik. Becslések szerint ahhoz, hogy a következő szezonban ugyanazt a nettót kasszírozzák a labdazsonglőrök, 20 százalékos bruttó emelést kellene kapniuk. Ez nagyon nehéz feladat lesz, részben a gazdasági válság miatt, részben pedig - ami ezzel összefügg - amiatt is, hogy a font gyengült az euróval szemben. Ebben a helyzetben kulcsfontosságú lenne a tévéktől befolyó jogdíj. A pálya azonban itt is göröngyös, hiszen a tévétársaságoknak sztárok kellenek a nézettséghez, márpedig a sztárokat nehéz megtartani. Itt a kör bezárult az angol klubok számára, egyelőre ezen a meccsen (is) a spanyol csapatok állnak nyerésre.

 

Inter: Thiago Motta hivatalosan is az olasz bajnoknál folytatja

 

Az olasz bajnok Internazionale hivatalos honlapján tette közzé, hogy Thiago Motta ma aláírta szerződését, és 2013-ig a milánói csapat játékosa lesz.

A 26 éves brazil középpályás a Genoától érkezik, ahonnan néhány napja Diego Milito is a fekete-kékekhez került, szintén négy évre.

 

Az Inter három fiatal játékost: Francesco Bolzonit, Leonardo Bonuccit és Riccardo Meggiorinit kölcsönadta a Genoának az ügylet részeként.

Link to comment
Share on other sites

Itt lesz vége az angoloknak! B) A Barca, ha kicsit befoltozza a csapatát, megint nagy esélyesek, a Real pedig... ilyen támadókkal képtelenség szerintem kiesni a legjobb 16 között. Lesz játék Spanyolországban... nem is akármilyen! :)

 

Ez a Motta akkora ász? Még nem hallottam róla.

Link to comment
Share on other sites

Ajjaj... Perez durva katarzist akar kiváltani a Real szurkolóknál, ahogy nézem :D

 

 

Real Madrid: Pérez elmondta, holnap bejelenthetik a következő igazolást

 

Miután hivatalossá vált, hogy Karim Benzema a Real Madridban folytatja, Florentino Pérez, a „királyi klub” elnöke elmondta, holnap bejelenthetik, hogy ki lesz a csapat következő nyári szerzeménye.

 

„Elképzelhető, hogy már holnap kiderül, hogy ki lesz a következő igazolás, de erről csak akkor számolhatok be, ha hivatalossá válik. A Real Madridnál Santiago Bernabéu stratégiáját folytatjuk, ami Alfredo di Stéfano megszerzésével kezdődött. A legjobb játékosokat vesszük meg, hogy boldoggá tegyük a szurkolóinkat.”

 

Indulhat a találgatás :)

Link to comment
Share on other sites

Itt lesz vége az angoloknak! A Barca, ha kicsit befoltozza a csapatát, megint nagy esélyesek, a Real pedig... ilyen támadókkal képtelenség szerintem kiesni a legjobb 16 között. Lesz játék Spanyolországban... nem is akármilyen!

 

a Realtól félni kell a másiktól nem ;) lesz majd pityergés, amikor a Kazany kiveri őket :lol: :lol:

 

Ez a Motta akkora ász? Még nem hallottam róla.

 

"sztárcsapathoz" igazolt, tehát nagy sztár :lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

Hát igen - alakul a sztárcsapat Madridban.

 

De ki tudja mikor lesz ebből igazi, összetartó csapat és mi lesz az "elkényeztetett sztárok" sorsa. Talán ők is ki lesznek dobva ha nem válnak be ?! A nagy nevek nem jelentenek garanciát a bajnoki, BL, és egyéb kupa győzelmekre... ;)

 

Am kösz Pérez, hogy vittétek Ronnyt is, jót profitálunk mi ebből :lol: , csak azt sajnálom, hogy a Real-nál lehet, hogy a fényárban úszva elveszti igazi önmagát :mellow:

 

Dehát ez csak 1 vélemény

 

FOREVER UNITED

Link to comment
Share on other sites

Ebben merchanies-el értek egyet. Én továbbra is úgy vagyok vele, hogy jobb lett volna, ha sikerül megtartanunk Ronaldo-t, még úgy is tudtunk volna új játékosokat igazolni, és mondjuk akkor nem lett volna szükség Valenciára, és a rá áldozott pénzt is egy minőségi csatárra költhettük volna (mert tulajdonképpen csak arra lett volna szüksége a csapatnak, Tévez távozása miatt). De hát így alakultak a dolgok, el kell fogadni; Ferguson eddigi játékospolitikájával egyetértek, Valencia jó vétel volt, harcba szállt Benzemáért is, csak hát ő nem jött össze, de remélem a továbbiakban is hasonló játékosokkal próbálja megerősíteni a keretet. ;)

 

Szerk.:

Samuel Eto’o és Carlos Tévez alkotná a manchesteri labdarúgócsapat álompárosát, erre még akkor is esély mutatkozik, ha jól tudjuk, az FC Barcelona szeretné meghosszabbítani a kameruni klasszis szerződését. Az argentin átigazolását a goal.com exkluzív információi szerint legkésőbb július hatodikán - éppen Cristiano Ronaldo bemutatásának napján - bejelentik, s az afrikai zseni érkezésében is nagyon bíznak az Eastlandsen. „Carlos olyan játékos, akit mindenki nagyra becsül. Csodálatos labdarúgó, remek harcos, a világ bármelyik edzője örülne, ha csapatát erősítené. Carlos igazi értéke lehet a következő évek terveinek, de most még nem a mi játékosunk” – jelentette ki Hughes a Manchester City honlapján.

 

Tevez a legutóbbi két évben a Man Unitedben szerepelt kölcsönben, de a klub túlságosan későn ajánlott végleges szerződést. Az argentin elutasította a kínált feltételeket, az elmúlt napokban pedig több olyan nyilatkozatot adott, amelyben bírálta a „vörös ördögök” játékospolitikáját, Sir Alex Ferguson vezetőedző döntéseit.

Kiszivárgott hírek szerint sokáig a Chelsea-vel vívott nagy csatát a City, de olyan feltételekkel lepte meg Tévezt, amit nem tudott visszautasítani. Az argentin átigazolását a goal.com exkluzív információi szerint legkésőbb július hatodikán - éppen Cristiano Ronaldo bemutatásának napján - bejelentik, ára harmincmillió font.

 

 

De már Eto’o is a célkeresztbe került. Nemrég a barcelonai elnök, Joan Laporta azt állította, szinte elutasíthatatlan ajánlatot kapott Angliából, ehhez képest nemrég már arról jöttek a hírek, hogy az idei BL-győztes megtartaná újabb két évre a kamerunit.

 

„Már tettünk ajánlatot Eto’o-ért, de nem tudok újabb hírről az üggyel kapcsolatban. A játékos sokat segíthetne klubunknak, őt is tisztelem. Most türelemre lesz szükségünk, várnunk kell az újabb fejleményre. Minden átigazolás különbözik a másiktól. Gareth Barry esetében gyorsan történtek a dolgok, míg Roque Santa Cruznál már hosszabb volt a folyamat. El kell fogadnunk, hogy bizonyos esetekben időre van szüksége az embereknek a megfelelő döntéshez” – jegyezte meg a City walesi mestere.

 

Orosz lapértesülés szerint az angol Premier League-ben szereplő Chelsea leigazolja Jurij Zsirkovot, akiért közel 20 millió eurót fizet a CSZKA Moszkvának.

 

Jurij Zsirkovot először május végén hozták hírbe az angol klubbal, igaz, az érintett a hónap elején - meglepő módon - úgy nyilatkozott, hogy nem tud a Chelsea érdeklődéséről.

 

Ezzel szemben a Sport-Expressz című orosz lap úgy értesült: a 31-szeres orosz válogatott labdarúgó - akit a hírek szerint Barcelonában is nagy örömmel láttak volna - szerdán Londonba repül, hogy aláírja négyéves szerződését a Chelsea-vel.

 

A 25 esztendős védő - aki a középpálya bal oldalán is pazar teljesítményre képes - Európa egyik legkeresettebb játékosa volt az elmúlt egy évben, miután kiválóan futballozott a 2008-as Európa-bajnokságon, amelyen elődöntős volt az együttese.

 

A lap tudni véli, hogy Zsirkovért 20 millió euró körüli összeget fizet a Chelsea a CSZKA Moszkvának, amellyel a játékos két bajnoki címet, három Orosz Kupát és UEFA-kupát is nyert.

 

Zsirkovval ellentétben Alexandre Pato aligha lesz a Chelsea játékosa, pedig állítólag bőkezű ajánlatot tett érte a londoni klub. Adriano Galliani, a Milan ügyvezetője kijelentette, a brazil csatár nem eladó, így a további ajánlatokat is visszautasítják.

Zé Roberto immár hivatalosan is a Hamburg futballistája: a 34 éves brazil középpályás 2+1 évre szóló megállapodást írt alá új csapatánál. Mint beszámoltunk róla, a futballistának lejárt a szerződése a Bayern Münchennél, amely nem kínált egy évnél hosszabb kontraktust a brazilnak, aki emiatt távozott.

 

Olasz lapértesülés szerint az AS Roma leigazolja André Santost, a brazil élvonalbeli Corinthians válogatott labdarúgóját. A Corriere dello Sport című sportnapilap úgy tudja, hogy a fővárosi klub öt- vagy hatmillió eurót fizet a védőért.

 

Santos szerepelt a brazil válogatottban, amely megnyerte a Dél-afrikai Köztársaságban rendezett, nyolcadik labdarúgó Konföderációs Kupát, miután a vasárnapi döntőben 0-2-ről fordítva legyőzte az Egyesült Államok együttesét.

 

Az újság azt írta, hogy az AS Roma eladja a norvég John Arne Riisét, akit tavaly Liverpooltól igazolt le az olasz gárda. Riise iránt spanyol és angol csapatok érdeklődtek.

 

Még egy cikk Benzema Real-ba igazolásáról:

Az Olympique Lyon szerdán kora este bejelentette: Karim Benzema a Real Madridban folytatja pályafutását. Kaká, Cristiano Ronaldo és Raúl Albiol után újabb fantasztikus galaktikus érkezik a csapathoz! "Benzema a Real Madrid játékosa" - ez állt már órákkal korábban két madridi lap internetes oldalán, s kísértetiesen hasonlított a helyzet Cristiano Ronaldo átigazolásának ügyéhez: akkor már napokkal az MU honlapját megelőzve húzták félre a függönyt a portugál klubváltása előtt.

 

Az AS és a Marca is tökéletesen biztos volt benne, hogy a francia a királyi gárdában folytatja, így is lett. Később Karim Djaziri játékosügynök is beharangozta, Benzema szerda este aláír a Real Madridhoz.

 

„Nem titok, Karim harminc millió fontért plusz egyéb juttatások fejében a Real Madrid futballistája lesz. Ha minden igaz, már szerda este. Az előttünk álló néhány órában minden apró részletet letisztáz Benzema és a klub” - tájékoztatott a menedzser.

 

A Lyon aztán honlapján este fél hétkor közölte az átigazolás tényét. A kommüniké szerint Benzema kérte őket ara, hogy megfelelő ajánlat esetén engedjék el. Ezután vált az út szabaddá a Real előtt, 35 millió eurót kap érte a Lyon, amely a játékos teljesítményétől függően akár 41 millióra is duzzadhat.

 

0_5.jpg

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Ribéry: Döntöttem, a Realba igazolnék

 

A francia karmester is Madridban szeretné folytatni pályafutását

 

Újabb „galaktikus” igazolásra készülhet a Real Madrid, miután Franck Ribéry bejelentette, döntött és távozni szeretne a Bayern München labdarúgócsapatától!!! A francia karmester meg is nevezte választottját, amellyel nem okozott meglepetést. A zseniális képességű sztár ugyanis a spanyol főváros elitklubjánál akarja folytatni pályafutását.

 

0_5.jpg

 

Az átigazolási időszak hírein „edződő” olvasók már többször szembesülhettek olyan hírrel, amelyet a nemzetközi bulvársajtó közölt, így most is ebben reménykedhetnének a Bayern drukkerei. De szomorú információ, Ribéry a roppant megbízható L’Equipe-nek nyilatkozott, vagyis az információ valós, szó sincs megalapozatlan dologról!

 

„Döntöttem, távozni akarok – szögezte le a klasszis. – Vagy a Real Madridban folytatom vagy sehol!”

 

Tény, a spanyol klub már régóta csábítja Ribéryt, legfőképpen a szintén francia elnöki tanácsadó, Zinedine Zidane győzködte a váltásról. A Bayern München hosszú ideje próbálja maradásra bírni első számú klasszisát, de úgy tűnik, Bajorországban már kezdhetnek beletörődni a megváltoztathatatlanba (?).

 

Természetesen érthető a középpályás döntése, lévén az elmúlt hetek másról sem szólnak, mint a Real őrült költekezéséről. Már madridi futballistának számít Kaká, Cristiano Ronaldo és Raúl Albiol, Karim Benzema érkezése is biztosra vehető. Sőt, a spanyol sajtó úgy tudja, napokon belül a Raelé lesz Xabi Alonso, Alvaro Arbeloa és David Silva is. Ha pedig Ribéry is jön, akkor egy bombaerős keret vár a szintén új szerzeménynek számító vezetőedzőre, Manuel Pellegrinire.

 

Xabi, Arbeloa és Silva is a Realé lesz

 

Florentino Perez szinte egy teljes kezdőcsapatot igazol a nyáron

 

Nincs megállás, tovább kell menni a sikerek felé vezető úton!!! Ez a mottó vezérelheti Florentino Perez klubelnököt, aki újabb klasszisokkal kívánja megerősíteni a Real Madrid labdarúgócsapatát. A világ még fel sem ocsúdhatott Karim Benzema megszerzése után, a spanyol lapok máris tálalják az újabb neveket: Xabi Alonso, Alvaro Arbeloa és David Silva! A királyi klubhoz oly közel álló Marca szerint a három spanyol klasszis érkezése már csak napok kérdése.

 

0_5.jpg

 

Elképesztő! Hihetetlen! Lenyűgöző! Naphosszat sorolhatnák a jelzőket a Real Madrid elmúlt hetei kapcsán, hiszen ilyen mértékű bevásárlásra még sohasem volt példa a modernkori futball történetében. Hiszen a spanyol főváros elitklubja néhány nap leforgása alatt megszerezte az Aranylabda-szavazás legutóbbi két győztesét, Kakát és Cristiano Ronaldót, valamint a világ egyik legnagyobb csatártehetségét, a lassan világklasszissá érő Karim Benzemát.

 

0_14.jpg

Arbeloa

 

A védelembe jött Raúl Albiol, de a kispadon is változás történt, Manuel Pellegrini váltotta a tavaszi szezon végére látványosan „kipukkadó” Juande Ramost.

 

De az élet nem állt meg Madridban, már a következő erősítések véglegesítésén dolgozik Perez. A Realhoz rendkívül közel álló Marca pedig már azt is tudja, hogy végső stádiumba érkeztek a tárgyalások a Liverpool FC-vel. A „vörösök” ugyanis beletörődtek abba, hogy meg kell válniuk két spanyol sztártól, Xabi Alonsótól és Alvaro Arbeloától.

 

0_14.jpg

David Silva

 

Ha a Real-elnök lezárta a liverpooli duó ügyét, akkor jöhet az utolsó (?) erősítés. Florentino Perez egy jól ismert tárgyalópartnerrel egyezkedik majd, hiszen Raúl Albiolt már megszerezte Valenciából. Most pedig a szupertechnikás szélső, David Silva kerülne a Mestallából a Santiago Bernabeu Stadionba.

 

 

Real Madrid: Raúl Albiol ma reggel átesett az orvosin

 

Ma reggel sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon Raúl Albiol – akit a Real Madrid 15 millió euróért vett meg a Valenciától –, így ma este 9 órakor hivatalosan is bemutatják a Bernabéu-stadionban.

 

A „királyi gárdával” kapcsolatos hír, hogy a szívproblémái miatt a következő idényt kihagyó Rubén de la Redre nem számít az együttes az első csapat tagjaként. Ezt a madridi klub hivatalos honlapja tette közzé, amely hozzátette, mindenben támogatja a futballistát.

Ribéry dupla fizetésért sem marad a Bayernben

2009.07.02.

 

Frank Ribéry visszautasította a Bayern München új szerződésajánlatát.

 

A spanyol Sport című napilap szerint évi nyolcmillió euróról mondott le Frank Ribéry, a Bayern München irányítója, mikor visszautasította a bajorok hosszabbítási ajánlatát. A németek ugyanis hajlandóak lettek volna megduplázni a játékos fizetését, hogy Münchenben tartsák őt.

 

A francia középpályás január óta tervezi, hogy elhagyja a csapatot, mivel úgy érzi, a bajor fővárosban nem tud tovább fejlődni.

 

Ribéry iránt a Real Madrid, a Manchester United és Chelsea érdeklődött, de a korábban megjelölt, 100 millió eurós kivásárlási ár mindenkit elijesztett. A német lapok azonban úgy tudják, ha valaki megadná a 75 millió eurót, vihetné a 38-szoros francia válogatott labdarúgót.

 

A játékos a hét elején, több helyen is úgy nyilatkozott, leginkább a Real Madridban tudja elképzelni jövőjét. Kaká, Cristiano Ronaldo és Karim Benzema leigazolásával a Blancók azonban már több, mint 190 millió eurót költöttek a nyáron, így kicsi a valószínűsége annak, hogy Ribéry is Madridba költözik.

Link to comment
Share on other sites

Erősen kétlem, sőt, szinte biztos vagyok benne, hogy Ribéry nem fog a Real-hoz kerülni. Pérez már túl sokat költött (ha lehet ilyet mondani), még (nagyobb) szükségük van más játékosokra (pl. Xabi Alonso, egy balhátvéd, aki minden bizonnyal Arbeloa lesz), a francia már nem fog beleférni (ráadásul ahogy fentebb olvasható is, ha a madridiaknak szélsőre van szükségük, akkor David Silva az elsőszámú jelölt - ráadásul ő jóval olcsóbb, mint Ribéry). Úgyhogy Ribéry most bánhatja, a nagy álmok nem fognak beteljesülni, hoppon marad, és a következő szezonban is szolgálhatja (mondhatni kényszerből) a bajorokat... :P (mert megérdemli :D )

 

Ui.: A Manchester már biztosan nem fogja leigazolni, a Chelsea pedig... esélytelen... Ribéry esetleg a Man. City-be juthat el. <_<

Link to comment
Share on other sites

Új fiúk Madridban, távozók Milánóban és Liverpoolban

 

2009.07.02.

 

Napi krónika

Benzema a Realhoz, Juanito az Atléticóhoz, Lucho Gonzalez a Marseille-hez igazolt. A Panathinaikosz a Liverpool argentin védőjére csapott le. Reggeli hírösszefoglaló.

 

Üzleti negyed

A sorozatos cáfolatok ellenére mégis a Real Madrid játékosa lett Karim Benzema. A 21 éves francia támadóért 35 millió eurót fizettek a spanyolok a Lyonnak. Benzema hat évre költözött a Bernabéuba.

 

Az Olympique Marseille klubrekordnak számító 17,5 millió eurót adott a Porto csapatkapitányáért, Lucho Gonzalezért. Az argentin irányító négy évre szerződött a franciákhoz.

 

A skót Hearts három évre szerződtette a Tenerife 24 éves spanyol csatárát, Jesus Manuel Santana Abreut, ismertebb nevén Susót. A skótok trénere, László Csaba állítólag egy ideje már figyelte a játékost, aki az elmúlt idényt a spanyol másodosztályú UD Fuerteventura csapatánál töltötte kölcsönben.

 

A Panathinaikoszban focizik tovább a Liverpool 22 éves argentin védője, Sebastian Leto. A játékos korábban egyetlen mérkőzést sem játszott a Vörösöknél, mivel problémák adódtak munkavállalási engedélyével. A hátvéd a legutóbbi szezonban új csapata ősi ellenségénél, az Olimpiakosznál szerepelt.

 

A Pana a fiatal játékos mellé igazolt egy tapasztalt labdarúgót is, a következő négy évben a csapat játékosa lesz a Benficától távozó Európa-bajnok, Kosztasz Kacuranisz.

 

Hosszabbított a Benfica kapitánya, Nuno Gomes. A 32 éves támadó újabb két évet játszhat a Fény Stadionjában, így valószínűleg Lisszabonban fejezi be pályafutását.

 

Az Atlético Madrid ingyen szerezte meg a Betis 25-szörös spanyol válogatott középpályását, Juanitót. A 32 éves irányító hároméves szerződést írt alá a Matracosokkal. Közben az Atléticónál az is véglegessé vált, hogy a csapat argentin kapusa, Leo Franco a török Galatasaray-ban folytatja pályafutását.

 

A Parma végleg megvásárolta az AC Milantól Luca Antonellit. A fiatal védő január óta focizott kölcsönben a sárga-kékeknél. A felek az átigazolás részleteit nem hozták nyilvánosságra.

 

Görögországból erősített a Schalke, a gelsenkircheniek Vassziliosz Pliatszikasz játékjogát szerezték meg az AEK Athéntől. A 21 éves középpályás 2007-ben tűnt fel az U19-es Európa-bajnokságon, ahol a görög válogatottal ezüstérmet szerzett.

 

Ingyen került Bolton Wanderers csapatához Sean Davis, a Portsmouth játékosa, miután szerződése lejárt korábbi klubjánál. Érdekesség, hogy a Pompey januárban hárommillió fontért sem engedte el a középpályást.

 

Kispad

 

A belga szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy 2010 januárjától Dick Advocaat veszi át a válogatott irányítását. A Zenit jelenlegi trénere két évre írt alá a nemzeti csapatnál.

 

Visszatért a Fenerbahce kispadjára Christoph Daum. A német edző három évre szerződött a török sztárcsapathoz, amellyel 2003 és 2006 között két bajnoki címet szerzett.

 

A Chelsea egykori ikonja, Roberto Di Matteo (fotó) vállalta el a West Bromwich Albion irányítását az angol másodosztályban. A 39 éves szakember az elmúlt szezonban a harmadosztályú MK Dons csapatánál dolgozott. Di Matteo egyelőre egyéves szerződést kötött a West Brommal.

 

Kényszerpihenő és szakítás

 

További egy évet lesz kénytelen kihagyni szívproblémái miatt Ruben de la Red. A Real Madrid középpályása az elmúlt szezon felénél, egy kupamérkőzésen esett össze, és orvosai tanácsára egy időre felhagyott a játékkal. A 24 éves játékosnak a szakértők ismét azt javasolták, várjon a visszatéréssel.

 

Felbontották szerződésüket a CONCACAF zóna csapatai a Copa Sudamericana szervezőivel. Közép-és Észak Amerika legjobbjai 2005 óta szerepelhettek a második legrangosabb dél-amerikai kupasorozatban, de a csapatok nem értettek egyet azzal, hogy egyes dél-amerikai országok (pl. Argentína) több résztvevőt indíthatnak a kupán. A szakításhoz állítólag hozzájárult az is, hogy a dél-amerikai klubok a sertésinfluenza idején lemondták mexikói mérkőzéseiket.

 

 

Franck Ribéry közölte, mit akar: „Real Madrid, vagy semmi!”

 

A Bayern München klasszisa a L’Équipe-nek fakadt ki, Uli Hoeness szerint ez az égvilágon semmit sem jelent

 

Franck Ribéry el akarja hagyni a Bayern Münchent, és a Real Madridban szeretné folytatni a pályafutását – ez derül ki a francia futballista nyilatkozatából, ami a L'Équipe sportnapilap csütörtöki számában olvasható. Ribéry honfitársának, Karim Benzemának szerződtetését szerdán jelentette be a királyi klub, amely korábban már a brazil Kakát és a portugál Cristiano Ronaldót is igazolta.

 

Hetek óta először nyilatkozott jövőjéről Franck Ribéry, a Bayern München francia labdarúgója: a klasszis szélső a L’Équipe napilapnak kijelentette, a Real Madridba akar szerződni. Nem valószínű, hogy a bajor vezetőség spontán örömtüzeket gyújt ennek hallatán…

 

Ribéry honfitársa és barátja, Karim Benzema szerdán írt alá a „királyi gárdához”, a Bayern kitűnősége pedig a jelek alapján követni akarja, annak ellenére, hogy a német rekordbajnoknál egyértelműen közölték: senkinek és semmi pénzért nem eladó.

 

„Eldöntöttem, mit akarok: távozni a Bayerntől a Realhoz” – nyilatkozta Ribéry a L’Équipe csütörtöki számában.

 

„Real Madrid, vagy semmi” – tette hozzá kijelentéséhez.

 

Uli Hoeness előrelátható módon nem hatódott meg Ribéry mondandójától.

 

„Franck a Realba akar menni? Semmit sem jelent. Az élet nem tündérmese, ezt ő is tudja. A madridiak még nem tettek konkrét ajánlatot, és amikor ide akartak jönni, közöltük velük, spórolják meg a repülőjegyet. Nem kell a pénzük, mindenáron megtartjuk Franckot” – mondta.

Real-Milan-üzlet fordított leosztásban?

 

Kaka a Milanból ment a Realba, Huntelaar fordított utat tehet meg. Benzema tegnapi leigazolásával Huntelaar létszámfölötti lesz a Madridban. A Milannak jól jönne a fiatal holland csatár.

 

Benzema mozgásba hozta az átigazolási piacot. A francia sokakat meglepett, hogy a tízmillió euróval többet ígérő Manchester united helyett a Real Madridba igazolt. A Lyon ex-csatára miatt Klaas Jan Huntelaar szerepe megkérdőjeleződik a Realban.

 

Florentino Perez elnök amúgy sem rajong a holland kolóniáért. A Kaka, Ronaldo - transzfereket tető alá hozó presidente egy lendülettel az összes hollandját (Van Nistelrooy, Sneijder, Van der Vart, Huntelaar, Drenthe) felajánlotta angol Premier League-es csapatoknak. Ha nem is angol, de olasz kérője már volt az egyik hollandnak, talán a leggyengébbnek: Drenthe a Fiorentinában játszik kölcsön, ez már eldőlt.

 

Huntelaarban az új Van Basten lehetőségét látják az olaszok. A háromszoros aranylabdás holland a Milan kilencvenes évekbeli aranygenerációjának volt az emblematikus középcsatára. Huntelaar szintén centert játszik és jól illeszkedne az új edző, Leonardo taktikájába. A tervek szerint a Milan a 4-3-3-as offenzív felállást választja a következő szezonban. Ronaldinho és Pato, a két brazil szélső mellé keresnek egy középcsatárt az olaszok, aki nem sérülékeny (mint a harminchat éves Inzaghi...), de remekül érzi a kaput. Huntelaar fiatal, holland és gólérzékeny. A feltételek adottak, a labda a Real térfelén pattog.

 

Manchester United-Milan csata Luis Fabianóért

 

Az AC Milan után a Manchester United is "bejelentkezett" a brazil Luis Fabianóért, és a Vörös Ördögök többet is áldoznának a támadóra.

 

Rendkívül nészerű lett az átigazolási piacon a vasárnap véget ért Konföderációs Kupán a gólkirályi címet és a második legjobb játékosnak (Kaká után) járó elismerést is begyűjtő Luis Fabiano (fotó). Az AC Milan már korábban bejelentkezett a Sevilla 28 éves csatáráért, de most komoly vetélytársa akadt a pénzügyi gondokkal küszködő olasz klubnak. A legfrissebb hírek szerint a Cristiano Ronaldo eladásából 94 millió eurót kaszáló Manchester United szintén szívesen vinné a brazil válogatott támadót.

 

Carlos Tevez távozását követően a Vörös Ördögöknek mindenképpen szükségük van egy vérbeli befejező csatára, és eddig Karim Benzemáról, David Villáról és Sergio Agüeróról is "lecsúsztak", így Luis Fabiano oldhatja meg Sir Alex Ferguson gondjait.

 

A brazil támadónak még két év van hátra a sevillai szerződéséből és 30 millióban rögzítették a kivásárlási árát, de amíg a Milan 20 milliónál többet nem hajlandó áldozni rá, addig a Manchester United képes lehet kifizetni nagyobb összeget is.

 

Ami a Sevillát illetti, a spanyol együttes a középpályáját szeretné megerősíteni, és amennyiben sikerült értékesíteni Fabianót, úgy Didier Zokorát vennék meg a Tottenham Hotspurtől.

 

A legfrissebb információk szerint egy másik játékosért is harcba szállhat a Manchester United, Milan duó, Klaas-Jan Huntelaar szintén a lehetséges érkezők között van mindkét csapatnál.

Link to comment
Share on other sites

Luis Fabiano lehet az MU új csatára

 

Az angol klub megelőzheti az anyagi gondokkal küszködő AC Milant

 

Továbbra is csatárt keres a Manchester United, amely szerdán koraeste szembesült azzal a ténnyel, hogy lemaradt a fő célpontnak tartott, a Real Madridhoz igazoló Karim Benzemáról. Az angol klub ezért újabb labdarúgót szemelt ki Carlos Tevez pótlására, aki nem más, mint az elmúlt napokban az AC Milannal hírbe hozott, a vasárnap befejeződött Konföderációs Kupán a győztes brazil válogatott első számú gólvágójának számító Luis Fabiano!!!

 

0_5.jpg

 

Az AS című spanyol sportnapilap úgy tudja, a sokáig Benzemára vadászó angolok most biztosra mennek, hiszen „csak” a milánóiakat kell megelőzniük a brazil klasszis megszerzéséért. Az olaszok anyagi helyzete pedig nem rózsás, ezen még az is csak részben változtat, hogy 65 millió eurót kasszíroznak Kaká eladásából.

 

A napokban arról írt a nemzetközi sajtó, hogy a Milan mintegy 20 millió eurót fizetne a csatárért, ez pedig egyáltalán nem felelne meg a brazilt birtokló Sevillának. A spanyol klub ugyanis legalább 30 milliót kér Luis Fabianóért, aki az utóbbin időben a brazil válogatott első számú csatárává nőtte ki magát.

 

Manchesterben pedig egyre türelmetlenebbül keresik Tevez „utódját”, Benzema mellett már lemaradt a klub David Villáról is, aki nem akar Angliába igazolni, csak az FC Barcelona mezére hajlandó cserélni a Valencia „öltözetét”. Az Atlético Madridban szereplő Sergio Agüeróért több mint 50 milliót kellene fizetni, a legfrisebb hírek szerint ő sincs már a „vörös ördögök” átigazolási terveiben.

 

Luis Fabiano azonban már megfelelne Sir Alex Ferguson vezetőedzőnek, 30 millió eurós kivásárlási ára nem jelenthet gondot, lévén az MU bankszámlájára már meg is érkezett Madridból a Cristiano Ronaldóért járó közel 100 millió euró.

 

40M-s ajánlat Fabregasért

 

2009-07-02

 

A The Daily Star értesülései szerint az FC Barcelona ajánlata rövidesen megérkezik az Arsenalhoz.

 

Az angol bulvárlap úgy tudja, hogy a BL-győztes klub edzőjének, Josep Guardiolának kérésére minden követ megmozgat Cesc Fabregas visszaszerzéséért. A 22 éves középpályás a katalán klubnál nevelkedett, ám Arsene Wenger még tinédzserként Londonba csábította. Fabregast gyermekkori jó barátja, Gerard Piqué is a klubváltásra ösztökéli:

 

„Cesc sosem igazolna a Real Madridhoz. Tudom, hogy csak idő kérdése, és újra együtt fogunk futballozni, méghozzá az FC Barcelona mezében. Minden alkalommal amikor találkozunk, szóba kerül a téma, folyton hívom, hogy jöjjön minél előbb.”

 

A spanyol AS úgy tudja, hogy Fabregas már egy előszerződést is aláírt Sandro Rosellel, aki jövőre a Barca elnöki székébe pályázik. Könnyen lehet azonban, hogy Fabregas még az idén magára öltheti a gránátvörös-kék felszerelést.

Link to comment
Share on other sites

Hát igen - alakul a sztárcsapat Madridban.

 

De ki tudja mikor lesz ebből igazi, összetartó csapat és mi lesz az "elkényeztetett sztárok" sorsa. Talán ők is ki lesznek dobva ha nem válnak be ?! A nagy nevek nem jelentenek garanciát a bajnoki, BL, és egyéb kupa győzelmekre... wink.gif

 

Am kösz Pérez, hogy vittétek Ronnyt is, jót profitálunk mi ebből laugh.gif , csak azt sajnálom, hogy a Real-nál lehet, hogy a fényárban úszva elveszti igazi önmagát mellow.gif

 

 

Igazából osztom a véleményed Rooney11!Bevallom én se a Real Madridot se a Manchestert nem kedvelem...két elkényeztetett csapat ahol a sztár játékosok egymás hegyén hátán vannak!Nem attól csapat egy csapat mert teli van sztárokkal a Real itt fog belebukni!Csak emlékezzünk a Porto a BL-be meddig eljutott idén és BL-t is nyert már ugyebár és nem sztár játékosokkal hanem egy jó edzővel és csapatösszetartással,összeszokottsággal,saját nevelésekkel! A Manchestert abban az évben úgy ejtették ki hogy az éves költségvetése a Manchesternek a játékosokra 150 millio euró volt miközbe a Portonak mindössze 15 millio jutott játékosok vásárlása...mégis BL gyöztes lett!!!

 

Ezzel azt akarom mondani,hogy most a Real összevásárol fűt fát egyrészt profit miatt (lásd C.Ronaldo) másrészt pedig a holland légiosokat felváltva újra összekovácsolni egy galaktikus csapatot...De Kérdem én mit ér egy csapat támadokkal és 0 védelemmel?!Pérez szerint a " védő játékost igazolni a gyengeség jele" ...én ugy gondolom a Real nem fogja tudni játszani a lőjjünk egy góllal többet mint amennyit kapunk elvet!És Rooney-nak igaza van abban is,hogy ezek a sztár játékosok el fognak kopni egy ilyen vegyes erősségü csapatban!

 

Ez is csak egy személyes vélemény :D

 

Sok Sikert a Real-nak :lol:

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Miről beszélsz haver a MU elkényeztetett??? szórja a pénzt??? pff inkább meg se szólaltál volna <_<

Fergie mindig is azt a taktikát részesítette előnyben h megveszi a fiatalokat korán és aztán pár év alatt nagy játékosokat csinál belőlük Tudtad ki az a ronaldo??? nem... nem sok neve volt neki de fergie kiszúrta és leigazolta ennyi :)

De mind1 ha neked ez a véleményed hát tessék nem vitatkozom :huh:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...