Jump to content
PirateClub.hu

Műholdas adások, Kábeltv, Digi és hasonlók PC/TV -n való nézése


Markeee
 Share

Recommended Posts

Érdekes beltéri.Ilyet még soha nem láttam.De valószínű, hogy az Eurocrypt kódolást kezeli.

 

A második képen egy kártyaprogramozó van?Vagy egy kamukártya? :D

 

A fejről már szóltam.Annyit kell róla tudni mint amennyit leírnak a Mediavoxon.

 

Ilyennel lehet majd a kódolt földfelszíni Tv adásokat dekódolni:

 

http://www.terraplusz.hu/

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 839
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

az miért van hogy ennek a eplus egységnek hátul nem olyan a koax bemenete mint a szokásos műholdvevőnek ? ennek olyan van mint a tvnek.

és vajon ha összedugom a tévével akokr miét nincs semmi a képen?

 

amit megadtál címet az nem jön be mert feltöltés alatt van, de az lenne a kérdésem hogy most akkor ezzel lehet nézni ilyeneket majd hogy cool tv meg hbo meg national geographi meg ilyenek?

Link to comment
Share on other sites

gretgrik, a Private Spice adóra gondolsz?Ha igen akkor az van a Digi csomagban.

 

pc.buher ha a fejre gondolsz azzal lehet nézni NatGeo-t,HBO-t,Coolt.A fejnek van a legkevesebb köze ehhez.

A koax bemenetre meg pontosan nem tudok válaszolni.Elképzelhető, hogy angol vagy valamilyen más beltérid van ahol koax nem hiv. szabvány.Azt mondd meg, hogy mi van a csatlakozóhoz írva.

Link to comment
Share on other sites

nem a fejre gondoltam hogy lehet e vele nézni hanem a vevő egységre. lehetséges hogy ehhez a vevőhöz kell egy beltéri múholdvevő és ez csak dekodol? most lehet hogy butaságot kérdeztem de nem igazán értek hozzá nem ez a profilom :)

ahoz az antenna bemenethez ami elég furcsa inkább mondanám hogy rca bemenet mint antenna. sőtt ez az . oda csak az van írva antenna in és ennyi a kártyát kérdezted a multkor ez nem tuom hogy kamu e vagy nem de ez benne volt a készülék "kártyanyílásába":o és a másik furcsa hogy hiába dugom össze a vevőt a tv vel nem kapok rólla képt pedíg a vevő bekapcsol rendesen

már azon is gondolkoztam hogy tallán ez a fekete doboz :) (nem az ami a repülőben van) igazából már egy RCA bemenetre jövö jelet dekódol csak azt nem tudom hogy az lehet e ? az rca jel már nem nagyon digtális olyankor mikor a rendes kábelen jön a műholdvevőből, szóval nem tudom elég sok forgolódós éjszakám van emiadt a téma miadt.

jó lenne ha kiderülne hogy jó e a beltéri vagy vegyek egy Új Opticum (Orton) 4100C nevezetűt a vaterrán elvileg autómatikusan frissíti a kódot ha én mindíg frissítem a szoftot rajta mondjuk ezt nem értem miért van így de mindegy

amúgy kár hogy nincs ez valahol szájbarágósan leírva és mindent az újjamból kell kiszopjak meg fórumokat olvasok napok óta de még mindíg nem tiszta a kép és a szemem már ég

 

 

Link to comment
Share on other sites

gretgrik, a Private Spice adóra gondolsz?Ha igen akkor az van a Digi csomagban.

 

pc.buher ha a fejre gondolsz azzal lehet nézni NatGeo-t,HBO-t,Coolt.A fejnek van a legkevesebb köze ehhez.

A koax bemenetre meg pontosan nem tudok válaszolni.Elképzelhető, hogy angol vagy valamilyen más beltérid van ahol koax nem hiv. szabvány.Azt mondd meg, hogy mi van a csatlakozóhoz írva.

 

szia nekem csak a kód kellene mert sem átrendezni sem nézni nem tudom mertnincs meg az orton4100c kódja annak ismered a kódját?

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Olvastam több hozzászólást, azután elbizonytalanodtam, hogy ez valóban a magyar oldal lehet-e:-).

Van egy kis gondom. Tudnátok segíteni úgy, hogy még én is megértsem?

Az internet hozzáférésem jelenleg annyira szűk, hogy a youtube-ról egy 2 perces bejátszást egy óra alatt sem tudnék vele letölteni.

Van a gépemben egy TV kártya, de aki beleszerelte, elhagyta a dobozt, a hozzá kapott szoftvereket, és arra sem emlékszik, milyen típus és ki volt a gyártó. Szétszedni nem tudom a gépet, mert beletépte egy csavar menetét, így azt aligha lehet házilag kivenni:-). TV AV volt a könyvtár neve, amit az a szoftver feltett annak idején a "minden program" menüpontba, de egy újratelepítésnél mindent le kellett törölnöm, néhai oldalbordám pedig azóta keresi a dobozt és a szoftvert, de hiába. Tud valaki így szoftvert vagy valami megoldást ajánlani?

Van továbbá egy TV a lakásban, és egy kábelTV-s nyugdíjas csomag, de anyukám hallani sem akar a kábel elágaztatásáról. Tavasszal láttam a LIDL-ben valami szobaantennát talán 2500 Ft-ért de senki nem tudta a boltban megmondani, hogy az én gépemhez, kártyámhoz használható-e.

Van ötletetek hogyan nézhetnék legalább TV-t, ha már az internet elérésem nem támogatja sem a letöltést, sem az online tartalmakat?

 

Előre is köszönöm!

Laura

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok! Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, van egy HIRSCHMANN CSR-X02 FTA beltérim és ezzel tudnék-e valahogy digitális adást nézni. Nem tudom igaz-e, hogy RS232-n keresztül meglehet barkácsolni a beltérim. Ha igen akkor mi kell hozzá és hogyan kell csinálni. Ha tudtok valami okosságot, segítsetek. Előre is köszi.

 

dukesz

Link to comment
Share on other sites

A váltás után pár perccel fent levő Digi kódok:

 

www.luxsat.eu

 

Milyen hosszan lehet koax antenna kábelen minden féle csoda erősítés (ha egyáltalán van olyan ) a parabolától a vevőig a jelet elvinni ?

 

Nálunk messze van az antenna a beltéritől.13 méter hosszú kábellel semmi problémánk nincs.Maximális a jelerősség az Astrán ill. a Hotbirden.

 

 

lenne egy kérdésem

 

nekem van egy orton 4100C tipusú okositot beltéri

azt szeretném kérdezni hogy ez megfelelő lesz e a MPG4 vagyis a DVB-T tuner jel fogadására?

 

nem tudom értitek-e mire gondolok?

 

köszike

 

Persze,értem.Mivel az Orton nem mai beltéri ezért nem valószínű, hogy tudja fogni az Mpeg 4-ben sugárzott HD adásokat.Szerintem HDMI kimenet sincs rajta.DVB-T tuner meg tuti, hogy nincsen benne mert az nem annyira régi technológia.

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Kérdésem az lenne, hogy ezzel (Pinnacle PCTV Sat Pro Tuner PCI ) a kártyával tudom fogni a digitv műsorát a gépemen rendesen?

Vagy várnék esetleg még ötleteket h milyen kártyát érdemes venni..

Gondolom majd decodoló progi is kellene hozzá, h rendesen menjen de ezt majd megoldom.. ;)

 

köszi! ;)

 

ui: ja igen parabolán vesszük mert arra fizettünk elő, de jó lenne gépre is "kivetíteni"

Link to comment
Share on other sites

na lenne egy másik kérésem

 

szereztem 2 db beltéri egységet ezekre az van irva hogy DVB-t tuner

ezekel tudom fogni a DIGI jeleit hol tudok kodot beirni?

 

az egyik márkája a DIGILOGIC DSTB 5000 innen lehet többet megtudni

http://www.ricability-digitaltv.org.uk/pages/products/stbs/index.asp?Product=Digilogic%20DSTB5000

 

 

--------------

a másik a Hitachi HDB 70-S tipusú erre is DVB-T tuner van irva

ezekel tudom fogni a digi jeleit? hol kell a kodot beirni?

 

segitsetek

 

ha kell még valami információ irjatok!

Link to comment
Share on other sites

depechemode,a Pinnacle kártyával 100%, hogy valahogy lehet nézni a kódolt Digi adásokat.Csak a megfelelő szoftver kell hozzá.

 

 

nagydora1216, ha r van írva akkor valószínűleg lehet vele fogni.A kód beírást meg nem tudom mert nagyon nem ismerem ezeket a beltériket.

Link to comment
Share on other sites

Helló. Útmutatásra lenne szükségem azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell számítógépet TV-vel összekötni. Tegyük fel, hogy van egy gép, amelyiknek a videó-kártyáján van TV-OUT kimenet, és van egy TV készülék, amelyiknek van SCART illetve a klasszikus koaxiális bemenete, és van egy fickó, aki DVD filmet szeretne nézni a TV-n a számítógép DVD olvasóját és lejátszó szoftverét használva :)

Milyen kábelek kellenek külön a hang átviteléhez, külön a képhez? Hogy kell ezeket összeszerelni, hogy ne égessek le semmit? Muszáj-e a hangot is átvinni a TV-re, vagy azt lehet a gép hangfalain is gond nélkül hallgatni (tehát elég, ha a videót vezetem át egy kábellel)? Kb. ezek lennének a kérdéseim. A gépen konfigurálni tudom a kijelzőt, ha létrejött a kapcsolat, viszont a kábelezés megy nehezen egyelőre. Köszi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...