Jump to content
PirateClub.hu

Bentley Brooklands


Fábi
 Share

Recommended Posts

A tradícióknak, a 20-as évek szellemének megfelelően a hamisítatlanul angol stílusú kocsiszekrény is kézzel készül, kiegészítve a legnemesebb fa- és bőrkészítő mesterek munkájával. Nem véletlen, hogy a Brooklands formájáról csak felsőfokú jelzőkkel lehet nyilatkozni: a közel 5 és fél méteres karosszéria erőteljessége ellenére rendkívül harmonikus; a finoman megtört övvonal, és a lágy tetőív elegáns Gran Turismo képét rajzolja ki elénk.

2009_bentley_brooklands_1-thumb-450x299.jpg

 

Hosszú, magas motorházteteje már azt is elárulja számunkra, hogy nem akármilyen erőforrás lakik alatta, minden idők legerősebb crewe-i V8-asát rejtegeti a külvilág elöl. Nemcsak a 6,7 literes hengerűrtartalma lélegzetelállító, hanem a csúcsnyomatéka is, a két turbónak köszönhetően 1050 Nm nyomaték áll a vezető rendelkezésére. Ehhez képest a ménes létszáma „elhanyagolható": „csak" 530 paci húzza a nehéz szekeret. Ugyan a menetteljesítményekről egy ilyen túrakupé esetében nem nagyon illik beszélni, de azért a gyár nem bízta a dolgot a képzeletünkre: a Brooklands 5,3 másodperc alatt eléri álló helyzetből a 100 km/h-s határt, végsebessége pedig 296 km/h.

0805_12_z%202008_bentley_brooklands%20profile_view.jpg

 

Természetesen a vezetőnek eközben nincs más dolga, mint gázt adni, illetve kormányt forgatni; a váltásokat elintézi helyette a hatfokozatú automata, a stabilitást meg az ESP kontrollálja. A modern idők vívmányaként amúgy a vezető a kormány mögötti fülekkel is kapcsolgathatja a fokozatokat, de valószínűleg kevés pilóta vetemedik majd erre a szentségtörésre. A kerámia fékrendszer és a más Bentleyből ismerős futómű nehéz feladata ellenére is magabiztosan zabolázza meg a féktelen erejű motort, természetesen a biztonság elsőrangú kérdés volt az Brooklands építése során.

 

A helykínálat bőséges, komfort szempontjából a hátsó utasok sem szenvednek el negatív megkülönböztetést az elöl ülőkkel szemben; az óriási lábtér mellett elektromosan mozgatható fotelok kényeztetik őket, van rejtett pohártartójuk és kartámaszuk is.A műszerfal és a középkonzol a modernkori Bentley-ik képét ötvözi a hagyományokkal: a számtalan kisebb-nagyobb kerek műszer információözönét nagy tudású számítógép egészíti ki, a hi-fi diszkréten megbújik egy lakkozott takaróelem mögött, a klíma gombjait pedig krómdíszítés szegélyezi.

2007_nyias_bentley_brookland_image015.jpg

 

0805_06_z%202008_bentley_brooklands%20interior_view.jpg

 

forrás: autosvilag.com

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...