Jump to content
PirateClub.hu

Piercingek, tetoválások


feher-farkas
 Share

Recommended Posts

A pittsburgi egyetem kutatásába 146 férfit és nőt vontak be, olyanokat, akik testékszereket viselnek mellbimbójukon vagy nemi szervükön. Az eredményeket a Journal of Advanced Nursing szakfolyóiratban publikálták.

 

A megkérdezettek 45 százaléka mellpiercinget, 25 százaléka nemi szerv-piercinget, 32 százaléka pedig mindkettőt viselt. A vizsgálat során bebizonyosodott, többségüknek egészségügyi problémáik vannak, de mindössze három százalékuk fordult panaszaival orvoshoz. Kiderült, a mellpiercing 66, a nemi szerv-piercing 52 százalékban vezetett testi panaszokhoz.

 

A mellpiercing esetében a legtöbb problémát (37 százalék) a bőr érzékenysége jelentette, ezt követte az irritáció és a fertőzés, amelyekről a megkérdezetek 21 százaléka számolt be. A férfi nemi szerven viselt testékszerek 39 százalékban okoztak vizelési problémákat és 31 százalékban túlzott érzékenységet.

 

Bár az érintettek fele beszélt panaszairól a testékszer behelyezőjének, mégis alig páran keresték fel az orvost közülük. Az is érdekes, hogy a problémák ellenére - a piercing típusától függően - 73-90 százalékuk továbbra is büszke az intim testékszerére, s 87 százalékuk mondta azt, hogy az a partnerüknek is tetszik.

 

A pittsburgi egyetem részéről Carol Caliendo úgy foglalta össze a kutatás tapasztalatait, hogy az emberek nem szívesen beszélnek az intim ékszerekkel kapcsolatos egészségügyi panaszokról, és nem fordulnak azokkal orvoshoz, pedig fontos lenne, különösen a vizelési problémákkal küszködőknek. Mindenképpen bátorítani kellene őket, hogy egészségügyi szakembereket keressenek meg.

 

Kathy French szexuális tanácsadó a BBC-nek nyilatkozva azt tanácsolta az embereknek, hogy az intim testékszereket kizárólag tapasztalt orvosokkal helyeztessék be, hozzátéve, hogy a panaszok eltitkolásának a hátterében valószínűleg a szégyen és a tudatlanság is közrejátszik. A testékszerekkel kapcsolatos felvilágosítást nemcsak a fenti problémák miatt kell folytatni, hanem az olyan kérdések miatt is, hogy például mennyire biztonságos gumióvszert használni egy péniszen viselt piercing esetében.

Link to comment
Share on other sites

Nekem vegyes érzelmeim vannak. Egyes tetoválások szép és jó helyen valóban jól állnak és hihetetlen erotikus vonzást tudnak kisugározni. Az én Páromnak például a köldöke alatt és felett van egy-egy japán jelecske, meg a köldökében piercing, és a fenekénél van egy kis farkasmancs.

Úgy vélem vannak nagyon ízléses dolgok, de vannak olyanok, amiktől tiszta libabőr leszek. Amik számomra már csonkításnak minősülnek, én például sose tudnám átszúrni a farkam.

 

Link to comment
Share on other sites

Piercinget teljes hülyeségnek tartom, viszont tetoválásra már magam is gondoltam:P

Valahogy nem tudnék a testemen olyan dolgot elviselni, ami nem odavaló, beakad ide-oda[óvszerrel mit csinál?] és még nagy valószínűséggel valamilyen egészségügyi problémám is lenne tőle...

Link to comment
Share on other sites

Sose engednem baratnomnek h intimpiercinget lovessen, abszolut hulyeseg, halistennek nem is akar, eleg neki a nyelv es a koldok. Nekem sose lesz halistennek, tetkora meg mindketten sporoljuk a penzt :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Hát srácok a tetkóval jobban lehet nőzni mint piercingel, ezt tapasztalatból mondom!

Látom, hogy itt páran akartok azt tudom mondani, hogy jól gondoljátok meg mi lessz az

és tényleg olyan csinálja aki ért hozzá!!!

 

aki csak tetoválással tud csajozni, az már régen rossz :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Igazából én elgondolkodtam tetkón főleg, nem volna rossz, de sajnos sok munkahelyen nem nézik jó szemmel, szóval elég elgondolkodtató, mivel alkarra, csukló környékére szeretnék, az meg elég látható helyen van .... na mindegy, szeretnék, de egyelőre nincs :D

Piecinget annyira nem, de az is néha elgondolkodtat .... de azt szerintem nagy valószínűséggel kihagyom ;)

 

Egyébként csajozáshoz nincs sok köze .... hiába van tetkód, ha nem mersz egy csajt megszólítani vagy nem jössz be a csajnak .... maximum egy plusz pont, de csak emiatt esélytelen ... ;)

Link to comment
Share on other sites

Én jobb csuklómra gondoltam egy tetoválást :) Már csak keret kell hozzá , és egy megbizható művész :)

Régebben piercingen gondolkodtam a szemöldökömbe , de ez a gondolat időközben elhalványult .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...