Jump to content
PirateClub.hu

Transformers: The Dark of the Moon


hankock
 Share

Recommended Posts

http://www.borsa.hu/20080306/a_jovo_szele_3d-ben_lengeti_a_vasznat/kulonbseg_az_imax_es_a_real_d_mozik_kozott/

Vagy:

http://gk.lka.hu/2010/01/miert-jobb-az-imax/

Én elméletileg (mivel nem hajlított a vászon), csak Real3D-ben nézem, de a Maci Laci eszméletlen brutális volt! :)

Úgyhogy nem nagyon kell ide IMAX, elég a sima 3D is, ha nincs más. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

@atis.89: Akkor valószínűleg nem láttál még jó 3D-s filmet, olyat ami élményben is odavág! :)

@SzÖcSkE: Az sajnos nem jelent semmit, bár hihető! Azért mondom, hogy nem jelent semmit, mert a PalaceCinemas honlapján meg úgy írja Tatabányára, a szerdai vetítésre, hogy vetítik: 11:00-kor/14:00-kor/17:00-kor/20:00-kor. Ez meg akkor már 3-h-s lenne? :D

De amúgy régebben úgy volt itt, hogy a film után kb 20-30 percnyi takarítás van. Ha ez megmaradt, akkor tényleg hosszú lesz!! :)

 

Link to comment
Share on other sites

@atis.89: Akkor valószínűleg nem láttál még jó 3D-s filmet, olyat ami élményben is odavág! :)

:)

 

a probléma az hogy egy túl jót láttam az alatt meg minden "csalódás". voltunk disneyland-ben ott pedig egy olyanra is beültünk amit azóta se bánok. igaz hogy csak vagy fél órás volt de eszméletlen. mozgott alattad a szék, ha fröcskölt a víz kaptál egy kis vízpermetet, tűznél melegedés... na meg tényleg olyan volt mintha benne lennél. ha majd ilyen lesz a mozikban is akkor kiadok több pénzt, egyébként meg marad a hagyományos részemről... (mondjuk ha elmegyünk 5en moziba 4en 3d-sre akarnak akkor én is de ők se nagyon ragaszkodnak hozzá...)

Link to comment
Share on other sites

Azt a mozit hívják 4D-s mozinak. Azzal az a probléma, hogy drága mulatság, és mozikban nagyon nem is térülne meg az ára! :)

Ráadásul a folyamatos külső ingerlés bajt is okozhat, ezért is nem engednek 30 percnél hosszabb videót betenni. Ha pl lenne egy teljes hosszúságú film (90 perc), akkor sok ember megbetegedne (Pl: hányinger vagy tengeri betegség). :)

Úgyhogy marad a 3D! :)

Link to comment
Share on other sites

Michael Bay azt akarja, hogy a lehető legdrágábban nézzük meg a Transformers 3-at

Senki se vádolhatja Michael Bay-t azzal, hogy nem tesz meg minden tőle telhetőt a világszerte csütörtökön mozikba kerülő Transformers 3 sikeréért. A stúdiók és mozisok beijedtek, mert az amerikai közönség egyre kevésbé hajlandó pluszpénzt kiadni a 3D-ért, ami sokszor nemhogy nem javít a filmes élményen, hanem még ront is rajta a sötétebb, kontraszthiányos, elmosódott képekkel. Bay először a nagy moziláncok vezetőit szólította fel, hogy a vetítőgépek égőinek fényintenzitását állítsák a megfelelő szintre.

Ezzel annak az elterjedt gyakorlatnak az alkalmazását akarta megakadályozni, hogy a mozigépészek úgy hosszabbítják meg az égők élettartamát, hogy lejjebb veszik a fényintenzitást. Mivel a 3D-szemüveg miatt a nézők eleve sötétebbnek látják a 3D-s filmeket, ez nagyban ront a film élvezeti értékén. Bay azonban nem érte be ennyivel: külön levelet írt a mozigépészeknek ugyanerről, majd tegnap egy a rajongóinak címzett levelet is közzétett. Ennek lényege a következő rész: "A Transformers 3-ban látható a világ technikailag legbonyolultabb jeleneteinek némelyike. Ezeket 3D-ben vettük fel. Arra buzdítalak benneteket, hogy keressétek meg a lehető legjobb mozit és ebben a formátumban nézzétek meg a filmet." (Utóbbi mondatban a kiemelések Michael Bay-től.)

 

Kiegészítés (16:34): A Playlist blog leközölte a keleti parti mozigépészek kamarájának válaszlevelét, amelyben megköszönik Bay "kicsit sem lekezelő" levelét, gratulálnak neki, hogy sikerült egy gyerekjáték alapján olyan filmet rendeznie, ami tíz perccel hosszabb, mint a 2001: Űrodüsszeia, és megkérik, hogy ne szóljon bele a munkájukba.

 

Ui.: Utánanéztem ennek az űrodüsszeának: 141 perc! Kis matek: Ha 10 perccel hosszabb a TR3, akkor az azt jelenti, hogy 151 perc (!!!), azaz 2 óra 31 perc! :blink:

Egyszóval, amígre végzünk vele, elzsibbad a fenekünk! :lol:

Link to comment
Share on other sites

na úgy fest transformers csak "csillivillibe" lesz megnézve. egyik haver nagy fan azt mondta máshogy nem nézi... mondjuk konkrét időpont nincs még ő az elsőre akart menni aztán lebeszéltem mondom minek foglaltassunk meg egyebek meg legyen tele vagy közel tele a terem mikor rá 1-1,5 hétre laza besétálás után jó helyere lehet jegyet venni és még csak nem is lesz zsúfolt...

 

ja amúgy valamelyik nap elgondolkodtam hogy szemüvegeseknek hogy oldják meg a 3d-t? rajta van a saját dioptriás meg a 3d-s is? egyáltalán 2 "elfér" az orrán az elől lévő nem csúszik le...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...