Jump to content
PirateClub.hu

Motorola zn5


polip14
 Share

Recommended Posts

Hali !

Látommég nincs topicja a Motorola zn5-ös telfonjának pedig szerintem nagyon egyedi és remek kis teló.

 

motorola-zn5-new-cell-phone-photos-3.jpg

motorola_zn5.jpg

 

Mobilaréna tesztjéből pár sor :

 

Kezdem az egyik legfontosabb dologgal: a ZN5 szíve egy 500 MHz-es Freescale processzor. Ilyen erős chipet ugye nem szoktunk látni "sima" telefonokban, a ZN5 pedig az, mert bár Linux alapú rendszerre épül, nyílt forráskódú és nem csak Java alapú programokat lehet rá telepíteni.

 

A kamera tehát Kodak, 5 megapixeles, autofókuszos. Működését gyenge fényviszonyok között Xenon vaku segíti, mely nagyon jól teszi a dolgát. A fedlap elcsúsztatása után körülbelül három másodpercet kell várnunk ahhoz, hogy az első képet megcsinálhassuk, ami nem a leggyorsabb, de a kereső képe mindenért kárpótol minket, ugyanis döbbenetesen gyors. Komolyan, ezt a tempót még egy középkategóriás kompakt gép is megirigyelné, a képernyőn megjelenő élőkép folyamatos, akadásmentes, még gyenge fényviszonyok között is.

 

3g nincs.Az eszközben található WiFi, mely a szokásos 802.11b/g szabványok mellett a 802.11i-vel is elboldogul, ebből a szempontból tehát egyedülálló. Netezni tehát leginkább ennek segítségével fogunk.

 

Összegzés: a Motorola ZN5 nem egy tökéletes készülék, ez egyértelmű. Ettől függetlenül továbbra is azt mondom, hogy ez az a cucc, amire oly régóta várunk. Végre egy Motorola, ami nem csak szép, hanem gyors is, ráadásul kiválóan össze van rakva. Betegségei vannak, ezek közül a legnagyobb egyértelműen a 3G hiánya, igaz, ezt részben pótolja a WiFi megléte. A stopperóra és a valutakonverter továbbra sem értem, hogy miért nincs a programok között, de ami azt illeti, hiányukért bőven kárpótol az összhatás és az 5 megapixeles fényképező. Ez volt a gyártó első készüléke, melyet valóban felhőtlen örömmel használtam, jó érzés volt kézbe venni, jó érzés volt nyomkodni, komoly hiányossággal pedig a felsoroltak ellenére sem találkoztam, ugyanis nem használom a 3G-t. Az eszköz végfelhasználói ára jelen pillanatban bruttó 72.000 forint körül mozog, ennyiért feltétlenül ajánlott. 3G-vel pedig különösen az lenne.

 

Mobilaréna teljes tesztje:

http://mobilarena.hu/teszt/motorola_zn5_erre_vartunk/

 

Saját vélemyén: Nekem nagon tettszik,a 3g nem hiányzik a wifi viszont nagy előny.A kamera bőven jó , kinézete egyedi és az ára most 68-70 köröl van.

 

írjatok vélenényt róla!

Link to comment
Share on other sites

aszonya: legnagyobb betegsége a 3g hiánya! :blink: beszrás... már majd egy éve 3g-s telefonom van(Nokia N70) még egyszer sem használtam, tök felesleges!!! :D nem is beszélve arról hogy marha sokba kerülnek 3g-s telefonálás esetén a percdijak....

amugy nagyon jó telefon, igaz ,,A fedlap elcsúsztatása után körülbelül három másodpercet kell várnunk ahhoz, hogy az első képet megcsinálhassuk" kicsit bántó... de az enyémre is ezt írták anno, holott kb 1másodperc alatt bentvan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...