Jump to content
PirateClub.hu

Műholdas adások, Kábeltv, Digi és hasonlók PC/TV -n való nézése


Markeee
 Share

Recommended Posts

  • Replies 839
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ha nem bánod ABTeam2008 bemásolom szöveggel is, hátha valaki átsiklana a link felett:

 

DigiTV Nagra2: Itt a vége, fuss el véle

 

Elérkezett a "kalózvevősök" fekete napja, ma a DigiTV az összes csatornáról lekapcsolta a Nagravision 2 kódolást.

 

Bő három év után ért véget az "IngyenTV", a továbbiakban csak előfizetés mellett nézhetők a szolgáltató által továbbított csatornák. A többszázezresre becsült illegális nézőtábor(a teljes régióban) az alsó kategóriás "EMU-s" boxokat(Orton és társai) a jövőben már csak FTA csatornák vételére használhatja.

 

Aki eddig is rendelkezett valamilyen előfizetéssel, azt talán nem rázza meg annyira az "esemény", akinek viszont ez volt a kizárólagos televíziós elérése, komoly döntés előtt áll, földi digitális platform, valamelyik kábelszolgáltató vagy DTH szolgáltató legyen a választás.

 

Illetve ugyanez a hír egy másik oldalról:

Végleg átállt a Digi TV műholdas csomagja a nagra3 kódrendszerre

2010. augusztus 4. A DigiTV illegális vételi lehetőségének a vége, már csak a hivatalos előfizetések működnek.

 

Mai nappal minden műholdas DigiTV csatornáról lekerül a régi (feltört) Nagravision 2 kódrendszer. Már csak az új nagra 3 rendszert támogató előfizetői kártyákkal működnek a csatornák, és csak legálisan.

Az elmúlt hónapokban fokozatosan csökkent az illegálisan fogható DigiTV csatornák száma, részletekben kapcsolták le őket az esetlegesen előforduló előfizetői problémák kiderítése és megoldása végett. Valószínűleg most érték el az a hibaarányt, ami már nem jelentős, azaz nem befolyásolja a hivatalos előfizetők tévé vételét.

Szomorú hír ez az illegális nézőknek, és valamilyen szinten a beltéri gyártóknak, műholdas üzleteknek. Az elmúlt években megemelkedett az olcsó, illegális vételre alkalmas beltéri egységek kereslete a digiTV nézhetősége miatt, aki ilyet használt jelentős előfizetési díjat spórolhatott meg.

Egy fontos dolog: A DigiTV ingyenes, illegális vételére nincs működő megoldás, ne dőljön be senki a csábító apróhirdetéseknek. Kártya megosztási ajánlatokba sem tanácsos beleugrani, erre nem alkalmasak a korábban, olcsón megvásárolt beltérik, csak ha rendelkeznek internet LAN csatlakozóval. Ehhez minden esetben folyamatos internet kapcsolat szükséges, és ez már nincs ingyen, valamint a szerver hozzáférésért is fizetni kell!

 

A legjobb és ajánlott megoldás a legális előfizetés valamelyik magyar DTH szolgáltatónál (Digi TV, UPC, T-Home, Hello HD).

A meglévő beltériket nem szükséges azonnal a kukába dobni, arra amire eredetileg is gyártották őket maradéktalanul alkalmasak, azaz az ingyenesen fogható csatornák vételére. Érdemes az antennát átforgatni a keleti 19,2 fokos pozícióba az Astra műholdra, itt található a legtöbb ingyenesen fogható idegen nyelvű csatorna.

Valamint ingyenes alternatíva lehet még a MinDig TV digitális földfelszíni csatornák vétele, itt jelenleg 7 digitális csatorna(3 HD) érhető el havidíj fizetése nélkül.

Link to comment
Share on other sites

Megint a TV6-tal van egy kis gondom. :) Az egyik TV-n működik, a másikon viszont nem jelenik meg a csatornalistában, pedig már egy teljes keresést is végeztem. Hogy lehetne "elővarázsolni"?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Sziasztok!

 

Olyan kérdésem lenne hogy van most a diginél ez a dual akció hogy 4 tv-t lehet nézni 2 beltérivel vagy valami hasonló de ugye az a lényege hogy a beltéri bérlése olcsóbb. Bementem megkérdeztem a digiseket hogy ez hogy van aztán azt mondták hogy az csak akkor lehetséges ha ki lehet építeni a házban, és csak a szerelő tudja megmondani hogy ki lehet-e építeni. Tudtok valamit erről hogy mik ezek a feltételek, pl.: 10 méterre kell lennie a 2 tv-nek egymástól vagy valami hasonló?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Sziasztok!

 

Most vettem egy LG M2380D Típusú LED Monitor-Tv!

Bejön 7-8 digitális adás, de van amelyikre azt írja ki hogy nincs CI modul!

Mi ez a CI modul? Ez valami dekóder? Hol lehet venni ilyet? Ha meglesz, akkor bejönnke az adások? Vagy ez szolg. függő?

Link to comment
Share on other sites

hellotok lenen egy olyan kérdésem hogy most szántam rá hogy veszek laptopomhoz egy tvkártyát vagy usbs egységet és ebben kérném segitségeteket hogy milyet érdemes venni én a meglévö t-home és földfelszini adásra használnám vagy is a coax kábelt szeretném csak rádugni gépre hogy tudjak tvzni rajata köszi elörre is a segitséget

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

UPC kábelTV előfizetésen van, a hűségnyilatkozatom November 30-án lejár.

Szeretnék átmenni a műholdas DigiTv-hez, de előtte körbe akarom járni a témát mielőtt döntenék, illetve véleményeket olvasni attól akinek ilyen előfizetése van.

A csatornákról, a műszaki gondokról ( ha van ) az esetleges Internet lehetőségről, az időjárás mennyire befolyásolja stb. Köszönöm előre is a választ.

Link to comment
Share on other sites

Az időjárás nem befolyásolja különösebben, s legfőképp akkor igaz ez, ha nagy méretű, s kellőképpen beállított tükröd van.

 

Azonban érdemes mérlegelni néhány dolgot az előfizetési szerződést megelőzően. Ha foci őrült vagy pl. s mindenképpen látni akarsz a BL/EL/angol bajnokság/olasz bajnokságból a lehető legtöbbet, akkor a számodra a Digi a helyes döntés, mivel ott van Digisport is.

 

Ha van kábelesre lehetőséged+net is igényelhető, akkor a filléres brutális sebességű internet miatt nem is kérdéses a döntés.

 

Abban az esetben, ha gondolkodsz műholdas megoldásban is (van erre lehetőséged) és a minőséget akarod, akkor a T-sat-ot ajánlom. Ami amellett, hogy újabb mpeg kódolást használ, jobb minőségben kínálja a csatornákat (nagyobb méretű tv-n is jobban élvezhetőek) még normális EPG-vel (Elektornikus műsorújság) is rendelkezik.

 

A Tematikát tekintve szerintem viszont a Digi kedvezőbb (ízlések és pofonok), mivel sok dok. film csatornát szolgáltat, s minden lényeges sport adót (számomra ennyi elég is). Ezeket (a digisport kivételével) a T-SAT külön minicsomagokban kínálja, de viszont még több csatornát is (ellenben, ha a sok kicsi minicsomag összeadódik, akkor nagy lesz a havidíj).

 

A diginél két tv-re még nem kell plusz havidíjat fizetni, míg ezzel szemben a T-sat-nál már a két tv-s opcióért is valami 500 HUF körüli összeg hozzáadódik a havidíjhoz.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Niet ''A diginél két tv-re még nem kell plusz havidíjat fizetni, míg ezzel szemben a T-sat-nál már a két tv-s opcióért is valami 500 HUF körüli összeg hozzáadódik a havidíjhoz.'' A második beltérire +300 HUF-ot kell fizetni jelen állás szerint.

 

bibu ''4 tv-t lehet nézni 2 beltérivel vagy valami hasonló'' Úgy tudom most csak kettő darab TV-re lehet kötni, nem többre.

''Tudtok valamit erről hogy mik ezek a feltételek, pl.: 10 méterre kell lennie a 2 tv-nek egymástól vagy valami hasonló?'' Mindegy, hogy milyen távolságra van egymástól, úgy tudom, hogy negyven méter után gyengül a jel.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

sziasztok mindenki..

 

Informálódni szeretnék hogy az anno működő kezzel beirós kódos digi tv beltérijét és antennáját milyen csatornák befogására lehet használni,melyik műholdon érdemes keresgélni.A legjobb tudásom szerint a birás már nem működik,mivel az ügyes,okos digisek egy más fajta kódolásra álltak át.Nem nagyon vagyok otthon szatelit antennák körében ,most szeretnék kupálódni.

 

Köszönöm

 

beltéri:opticum 4000c

antenna:amilyen volt itthon + egy mezei digitális fej,nem motoros

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...