Jump to content
PirateClub.hu

Szerinted legjobb rendező!


Swarm
 Share


Recommended Posts

Hali mindenki!

 

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, nektek ki a kedvenc rendezőtök, illetve kiket tartotok a legjobbnak?

Link to comment
Share on other sites

Steven Speilberg remek filmeket készített, többek között az AI - Mesterséges intelligencia, vagy a Star Wars, hogy csak a lényegesebbeket említsem. Abban a korban és azzal a technikával...mérföldkő a filmezés történelmében!

Link to comment
Share on other sites

A Star Wars Lucas műve nem Spielbergé!

Mellesleg szerintem a legjobb filmjei:Cápa,Párbaj,Ryan közlegény megmentése.

Nagyon nagy rendező az tény, de szerintem többet hisz magáról mint ami.

Link to comment
Share on other sites

Azért a Kutyaszorítóban sem gyenge, szerintem mindenképp érdemes egy lapon említeni őket!A Terrorbolygó pedig Rodriguez alkotása, de mindemellett nagyon nagy film :)

Link to comment
Share on other sites

A Star Wars Lucas műve nem Spielbergé!

Mellesleg szerintem a legjobb filmjei:Cápa,Párbaj,Ryan közlegény megmentése.

 

Igazad van, bocsi!

A Cápa tényleg nem rossz, a Párbaj-t fel is töltöttem. DE még rengeteg jó filmje van, szerintem egy kis beképzeltség nem árt neki, hiszen még most is remek műveket alkot! A Schindler listája, vagy az ET elég jelentős alkotások, de említhetném a Terminált, vagy a Különvéleményt is!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Nagy kár hogy nem olyan a szavazás, hogy többet is be lehet jelölni... Személyesen a Keresztapa miatt Coppola, a Star Wars miatt George Lucas, a Ponyvaregény miatt Quentin Tarantino, meg hát ugye azért Spielberget is illendőségből (Indy-sorozat, Jurassic Park, stb. csak amiket előttem nem említettek).

 

Így, hogy csak egy választási lehetőség van, Coppolát jelöltem.

Link to comment
Share on other sites

Igazad van Offa, de ezért van ott a más lehetőség :) !Persze az általad említett nevek is nem egy nagy filmet alkottak!Sőőt! :D

Mondjuk én Finchert is nagyon szeretem ,minden filmje nagyon jó(Alien 3,Harcosok klubja,Hetedik,Játsz/Ma,Pánikszoba,Zodiákus)

Link to comment
Share on other sites

huhh nehéz kérdés

Az én kedvenceim ezek közül: Christopher Nolan (Memento ,Tökéletes trükk,Batman :kezdődik ,sötét lovag)

Fincher-t is nagyon bírom a Hetedik ,Harcosok klubja nagy kedvenc...

Tarantino is mindenképp kedvenc :D

Scorsese szintén (Nagymenők ,Casino..)

Én bírom még Guy Richiet is (Blöff, A ravasz az agy...)(kiváncsi vagyok az új filmjére.)

Illetve szeretem Richard Donner néhány filmjét is (Halálos fegyverek,Maverick)

Ja és még ott van Kevin Smith a Jay és Néma Bob filmekkel :D

Link to comment
Share on other sites

Ahhoz mit szóltok ,hogy Spielberg remakelni akarja az Oldboyt?

A főszerepre pedig Will Smith alakítaná...

Bevallom nekem a hideg futkosott a hátamon, sőt még most is!Hihetetlen rossz ötletnek tartom és erősen kétlem ,hogy Spielberg minden zsenialitásával együtt meg tudná csinálni akár fele olyan jóra mint az eredeti!Azért várom ,hogy mi sül ki belőle ,de remélem nem rombol le egy legendát!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Én Nolen-re szavaztam, de én a listából hiányolom Michael Bay-t, akinek azért nem elhanyagolható filmjei vannak (Pearl Harbor-Égi háború, Transformers, Armageddon, A sziget(ami szerintem nemrossz film)Bad Boys 1-2, A szikla) Igaz, hogy ez összesen "csak" 7 film, de ezek közül csak A sziget mondható viszanylag rossz filmnek!

Link to comment
Share on other sites

Nolan valóban nagyon nagy tehetség és még hatalmas pályát futhat be!Bay-t én nem tartom olyan nagyra, de ez nézőpont kérdése.A sziget szerintem pont ,hogy jó filmje :).A Pearl,Armageddon,Transformers pedig inkább a látványra épít.Nekem túlzottan nyugatias művek ezek.De ez az én privát véleményem. ;)

 

Én Kubrick és Fincher közt vaciláltam, végül Kubrick mestert választottam.Azért ő nagy filmeket csinált, a sokkolóktól elkezdve(Mechanikus Narancs) a monumentálison át(Spartacus) a szatírákig(Dr Strangelove).Ilyen egy zseniálisan változatos, született rendező!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Tim Burtonre szavaztam mert egyedi látványvilága van a filmjeinek és midig maradandót alkot.de még David Fincher,Chris Nolan és a Coen testvérek is remek rendezők.én még Darren Aronofsky-t is beraktam volna a listába a Rekviem egy álomért,A Forrás és a Pankrátor filmje miatt.

Link to comment
Share on other sites

Nos ez egy jó kérdés....Stanley Kubrickra szavaztam. Összes filmje hatalmas (Mechanikus Narancs, Dr. Strangelove, A dicsőség ösvényei stb.) Sajna a filmjeit ma szinte alig ismerik, kiváncsi lennék h itt a fórumon a szavazók közül hány hallott róla. Úgy gondolom hogy ő nem emlegethető egy lapon Michael Bay-el. Kubrick leggyengébb filmje is többet mond mint Bay összes alkotása.

 

Másik nagy kedvencem még David Lynch: (Lost Highway, Mulholland Drive, Radírfej stb) Enyhén szürrealista a látásmódja, filmjei nagyrésze nehezen érthető, vagy sehogy, de hatalmas élményt nyújtanak.

 

Szerintem a ma élő rendezől legnagyobbikai a Coen testvérek, bár vannak eltévelygéseik, de olyan filmekkel hogy (A nagy Lebowski, Fargo, Az ember aki ott sem volt stb) beírták magukat a film történelembe.

 

De ám elsősorban az európai alkotók lemaradtak a listáról meg még néhány hollywoodi is: Lars von Trier, Roman Polanski, Francois Truffaut, Federico Fellini, Howard Hawks, Milos Foreman stb

 

Link to comment
Share on other sites

Ha valakinek hiányossága van, az a "más"ra szavaz, ennyi!Tudom, hogy kimaradt pár nagy név(Hitchcock, Cameron, Polanski stb) de nem akartam minden jó rendezőt felsorolni!

Bay-t pedig direkt hagytam ki!A felsorolt nevek közül mindenkinek hatalmas kultusza van, Bay közelében nincs ennek!Persze van akinek ez kell...

David9-el pedig egyetértek!

Link to comment
Share on other sites

Nálam Jerry Bruckheimer (mint producer) & Michael Bay a két favorit többek között a következő filmekért:

A Nemzet aranya 1, 2

Bad Boys 1, 2

Transformers 1, 2

Con Air

A Szikla

A Karib-tenger kalózai 1, 2, 3

Tolvajtempó

A Sziget

Módosította jakuza1
Link to comment
Share on other sites

Jó kérdés, meg kell mondjam. Őszintén szólva a listáról Scorsesét vagy Coppolát nyomtam volna, de a "Más!" gombra nyomtam, aki pedig Ridley Scott. Őt a történelmi filmjei miatt kedvelem (Gladiátor), de rendezett ő jó kis gengszterfilmet is (Amerikai gengszter). Emellett ugye az Alien is vitathatatlan érdeme (annak ellenére, hogy nem szeretem azt a filmet).

Link to comment
Share on other sites

Sok jó rendező van, de Quentin Tarantino mellett tettem le a voksomat, az a stílusú filmkészítés és kamerakezelés, valamint sztorialkotás- és kezelés, amit használ, nagyon tetszenek :)

 

A nyilvánvaló nagyágyúk mellet (Lucas, Spielberg) mellett pedig Tim Burton-t és Martin Scorsese-t tartom jó rendezőnek.

Link to comment
Share on other sites

Quentin Tarantino, ha csak az első Motelt vagy azt a motoros filmet említem amiben sátánisták vannak nem ugrik be a címe már nagy filmeket soroltam fel, de a Kutyaszorítóban mindent visz még a régi kamerás módszerrel. :P

 

 

Steven Spielberg is nagyon jó rendező, ha már csak a Jurassic Park-ra gondolok a többi nagyon lenyűgöző filmjéről nem is beszélve. :)

De Tarantino filmjei közelebb állnak hozzám.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...