Jump to content
PirateClub.hu

NFL - Amerikai foci


capone
 Share

Recommended Posts

  • Replies 819
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Az Arizona számomra is szimpatikus volt eddig is, bár a playoff-meccsek előtt kicsit alábecsültem őket, de ebben a szezonban a Saints is fellépett az általam kedvelt csapatok közé, főként a Patriots elleni meccsük után. :) Mivel én elsősorban a magas szinten művelt passzjáték (bár nem mintha a Warner-Fitzgerald páros ilyen tekintetben nem lenne a liga élmezőnyében) és a nagy irányítók híve vagyok, némileg inkább Brees-éknek fogok szorítani :) , de a lényeg, hogy nagy meccs legyen. Mondjuk egy olyan pontmennyiséggel már beérném, mint ami a Cardinals-Packers összecsapáson volt :D , és egy kis hosszabbításos drámának is tudnék örülni.

Link to comment
Share on other sites

Nem értem, hogy miért csak attól tud jó lenni egy meccs ha jó a támadójáték és min. 50 pont van... :) De az kétségtelen, hogy jó meccs volt a Cardinals - GB.

 

Az én tippjeim: Indianapolis Colts - Baltimore Ravens

San Diego Chargers - New York Jets

New Orleans Saints - Arizona Cardinals

Minnesota Vikings - Dallas Cowboys

Link to comment
Share on other sites

Még egy kis "adalék" az alapszakaszhoz :) :

A Tennessee Titans futójátékosát, Chris Johnsont választották az év támadójátékosának az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2009-es szezonjában. Az idény legjobb védője a Green Bay Packers cornerbackje, Charles Woodson lett.

 

0113cjohnsonfutas540.jpg

Chris Johnson (labdával) szenzációs rekordot ért el

Chris Johnson egyéni statisztikai mutatói alapján remek szezonon van túl. A running back egy alapszakasz során a legtöbb yardot szerezte a liga történelmében.

 

Az AP-hírügynökség által kiírt szavazáson az ötven szakíró közül 38 és „felen" szavaztak Johnsonra. Ezzel könnyedén „verte meg" a második helyezett, kilenc szavazatot kapó Drew Breest. A korábban az MVP-címet begyűjtő indianapolisi Peyton Manning másfél, míg a San Diego Chargerst erősítő Philip Rivers egy szavazatot kapott.

Túl azon, hogy 2006 futott yardjával a Titans profija mindössze a hatodik játékos (Eric Dickerson, Jamal Lewis, Barry Sanders, Terrell Davis és O. J. Simpson után), aki kétezer yardnál többet futott, 503 elkapott yardjának köszönhetően összesen 2509 yarddal zárt. Az eddigi csúcsot az 1999-ben 2429 yardot elérő Marshall Faulk tartotta.

 

A Tennessee Titans a rendkívül gyenge idénykezdete (hat vereség) miatt ebben a szezonban lemaradt a rájátszásról.

 

Az idény legjobb védője ezzel szemben a Green Bay Packersszel playoffba jutó (igaz, azóta az Arizona Cardinalstól vereséget szenvedő) cornerback, Charles Woodson lett.

 

0113woodsonakcio540.jpg

Woodson remek szezont zárt

A 33 éves játékos saját elmondása szerint karrierje eddigi legjobb szezonját zárta, az alapszakaszban kilenc interceptiont jegyzett (ezzel holtversenyben vezette a ligát), ezekből háromszor touchdownt szerzett. Az 50 szakíró közöl 28 voksolt Woodsonra, aki 1994 óta az első cornerback, akit az év védőjátékosának választottak (akkor Deion Sanderst érte ez a megtiszteltetés), és mindössze a második Packers-díjazott az elismerés 36 éves történetében.

 

A második helyen a New York Jets cornerbackje, Darrelle Revis (14 szavazat), a harmadikon pedig a Denver Broncos linebackere, Elvis Dumervill (3) végzett.

 

A Green Bay Packers 11–5-ös mérleggel második helyen végzett az NFC Északi csoportjában, azonban a rájátszás első körében búcsúzott a további küzdelmektől: a már most minden idők egyik legjobb playoffmeccsének tartott találkozón az Arizona Cardinals 51–45-re verte meg a Packerst.

 

Szerintem a legjobb támadónak járó elismerés a lehető legjobb helyre került, ha már az MVP-cím elhódítására nem volt esélye Johnson-nak, legalább ezt megkapta az alapszakasz során nyújtott óriási teljesítményéért. ;) Van egy olyan érzésem, hogy "a liga talán legjobb futója" előtag (amelyet eddig Adrian Peterson neve előtt olvashattunk) a következő szezontól a Titans running back-jéhez kerül majd át :) , és szerintem ez nem is lenne jogtalan, Johnson két év alatt klasszis játékossá érett az NFL-ben. Természetesen az ellen sincs ellenvetésem, hogy Woodson kapta a legjobb védőjátékosnak járó kitüntetést, a statisztikai mutatók nála is remekre sikeredtek.

Link to comment
Share on other sites

Akkor én is hozzáteszek: :D

 

All-Pro / Az év válogatottja 2009-ben

 

Első számú csapat

 

Offense

 

QB: Peyton Manning, Indianapolis

RB: Chris Johnson, Tennessee; Adrian Peterson, Minnesota

FB: Leonard Weaver, Philadelphia

WR: Andre Johnson, Houston; Wes Welker, New England

TE: Dallas Clark, Indianapolis

OT: Ryan Clady, Denver; Joe Thomas, Cleveland

OG: Steve Hutchinson, Minnesota; Jahri Evans, New Orleans

C: Nick Mangold, New York Jets

 

Defense

 

DE: Jared Allen, Minnesota; Dwight Freeney, Indianapolis

DT: Jay Ratliff, Dallas; Kevin Williams, Minnesota

OLB: Elvis Dumervil, Denver; DeMarcus Ware, Dallas

ILB: Patrick Willis, San Francisco; Ray Lewis, Baltimore

CB: Charles Woodson, Green Bay; Darrelle Revis, New York Jets

S: Darren Sharper, New Orleans; Adrian Wilson, Arizona

 

 

Special Team

 

K: Nate Kaeding, San Diego

P: Shane Lechler, Oakland

KR: Joshua Cribbs, Cleveland

 

 

Második számú csapat

 

Offense

 

QB: Drew Brees, New Orleans

RB: Ray Rice, Baltimore; Steven Jackson, St. Louis

FB: Le'Ron McClain, Baltimore

WR: Reggie Wayne, Indianapolis; Larry Fitzgerald, Arizona

TE: Antonio Gates, San Diego

OT: Michael Roos, Tennessee; Jake Long, Miami

OG: Logan Mankins, New England; Kris Dielman, San Diego

C: Andre Gurode, Dallas

 

Defense

 

DE: Trent Cole, Philadelphia; Julius Peppers, Carolina

DT: Darnell Dockett, Arizona; Haloti Ngata, Baltimore

OLB: Brian Cushing, Houston; LaMarr Woodley, Pittsburgh

ILB: David Harris, New York Jets; Jon Beason, Carolina

CB: Nnamdi Asomugha, Oakland; Asante Samuel, Philadelphia és Leon Hall, Cincinnati (döntetlen)

S: Brian Dawkins, Denver; Ed Reed, Baltimore és Nick Collins, Green Bay (döntetlen)

 

Special Team

 

K: David Akers, Philadelphia

P: Andy Lee, San Francisco and Donnie Jones, St. Louis

KR: DeSean Jackson, Philadelphia

 

A következő csapatokból nem sikerült senkinek sem bekerülni a 2 válogatottba: New York Giants, Washington Redskins, Atlanta Falcons, Tampa Bay Buccaneers, Chicago Bears, Detroit Lions, Seattle Seahawks, Buffalo Bills, Jacksonville Jaguars, és Kansas City Chiefs.

 

/nfl.hu/

Link to comment
Share on other sites

New Orleans Saints 45-14 Arizona Cardinals

Indianapolis Colts 20-3 Baltimore Ravens

 

A tegnapi találkozók színvonalában sem kellett csalódnunk, bár az sokáig egyik mérkőzésen sem volt kérdéses, hogy melyik csapat fog bejutni a főcsoportdöntőkbe: úgy tűnt, hogy a Cardinals hasonló kezdést tud produkálni, mint múlt héten a Green Bay ellen, de a Saints gyorsan a maga javára fordította az állást, onnantól kezdve pedig Brees vezérletével az egész meccsen ugyanúgy dominált, mint ahogy azt az alapszakasz során többször is láthattuk tőlük (ott is főként a nagy meccseken, úgy tűnik ez nagyon fekszik Sean Peyton legénységének); a másik találkozón az egy héttel ezelőtt a New England-et tönkreverő Baltimore-nak pedig nyoma sem volt, a Colts simán vette az akadályt. Úgy tűnik a pihenés ezúttal mindkét főcsoportgyőztesnek jót tett, a Wild Card-meccsekről érkező csapatokon pedig mintha a fáradtság jelei mutatkoztak volna, a Cardinals tegnapi és múlt heti teljesítménye között különösen szembeötlő volt a különbség (de hát szinte ugyanez igaz a Ravens-re is). :huh: A Colts-tól ilyesmi továbbjutásra számítottam (nem óriási pontkülönbséggel, de azért magabiztosan léptek tovább), a Cardinals is szimpatikus csapat, de én a másik találkozón a Saints sikerében bíztam (korábban már kifejtettem, hogy miért :) ), Brees-ék nagyon megérdemelnék az SB-győzelmet. ;) A tegnapi nap folyamán elmaradtak az izgalmak, de ma a Vikings és a Cowboys, valamint a Chargers és a Jets összecsapásán már szorosabb meccsre számítok, de a magas színvonal egész biztosan meglesz. :)

Link to comment
Share on other sites

Így van az izgalmak elmaradtak, de a színvonal ott volt. :) A Saints meglepően simán nyert, pedig úgy indult a meccs, hogy Hightower 70 yd-os td-t futott, és ami a nagy teljesítmény, hogy ez után nem omlott össze a NO, (nem úgy mint a Pats múlt héten) hanem ngyon okos drive-okkal egyenlítettek, majd fordítottak. És Reggie Bush bizonytotta, hogy a Saints-nél a futójátékkal is számolni kell, hiszen nagyszerű képességű futójátékos, amit a 46 yd-os TD, és a 83 yd-os PR TD-je is bizonyít. :)

 

A Colts - Ravens meccsen hibátlanul játszott a Colts és a Ravens offense-t egy az egybe megfogták. Nem tudom, hogy ezt a két meccs eredményét a több pihenés befolyásolt-e, de az látszott, hogy jobban felkészült volt, mind a Saints, mind a Colts ellenfelénél.

 

Ma estét nagyon várom, nagyon jó meccsek lesznek. Bízom benne, hogy a Jets legyőzi a Chargers-t, de a másik meccs szinte kétesélyes. Elképzelhető, hogy a Vikings-Cowboys meccsen a D# fog dönteni, mivel szerintem a két Offense ugyanolyan képességű. Jó mérkőzések lesznek. ;)

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok.

 

Sajna hajnalban bealudtam a Minnesota-Dallas meccs előtt, most meg erősen melózok!! Az ismétlést a Sp1-en így nem fogom látni.

Nem tudtok valami lehetőséget, hogy neten valahogy megnézzem??

Mindegy, hogy letölthető formában, vagy online tévén.

Légyszi segítsetek!!!!!

 

Előre is köszi!

Link to comment
Share on other sites

San Diego Chargers 14-17 New York Jets

Minnesota Vikings 34-3 Dallas Cowboys

 

A várt izgalmak a tegnapi nap folyamán is csak részben jöttek el, a Vikings simán jutott túl az elmúlt hetekben nagy formát mutató Cowboys-on. Engem őszintén szólva egy kicsit meglepett a Minnesota, azon belül is a négy touchdownpasszig jutó Favre teljesítménye. Nem mintha nem tartanám nagyra az öreget (sőt), egyszerűen csak nem vártam tőle, hogy ilyen színvonalon fog játszani a főcsoport-elődöntőben, de most nem jelentkezett nála semmiféle fáradtság vagy hasonló, és gyakorlatilag bevitte a csapatát az NFC döntőjébe. Ez pedig azt jelenti, hogy a konferencia fináléjában találkozik a Nemzeti Főcsoport idei két domináns csapata és Drew Brees, valamint Brett Favre személyében két sztár-irányítója. Ugyanez nem mondható el a másik főcsoportról, ahol (azt hiszem nyugodtan kijelenthető, hogy meglepetésre) a Jets-nek a Chargers-t is sikerült megállítania (úgy tűnik ez a védelem tényleg tud valamit :) ), így pedig nem jön létre a Manning-Rivers párharc. De ettől függetlenül garantált, hogy mindkét főcsoport-döntő óriási meccs lesz! ;)

 

Főcsoport-döntők:

AFC: Indianapolis Colts - New York Jets

NFC: New Orleans Saints - Minnesota Vikings

 

nico777, én nem szoktam visszanézni a meccseket, így legfeljebb csak annyit tudok segíteni, hogy a liga hivatalos oldalán a fontosabb jeleneteket összefoglaló formájában bárki megnézheti. Ha mindenképpen a teljes mérkőzést akarod látni, akkor érdemes külföldi (elsősorban amerikai) letöltő-fórumokon vagy torrent-oldalakon szétnézned, vagy egyszerűen csak segítségül hívod a Google-t. :)

Link to comment
Share on other sites

A Minnesota meglepően simán nyert, hihetlenül jól védekeztek, és ugyebár köztudott, hogy ha Romo-n nyomás van máris rosszabbul játszik.

 

A Sd-Jets meccs a 4 találkozó közül a legjobban tetszett nekem. Végig szorítottam a Jets-nek, és bizony-bizony sikerült megállítaniuk a nagyképű Rivers-t és bandáját (jó volt látni ahogy szegény kis Philipp szép vörös fejjel veszi tudomásul, hogy a Jets jobb náluk. :D ). Annyit még hozzátennék hogy a rúgó Nate Kaeding aki ha jól tudom ligaválogatott és pro-bowl-os is ha nem hibázik ekkorákat, akkor lehet megvan a meccs a Chargers-nek.(Nem tudom elhinni, hogy egy ilyen jó rúgónak mint ő aki az alapszakaszban alig hibázott egy PO meccsen 3-szor is megremeg a lába.) Mindenesetre jó volt nézni a Jets játékat. Sanchez és Greene a két újonc megint bizonyított, illetve hát Darrelle Revis aki földönkívüli :D

 

Kövezettek meg én, egy Saints - Jets SB-t várok:) de ez csak az én véleményem, elég kevésesély van rá..(a papírforma alapján)

Link to comment
Share on other sites

Tőlem már repülnek is feléd azok a képzeletbeli kövek. :) Különösebben nem szívlelem Manning-ék bandáját (kicsit úgy vagyok az idei MVP-vel, mint te Rivers-el, bár ennyire azért nem ellenszenvezek vele :) ), de azt még nekem is el kell ismernem, hogy idén nagyon ment (megy) a Colts-nak, ugyanez a helyzet a Saints-el is, őket pedig (elsősorban Brees klasszisa és az alapszakasz folyamán nyújtott teljesítménye miatt) még bírom is, én ezt a két csapatot várom a Super Bowl-ba. A másik két, még úgymond életben lévő alakulatról annyit, hogy a Favre-vezette Vikings idén felettébb szimpatikus volt számomra (ebben talán benne van az is, hogy Tarvaris Jackson-t végre nem kellett a pályán látnom :) ), örülnék az ő döntőbe jutásuknak is, de szerintem az azért egy kicsit erős, hogy az öreg tizenegynéhány Packers-mezben lehúzott év után az ősi riválishoz kerül és rögtön az első szezonjában Super Bowl-ig viszi a csapatot (pláne ha még meg is nyerné azt - ez már a liga történetének legnagyobb nem is tudom, hogy mije lenne :) ), a Jets-ről pedig az a véleményem, hogy nem kis dolog volt tőlük idáig eljutni, de szerintem ez a gárda még nem érett meg egy döntőre (és akkor ott van még az a bizonyos papírforma). :huh: A Saints nagyon megérdemelné az SB-győzelmet, nekik szorítok leginkább, de ezzel már inkább kivárom a főcsoport-döntők végkimenetelét.

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok.

 

Én az NFL-t akkor kezdtem el nézni, amikor elkezdtek a tetőkön megjelenni a parabolaantennák. A szabályokat úgy kellett kikövetkeztetni, a nyelvi akadályok miatt!! Azóta szurkolok a Vikings-nek. Nem mindig ment nekik, de azért megmaradtak kedvencnek!

Kicsit sajnálom, hogy összekerültek a Saints-el!!

Mindkét csapat nagyon szimpatikus. Mindkettő megérdemelné a Super Bowl győzelmet! Én úgy fogom nézni az összecsapásukat, mint ha a döntő lenne!! Elfogult vagyok, tehát a Vikings-nek szurkolok. Őket szeretném a döntőben, és ott is győzelmet szeretnék tőlük! Nem utolsó sorban Favre miatt. Nagy elégtétel lenne neki egy gyűrű a Minnesotával.

De nem vagyok annyira elvakult, hogy ne lássam a Saints nagyságát. Abszolút megérdemelten jutottak idáig és (sajna :rolleyes: ) minden esélyük megvan a döntőbe jutásra. Ha így lesz, szomorúan tudomásul veszem, aztán szurkolok nekik!!

 

A másik ágon bizony más a véleményem!

A Jets-nek szerintem elég vékonyan lett meg a meccs! Köszönetet mondhatnak Nate Kaeding-nek !! Úgy vélem, ez a Colts ellen kevés lesz! Persze másik ellenfél, másik meccs.

 

Tippelésre viszont nem mernék vállalkozni!! Ha elfogulatlanul nézem a négy csapatot, akkor azt kell mondanom, hogy itt még bármi megtörténhet!!

 

Mindenkinek jó szurkolást!!!! (Az útépítőknek nem, mert ők pénzért teszik!!! :lol: )

Link to comment
Share on other sites

Gondoljatok csak bele, hasonló volt a helyzet a 2007-08-as szezonban a Giants-szel mint most a Jets-szel (persze nem akarom elővetíteni a SB győzelmet mert azt én is elismerem, hogy azért az nagy adag meglepetés lenne :) )

na de szóval ott volt a Giants. Szerintem senki nem fogadott rájuk rájátszás elején, wild card helyen jutottak be a PO-ba. A wild card meccsen legyőzték a Tampa Bay-t, majd a Cowboys-t is! És akkor az NFC döntőben következett a Brett Papa által vezérelt Packers :) Szerintem a nagy többség Packers győzelmet várt, de emlékezhetünk arra a nagyszerű meccsre amin ugye a Giants rájátszásba tudott nyerni a fagyos Lambeau Field-en. És hát akkor a Super Bowl-ban következett az alapszakaszt 16-0-val záró Patriots. Szinte semmi nem szólt a NY mellett, még a Packers-t is "csak épphogy" tudták legyőzni. A Super Bowl-ra pedig hát végképp emlékezhetünk, hiszen nagyon jó meccs volt azt is a végjátékban sikerült megnyerniük a Pats-et alaposan meglepve. És a New York Giants így nyert SB-t, sorra meglepve mindenkit, szinte esélytelenként. Persze mégegyszer mondom, nem hasonlítgatom, hiszen nyilván a Colts majd simán nyer, de ha nem így lenne nagyon örülnék, mert szimpatikus ez a Jets. Majd meglátjuk, nyilván nagyon kicsi az esély, még arra is, hogy bejussanak, nemhogy még meg is nyerjék a SB-t. Ez csak tanulságos mese volt a Giant előadásában ;)

Link to comment
Share on other sites

Nekem is szimpatikus a Jets, de egy dolog miatt nem fogok nekik szurkolni, mert Cotls drukker vagyok. Ám ha ők jutnak tovább inkább ők, mint az "áruló" és már már a saját szobrát döntögető Brett apó. A tudását elismerem és tisztelem, de ez majdnem olyan, mintha valaki a Fradiból az Újpestbe - vagy fordítva - szerződne. :) A Saints jó, de voltak váratlan vereségeik és szerintem nem ők fognak nyerni, bár az erejük megvan hozzá.

 

Az MVP témához, meg annyit, hogy mint a neve is mutatja a legértékesebb játékos kapja és nem a legjobb támadó vagy védő. Ergo nézzük meg, ha kiveszünk egy játékost a csapatából, kiaz aki nélkül ne ugyan az. CJ-vel nem jutott PO-ba a Titans és valószínűleg nélküle sem ment volna. :) PM-et 5 pontos vezetésnél lekapták a Jets ellen, jött Painter és talán ha 1-2 complete passza volt. Favre nélkül sem lenne jó ez a Minnesota, az elmúlt évek bizonyítják, mint ahogy Brees nélkül is megállna a tudomány NO-ban. Tehát mindenféleképpen ennek a 3 embernek járna az MVP cím. Most így döntöttek.

 

Én személy szerint Saints - Colts meccset várok, ahol valószínűleg óriási tűzijáték lenne látható. :D

Link to comment
Share on other sites

Én azért várok Saints-továbbjutást, mert Brees-ék az alapszakasz során több, papíron az elitbe tartozó csapatot (pl.: Patriots, Eagles, Giants) is simán, átlagon felüli pontterméssel vertek meg (és akkor ott van még a Cardinals elleni főcsoport-elődöntő is), és a kiélezett találkozókon is rendre felül tudtak kerekedni, bármennyire is volt "kilátástalan" a helyzet (jó példa erre a Dolphins vagy a Redskins elleni meccsük). Hiába Brees az alfája és omegája a Saints-nek, rácáfolva arra, hogy pl. roster alapján nem kimondottan tartoznak a legnagyobb együttesek közé (bár ez az általános megállapítás valószínűleg jövőre már érvényét veszti :) ), rendkívül erősek (ez valamilyen szinten a Jets-re is igaz), és ha a Super Bowl-részvételük ezek után nem is lenne akkora meglepetés, mint mondjuk tavaly az Arizonáé, valami hasonló kategóriából indultak ők is. Attól függetlenül, hogy az alapszakaszban nem kevés nagy ellenféllel kerültek szembe (szerintem a Saints-é volt az egyik legnehezebb sorsolás), a Vikings talán az eddigi legkeményebb ellenfelük lesz, a támadó- és védősorban is olyan nevekkel (Favre-tól kezdve Peterson-on át Jared Allen-ig), akik a liga elitjébe tartoznak, de ez a társaság eljuthat a Super Bowl-ig. Nekem az öreggel sincs semmi bajom, megérdemelne ő is mégegy aranygyűrűt (az már más kérdés, hogy nézne ki és kiből mit váltana ki, ha ezt a vikingekkel érné el), de nálam most valahogy a Brees-vezette Saints a No. 1 (persze ez csak a szezon hátralévő részére igaz, a Pittsburgh-öt nem fogja felváltani :) )

 

A másik ágon valószínűleg a Colts fog továbbjutni (bár könnyű dolguk Manning-éknek sem lesz egy ilyen Jets-defense ellen), és akkor az SB megint nagy talány az alapszakasz két "császára" között, de megintcsak azt mondom, ennyire ne szaladjunk előre. :)

 

Közvetítések:

Indianapolis%20Colts_ikon.gifIndianapolis Colts - New York JetsNew%20York%20Jets_ikon.gif (Rájátszás, főcsoport-döntő) - 2009. január 24., vasárnap, 21:00 (Élő közvetítés: Sport2 - Ismétlés: hétfőn 12:15-kor a Sport1-en és kedden 11:00-kor a Sport2-n)

 

New%20Orleans%20Saints_ikon.gifNew Orleans Saints - Minnesota VikingsMinnesota%20Vikings_ikon.gif (Rájátszás, főcsoport-döntő) - 2009. január 24., vasárnap, 0:30 (Élő közvetítés: Sport2 - Ismétlés: hétfőn 17:15-kor a Sport2-n és szerdán 11:00-kor a Sport2-n)

Link to comment
Share on other sites

Indianapolis Colts 30-17 New York Jets

New Orleans Saints 31-28 Minnesota Vikings

 

Mondhatni papírforma szerint alakultak a dolgok, az idei alapszakasz két legjobb csapata, az Indianapolis Colts és a New Orleans Saints játszhatja a 2010-es Super Bowl-t!

 

Az AFC-döntőtől nagyjából azt kaptam, amit vártam, bár tulajdonképpen még "nagynak" is nevezhető ez a különbség :) , de az eddig remeklő, ligaelső Jets-védelem a tegnapi összecsapáson nem igazán villogott, és így hiába javult fel a támadójáték, nem volt ellenszerük a Colts alapszakaszban is látott magabiztos, szinte hiba nélküli játékára. Az NFC fináléja már nagyobb izgalmakat hozott, de nem végződött "szentségtöréssel" a találkozó, azaz Favre-nak nem sikerült Super Bowl-ba juttatnia egykori csapata legnagyobb riválisát. Az öreg nem fogott ki túl jó napot (bár a gyengécske teljesítményét némileg ellensúlyozta Peterson három futott touchdown-ja), bár a meccs egészén nyújtott teljesítményét minden bizonnyal nem érte volna igazán nagy kritika, ha az utolsó játéknál nem adja el a labdát (Longwell valószínűleg berúgta volna a field goal-t, és akkor most a vikingek készülhetnének a döntőre). Az viszont végzetesnek bizonyult, utána a Saints-nek már csak egy kis szerencse kellett, hogy ők vezethessék az első támadást a hosszabbításban, az értékesített mezőnygól pedig az ő győzelmüket eredményezte. És megint bejött az, hogy Brees-ék bármennyire is szorult helyzetben voltak még néhány másodperccel az utolsó negyed vége előtt, a végén ők örülhettek, ami azt jelenti, hogy a Saints története során először ott lesz a Super Bowl-ban. ;)

 

Kicsit sajnálom a Minnesota-t, de végső soron örülök, hogy a New Orleans lesz ott a döntőben az NFC-ből, a Colts nem tartozik a számomra legszimpatikusabb csapatok közé, de így legalább biztosítva van, hogy az idei SB a látványos támadójátékról fog szólni, mellesleg az vitathatatlan, hogy megérdemlik a részvételt. Most lesz egy kéthetes pihenő, lazításképp közbeiktatva a Pro Bowl-al, aztán február 7-én jön az év egyik legnagyobb sporteseménye. Én már nagyon várom! ;)

Link to comment
Share on other sites

Egy pár helyen változott a Pro Bowl keret:

 

Added to the AFC Pro Bowl roster are:

Jaguars QB David Garrard (replacing Peyton Manning)

Chargers WR Vincent Jackson (replacing Reggie Wayne)

Steelers TE Heath Miller (replacing Dallas Clark)

Titans C Kevin Mawae (replaces Jeff Saturday)

Titans DE Kyle Vanden Bosch (replacing Dwight Freeney)

Jets DE Shaun Ellis (replacing Robert Mathis)

Dolphins S Yeremiah Bell (replacing Antoine Bethea)

 

Added to the NFC Pro Bowl roster are:

Eagles QB Donovan McNabb (replacing Drew Brees)

Giants OT David Diehl (replacing Jon Stinchcomb)

Giants OG Chris Snee (replacing Jahri Evans)

Panthers C Ryan Kalil (replacing Jonathan Goodwin)

Redskins LB London Fletcher (replacing Jonathan Vilma)

Cardinals FS Antrel Rolle (replacing Darren Sharper)

Eagles SS Quintin Mikell (replacing Roman Harper)

Link to comment
Share on other sites

Pro_Bowl_2010.jpg
2010. január 31., vasárnap, 1:30
Élő közvetítés: Sport2 (eredeti kommentárral)
Ismétlés: hétfőn 18:15-kor a Sport2-n és 23:00-kor a Sport1-en

Végleges keretek:
http://www.nfl.com/probowl/story?id=09000d5d8155c2fa&template=with-video-with-comments&confirm=true


Link to comment
Share on other sites

Pro Bowl 2010: AFC 41-34 NFC

MVP: Matt Schaub (Quarterback, Houston Texans)

 

Annak ellenére, hogy sérülések, illetve az egy hét múlva esedékes nagydöntő miatt az eredetileg megszavazott keretből sokan hiányoztak, azt hiszem nem lehetett panasz az idei Pro Bowl-ra, a játék színvonalát, a pontmennyiséget (minden idők harmadik legtöbb pontot hozó AFC-NFC párharca lett), és a hangulatot tekintve is igazi gálameccs volt. ;) Úgy gondolom ennél többet nem is kell és nem is igazán lehet elmondani egy Pro Bowl-ról, itt tényleg nem az számított, hogy ki milyen teljesítményt nyújt és hasonlók (bár azért természetesen nagy öröm volt látni Harrison interception-jét (de róla is inkább a Ray Lewis-al való közjátékaik maradnak emlékezetesek, óriási jelenetek voltak) és Woodley - végül meg nem adott - interception után visszahordott touchdown-ját :) ), ez egy könnyed szezonzáró (bár ebben az évben ez így nem egészen pontos) volt a játékosok és a szurkolók számára egyaránt, egy minden szempontból ötcsillagos előadás. ;)

 

És akkor kevesebb mint egy hét múlva, az NFL-szezon csúcspontja...

Link to comment
Share on other sites

én a pro bowl-t sose nézek, valami miatt azt nem szeretem ebből mindig csak összefoglalót nézek és a pontokat látva nem lesz rövid:D ja amúgy most mi miatt lett előre hozva? azt tudom hogy el lett mondva de gőzöm sincs most.

Link to comment
Share on other sites

Mert Roger Goodell-nek ez tetszik, és amíg ez tetszik neki addig ez marad. Nekem ez az idei Pro Bowl valahogy nem adta vissza azt a tipikus Hawaii gála hangulatot, nem jött be annyira... Már nem sok van a Super Bowl-ig próbálom kipihenni magam a hétvégére, de nehéz lesz mert a hét második felébe szinte nem is leszek otthon. Remélem a Saints győz :P De a lényeg, hogy jó meccs legyen. ;)

Link to comment
Share on other sites

Nem szeretem én sem nézni a jutalomjátékot, ez „csak” amolyan gyermeki játszadozás nekem nem erről szól a foci ;) !

Saints győzelmet szeretnék :P , bár akkor sem fogok nagyon elkenődni, ha a Colts viszi el a pálmát CSAK élvezetes jó meccs kerekedjen ki belőle :)

Link to comment
Share on other sites

Sötétülnek a viharfelhők, elmaradhat a 2011-es idény

 

 

 

Egyre nagyobb a veszélye annak, hogy bérvita miatt 2011-ben nem lesz játék az NFL-ben ? véli DeMaurice Smith, a liga játékos-szakszervezetének (NFLPA) ügyvezető igazgatója.

 

 

 

?Egytől tízig terjedő skálán mérve úgy tizennégy" ? válaszolta Smith arra a kérdésre, mekkora az esélye annak, hogy a rendkívül népszerű tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) 2011-ben beáll az úgynevezett kizárás (lockout) állapota, amikor érvényes kollektív szerződés hiányában a játékosok nem vehetik fel a munkát.

 

 

Smith úgy véli, a megegyezés esélye főképp azért kicsi, mert egyelőre nagyon távoliak egymástól az álláspontok azt illetően, ki mekkora mértékben viselje a pénzügyi világválság nyomán fellépő veszteségeket. A játékos-szakszervezet nem hajlandó tárgyalási alapnak tekinteni a 18 százalékos fizetéscsökkentési ajánlatot, amelynek megtételét a tulajdonosok amúgy cáfolják, illetve szándékaik félremagyarázásának tartják.

 

?Átkozottul nehéz lenne azzal állni a játékosok elé, hogy fejenként mindenki dobjon be évi 340 ezer dollárt a közösbe, hogy megmentsük a ligát" ? mondta Smith a vasárnapi Super Bowl köré szervezett ünnepi ?NFL-hét" keretében tartott sajtóbeszélgetésen.

 

A nagy amerikai profi ligák közül a kosárlabdázókéban (NBA) az 1998?1999-es alapszakasz egy része, a jégkorongozókéban (NHL) a teljes 2004?2005-ös idény elmaradt kizárás miatt.

Link to comment
Share on other sites


logo-super-bowl.png
NEW ORLEANS SAINTS - INDIANAPOLIS COLTS
2010. február 7., vasárnap, 23:30
Élő közvetítés: Sport1
Ismétlés: hétfőn 16:15-kor a Sport2-n

Nagyjából hasonló véleményen vagyok az előttem szólókkal, én is inkább a Brees-vezette Saints győzelmének örülnék jobban, de az a legfontosabb, hogy élvezetes döntőt lássunk. ;) Márpedig a két csapat támadójátékát látva ezzel szerintem nem lesz gond (bármennyire is emlegetik a szakértők, hogy a védelmeket sem szabad elfelejteni), kijut majd a látványos játékból és remélhetőleg az izgalmakból is egyaránt. Ráhangolódásképpen ma megnézem a szép emlékű tavalyi döntőt :) (délután már túlestem az első félidőn, este jön a második játékrész), vasárnap pedig jöhet az idei Super Bowl! :rolleyes: Jó szórakozást hozzá Mindenkinek! ;)
Link to comment
Share on other sites

Érdekes...

Jóval több dolog szól a Colts mellett mint a Saints mellett. Már ha az odds-okat is megnézzük egyből látható de sok más dolog van még. Ott van ugye a helyszín, ahol 2007-ben bajnok lett a Colts és most ugyanitt nagyon odafigyelnek a részletekre; ugyanazon a reptéren szálltak le, ugyanabban a szállodában, ugyanazokban a szobákban laknak stb... De ami a legérdekesebb az az úgynevezett "Tampa bay átok" ami azt jelenti, hogy még soha nem nyert olyan csapat Super Bowl-t aki kikapott volna a Tampától, márpedig a Saints 20-17-re kikapott az alapszakasz végén.

És hogy mi ebben az érdekes? Hogy a "papírforma" (már ha SB-on van ilyen...) ellenére sokan szimpatizálnak a Saints-el ami nagyon jó és én is így vagyok ezzel ;)

Link to comment
Share on other sites

Én nem szeretem és nem hiszek az ilyesfajta nagy sorozatokban és "statisztikai összevágásokban". Egy számomra személyes kötődés miatt emlékezetes példa: Roethlisberger előtt korábban csak két irányító tudta azt megcsinálni, hogy egy mérkőzésen 500 yard felett passzolt 3 touchdownátadással és interception nélkül, ez így nagyon szép, de sokkal egyszerűbb, ugyanakkor sokatmondóbb az a tény, hogy Big Ben azon a Green Bay elleni találkozón előbb egyéni, majd klubrekordot döntött a teljesítménnyel (az egy meccsen passzolt yardok tekintetében). Ezernyi ilyen dolgot lehet összerakni, illetve a nagy sorozatokról is csak annyit, hogy előbb-utóbb mindegyik megszakad (példákkal most nem jönnék, gondolom mindenki tud néhányat, nem feltétlenül csak az NFL keretein belül).

 

Azzal nekem is egyet kell értenem, hogy esélyek tekintetében valamelyest inkább a Colts-nak áll a zászló, de a Saints már nem egyszer megmutatta az erejét az alapszakaszban és a rájátszásban, ők sem véletlenül jutottak el idáig. Én is Brees-éknek fogok szorítani, de az a fő, hogy élvezetes és emlékezetes maradjon ez a Super Bowl ;) (azzal pedig nem szokott gond lenni :) ).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...