Jump to content
PirateClub.hu

Alvás közben te is elárulod magad! Olvasd el, hogyan!


Millye
 Share

Recommended Posts

Alvási pozíciónk ugyanis árulkodik a személyiségünkről, emberi kapcsolatainkról - állítja egy brit kutatócsoport. Olvasd el, hogyan!

 

Mindenkinek megvan a maga kedvenc testhelyzete, hogy hogyan szeret álomba merülni. Ez a testhelyzet pedig nem más, mint személyiségünk lenyomata.

"Mikor ébren vagyunk, tipikus gesztusaink, testbeszédünk árulkodik rólunk. Ez mára már közismert tény. Ami a mi kutatásunk ehhez képet azért újdonság, mert voltaképpen az emberek tudat alatti testbeszédét tesszük érthetővé"- mondta el Idzikowski professzor, a kérdéssel foglalkozó kutatócsoport vezetője.

A brit Sleep Assessment and Advisory Service több ezer ember alvásai szokásait felmérve 6 típusba sorolta az embereket általános alvási pozíciójuk és a hozzájuk kapcsolódó lelki tulajdonságok szerint.

 

Magzatpóz

 

Ez a legtipikusabb alvási helyzet, a vizsgálatban részt vevő 1000 emberből 410 szenderedett álomba felhúzott lábbal összekucorodva, ezek közül is kétszer annyi volt a nő, mint a férfi. A brit kutatók megállapítása szerint a magzatpózban alvó emberek rendkívül mély érzésűek és talán kissé visszahúzódóak: ha új emberrel találkoznak, idő kell, amíg feloldódnak.

 

Hasábfa-póz

 

A vizsgálati alanyok 15%-a szenderedett el az egyik oldalán fekve, nyújtott lábbal, a törzs mentén fekvő karokkal. Állítólag az ilyen pozícióban alvó emberek szeretnek a középpontban lenni, könnyen belevetik magukat az új dolgokba, de sokszor csalódnak is az emberekben, mert nem elég elővigyázatosak az új ismerősökkel.

 

Esengő póz

 

Mintha csak kérlelne valakit, az ilyen pózban alvó az egyik oldalán, két karját maga elé nyújtva, derékban kicsit meghajolva fekszik az emberek 13%-a. Jellemző az esengő pózban alvó emberre, hogy nehezen dönt, de aztán elhatározása megváltoztathatatlan. Hajlamos a gyanakvásra és a cinizmusra.

 

Katona-póz

 

Viszonylag ritka testhelyzet (8%): az illető a hátán fekszik, karjai a teste mellett. Aki így alszik, állítólag csendes, szerény, visszahúzódó. Gyakorlatias, hatékony ember, viszont elvárásai nemcsak sajátmagával, hanem másokkal szemben is igen magasak.

 

Szabadeső

 

A hasán, fejét oldalra fordítva, a párnát két oldalról ölelve alszik az emberek 7%-a. A szabadesés-pozícióban alvók igazi társasági lények, lazák, könnyen oldódók, ugyanakkor nem bírják a kritikát, gyakran kifejezetten sértődékenyek.

 

Tengeri csillag

 

Szintén ritka póz, alig 5% választotta a kísérleti alanyok közül. Az ilyen testhelyzetben alvó a hátán fekszik, karjai lazán a feje mellett,a párnán nyugszanak. Állítólag akik így szenderülnek álomba esténként, könnyen ismerkednek, segítőkészek és megbízható barátoknak bizonyulnak.

Link to comment
Share on other sites

Ez kemény,de engem mikor alszok simán kilehet kérdezni,megmondok mindent!!!!

 

Ezt a volt nőm mesélte miután szakitottunk,hogy mikor egyedül mentem buliba

 

utánna otthon mindig kikérdezett álmomban,és én elmeséltem mi volt a partyn!!!

 

Sosem csaltam meg,szal bebukta de ez egy szar ügy, nem ???? :blink::blink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...