Jump to content
PirateClub.hu

Hunyadi - Isten kardja


gubec00
 Share

Recommended Posts

Hunyadi, Isten kardja, világsztárokkal

 

Hunyadi Jánosról történelmi akciófilm készül amerikai-magyar koprodukcióban, Magyarországon - tájékoztatta a produkció sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t. Az Atlantic Overseas Pictures, az EuroCo-Productions és a Cameofilm közös produkciójának ötletét a nándorfehérvári diadal 550. évfordulója adta.

 

A kosztümös, korhű csatajelenetekben gazdag alkotás cselekményében jelentős szerepet kap a hadvezér fia, Mátyás is - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A Hunyadi, the Sword of God (Hunyadi - Isten kardja) munkacímmel készülő alkotás költségvetése 25-30 millió dollár.

 

A produkcióban amerikai világsztárok és ismert magyar művészek is feladatot kapnak. A filmet várhatóan 2008-ban mutatják be a magyarországi mozik - áll az összegzésben, amely a forgatás megkezdésének időpontjára nem tér ki.

 

A tájékoztatás szerint a magyar produkciós iroda képviselői, P. Koltai Gábor, és Csáky Attila 2007 második felében Budapesten kezdi forgatni a Flower of the Fence (A kerítés virága) című filmet, amerikai és angol partnereikkel.

 

A Philip Saville rendezésében készülő, egy holokauszt-túlélő visszaemlékezésein alapuló romantikus történet szereplője az Oscar-díjas Richard Dreyfuss, Maia Morgenstern és a fiatal Thomas Sangster, a forgatókönyvet pedig Harris Salomon és Matt Salzberg írta.

(MTI/gondola.hu)

 

IMDB véletlenül vettem észre ezt a filmet, nem értem hogy miért nem lehet róla hallani IMDB szerint 2008 December 18 lesz a bemutatója a fenti szöveg 2006-os. Ha bárki, bármi, részletesebbet tud azt leírhatná, nem kis film lesz ha elkészül.

További linkek annak akit érdekel

http://www.mno.hu/portal/389262
http://www.google.com/search?client=opera&rls=hu&q=Hunyadi:+Sword+of+God&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 weeks later...
  • 1 year later...

Ha ezek után tényleg elkészül én nem fűzök hozzá nagy reményeket. Az amcsi-magyar filmekből (ha még csak a helyszín magyar, akkor is) általában hatalmas bukások szoktak lenni. Az amcsik lejönnek forgatni, mert olcsó helyszín kell, aztán mindig rápacsálnak.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Talán mégis lesz valami, igaz másoktól. Hajrá Hunyadi!

Kanadai-magyar koprodukció készül Hunyadi Jánosról

 

Robert Lantos magyar származású producer cége, a Serendipity Point Films is beszállt abba a vállalkozásba, hogy Bán Mór regényei alapján filmet forgassanak Hunyadi János életéről, közölte a Variety. A Magyar Nemzeti Filmalaphoz a Hollósgyűrű Kft. beadta a Hunyadi című pályázatot forgatókönyv-fejlesztésre, a pályázatról még nem döntött a döntőbizottság.

 

A film fő gyártásvezetője a Serendipity Point részéről Mark Musselman, a kanadai cég magyarországi partnere pedig a Hollósgyűrű produkció lesz. A forgatás költségvetését 20-30 millió dollárra tervezik, a produkciót támogatni fogja a magyar Twin Media.

 

Hazai Cecília producer szerint Bán Mór regényei a Trónok harca című díjnyertes fantasy-regényből készült tévésorozat közönségét célozzák meg.

forrás: Variety - Index

http://www.variety.com/article/VR1118060687
http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2012/10/16/kanadai-magyar_koprodukcio_keszul_hunyadi_janosrol/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...