Jump to content
PirateClub.hu

Star Wars: A klónok háborúja


Kr@sstheon1y
 Share

Recommended Posts

Egy cikk ami szerintem nem éppen pozitív:

 

 

Réges-régen, egy messzi-messzi filmstúdióban George Lucas hozzálátott az első Star Wars-film forgatásához. Három évtized elteltével megértük a mítosz rajzfilmváltoztát, a Klónok Háborúját. Érdemes volt kivárni? És vajon mit is vártunk pontosan? Lássuk, mi történt valahol a II. és III. epizód között, hogyan kaszabolta le Obi Wan és Anakin néhány zümmögő pálcával a fél galaxist.

 

 

Marionettbábúk támadása - 5/10

 

 

Harmincegy évvel az első Star Wars-film után George Lucas [2] és az új rendező, Dave Filoni [3] bemutatja, hogyan kaszabolta le Obi Wan és Anakin néhány zümmögő pálcával a fél galaxist. A Klónok támadásában kitört a háború, de a Sith-ek bosszújában már véget is ért. Lucas tavaly úgy döntött, keres még néhány millió dollárt, és lenyúz egy újabb űrrókabőrt a jól bejáratott Star Wars-brandről. A külföldi kritikusok azt írták, rosszul tette. Igazuk volt.

 

Fanatikus Star Wars-rajongó ne üljön be A klónok háborújára, mert fénykarddal akarja majd levágni a saját fejét a sok ellentmondás láttán. A sztorit még a wookipeedia adatbázist [4] kívülről tudóknak is nehéz elhelyezni az idővonalon. Az egyik főellenfél például a kopasz Sith nő, Asajj Ventress, aki egyszer már meghalt a Genndy Tartakovsky-féle Klónháborúk rajzfilmsorozatban, ami elvileg a mostani előtt játszódik.

 

 

164896_1.jpg

 

Mester és tanítványa

 

(Szűcs Gyula véleménye)

 

A párbeszédeket és a történet bonyolultságát tekintve hatéveseknek szánhatták. Anakin padawant kap maga mellé: Ashókát [5] a csápos, piros Jedi kislányt, akit a főhősnek már akkor meg kellett volna fojtania, amikor először "Sky srácnak" szólította. Szintén új szereplő a gengszterfőnök Jabba eddig sehol sem említett kisfia, a Büdöske nevű, vízfejű hernyó (már plüssverzióban is [6] kapható!), meg a nagybátyja, Ziro [7], a túlsminkelt varangy, akit hastáncosnőnek öltöztetettek be. Ezek a rokonok még Chewbacca majomcsaládjánál [8] is szánalmasabbak, pedig a hardcore Star Wars-rajongók szerint semmi sem rosszabb az éneklő-táncoló vukikat bemutató Holiday Specialnél [9].

 

Sajnos látvány se olyan, hogy mentse a gyenge történetet. A lehetetlenül vékony szereplők darabos mozgása miatt azt hihetnénk, hogy egy kezdő bábos rángat marionetteket a vásznon. Minden szereplő úgy néz ki, mintha a Kis Vuk [10] stábja rajzolta volna meg őket, Dooku gróf meg akár Pinokkió rokona is lehetne, annyira fabábu-szerű.

 

A klónok háborúját végig egy nyomasztó, neonlila árnyalat uralja. A korábbi Star Wars-filmek helyszínei változatosak voltak: sárga sivatag, fehér hómező, zöld dzsungel, vörös vulkánbolygó, fémszürke Halálcsillág. Itt a készítők a Speed Racer vattacukor-felhőihez rajzoltak néhány fénykardozó figurát. Lucasnak viszont annyira tetszett a végeredmény, hogy a klónháború egy új razfilmsorozatban [11] folytatódik tovább "Skysráccal" és mangaszemű tanítványával a főszerepben.

 

 

Skysrác galaktikus kalandjai - 8/10

 

(Paulik Áron véleménye)

 

Már akkor zavart éreztem az Erőben, amikor a jó öreg főcímzene hangjai és a távolba úszó prológus helyett a galaktikus állapotokról kaptunk gyors, riportszerű helyzetjelentést. Maga a forgatókönyv is alulról súrolta a Star Wars-szintet: a szöveg nagyobbrészt az ?Ócskavasat csinálunk a droidokból!? megjegyzésekből állt, amiket már hallhattunk a Robotok című rajzfilmben is. A CGI-figurák plasztikus arca (némelyik kicsit a Moai szobrokra is emlékeztet) és szögletes mozgása felett még napirendre tértem volna, de a Skysrác becenév elhangzásakor (szegény Skywalker) maradék illúzióimat is elvesztettem, vagyis, hogy a Star Wars-sagához teljes mértékben illő filmet látok.

 

 

164895_1.jpg

 

Pinokkió nagyapja

 

 

Jar Jar, a Star Wars I. részben megismert gülüszemű lény adhatta az egészre az ihletet, gondoltam, de mivel az idősebbekkel ellentétben a 99-es bemutatókor 9 évesen kifejezetten mókásnak találtam a figurát, rájöttem, hogy a kicsik meg ezt a rajzfilmet szerethetik. Most a ? magyar korhatárban is feltüntetett ? 12 év alatti korosztályt célozták meg, én meg ugye már 18 vagyok. Vagyis, ha a félretesszük a gyász okozta fájó sipákolást és a célközönséget nézzük: egy korrekt animációs filmet látunk. Rengeteg az akció, a kategóriához illő kereteken belül, a főhősök rendíthetetlen, könnyed eleganciával aprítják az ellent (szigorúan csak robotokat), és a csaták szüneteiben elhangzó dialógusok a Cápamese mellett a Shrekre is emlékeztetnek.

 

A történetről röviden: izgalmas, jó a sodrása és fordulatok is tarkítják. A Klón Háborúk eseményeivel párhuzamosan fut a fő szál, egy romantikusabb gengsztersztori, amibe beleszövődnek a sötét erők és a hős Jedi lovagok rendje is. A történet egy-két gyengesége ellenére is tud újat hozni.

 

A kibontakozó csatajelenet is feledtette a rossz érzetet, mert a legszínvonalasabb LucasArts játékokat is megszégyenítette a látvány. Viszont a Star Wars-univerzummal ellentétes csúsztatásokat is végeztek a kiskorúak megnyerése miatt. Például, hogy Anakin Skywalker, tanítvány létére maga is kap egy tanítványt, vagy hogy egyszerre kettőnél több Sith lovag létezik. Nagy baj azért nincs, Dooku gróf így is ördögien gonosz és ravasz, muszáj végig szorítani a Jedik sikeréért, és a hutt bébit is biztos aranyosnak tartják majd a lányok. A kicsik mellett a Csillagok Háborúját még valami miatt nem ismerő, ritka faj képviselőinek is ajánljuk!

 

 

 

Forrás: index.hu

------------------------------

 

Szerintem szégyen és gyalázat, hogy ilyet mer kiadni a Lucasfilm.Nevetségessé tették az egész Star Wars univerzumot.

Link to comment
Share on other sites

Én mint star wars rajongó 6 évesen már apummal néztam a trilógiát aztán következendő években meg minden héten...megnéztük moziban a javított változatot si de ahoz képest h ismertem a sztorit letudott kötni és elragadott ez a világ ugyan úgy mint 6 éves koromban és most is feltörik ez az érzés mikro újra és újra megnézem a filmeket...már csak érvből si megnézem ezt a mesét :)

Link to comment
Share on other sites

Ez egy ilyen junior verzió vagy mi a fene? Látszik hogy azért készült hogy a mai kisgyerekek is Star Wars mániákusok legyenek mint mi anno a Baljós árnyaktól.

Nem rossz ötlet ha tovább fojtatják a történetet, de ez szörnyű volt. A története egy nagy nulla, és látszik hogy nem volt pénz és idő egy normális filmre ezért lettek ilyen kocka animációs förmedvények.

 

Arról nem is beszélve hogy tele van ellentmondással ami ütközik az eredeti SW saga-val.

Pl: Zero robotkatonái... az SW enciklopédia szerint olyan típusu droidok nem léteznek, 1-et készítettek belőle és nem többet!

És mi lett a padawannal? Hogy hogy a 3-ban nincs benne? Vagy talán őt lövik le a klónok a virágbolygón? De akkor is összecsapott karakter.

 

Természetesen a SW saga nem csak a 6 filmből hanem a játékok, könyvekből is áll, de ezek eddig mindíg hűek és méltók maradtak az eredeti történethez.

Erre jó példa a most megjelent SW: force unleashed. E-szerint Vader-nek csak egy padawanja van "A tanítvány". Most a játék megjelenése után 3 nappal meg jön a film ami tök mást mond??

 

A film külső szemlélőnek egy 1x nézhető fantasy rajzfilm... 8/10

De mint Star Wars fanatikus én szerintem ez gyenge 4/10.

 

Star wars fanoknak erősen NEM ajánlom!!!! Egy világ dől össze bennük.

Link to comment
Share on other sites

Star Wars fan vagyok én is de most elkezdtem gondolkozni.

Anakin Padawnt kap maga mellé? Tudtommal ez a rész még a 3. rész (film) előtt játszódna. Viszont a 3. részben Mace Windu és a tanács nem adta meg Anakinnak a Jedi Mester rangot. Most akkor mivan? Padawanként van Padawanja? Lehet, hogy én vagyok hülye, de ez tényleg eléggé fura.

 

A másik dolog még amin gondolkoztam, (az előzeteseben ami a TV-ben megy legalábbis ez jött le) miért néz ki Obi Wan úgy mint egy robot? :D

 

A 3. részt azt nagyon vártam, mindent megnéztem róla ami a TV-ben volt, még azt is amit hajlani 2-kor adtak le pedig másnap suli volt, de ez az animációs film....

Link to comment
Share on other sites

Hát ez télleg 1 összecsapott film de azé meglehet nézni :)

 

És mi lett a padawannal? Hogy hogy a 3-ban nincs benne? Vagy talán őt lövik le a klónok a virágbolygón?

 

Tudtommal a 3. rész elején amiko a kancellárt mentik szerepelt. Greaves tábornok ölte meg csak hát később kivágták :(

Link to comment
Share on other sites

Nah azt valaki fetenné azt a jelenetet vagy youtubeon rajta van??Amugy nekem teccett a film hát jó volt de vége az nulla télleg mivan azzal a dokunak a tanitványával azzal a kopasz csajjal??

 

Megamugy ugy kapott padawant hogy adták neki pedig nem ő kért hanem kenobi kérte :)

 

Szerk.:Közbe megtaláltam a vidit :)

 

http://www.youtube.com/watch?v=rjUAatYo6us

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Bár már idejét múlt, de akit GRIEVOUS és nem Greaves megölt Shaak Ti, a Clone Warsban meg Ahsoka Tano szerepel, köze nincs hozzá, Shaak Ti egy Jedi Mester volt, aki Yaddle helyét vette át... És mivel ezt a jelenetet kivágták, ezért került bele a Force Unleashed be, ahol ugye Starkiller végez vele (illetve ugye egy sarlaac öli meg, miután beleesik a Starkillerrel vívott csata után)..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Én nekem a Sorozat jobban tetszett ,mint a film de szerintem az se lett olyan rossz mint aminek ti elmondjátok.

Én nagyon várom a folytatás de persze arra várni kell mert most a sorozat 2. évadját készítik

Én még azt is hallottam hogy lessz egy 0. rész is!

Az milyen vagány lehet

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...