Jump to content
PirateClub.hu

Műholdas adások, Kábeltv, Digi és hasonlók PC/TV -n való nézése


Markeee
 Share

Recommended Posts

Akkor rosszabb a helyzet, mint amire számítottam. :unsure: Azért én reménykedek, hogy rövid időn belül megoldják ezt a dolgot, méghozzá úgy, hogy a TV6 marad a Digi kínálatában. Az elmúlt egy évben már hozzászoktam a délutáni Star Trek-nézéshez, nem örülnék, ha szakítanom kellene ezzel a "hagyománnyal" :) (bár lassan amúgy is el kell kezdenem töltögetni a sorozatokat).

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 839
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hát... bejött a helyére egy csatorna, amit rengetegen szerettek volna a múltban (elég sokan várták már a 10-15 évvel ezelőtti mese-klasszikusokat sugározó csatornát).. A Boomerang érkeztével szerintem nem lesz ismét tv6 - megkapta a TV6 TP-jét.

Link to comment
Share on other sites

Igen, én is ma délután láttam, hogy a Boomerang felváltotta a TV6-ot. Nem alakulnak jól a dolgok... :unsure: Ha a TV6 véglegesen kikerül a kínálatból, akkor a tévés Star Trek-nézésre legfeljebb annyi esély lesz, hogy idővel valamelyik sorozatot elkezdi adni a Viasat3, bár a délutáni műsorba nem hiszem, hogy beférne a házalakítgatás és a hasonló ostobaságok mellé (helyett), egyébként is, a TV6 csak a Digi-ről tűnik el, nem hiszem, hogy ez különösebb változtatásokra, átszervezésre késztetné a tulajdonosokat. :huh:

 

A korábbi hsz.-edet visszaolvasva tűnt csak fel, hogy a Comedy Central is szóba került. Eddig is volt Digin, vagy csak most folyik a szervezkedés az esetleges felvételéről? Mert én eddig a csatornalistában nem találkoztam vele, de ennek a csatornának tudnék örülni a Family Guy miatt (bár az is igaz, hogy nemrég álltam neki a teljes sorozat letöltésének :) ).

Link to comment
Share on other sites

A Comedy Central a kábeles digire már régen felkerült. VH1 -nal megosztottban, de ha jól tudom, most az is kiszállt a hajcihő miatt. A tükrös digire arról pletykáltak, hogy hosszabb időre volt a megállapodás teljes műsoridős VH1-ra, s azért nem került be ugyanakkor abba is.

 

Egyébként ma végre én is megkaptam az új Nagra-s kártyát :)

Link to comment
Share on other sites

Négy csatornával szakít a Digi tévé

 

Nem láthatják januártól a VIVA, a Music TV, a Comedy Central és a Tv6 műsorát a Digi tévé előfizetői.

 

Január 8-tól a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft-vel szerződött előfizetők négy, a korábbi csomagokban szereplő csatornától búcsúznak: eltűnik a képernyőről a Viasat3-hoz tartozó Tv6, illetve az MTV Networks Magyarország három tévéje, a tinédzsereket megszólító VIVA, a fiataloknak szóló Music TV és a főképp amerikai szitkomokat és régebbi, hazai, spamelo produkciókat vetítő Comedy Central. A Digi a Music TV helyére a Music Channelt teszi, a VIVA helyett a H!T Music Channel kerül a képernyőre.

 

Az [origo] kérdésre az MTV Networks Magyarország kereskedelmi és marketingigazgatója, Harsányi Gábor elmondta, hogy az üzleti kondíciókban nem tudtak megegyezni a felek. Mivel bármely szolgáltató bármely csatornát felveheti csomagjába az év során (csak bejelentési kötelezettsége van, egy hónappal a váltás előtt), elméletileg 2010-ben bármikor visszatérhetnek a száműzött csatornák a Digire - legalábbis MTV Networks Magyarország ezen dolgozik, megállapodna a szolgáltatóval.

 

Magyarországon a Digi tévé kábelen és műholdon bő félmillió háztartásban szolgáltat.

 

Forrás: DTV News

Akkor ezekről a csatornákról végképp lemondhatunk, engem igazából csak a TV6 távozása érint kellemetlenül :mellow: , azt hiszem kezdhetek gondolkozni azon, hogy oldom meg a Star Trek "reaktiválását"...

 

Bővül a DigiTV kínálata?

 

A DigiTV honlapján elérhető, február 22-től érvényes ÁSZF szerint igen. Gyakorlatban nem, sőt, lehetséges, hogy további adók kerülnek ki.Az ÁSZF szerint február 22-én kerül a kínálatba a Boomerang csatorna, mely a gyakorlatban már január 19 óta elérhető az előfizetőknek, de ezek szerint csak teszt jellegel, hiszen azt nem kell előre bejelenteni. További érdekesség, hogy továbbításra kerülnek a Magyar Rádió csatornái, az MR1, MR2 és MR3, valamint a Mária Rádió. Ezek szintén elérhetők már a platformon, a Magyar Rádió csatornái január eleje óta, a Mária Rádió viszont már jóval régebb óta.

 

Ennek a furcsa ÁSZF-nek az állhat a hátterében, hogy nemrégiben egy másodfokú határozat szerint elég komoly összeggel büntette az NHH a DigiTV-t, többek közt az ÁSZF elégtelensége miatt.

 

Tehát nem bővül a kínálat, sőt, lehet, hogy több rádióadó is kikerül, hiszen az ÁSZF tanúsága szerint február 22-től csak a fent említett 4 rádióadó szerepel a kínálatban, a Juventus, Roxy és a Sztár FM nincs feltüntetve.

 

Forrás: DTV News

 

 

Link to comment
Share on other sites

A Boomerang szerintem azért se került be még hivatalosan, mert több olyan rajzfilmen is angol hang van, amihez van 'szinkronos' verzió is. Gondolom azokat még jogilag el kell intézni, stb. Viszont kényszer hatására betették, mivel egyfelől sokan duzzogtak a kiszálló csatornák miatt, másfelől, mivel a Boomerang-ot rengetegen várják. (így sokak szája befogható :D)

Link to comment
Share on other sites

Arról esetleg nem tudtok valamit, hogy az új(abb) hazai sportcsatorna, a Sport M elérhető lesz-e valamikor Digin? Mert Port.hu-n láttam, hogy fent van a műsora, és tudomásom szerint a T-Home csomagjában is szerepel már.

 

Ezt a nyilatkozatot találtam a tulajdonos Chello Central Europe egyik fejesétől: "Csak magyar sportot adunk, ez lesz a harmadik sportcsatornánk. Nem csak magyarországi terjesztésben gondolkodunk, látható lesz a határon túl is. Elsődleges cél, hogy olyan tartalmak legyenek a Sport M-en, melyek nem mennek a Sport1-en vagy a Sport2-n. Olyan meccseket adunk, melyekre megvannak a jogaink, de nem fértek fel a másik kettőre. Bővebb tájékoztatással fogunk hamarosan szolgálni a műsorstruktúráról, illetve arról, hol lesz elérhető a csatorna."

Link to comment
Share on other sites

én nem tudok semmit még erről a sport csatornáról. De szerintem a digin már sok a sportcsatorna, eurosport 1-2, sport 1-2, sportklub, digisport, máris 6 db. de régebben még volt sportklub+ is, de ez már nincs szerintem...

Nemazért de a digi betehetné pl. a axn scifit-crimit, vagy netán a comedy centralt, vagy valami más csatornát, és nem azért de akinek 6 sportcsati(plusz pár külföldi) nem elég az nem tudom, de csak azokat nézi...bár tudom ízlések és pofonok.

de egy kérdés:

ugye a digi betette az afsz szerint az mr 1-2-3 rádiókat, és találtam frekvenciát, be is irtam, de azon a frekin nem volt semmi, akkor aki tudja légyszives mondja meg melyikeken vannak ezek!

 

Link to comment
Share on other sites

Nem mintha nekem feltétlenül szükségem lenne erre a sportcsatornára, Port.hu-n meg lehet nézni a műsorát, (egyelőre szinte) csak ismétlésekből áll az egész (hazai sportot pedig amúgy sem nézek túl gyakran), csak érdeklődtem, hogy valakinek nincs-e konkrétabb információja ezzel kapcsolatban. ;)

 

Egyébként azt én is támogatom, hogy egy AXN Sci-fi nem jönne rosszul, bár a TNG most onnan is lekerült, de legalább a Csillagkaput el tudnám nézegetni néha. :)

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

PS-50B430P2 kijelző meghajtására építettem Asus P5G41-M alapú mediacentert (microsoft Home remote, logi... trackball, stb) 1080i-ben szépen HDMI-zik.

Ajándékba kaptam 1 ősöreg Hauppage WinTV150 PCI kártyát. Nagyon szép képe van, de ugye analog.

Kérdés: per pillanat milyen PCI kártyát érdemes venni? (Pinnacle 310i van a lányoméban, de utálom a driverét: mindenáron a 110i-ét akarja használni no DVBT-vel.)

 

Aver? Leadtek? Asus? azért PCI, mert nincs PCIE "vízszintesítő kábelem" és a szgépház csak 4cm magas.

Nálunk itt UPC a kábeltv. Digikábel nem is lesz - családiházas környék.

Vivanco DVBT kültéri antenna van, a hirtv és az atv kivételével jön is minden szépen rajta.

Másik kérdés: Milyen Conax CAS7 kartyinkát szerezzek majd be a tv-be (TERRA+ dekódolásra)?

3. kérdés: analóg csatik műsorújságához mit javallotok? tvtv? NextTView? Hol van magyar? -ha nem akarom állandóan a port.hu-t nézdegélni, hanem a progival (mint a fos PowerCinema) böngészném a műsorok listáját.

 

Előre is köszi az infókat és a linkeket!

 

karicsa

 

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

A problémám a következő:tv tuneren keresztül néztem a tv-t a gépen.És az egyik pillanatban eltünt a digi csatornája.Mintha semmi sem lenne a kártyába bedugva.Szóval nincs adás.Egy csomószor ujrakerestem de semmi.A kártyát kivettem a beltériben és visszraktam de semmi.Kihuztam a beltérit meg vissza dugtam és akkor sincs semmi.A százlába(azt hiszem igy hivják)kábelt átdugtam a beltérin mert akkor az megy a másik szobába a tv-n ami az én szobámba megy és ott is semmi.Ugyanez.

 

Valami megoldás?

 

Előre is köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

Köszi Leki!

 

Majd még próbálkozm a tvmusor.tv -vel, de hol lehet rá regelni? tvnézőcske progiban max acc név +pw pötyöghető be (browser aszongya a domainre, h account suspended) jóbarátom google meg csak annyit talál, h .net 2.0 kell minimum. az van.3.5 :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Hudi!

 

A driverek rendben vannak? Vagy esetleg nem telepítettél valami más eszközt is, amivel összeakadhat? Biztos, ami biztos: én azért egy driver újratelepítést is megpróbálnék.

 

Milyen progival nézed egyébként? (esetleg másik program is megér egy próbát).

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hudi! Nem tom közben sikerült-e megbűvölni, de ha nézés közben ment el, akk akár hardveres is lehet. vedd ki, indítsd el a gépet 1x nélküle. állítsd le, rakd vissza ugyanabba a pci slotba.

Ha ez se, akk. kárta kivesz, csökkentett mód, admin fiók (rencergizda), eszközkezelő, hang videó játékvez., mindeneszközeltávolít, (HDaudió is), reboot normal. Hangkártyadetect auto. felrak, újraindít, van hang. kikapcs. tunerkártya bele, elindít, autodetect, ha nemtalálja, kézzel megmond hol a driver. A tvnéző szoftvert sztem nem kell leszedni, és újrarakni, de pl a pinnacle 310i-vel ami kontakthiba miatt néha kiesik a lányom gépéből, 1-1 beszarás után van hogy csak rendszervisszaállítással hajlandó újra élni - annyi mindent tárol a HKCU-ban (aktuális felhaszn. fiókinfó), hogy ledöglés után azzal a userrel be se lehet jelentkezni, csak ideiglenes fiókprofillal. Ezér'utálom.

 

Kérdés:még mindig hybrid kártya. (mivel erre senki sem reagált.)

1db hardver MPEG van PCIosban, a Hauppage WinTV HVR1300.

Van-e vkinek ilyen, v tapasztalat, mennyire lehet a DVB-T csatonákat hackelni vele? (külső antenna, és várok mire beindul a többi is, (a kábel UPC, és nem fizetek, nem boxozok - nem szűrő van, hanem fizikailag kötik másik kábelre a digit csomagosoknak)

 

mégeccer köszi a tvmusor.tv linket, már megy az oldal, muxik a zzEPG progi, teccik.

 

üdv:karicsa

Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

Néhány adó nem jön be nekem mert azt írja ki hogy alacsony a jelszint pl Investigation Discovery, AXN CE, Natgeo Wild, stb.. De bizonyos adók tökéletesen jönnek.

 

Megnéztem a műholdas beállítást, és a Thor jelszintje nagyon alacsony 2-3%, viszont az Intelsaté 67 %

 

Mi lehet a probléma? Másnál is előfordult már ilyen? Egyébként kalóz beltérim van (Orton 4100C)

Link to comment
Share on other sites

már a digi nem kódól hanem azt csinálja átrakja egyik műholdról a másikra a csatornákat és ha szerencséd van akkor megvan a műhold és csak egy keresését kell elinditanod ha meg nincs szerencséd akkor tudni kell a műholdat melyiken van és azon megkeresni és ujból berakni ahová szeretnéd

remélem érhető volt :D

Link to comment
Share on other sites

ez nem kódolás meg ilyen baromság...ilyenről ne is beszél!!OMG

na az van hogy a digi átrakott pár csatornát a Thor6 nevű műholdra, és arra kell ráállni...

igaz én sem tudom hogyan kell, van róla infóm hogy hol van...

Február 8.-án az eddig a Thor 5 11,785(H) GHz-én sugárzott Digi TV multiplex a Thor 6 11,900(H) GHz-ére került át.

Így új frekvencián sugároz, a PV TV, az HBO Comedy, a Boomerang, a Mezzo, a Movies 24 és a NatGeo Wild.

Az új frekvenciához az SR:28000 FEC:5/6 sugárzási paraméterek tartoznak.

ez van, én sem tudom még hogy kell átállni erre a műholdra, de elvileg ugyan ott van ahol a régi(amin eddig volt)mert ha máshol lenne akkor át kelle forgatni a tányért, de nem kell....

 

szerk.:megtaláltam a "megoldást"

Átköltöztek másik frekire: 11900 H 28000. Kell csinálni egy lekeresést, és megy minden!

4000C és társai esetén: Menü -- Installálás --Installálás --sárga gomb(TP szerk)-- zöld gomb (TP hozzáadás) -- műhold:Thor2_3 0.8W ; Frekvencia: 11900 ; Symbol rate:28000 ; Polaritás:Vízszintes -- piros gomb(TP scan) -- OK

Link to comment
Share on other sites

A mai nap az, amelyet százezrek nem vártak, a DigiTV műholdas platformja elkezdte lekapcsolni a Nagravision 2 kódolást(CAID 1801).

 

Igaz, hazánkat jelenleg ez még nem érinti, mivel két olyan csatornával kezdődött meg a folyamat, melyek nem találhatók meg a magyar csomagban: DigiFilm 1 és DigiFilm 2. Ezen csatornák a továbbiakban csak Nagravision 3(CAID 1802 és 1880) kártyával rendelkező előfizetőknek érhetők el.

 

Első körben kizárólag a román csomagban elérhető csatornákon szüntetik meg a Nagravision 2 kódolást, nem hivatalos információk szerint ez a folyamat áprilisban le is zárul, hiszen ott előrébb tartanak a kártyacserével, addigra minden előfizető rendelkezni fog Nagravision 3 kártyával.

 

A többi országban is hamarosan csak az adott ország csomagjába tartozó csatornákon kizárólag Nagravision 3 kódolás lesz, majd miután mindenhol lezárult a kártyacsere, akkor veszik le az úgynevezett nemzetközi csatornákról a Nagravision 2-t.

 

Az évek óta tartó illegális vételi lehetőség súlyos anyagi veszteséget okozott a szolgáltatónak, most érkezett el a pillanat, hogy ezen "nézők" kezdhetik előkészíteni pénztárcájukat.

Link to comment
Share on other sites

hát igen, ezt több oldalon is olvastam, remélem sikerül a hackereknek valami megoldást találni, mert nagyon jó volt nézni a 4 mozicsatornát, és az összes többit, full ingyen.

mi több, mint egy évig néztük ingyen, két tv-n...

remélem a beltéri sem megy könyvtámasznak, vagy netán porfogónak...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Átállás a UPC-nél

 

A UPC európai vállalatcsoportja egyesíti közép-európai műholdas televíziós üzletágait a hatékonyabb működés érdekében - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

 

A helyi UPC leányvállalatok által eddig az egyes országokban működtetett szolgáltatások a jövőben egy új vállalathoz, a szintén UPC-tulajdonú UPC DTH S.a.r.l.-hez tartoznak majd. A cég székhelye Luxemburgban, az európai műholdas televíziózás központjában van.

 

Az összevont vállalat létrehozása ahhoz illeszkedik, hogy a közelmúltban hosszú távú műhold- és kapacitásbérleti megállapodást kötött a UPC a norvég Telenorral a UPC Direct szolgáltatásnak a Thor 5-ös és 6-os műholdakról történő sugárzására, illetve a SES Astra társasággal magas színvonalú jelfeladás (uplink) szolgáltatásra a SES-Astra luxemburgi székhelyéről. Ennek köszönhetően az idei évben tartalmilag is megújulhat a UPC Direct szolgáltatás, a tervek szerint nagy felbontású HD adásokkal is bővül majd a kínálat. A közlemény szerint a UPC Direct magyar, cseh és szlovákiai, illetve a szintén a UPC-hez tartozó FocusSat romániai tevékenységének összevonása az előfizetőket csak minimálisan érinti majd. A Thor műholdra való fokozatos átállásra részletes tervet dolgozott ki előfizetői számára a vállalatcsoport, kedvező új ajánlatokkal és gazdagabb kínálattal.

 

Az előfizetők parabolaantennáit májustól kezdődően a szerelők díjmentesen állítják át az új égi pozícióba. A társaság az előfizetőit időben értesíti a részletes tudnivalókról.

 

mti

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...