Jump to content
PirateClub.hu

Klinikai kipróbálás alatt az anti-AIDS tabletta


hankock
 Share

Recommended Posts

Az Egyesült Államok egészségügyi hatóságainak felügyeletével egyszerre több országban kezdődik meg a HIV-fertőzést megakadályozó tabletta klinikai kipróbálása.

 

Az enofovir nevű hatóanyagot tartalmazó gyógyszer tesztelése az USA mellett Brazíliában, Thaiföldön, Indiában és Dél-Afrikában indul.

 

Az orvosságot, amelyik a remények szerint megakadályozza, hogy egészséges emberek HIV-fertőzést szenvedjenek, mindenek előtt a magas kockázatú csoportoknál, tehát a homoszexuálisok, a prostituáltak és a kábítószerfüggők között próbálják ki.

 

Az orvosok azt remélik, hogy az anti-AIDS tabletták csökkenteni fogják az új HIV-fertőzöttek számát. A gyógyszer ellenfelei azzal riogatnak, hogy a tabletta alkalmazása háttérbe szorítja az egyéb védekezési formákat, így mindenek előtt a kondom használatát, ami végül mégiscsak a megbetegedések számának növekedéséhez fog vezetni.

 

Az AIDS eddig 25 millió ember halálát okozta, és becslések szerint ma 32 millió fertőzött ember él a földön. Elsősorban Afrikában a Szaharától délre, a világ legszegényebb országaiban.

 

MTI

Link to comment
Share on other sites

Naja, másra már nem is jók a junkiek, krvák és bzik... Legalább ezt majd nekik köszönhetik :) (ha már nagyban terjesztik)

 

Képzelem, amikor valakinem ebben a körben levő ember kapja meg. Mondjuk vérrel... Az mekkorát anyázhat... És nem kevesen voltak így :(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...