Jump to content
PirateClub.hu

Negyvenéves az egér!


naposcsibe
 Share

Recommended Posts

Idestova negyven éve találta fel a számítógépes egeret Doug Engelbart és csapata a Stanford Kutatóintézetben, s a nevezetes születésnapot hivatalosan a jövő héten ünneplik a ma 83 éves szakember részvételével.

 

Az újonnan feltalált egeret először 1968. december 9-én San Franciscóban mutatta be Doug Engelbart a munkatársaival együtt, s ezt a napot tekintik az interaktív számítógéphasználat hajnalának is. A legelső egér egy jókora fadobozból és egy nagy kerékből állt, és persze gomb is volt rajta, tehát lényegében nem különbözött a maiaktól. Használata nagyobb gyorsaságot és kevesebb hibát eredményezett, s a tesztek közben az öt-hat kutató közül valaki elkezdte egérnek hívni, de már senki sem emlékszik, hogy ki volt a zseniális névadó. Annál kevésbé, mivel a kutatók úgy gondolták, hogy ez a név biztosan nem fog elterjedni, mert valamilyen előkelő nevet kap majd a készülék. Egerek nélkül ma már elképzelhetetlenek a számítógépek, ám egyes szakemberek azt jósolják, hogy hamarosan el fognak tűnni, s újabb negyven évet már nem lesznek használatban. De persze ki tudja?

 

forrás: stop

Link to comment
Share on other sites

Az egér soha nem fog eltűnni hacsak nem találnak ki jobbat az FPS-ek irányítására, és egyéb gyors navigációra. Kevés izmot kell hozzá mozgatni, 4 újj elegendő, mert a gyűrűs újjunkat nem használjuk. Tácsszkrínnél meg ide oda nyúkálni szerintem necces.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...