Jump to content
PirateClub.hu

Lehull a lepel az új Suzuki WagonR-ről


roggenbrot
 Share

Recommended Posts

A dobozszerű kisautó ugyan kikerült a látókörünkből, de ettől még nem mondott le róla a Suzuki, hiszen a mai napig az egyik legnépszerűbb kisautó Japánban, az adókedvezményes Kei kategóriában.

 

fr.jpg

 

A szögletes apróságból ráadásul nem is egy, de rögtön kétféle változatot mutattak be: az alapmodell mellett egy Stingray fantázianevű sportváltozat is készül a WagonR-ből. A két kivitel azonos alapokra épül, de míg az alapkivitel a Splash és a Swift stílusát követő hatalmas fényszóróival, és mosolygós szájat formázó hűtőrácsával inkább kedves karakter, addig a Stingray keskeny, magasan húzódó lámpákat, és hatalmas, a raliautókéra elmékeztető légbeömlőt visel, így határozottan agresszív jelenség.

 

s.jpg

 

Bár a sarkos alapformát megtartotta a Suzuki, az új WagonR sorozat néhány ügyes trükknek köszönhetően mégis sportosabb jelenség, mint az elődei. A tetőt ugyanis előre döntötték egy picit, ahogy az övvonalat is, az ablakokat pedig egész alacsonyra vették. A döntött tető ráadásul nem csak az autó megjelenésének tesz jót, de még praktikus is, hiszen így tovább nőhetett a hátsó utasok fejtere.

 

is.jpg

 

Az adatok szerint a WagonR tökéletesen kihasználja a Kei kategória adta lehetőségeket. A motorja 660 köbcentis, és készül belőle 64 lóerős turbófeltöltős kivitel is, a megrendelők pedig két- és négykerék-hajtású kivitelek közül választhatnak. Japánban igen népszerűek az automata váltós kiskocsik, így az új dobozjárgány négysebességes hagyományos automatával és fokozatmentes sebességváltóval is kapható, de a Suzuki szokatlan módon ötsebességes kézi váltót is kínál hozzá, nyilván a sportosabb vezetési stílust kedvelő vásárlók kedvéért.

 

fsss.jpg

 

Több mint valószínű, hogy a WagonR japán belpiaci modell marad: egyrészt túl kicsi a legtöbb exportpiac vásárlóinak igényeihez mérten, másrészt csak jobbkormányos kivitelben gyártják.

forrás: Totalcar.hu

 

 

Nekem nagyon nem jön be ez a kocsi, szerencse, hogy nálunk valószínűleg nem forgalmazzák majd <_<. Nektek mi a véleményetek?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Akkor mégis csak lesz folytatás... mert ugye régen amikor kijött a WagonR, akkor az Opellal közösen fejlesztették és az Opelnál is kijött ugyanaz később Opel Agila néven. Na most ugyan ez a közös fejlesztés volt, a Suzuki kidobta a Spalsh néven ismert kisautót, ami az Opelnál az Agilának a folyatása volt :) Csodálkoztam is hogy a Suzukinál miért Splash néven nyomul, de akkor ezekszerint azért mert a WagonR-nek új jövőt szántak :)

 

A képek egész jók így első körben de az utolsó kép szerintem kacsa, annak semmi köze a WagonR-hez az csak valami virtuális vadállatság :D

 

Hmm... úgy néz ki mégsem kamu VT, mert találtam egy pár "élő" képet is az autóról és ezekszerint lesz egy ilyen verzió is :unsure:

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Felesleges fikázni! Egy alacsony árkategóriás autóról van szó, szerintem egy darabot sem azért adnak el mert annyira szép! Az már más dolog, hogy én sem WagonR-be fektetném a pénzem.

 

Ha jól tudom ezek csak tanulmány autók. Splash van WagonR helyett.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hát a wagon nem szép de nem is presztízsautónak árulják, lehet ocsmányozni csak nincs mire, mert nem az a kérdés van-e pénzed. hitelből lehet nyomulni :) . Másrészt az autóvásárlás nem befektetés az árából akkor veszít 5 kilót ha kigurulsz a szalon ajtaján.

 

Kiváncsi lennék nektek okos nagyoknak milyen kocsitok van. Csak azok írjanak akiknek nem apuci vette, és mondjuk 5 évnél fiatalabb az autójuk.

 

az persze nem tünt föl senkinek, hogy a kormány rossz helyen van, ezzel együtt Angliába nem látni még csak suzukit se de még csak wauxhall agilát se.

(messzemenő következtetésre ad okot Vajon melyik országból valók a képek)

Link to comment
Share on other sites

Attól hogy valakinek nincs pénze még alkothat véleményt egy autóról... :)

Valakinek tetszik valakinek meg nem.- Nem hiszem hogy a Wagon R-t azért vette meg mindenki mert az volt álmai autója, hanem volt X keret autóvásárlásra és a Wagon tetszett neki a legjobban a piacon azon az árfekvésen. Nekem semmi bajom nem volt / nincs a mostani Wagon R-el használtam pár napig egyik ismerősömét, szerintem jó kis autó, városi autónak tökéletes és ahhoz képest elég jól megy... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 9 months later...

Hát suzukiban eddig sem voltak szebbek de ez visz mindent...a hátúlja még elmegy habár :S:D..aztán jössz előre kezdesz rosszul lenni és kezd gyomorémelygésed lenni.....aztán előre érsz és hánysz xDD köszönöm nemkérem..tartsák meg, remélem erre nemfognak ilyen rondaságok mászkálni....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...