Jump to content
PirateClub.hu

Petting, közösülés helyett?


Szipi
 Share

Recommended Posts

Petting - közösülés helyett?

 

A simogatástól és ölelkezésől kezdve a csókolózáson keresztül a nemi szervek kézzel vagy szájjal ingerléséig sok minden beletartozik a petting fogalmába.

 

A petting angol szó, simogatást, becézgetést jelent, a szexológiában ezzel a szóval jelölik mindazokat az örömszerzési módokat, amelyek a közösülésen kívül előfordulhatnak a szeretkezésben. Tehát a simogatástól és ölelkezéstől kezdve a csókolózáson keresztül a nemi szervek kézzel vagy szájjal ingerléséig sok minden beletartozik a petting fogalmába.

 

Sokan egyszerűen az előjátékkal azonosítják a pettinget. Részben igazuk van, mert az előjáték csakugyan petting. Csakhogy a petting nem mindig marad pusztán előjáték, vagyis a közösülés előkészítője hanem önmagában is teljes értékű kielégülést eredményezhet mind férfinél, mind nőknél. Vagyis, közösülés nélkül is ugyanolyan orgazmust érhetünk el, mint közösülés során és a teherbeesés sem fenyeget.

 

Érdemes megtanulni:

 

A jó szeretkezést meg kell tanulni, ahhoz, hogy valóban élvezzük. De ez nem csak közösülést jelent, s nem is ott kell kezdeni a tanulást. Hol kell kezdeni? A szeretkezés kezdete könnyed petting, amin elsősorban a simogatást, ölelkezést és a csókolózást értjük, persze abban az esetben, ha ezekre érzéki örömszerzés céljából kerül sor.

Ha egy fiú és egy lány vonzódik egymáshoz, egy kézfogás vagy ölelés is erotikus örömet nyújthat. A testünk minden része reagál, ha az aki hozzánk ér, jelent valamit számunkra, nem is kötelező az erogén zónákra összpontosítani.

 

Fő a fokozatosság!

 

A petting és általában a szexuális ingerlés egyik fő alapelve a fokozatosság. Vagyis nem kell rögtön a nemi szerveknél kezdeni az ingerlést. Simogatni bármelyik testrészt lehet. Az hogy melyikkel kezdjük, azt elsősorban a partnerünkhöz kell igazítani. Ha tudjuk, hogy libabőrös lesz, ha megsimogatjuk a nyakát, ha megpusziljuk a szemét, ha finoman végighúzzuk ujjunkat a fülén, kezdjük ezzel. Ha ez sikerült, bármelyik testrésszel folytathatjuk. Jöhet az ölelkezés, előbb ruhában, majd egyre kevesebb ruhadarabban. Egymás vetkőztetése is szerves része a pettingnek.

 

A testfelületek érintkezése, egymás testmelegének, bőrének, szívverésének érzékelése, simogatás nélkül is örömet okozhat. De csókolózhatunk, csipkelődhetünk is közben. És még mindig nem foglalkozunk egymás nemi szervével és nem is muszáj minden esetben ennél tovább menni. Ezt leginkább a kapcsolat minősége, a partnerhez fűződő vonzódásunk határozza meg, de ha itt megállunk is nyugodtan kijelenthetjük, hogy pettingeltünk partnerünkkel. Csak azért soha ne folytassuk, mert el KELL jutni a teljes meztelenségig, a nemi szervek simogatásáig. Ha jól érezzük magunkat ölelkezve, egymást simogatva, csókolózva, ennél nagyobb örömet nem biztos hogy a folytatás nyújtani tud. Első alkalomra talán elég is. Partnerünk érdeklődését is szinten tudjuk tartani, ha itt abbahagyjuk.

 

Menjünk tovább

 

Egy következő lépés, ha ezek után fokozatosan rátérünk az erogén zónák, a nemi szervek ingerlésére. Ezt is fokozatosan kezdjük. Nem kell egyből megmarkolni partnerünk nemi szervét, lassan közelítsünk felé, nem fogja idegesíteni, sőt, később hálás lesz, mert nagyobb élvezetet okoztunk neki.

Az örömszerzés leghatékonyabb eszköze a kéz!

 

Nem szégyen, ha ez nem megy elsőre. Ezt is tanulni kell és tanítani! Mi magunk tudjuk leginkább mi jó nekünk. Ha nem esik jól, fáj, kellemetlen, amit partnerünk velünk csinál, nyugodtan szóljunk, vagy még jobb, ha megfogjuk a kezét és megmutatjuk neki, hogy csinálja és ezt kérjük tőle is. Ezért sem fog megharagudni.

 

Ne simogassunk egy testrészt túl sokáig egyforma mozdulatokkal és változatlan erősséggel, de ne essünk át a másik oldalra sem, hogy mindent csak futólag csinálunk. Ha simogatásunk a partner visszajelzése szerint éppen megfelel neki, akkor folytassuk ugyanúgy, akár az orgazmusig, vagy amíg más jelzés nem érkezik. Minden változtatásnak a partnerhez kell igazodnia. Ehhez jól kell őt ismerni, és figyelni kell rá.

 

Lehetőleg két kézzel simogassunk. Egyik kézzel simogassuk a herezacskót, másik kezünkkel simogassuk a hímvesszőt, finoman húzzuk vissza a fitymát. Időnként tartsunk szünetet, hogy elkerüljük a korai magömlést, nem kell sietni, főleg ha mi még nem szeretnénk abbahagyni.

Ajánlatos kényelmes testhelyzetet keresni kézzel ingerléshez, s ezt úgy váltogatni, hogy minél több testrész hozzáférhető legyen.

 

Csak tisztán

 

A teljes tisztaság alapfeltétele a főbb erogén zónák kézzel és főleg szájjal ingerlésének! Ezt ne feledjük! Ez a kéz és a nemi szervek higiéniáján kívül a fogmosás is ide tartozik!

A tisztaság nem feltétlenül jelent teljes szagtalanságot, vagy parfümillatot. A tiszta emberi testnek is megvan a maga sajátos illata, különösen a nemi szervek környékén. Ez nem is baj, hiszen ha elfogadjuk, kedveljük partnerünket, akkor testszagát is szeretjük. A nemi szervek illata - "hormonális illat" - izgató is lehet.

 

Soha ne lépjünk tovább a pettingelésnél, ha nincs nálunk óvszer, vagy nem védekezünk valamilyen formában a nemkívánt terhesség ellen.

 

 

szipi

 

Link to comment
Share on other sites

A intim kapcsolatok nélkülözhetetlen eszköze :) - emellett sokkal jobban ki tudjuk fejezni viszonyunkat társunk iránt :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...