Jump to content
PirateClub.hu

Műholdas adások, Kábeltv, Digi és hasonlók PC/TV -n való nézése


Markeee
 Share

Recommended Posts

Feltöltöttem! Keyt a key editor programmal lehet átírni, az is bene van. Az Alt-DVB programot indítsátok el, a magyar fordításút. Beállítjátok a video-hang kodekeket, a SAT kártyát és kész is. Dupla klikk a csatornán és nézheted is :)

 

halott link

Módosította agentzs1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • Replies 839
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nincs DigiTVm de ugye a téma ugyan az mint egy rendes kábel TVnél azaz van a parabola, annak a beltéri egysége, a beltéri egységben van az az azonosító kártya vagy micsoda és a beltériből egy rendes antenna (coax?) kábel jön ki amit szimplán bedugsz a TVbe?

 

Ha igen elég csak egy TV tunert venni. Azt ajánlom hogy Pinnacle TV Tunert nehogy vegyél mert az egy iszonyat nagy sz*pás csak keress rá :D

 

Nincs hozzá (illetve a régebbi verziókhoz) normális szoftver Malaysia keverve van Magyarországgal, stb

 

Olvasgass mielőtt megveszed leginkább PCWORLD.hu fórumán ott vannak okostojások akik vágják a témát és biztos tudnak segíteni hogy milyet vegyél.

 

 

Ne ess a teszkós hibába mint én :)

Link to comment
Share on other sites

Más digitális (csak az) tuner is jó (Philips is asszem) csak ehhez van a legtöbb szoftver.A kártyának meg muszáj ilyennek lennie különben nem tudnál műholdat nézni gépen.

 

(Ennyire segítőkész vagyok és kibbanoltatok előzőleg! :D Ezt nem felejtem el sose! :D)

 

A legfontosabb és legjobb program (ezesetben Driver) ami feltétlenül szükséges az a ProgDVB

 

Itt találjátok meg:

 

http://www.progdvb.com/

 

 

(ebben van Emulátor is!)

 

Ha nagyobb lesz az érdeklődés akkor belinkelek kulcsos oldalakat is amik segítségével majd tudjátok nézni a fizetős szolgáltatókat.

Link to comment
Share on other sites

Azért emlékemet nem kell megőrizni örökre. Nem vagyok én szent! :D

 

A kódokról meg nem árt tudni pár dolgot.

 

Mindegyik szolgáltató más kódrendszerben kódolja csatornáit.

A Digi TV Nagravision-t használ,a UPC Cryptoworks-öt,a Hello HD meg Conax -ot.

 

A szolgáltatók mindig váltják a kódokat tehát ami ma nézhető nem biztos, hogy holnap az lesz. (Nem beszélve az újabb kódolási rendszerekről amik még fejlettebbek.)

Magyarországon egyelőre a Digi TV van feltörve tehát csak az nézhető perpill. (Azt hallottam, hogy a UPC is fel van törve de annak annyira bonyolult a kódolása, hogy azt még nem adták ki.A Hello HD még új meg kevésbé népszerű ezért azzal még nem foglalkoztak sokat.De ídővel az is fel lesz törve (remélem...)

 

De most akkor jöjjön pár kucslos oldal:

A kódokat a "Key(s)" vagy az "Encryption" menüpont alatt találjátok.

 

 

http://laurals.com/

 

www.luxsat.mirrorz.com

 

http://www.sat-key.org/

 

http://www.rdi-files.com/

 

(Ez egy román oldal és a Digi is román szolgáltató ezért ők nem merik kitenni a Nagravision kucslokat.De más az bőven akad.)

 

Jelenleg ennyi jutott eszembe.Ha találok még ilyen oldalakat akkor azokat is be fogom rakni.

Link to comment
Share on other sites

Ha az ember egyébként az ember vesz egy okosítható beltérit és egy twin fejet (akkor is, ha két tévén fut a digi) akkor ezek a csatornák is nézhetőek előfizetés vagy aktuális havi kód nélkül:

 

http://www.lyngsat.com/freetv/Hungary.html
http://www.sat.hu/read.php?id=1168

Link to comment
Share on other sites

USB-s tunerre nem lenne igény? :D

Nincs is! :D

 

Az összeset visszavitték! :D

 

 

pff.. ez engem pofánvágott :D már majdnem vettem egyet pedig Kedveseméknek :) Olyan jelentősen rosszabb lenne? akkor muszáj leszek PCMCIA-s után nézni.... S-video sajnos nincs rajta. s ugyebár laptophoz belső lehetetlenség. :)

Link to comment
Share on other sites

Vehetsz egyet, ez a te döntésed! :D Én csak szóltam. :D

 

 

 

Ha jól hallottam akkor nagyon pocsék minősége volt ezeknek az USB-s cuccoknak.

Egyébként meg nem kötelező ilyen beépíthetős cuccok után nézni.Van külső Tv tuner is amit hordozhatsz és tetszőleges számú PC-re tudsz rácsatlakoztatni.Sajnos ezekben a modellekben nem vagyok annyira jártas (ezekről még nem hallottam semmilyen pozitív és negatív véleményt) de azt biztos, hogy az áruk húzósabb mint a PCI-s Tv tuner (ill. SAT) kártyáknak.

 

Nézd:

 

http://www.ebolt.hu/product95159-AVerMedia_kulso_TV_Box_7_kulso_TV_tuner.html

Link to comment
Share on other sites

Amúgy egyzserűbb, ha vesztek egy Strong 6016-os beltéri egységet és hozzá egy kábelt, azt hiszem soros kábel.

 

Most lehet hülye kérdést teszek fel mivel nem értek hozzá, de a digi tv-nek van Smart kártyája vagy mi, és az kompatibilis más beltéri egységekkel is? Mert valahol azt hallottam hogy a digi tv kártyája csak azzal a beltérivel működik amit adnak hozzá alapból, de lehet ez hülyeség.

Vagy azokat az okosítható beltériket csak be kell "programozni? Nem szükséges hozzá smart kártya? Na igen meg amit Viictorius is kérdezett: mennyire nehéz felrakni a szoftvert a beltéri egységre? Mi szükséges hozzá? Csak egy egyszerű kábel?

Ja meg egy másik kérdés a témával kapcsolatban. Ha mondjuk vennék egy jobb tv tunert amivel fel lehet törni a digit, azt hogy lehet megoldani hogy egyszerre tudjak nézni különböző csatornákat a tv-n is meg a számítógépen is? Kell hozzá elosztó? Vagy ez is hülye kérdés ? :)

 

Bocs hogy így elhavasztalak a kérdésekkel titeket, dehát teljesen kezdő vagyok ebben a témában. Hirtelen ennyi jutott eszembe :P Majd ha még felötlik valami kérdés majd írok ;):rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Nos, találtam az USB-s TV-tunerek között mégis egy olyan modelt, amiről mindenhol nagyon jó véleményen vannak :) Neked is ajánlom figyelmedbe Loky, főleg, h. a PCMCIA-sok kicsit drágábbak is és azok közül majd mind analóg.... Ráadásul (és ez a bónusz) ez is tud analóg-digitális jelet is értelmezni....

 

 

AVerMedia AVerTV Hybrid Volar HX ? USB TV Tuner

 

Mi lehetne jobb referencia, mint 3 ilyen figyelemreméltó kritika?

 

 

http://www.hwsw.hu/hirek/36052/AverTV_Hybrid_Volar_HX_DVB-T_digitalis_tuner_adas_felvetel_FM_USB.html

 

http://www.pcworld.hu/story.php?sid=10701

 

http://gery.blog.hu/2008/01/21/hardverteszt_avermedia_avertv_hybrid_volar_hx_usb_tv_tuner

 

A tesztek magukért beszélnek.

 

Ha jól látom, ez vmi újabb típusú USB-s :) Nem egy régi modell, én megkajáltam, tesómnál már le is adtam a nagykeres rendelést :)

 

Elsőnek tesztelem nagy eséllyel már most hétvégén, ha bejön, akkor tuti ez lesz a végleges döntés.

Link to comment
Share on other sites

Tényleg nincs ötletem most.Ha jól tudom akkor nem mindegyik laptopban van PCMCIA csatlakozás.Eddig csak winchestert meg wireless kártyát láttam még ilyen slotban. (de ebben sem vagyok annyira biztos).

Szerintem próbáld meg a külső TV tunert.Gondolom én, hogy azt akármilyen PC-hez lehet csatlakoztatni.

De ha majd találok valamit akkor be fogom linkelni.

 

(Amúgy ha nagyon érdekel titeket a műholdas szoftverfrissítés akkor berakhatok egy kis saját készítésű képekkel illusztrált leírást.Csak ahhoz idő kell :D )

 

Nem is tudom.Ez tényleg egy fejlettebb USB-s tuner (jééé még távirányító is van hozzá :D ) de azért meggondolnám a vásárlását.Azért Gery blogjának utolsó részét (Tömören alcíműt) ajánlott elolvasni mert nem ír hülyeségeket.

Link to comment
Share on other sites

Tesztelem vásárlás előtt vagy egy hétvégét :)

 

De azért ez már tényleg egy korrekt darab, s annyira túlterhelve úgysem lesz :) S ha ilyesmiről nem írt egy hwsw, vagy egy pc-world, akkor inkább hiszek nekik, mint egy blogger-spekulációnak :)

 

 

Kedvesem úgy is csak Juhpícízik rajta kevéskét, rádióval szórakozik majd, neki bőven elég lesz ;)

 

Azért ezt látom már te se tagadod, h. figyelemreméltó ennyiért :P:D

 

(én olyan 11-12 ért veszem)

 

 

Még egy teszt (ők már idejekorán....):

 

http://prohardver.hu/teszt/a_tuner_ami_zsebre_vagott/avertv_hybrid_fm_volar.html

Link to comment
Share on other sites

Én még kicsit később fogom ezt komolyabb szinten lerendezni (pár hét még), de akkor is kelleni fog majd egy ilyen leírás igen :) És sokan szerintem már tülkön ülnek. Vagyis, hogy kell-e? Igen, mindenképp :)

 

És azt szeretném megkérdezni, h. igaz ahhoz nem kell okosított beltéri, h. a HBO, HBO2-t, HBO Comedy-t, CINEMAX-ot nézhesse? :) Alapelőfizetés adott hozzá, és kódoltan be van állítva.... de úgy ugye nem olyan izgalmas :D Ahhoz más kód kell, mint az alapelőfizetéshez, vagy hogy van ez? (esetleg tök ugyanazzal a kóddal szoftverrel megoldhatom?)

Link to comment
Share on other sites

Akkor is kell okosított beltéri, hogy nézhesd a mozicsomagot.Házilag nem tudod babrálni a dekódoló kártyát ezért esélyed sincs arra, hogy alapcsomag mellett nézd a mozicsomagot ingyér'.

 

Már 3 napja áll a topik!Mi történt itt? :)

Link to comment
Share on other sites

Hát írj valami okosat hogy pélául kinek mit ajánlasz.

 

Én szeretném például TVn nézni azaz szerintem egyszerűbb lenne beltérit venni tükörrel..

 

 

Most kérdés milyet hol mennyiért ha a Digit szeretném fogni a fent említett keycodeokkal.

Hogy vannak a kódolt csatornák? HBO packot lehet fogni ezekket a keycodeokkal? Digi már HDba nyom adásokat? Ahhoz kell vmi extra beltéri vagy egy szimpla igitális elég?

Link to comment
Share on other sites

Az a fej, amit alapban hozzáadnak rendkívül maceráns, ha két tv-n megy pl a digi, akkor eltérő poláron lévő csatornák nem nézhetőek egyidejűleg a két tv-n.... és ez elég szépen leszűkítené a csatorna-'spektrumot'.

Link to comment
Share on other sites

1, az avastnak hasonlóképp sok a fals riasztása, mint a nod -nak, ezért nem is megbízható sokszor főleg, 'azonosítatlan programokra' már szórakozásból is lökdösöik (patch, keygen, egyéb egyszerű progik), h. vírus stb, holott annak valójában se híre se hamva az esetek legnagyobb részében.

 

2, ne ott nézd a programot, hanem a 12. hsz-ben.

Link to comment
Share on other sites

ViiCTORiiUS a parabola antenna tökmindegy csak az Intelsat 10-02 -őt álljon (Onnan jön a Digi. :D ).Csak a beltéri számít. :)

 

Egy Elektronika alfórum jól jönne szerintem.Akartam csinálni egy "Elektroncsöves erősítő építése" topikot a Tudomány alfórumban de aszongyák, hogy annak nem ott a helye.

 

Szerintem meg sokakat érdekel is az elektronika. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...