Jump to content
PirateClub.hu

MAC OS X 86 HACKINTOSH


mflex
 Share

Recommended Posts

Sziasztok!

Mac osx-et szeretnék telepíteni a gépemre és csak az a kérdés hogy futna-e rajta?

A gépem, az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik, tudom hogy nagyon hulladék ,de azért válaszoljatok már köszi :D:o

Intel Celeron 2600mhz támogatja az SSE2-t

Ati radeon 9200

512mb ram

Realtek AC97 hangkártya

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 802
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Talán elindul, de alaplap típust nem írtál. Ha intel chipsetes, próbálkozhatsz, ha viás, vagy sis van benne, akkor már nehezebb ügy... QE/CI nem lesz, max felbontást tudsz majd állítani, jóindulattal. És eléggé lomha is lesz... de azért próba szerencse, ha a telepítő elindul rajta, már félsiker ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Szia Gaara-sama!

 

Egy érdekes dologban várnám a segítségedet. A szitu a következő,nekem az alaplapomon integrált alc1200-es audio van.Kísérlet képen letöltöttem ezt a mappát,amiben volt 1:HDAEnabler.kext+AppleHDA.kext.Ezeket feltelepítettem a Kext Utility progival,ami a megfelelő jogokat is hozzá adja.A restart után bele néztem a System/Library/Extensions mappába,ahol ezt a két kext-et meg is találtam,de "sárga szinnel jelőlve" a megnevezéseket.Ezt azért mondom mert más telepített kext-ek kék szinnel voltak megjelőlve ebben a mappában!Azért érdekelne mind ez,mert evvel már volt mikrofonom is,de a kimeneti rész csak stereó.....ellenben a VoodooHDA-val ott meg van az 5.1,csak miki nincs.Nos arra lennék kiváncsi,az OSX miért ilyen szinnel jelőlte be?Talán azért mert nálam nem minden funkció menne ezzel?Más minden ok,bár már szeretnék váltani egy müködő MBR-s Snow Leóra........üdv!

Link to comment
Share on other sites

Hello!

 

Nos, a színezés csak a megkülönböztetés miatt van, nem az osx tette bele, hanem a progi amivel feltelepítetted őket. Te is be tudod színezni a saját fájljaidat, ha jobb egérgombbal rákattintasz, és ott a "címke" alatt kiválasztod a színt. Sajnos szerintem a mikrofon és az 5.1 egyszerre nem fog még működni, mivel nem tud annyi portnak kiosztani erőforrásokat... tudtommal. De jó neked, az én CMI8738-as kártyámon nem hogy 5.1 nincs, de még sima 2.0-ban se megy a mikrofon :D

Link to comment
Share on other sites

Na hogy erre a színezésre nem jöttem rá látod........Bár a telepítésnél furcsáltam ezt a külömbséget,azért zavart be!

Más!Az iDeneb fórumon olvastam hogy gőz erővel dolgoznak a Snow Leopárdon,bár hozzá is teszik,hogy nem egyszerű dolog összehozni egy univerzális telepítőt még sok munka van vele.....reméljük hamarosan sikerülni fog nekik,bár azt is tudom hogy akik saját maguk pach-elték be eredeti lemezről,soknak gondot okozott az első/második frissítés is!Talán már írtam én is próbálkoztam az eredetivel,de MBR-es meghajtón nem jött össze sajna,ezért is lenne már jó az iDeneb-féle..... :rolleyes: Üdv!

Link to comment
Share on other sites

Üdv mindenkinek!

 

Na sikerült egy Compaq Presario c500 (cn551n) notebookra feltelepítenem az XxX86 osx 10.5.6-os verzióját,majd sikeresen frissítettem 10.5.8-ra.

 

A gépen minden működik...majdnem:( A broadcom wifit nem sikerült életre keltenem ez idáig.

 

Ezt az üzenetet írja a sysinfo: AppleAirPortBrcm4311:

 

Version: 3.6.6

Last Modified: 11/25/08 3:11 AM

Get Info String: 3.6.6, Copyright 2006–2009 Apple Inc. All rights reserved.

Location: /System/Library/Extensions/IO80211Family.kext/Contents/PlugIns/AppleAirPortBrcm4311.kext

kext Version: 366.91.21

Load Address: 0x41798000

Valid: Yes

Authentic: Yes

Dependencies: Satisfied

Integrity: Kext has no receipt

 

Valakinek ötlet??

 

 

A hangot is sikerált beindítanom..a voodoo hda driverrel. bedugom a fülhallgatót elhallkul a hangszóró,a vezérlőgombok is működnek,a mikrofon is működik. A Garageband viszont érdekesen mintha felgyorsulna,úgy műxik. Tehát Garageband kilőve:( Erre is szeretnék ötleteket..ha esetleg van valakinek.

 

Köszi

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sziasztok, full kezdő vok mac téren. Érdekelne a dolog de nem tudom, hogy ha most én leszedem a Mac OS X Snow Leopard v 10.6-ot akk mire kell majd telepítőnél figyelnem, Win 7 mellé külön partícióra fel tudom-e rakni és hogy egyáltalán elfutna-e a laptopomon (Acer Aspire 6530G)

A konfigom:

CPU: AMD Turion X2 2,2 GHz Dual core mobile Technology RM 74

VIdeókártya: Ati HD 3650 1 GB

memória: 4 GB DDR2

HDD: 320 GB

 

kérlek adjatok tanácsot hogy bele merjek-e vágni egy Mac rendszer installjába és ha igen akk mire figyeljek, és ha szükséges mien progikat szerezzek be pl a dvd kiírásához vagy akár a mindkét rendszerbe való tökéletes bootoláshoz. Előre is köszi

Link to comment
Share on other sites

derapo: Fura eset ez a hang dolog. A wifit hogy érted? Azt mutatja, hogy betöltötte a kextet, ennek ellenére nincs airport?

 

ole14: Nem ajánlom a snow leopardot, nem annyira jó, és még nem annyira stabil mint hackintosh. Ajánlanék neked egy iATKOS V7-et, az egyik legstabilabb hackintosh disztró (10.5.7), esetleg iDeneb 10.5.8 lite. A dvd-t simán kiírhatod nero-val, vagy imgburn-el, utána bootolsz róla, mint egy sima telepítőlemezről. Lényeg, hogy le kell formázni a vinyót, vagy a partíciót ahova tenni szeretnéd HFS Journaled-re. Utána jön a customizálás, lényeg, hogy Voodoo kernelt tedd fel. A többi már csak részletkérdés, ha valami nem megy, segítünk. ;)

Link to comment
Share on other sites

köszi a tanácsot, megfogadom és az iATKOS V7-et szedem is már le. Az a kérdésem lenne mekkora helyet szabadítsak fel neki a merevlemezemen, mert a D: partíciómat el tudnám felejteni és az 80 GB helyet jelentene viszont nem tudom elég ez neki vagy több kéne.

Itt a piratén találtam egy témát erről a Mac-ről itt:

http://www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=6250999&hl=iATKOS

viszont nem tudom a kép alapján mien drivert válasszak majd ki, vagy a voodoo kernel minden problémámat megoldja driver kérdésben???

Ha nem akk leírom a rendszeremet vmien szintű pontossággal

hangkártya: Audio Realtek, gondolom ez a voodoo driverrel működni fog

cpu: AMD Turion X2 Mobile Dual Core 2,2 RM 74, itt bajban vagyok hogy majd elég lesz a voodoo kernel vagy kell más beállítás?

vga: ATI HD 3650, 1024 MB + 1024 MB hypermemory gondolom ide elég az ATI HD drivereket beállítanom, ha egyáltalán kell

16" HD (1366x768) LCD screen

a képen látható system résznél van részemről a legnagyobb gubanc, mert a SATA/IDE résznél nem tudom mit válasszak majd, mert a gépemen jelenleg az IDE mód van beállítva és ezt is használnám, viszont a képen látottak alapján sztem nekem az Ati driver kéne de ha másik kéne kérlek világosítsatok fel.

kártyaolvasó és USB portok is vannak a gépemen akkor gondolok a carsbus driver és az USB driverek is kellenek

A ps2 egér és billentyűzetnél vmeik voodoot gondolom de nem tudom meik ameik kell

laptop battery kell mivel notebookra megy a rendszer

a partícióim mind NTFS akk gondolom az NTFS-3G is kell meg a RAID is gondolom, de az ext2fs-ről azt se tudom mi az és nem tudom kell-e vagy sem.

A wifim Atheros AR5B91 Wireless Network Adapter típusú így nem tudom meik driver lesz neki a megfelelő amivel működni fog

a Lan csatlakozóm pedig Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller, így a driverekkel itt is bajban vagyok

ezenkívül egy belső modem van még a gépben, az nem olyan fontos de jó ha van

A többi ami az elején van gondolom ugyanarra lenne szükségem mint amit a képen látok, viszont ha hülyeségeket írtam le akk kérlek javítsatok ki és küldjétek el azt ami a helyes driver felépítés lenne és akk már neki is merek kezdeni a telepítésnek

előre is köszi

Link to comment
Share on other sites

Nos, a voodoo 9.7.0 kernel kell, a procit megoldja. A sata/ide drivernél, azt kell kiválasztanod, hogy milyen chipseted van. Talán ati lehet, vagy nforce, de sajnos nem tudom, mivel még nem írtad. Az Ati HD driver elvileg megoldja a vga-d. A voodoo hda a hangra. A wifit, lant elvileg magától fel fogja ismerni, nem kell hozzá mit bejelölni. Ha mégse, majd segítek kexteket keresni hozzá. Ha laptop, a voodoops2 + touchpad-ot érdemes bejelölni. Az NTFS 3-g -re szükséged lesz, a raidra pedig kötve hiszem, az ext2 pedig a linux (régi) fájlrendszere, felesleges mivel már nem használják. Ext3, az új ubiban pedig ext4 az alapértelmezett, de ez mindegy is mert gondolom nem használsz linuxot. 80 giga bőven elég neki, talán még sok is, de ha rá akarod áldozni, csak nyugodtan... Lényeg, hogy hfs journaledre legyen formázva. Ui: talán érdemes még az SmbiosEFI Air-t bejelölnöd.

Link to comment
Share on other sites

leírtam mindent amit be kell majd állítanom, de megakadtam eddig 3 különböző helyről szedtem le az iATKOS V7-et és mindegyik megáll boot közben

 

itt vannak a képek amit látok:

 

ez a grafikus, amikor leáll

 

http://ole_14.extra.hu/PB080067.JPG

ez pedig a parancssor

 

http://ole_14.extra.hu/PB080071.JPG

 

az egyik iATKOS-t közvetlen innen szedtem le piratéről, olvastam hogy rossz lehet a dvd ha nem jó az MD5 de eddig 3 közül mindegyiknek különbözött az iso MD5-e az alaptól,mit javasoltok mit tegyek? leszedtem az iDeneb-et is de az is ugyanígy viselkedik ha vki tud vmi megoldást kérem szóljon, mindkét rendszer megvan akármeiket tudom használni, és mindkettő innen van a Pirateclubról.

 

körbenéztem a processzorom terén a neten és azt találtam hogy Socket S1 foglalattal kapcsolódik az alaplapra. Lehet hogy emiatt van a problémám vagy nem?? remélem nem, sajnálnám ha emiatt bukn, de gondolom ez nem gond mivel a procit támogatja az mmx (+), 3D Now! (+), SSE, SSE2, SSE3 és az x86-64, ezek után nem tudom mi a gond miért nem tudok telepíteni :(

Módosította Gabi89
Ekkora képeket máskor ne közvetlen szúrd be.
Link to comment
Share on other sites

Szóval ugye maga a telepítő nem bootolt be... nos van egy rossz hírem, méghozzá az, hogy az ATI chipseted miatt nem látja a vinyót, de a cd rom meghajtót sem érzi (tudom abszurd, mivel hogy elvileg onnan bootol). Esetleg, próbáld meg még ezeket a disztrókat, hátha: XxX Rev 2 Final 10.5.6, iPC 10.5.6 PPF5 FINAL, iDeneb 1.6 Lite Edition. Ha nagyon nem akarod feladni, és kipróbáltad ezeket, még próbálkozhatsz esetleg régebbi ideneb disztrókkal, ha azokkal se megy, akkor sajnos nem is fog, én is így jártam a notebookommal... egyszerűen nincs driver a chipsetére. A disztrók megtalálására pedig ajánlom a google-t, és a the pirate bay-t, de ha nem találod őket, küldhetek torrenteket.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Egyenlőre még semelyiknek nem jelent meg,én az Ideneb fórumát szoktam látogatni onnan az derül ki hogy erősen dolgoznak rajta,de mivel újabb frissítés várható hamarosan,így még várni kell a kiadással.Időközben Hazard készített egy AMD/Intel telepítőt,amit én még legelsőként (igen Béta) állapotban próbáltam,de nálam be sem boot-olt.Azóta változott a dolog,a leohazard.com oldalon tudsz informálodni.Az Oroszok is több Inteles telepítöt már készítettek,de mivel én AMD-s user vagyok,így inkább megvárom a jól bevált Ideneb-félét,nálam ez volt mindig a leg stabilabb,de egyenlőre várni kell még sajnos,üdv!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Üdv nektek!

 

 

Megjelent egy újabb Distro Snow Leopard Client Server 10.6.2 SSE2/SSE3 Intel AMD by Hazard alkotása!A lényeg,alap esetben ezzel a javított kiadással lehet a sima Snow Leot és a szerver verziót is telepíteni!

Hazard az elöző kiadáshoz képest elég sok javítást tett bele,bővitette a costumize részt is elég jelentősen!

snowserver1062.png

 

Bár már írtam de nekem az elöző verzió AMD alatt egyáltalán nem boot-olt,Mac-el megnyitva pedig rejtett file-ok voltak.A megoldás természetesen az vólt hogy láthatóvá kellett tennem a file-okat (pl. muCommander) segítségével,így már meg lehetett találni az OSInstall.mpkg-t amivel a telepítés elindult a Leó alatt.

De már ezzel a distro-val végre boot-ol AMD alatt is Nvidia Chipset-el!Remek munka,a megfelelő Costum kiválasztása után működésre lehet bírni a Snow Cicát........a linkeket a barátod (Google) segítségével megtaláljátok,sikeres telepítést hozzá,sziasztok! :P

 

Link to comment
Share on other sites

Kr@sstheon1y a "Client Server"-t elsősorban vállalati környezetben lehet kihasználni (lásd:hálozat).De mint ahogy írtam,ha ezt az opciót kihagyod akkor "normál Snow"-ként települ.

Hazard oldala elég sokáig blokkolva vólt,de végre valahára elérhetővé vált itt,ahol bővebb információhoz juthatsz.

sOnt Osx-en csak Mac-es progik futnak,de szinte mindegyik Win-es proginak van megfelelője itt is!

Ahoz hogy működjön az Osx,megfelelő hardver környezetre,és az ahoz szükséges pach-re (costumize-ben helyesen bejelőlt kext-re) van szükség,na meg türelem,türelem és türelem.....különösen AMD gépeknél igaz ez!Egyéb infók pedig itt találhatók!

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

iDeneb 1.6-ot szerettem volna telepíteni az alábbi konfigra:

 

MSI K8T Neo-FIS2R (MS-6702) (lapkakészlet: VIA VT8383 Apollo K8T800)

AMD Athlon64 2800+

ATI Radeon 9550 256Mb

2Gb DDR

 

Sajna a szürke alma logónál tovább nem jut. (Az iDeneb 1.4 telepítője el sem indul...)

 

Van esélyem ezen a gépen OSX86-ot telepíteni?

 

Ha igen, melyiket?

 

Hálás lennék egy forrásért! (leginkább torrent érdekelne...)

 

Köszi!

Lubity

 

Ja, egy FS Amilo Li 1705 laptoppal is ugyan ez a helyzet...

Link to comment
Share on other sites

A costumize-nél rontottál el valamit,fontos hogy egyszerre ne jelőlj be két dolgot (pl.:kerner/bootlooder/sata driver/chipset......stb)!

Ha nem bootol a telepitő (általában az univerzál-nál fordul elő AMD-s környezetben,bár nem minden esetben) próbálkozz a "voodoo -v"-vel nálam ez bejött,sok sikert hozzá üdv!

 

Teszt alatt a "Snow Leopard Client Server 10.6.2 SSE2/SSE3 Intel AMD by Hazard" distro idáig semmi gondom vele AMD-n,szerver nélküli telepitéssel tettem fel,még a DSDT-t sem kellett pach-elni!

Időközben ismét napvilágot látott egy ujabb distro "SnowOSX Universal 10.6.2 v3.6 Patched for AMD" simán alap beállításokkal lehet telepíteni AMD-re,bár a hálo/hang/video kext-eket egyénileg kell beszerezni mindenkinek az adott konfiguráciojához. ;)

Link to comment
Share on other sites

Sajnos addig el sem jutottam.

A telepítő legelején megállt a tudomány, csak pörög a kis kör az alma alatt és semmi...

Másik verziót próbálok ki...

 

Meg is találtam

http://www.kickasstorrents.com/snow-leopard-client-server-10-6-2-sse2-sse3-intel-amd-by-hazard-t3433253.html

ezen az oldalon

Már töltöm lefelé és a hétvégén ki is próbálom!

 

Ugyanitt van USB-s portable verzió is, bár azt írják, csak Inteles gépekre jó.

 

Majd kipróbálom! :)

Módosította Gabi89
Direkt link tilos.
Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

A "snow-leopard-client-server-10-6-2-sse2-sse3-intel-amd-by-hazard" című telepítőlemez az AMD gépen a többi eddig használthoz hasonlóan leáll a telepítő elindulása előtt. Mintha leállítaná a winyót... Onnantól kezdve semmi...

Az Inteles laptopon elindul a snow telepítője (és az iAtkosv7 is), de annál a résznél, amikor meg kellene formázni Mac FS-re a FAT32-t, nem aktív egyetlen partíció sem. Nem lehet mountolni sem.

 

Mi lehet az oka? Hogyan lehetne rábírni a telepítőt, hogy tuja kezelni a lemezt?

 

Ja, és hol is van a customize? ezidáig egyetlen próbálkozásnál sem olyan felülettel, ahol a beállításokat el kellene végezni... :(

 

Üdv

Lubity

Link to comment
Share on other sites

lubity:Jó lenne tudni miket jelöltél be,mert ott lessz a hiba!A másik kérdés a boot során mivel inditottad? Ezen verziót (server AMD-nél) ha nem megfelelö parancsal boot-olod be,akkor nem fog betölteni semmit csak megál az "almás kezdőképnél"!

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hali

Nos én elakadtam az elején...ELőször egy Maxtor 40GB-os HDD-re próbáltam feltenni. Elején almás töltős képernyőnél kis "tilos" jelet kidob a képernyő közepére. Jó akkor elindítom -v kapcsolóval. Mindent csinál szépen egész odáig hogy FireWire-t kezdi babrálni. Kiírja ezt a szöveget pontosan így: ERROR: FireWire unable to determine security-mode; defaulting to full secure. Kövi sor pár perc után: Still waiting for root device.

És utána ezt az utcsó üzit dobja ki percenként kb. Utána hogy nemhogy vinyó hiba legyen kipróbáltam egy Quantum Fireball 15GB-os HDD-vel is. Ugyanez mind2 kiírás. Előbb FireWire probléma aztán csak vár a root eszközre. Mind2 vinyó esetében fat32-re volt formázva primary-ként beállítva ezzel sem lehet gond. Aztán még egy Samsung Sata2es 750GB-os vinyót is betettem azon van 6 partíció egy üreset megcsináltam fat32-re ugyanaz a hiba FireWire-vel aztán várja az eszközt.

Ha valakinek volt ilyen problémája vagy tudja hogy mit hol kell beállítani kérem szépen írja le. :)

Ja adok 1 gépkonfigot is hátha segít vkinek:

gep.jpg

Amit fel szeretnék tenni az iATKOS v7.

Köszi előre is!

Link to comment
Share on other sites

Szerintem erre a konfigurációra simán fel kellene mennie.SATA-s winyóra tedd fel,most már csak az a kérdés hogy a BIOS-ban mit állitottál be.....(AHCI,STB)?

Nekem is hibát írt ki "ERROR: FireWire unable to determine security-mode" de ettől függetlenül fel tudtam telepíteni.

Adok egy

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.7#Gigabyte

itt van ugyan olyan alaplap mint a tied,amire felment.

Módosította Gabi89
Link to comment
Share on other sites

Na megnéztem a linket ott tényleg felment. Megpróbáltam ha az ACHI-t ENABLED-re állítom de úgyis Still waiting for root device. Szóval ez az iATKOS nem szereti a gépem :D Azt hiszem kénytelen leszek lemondani róla...de a segítséget köszi :)

 

tferi66 kövi oldalon folytatódik :D

Link to comment
Share on other sites

Figyu a lényeg AHCI-modban SATA-ra tedd fel!Most nekem az nem világos hogy a telepitésnél vagy pedig az után nem akar be boot-olni,ezt ha leírod tudok egyéb tanácsot adni,a lényeg ne add fel!!!

Link to comment
Share on other sites

tferi66 köszi hogy így magadra vetted a problémám :)

A legelején van a bibi.

Beteszem a telepítő lemezt.

Átállítom a BIOS-t hogy CD-ről bootoljon.

Elindult a telepítő, megnyomom f8-at hogy -v kapcsolóval telepíthessem (szeretem látni mit csinál).

Elkezdi betölteni a dolgokat, már azt is észrevettem h a ps/2-es klaviatúra se tetszik neki...de attól még folytatja.

Majd jön a vidikari elemzés utána a FireWire.

Itt kiírja az ERROR kezdetű hibaüzenetet.

Majd a következő üzenet már a Still waiting for root device. :S

És ezt írogatja a végtrelenségig 1 perces időközökkel. Azt hiszem mindent pontosan leírtam ha vmit nemé rtesz leírom azt a részt másképp :)

Köszi

Link to comment
Share on other sites

Szia!

 

Most hosszasan nem akarom ecsetelni de gyere már át Ide,itt le van irva mi a probléma.Ezen kivül renkívül sok hasznos infót olvashatsz,remélem sikerűlni fog,üdv!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...