Jump to content
PirateClub.hu

Ki a legjobb magyar rapper?


Manfred von Richthofen
 Share


Recommended Posts

  • Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Azért nem ártana figyelni hogy mit mond az Antifaces:

Minden magyar idézőjelben rapper elmondja hogy de rossz má nekem hogy a nyóc kerben születtem, milyen egy gyermekkorom volt, most meg sajnáljatok csak milliók lógnak ki a zsebemből.. => Ez a mainstream, amit a VIVA meg az MTV nyomat, azok erről szólnak. Az itt felsoroltak közül mind mainstrem kivéve Mentha és Fanka, bár utóbbi is kezd main-esedni. Szóval itt a nagy ROKKEREK ne beszéljenek hogy nincs Magyar Hp-Hop/Rap. Semmit sem tudtok az egészről...

Link to comment
Share on other sites

Kár hogy feloszlott az Árral szemben....Benski kapitány tehetséges volt...

http://www.youtube.com/watch?v=0TLj4gprMbU

 

ALLMUSIC ÉLETRAJZ

1995 tavaszán alakult együttes. Benski Berlinben élt két és fél évet, ott ismerkedett a hip-hop kultúrával. DJ Bootsie készítette el a Firma együttes zenei alapjait is. Pepita 1996 elején társul a zenekarhoz, miután Nigériában kiismerte a hip-hop műfajt. 1996 decemberében a Fila Rap Jam-en első helyezést értek el. Zenei alapjaik a keleti-parti hangzás felé tendálnak, de fontosnak tartják a saját stílus kialakitását. Monoton, 90-98 BPM sebesség, jazzes, dallamos, ám döngölős alapok jellemzik a zenéjüket.

BENSKI:

'96-ban a legelső demókon volt egy gengszterrapet kritizáló szám, amelyben ellenrímeket írtam a Zolee szövegeire. Plusz volt benne egy sample a Ganxsta lemezéről, hogy "minden, amit csinálsz, szarul szól".

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ez röhej!Itt mindenki csak a mainstreamet és az UG-t ismeri?A magyar hip-hop nem csak ezekről szól!Persze ezek az alapok,ezek nélkül nincs hip-hop kultúra!Nem tom,hogy vagytok ti vele,de én 1996 óta hallgatok magyar rap zenéket és ezen röpke 12 év alatt sok mindenki jött és ment,de voltak vannak és lesznek is alap pillérek!Sokan fikázzák mégis ott voltak az elején:Ganxta Zolee és A Kartel!Hatalmasat löktek a hip-hop kultúrán!Kicsxit később megjelent a Fekete Vonat,amiakkorát alakított,amit még most is megirrigyelnek!Ezen együttesekkel egyidőben futott az Animal Cannibals,amely együttes laza,parti people jellegű hangulatával szórakoztatott mindenkit!Ők számomra alapok és felállítottak egy szintet!A mai rapperek nagyon tehetségesek közüllük is ha lehetne választanom,akkor Sziszkát és Kicsi Tyson válsztanám4Igaz ez a keményebb vonulat,de a szövegeik nagyon ott vannak!

Link to comment
Share on other sites

"Kicsi Tyson mással megíratott "kemény szövegei" tényleg ütnek"

 

Ne hari,de ha tényleg ismernéd ezt a stílust vagy esetleg egy kicsit is a zenei világot,akkor tudnád,hogy Kicsi Tyson írja és nem iratja a szövegeit!Ja és Majka Papának mióta "befutott" a szövegei Kb. 70-80%-át Tyson írta és írja!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...