Jump to content
PirateClub.hu

Szedán Nissan GT-R


thomeeee
 Share

Recommended Posts

Szedán is készül a Nissan GT-R-ből?

Csak a motor lenne más A5

 

 

 

 

 

Sorban állnak a vevők a Nissan GT-R-ért, így a japánok azon gondolkodnak, hogyan is lovagolhatnák meg a résmodell minden várakozást felülmúló sikerét. A legújabb terv, hogy a kocsinak elkészítenék a négyajtós, négyüléses változatát és Infiniti emblémával dobnák piacra.

 

081027nissan590.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nissan GT-R a japán gyártó egyik legjobb húzásának bizonyult, hiszen nem csak a szaksajtó, hanem a vásárlók is az egekig dicsérik, és csupán egyetlen lényeges ponton marad alul a vetélytársakkal szemben, mégpedig a presztízs kérdésében. Így aztán nem is volt meglepő a néhány hónappal ezelőtti hír, hogy a Nissan a jobban csengő Infiniti márkanéven is piacra dobná sportkocsiját. A legújabb terv viszont még ennél is érdekesebb: Shiro Nakamura, a Nissan tervezési főnöke elárulta ugyanis, hogy most éppen egy olyan sportos luxusszedán megvalósíthatóságát vizsgálják, ami nagy részben a GT-R sportkocsi alapjaira épülne.

 

A GT-R alapját elvileg a Nissan flexibilis FM platformja adja, de annyi részletet módosítottak rajta a modell kedvéért, hogy az új alapot már PM-nek (premium midship) keresztelték át. Ahogy a Nissan egyik belső forrása beszámolt az AutoExpressnek, ha az új négyajtós megvalósul, költségcsökkentési okokból biztosan nem a a GT-R duplaturbós 480 lóerős V6-osát kapná, hanem az új Infiniti FX50 SUV 5 literes V8-asának 420 lóerős változatát. Ez a teljesítmény persze még így is elegendő ahhoz, hogy a kocsi olyan autók reális alternatívája legyen, mint a Mercedes CLS, vagy a Porsche Panamera. Az új négyszemélyes szedán egyébként megkapná a GT-R fejlett ATTESA-ETS összekerékhajtási rendszerét is, és a hátra szerelt duplakuplungos váltót is, bár a váltási időket a finomabb kapcsolás érdekében valószínűleg egy leheletnyivel lassabbra, míg a felfüggesztést puhábbra állítják majd a mérnökök. Hogy zöld lámpát kap-e a modell fejlesztése, az egyelőre még kérdéses, de a döntést hamarosan meghozza a japán márka vezetősége.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...