Jump to content
PirateClub.hu

Harry Potter 7 1-2.rész


Clark
 Share

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Csak gyűlnek a Harry Potter 7 új fényképei


Újabb fényképek jelentek meg a Harry Potter hetedik részéből, az utolsó előtti filmes epizódból, melyet sokak örömére egy nappal az amerikai premier előtt láthatunk idehaza - jórészt a 3D-s helyárakkal.

Most már online is elérhetőek a Harry Potter hetedik részének, a Halál ereklyéinek azon jelenetképei, melyek az angol Empire filmes magazin print kiadásában jelentek meg. A képeken láthatjuk Sirius Black összetört tükrét, Harry Lumos-varázslatát, valamint a három főszereplő gyaloglását egy totálképben.

harry01_1.jpg

harry02_1.jpg

harry03_1.jpg


Mint az ismeretes, a Warner két részletben mutatja be a Harry Potter és a Halál ereklyéi című záróregényből készült filmet. A Harry Potter és a halál ereklyéi I. rész idehaza november 18-tól lesz látható konvertált 3D-ben, míg Amerikában egy nappal később. A Harry Potter és a halál ereklyéi II. rész premierjének csak az amerikai dátuma ismert egyelőre, ami július 15-e, de feltételezhetjük, hogy itthon is júliusban láthatjuk a filmet.

Forrás: SG
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
A Harry Potter 7 lepipálta az előző hat részt


Hihetetlen, de nem csökken az érdeklődés a Harry Potter-filmek iránt, s a sorozat hetedik része úgy néz ki, hogy a legsikeresebbé válhat.

Amerikában és világszerte is újfent kezdetét vette a Harry Potter-hisztéria, s bár az Alkonyat által kirobbantott rajongói lázat nem szárnyalta túl Amerikában, az első bevételi adatok azt mutatják, hogy a nézőknek az alapot nyújtó regény mozis jelenléte többet nyom a latban, mint az, hogy az elmúlt HP-részek, a David Yates által rendezett színtelen-szagtalan epizódok mind csalódást okoztak.

Amerikában premierje napján 61,1 millió dollár bevételt hozott a Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I), ami az amerikai nyitónapi teljesítményeket figyelembe véve az örökranglista 5. helyére volt elegendő. Minden idők legjobb nyitónapját épp egy évvel ezelőtt produkálta az Alkonyat 2 (72,7 millió dollár az első napon, összbevétel: 296,6 millió dollár), nyáron az Alkonyat 3 zárkózott fel mögé (68,5 millió dollár az első napon, összbevétel: 300,5 millió dollár), a dobogón még a Sötét lovag szerepel (67,1 millió dollár az első napon, összbevétel: 533,3 millió dollár), a HP7 pedig a Transformers második része mögé érkezett meg (62,0 millió dollár az első napon, összbevétel: 402,1 millió dollár).

(Zárójelben: cseppet sem meglepő módon a fenti nyitónapi rekordok, kiemelkedő teljesítmények mind folytatásfilmekhez fűződnek: az első húszban mindössze a 15. helyezett Alice Csodaországban (40,8 millió dollár) és 18. Pókember (39,4 millió dollár) nem második, harmadik vagy sokadik epizód, de ezek is adaptációk, azaz olyan filmek, melyek történetéről előismereteink lehettek. Az első nem folytatás vagy adaptált film a rangsorban a 40. helyezett Avatar (26,7 milliós nyitány), ezt követi az 53. helyen a 2012 (23,4 millió dollár), ami mindent elmond a közönség eredeti filmek iránti igényéről.)


A Harry Potter 7. része bár a nyitónapját tekintve alulmaradt az Alkonyattal szemben, de az összbevételt figyelembe véve már nagy valószínűséggel le fogja pipálni a vámpírokat, ezzel is helyreállítva a világ rendjét. Az mindenesetre már most figyelemreméltó, hogy a film 125 millió dolláros kezdőhétvégéje milyen simán tromfolja az eddigi Harry Potter-epizódokat. Mindezidáig a legjobb nyitónappal (58,1 millió dollár) büszkélkedő hatodik rész például csak 78 milliós premierhétvégét produkált, azonban ez a szerdai premiernek volt köszönhető. A HP-filmek hétvégi rekordját a Harry Potter és a Tűz serlege tartotta eddig 102 millió dolláros teljesítménnyel. Ezt szárnyalta túl a Halál ereklyéi, melynél jobb hétvégi kezdést csak öt film, a Sötét lovag (158,4 millió dollár), a Pókember 3 (151,1 millió dollár), az Alkonyat 2 (142,8 millió dollár), a Karib-tenger kalózai 2 (135,6 millió dollár) és a Vasember 2 (128,1 millió dollár) tudott produkálni.

Az már most látható tehát, hogy a Warner azzal, hogy úgy döntött, csak 2D-ben mutatja be a Halál Ereklyéit, s nem erőlteti a gagyi 3D-s konverziót, a Sötét lovag hétvégi nyitányrekordját nem fogja megdönteni, az viszont sanszos, hogy a nyolcadik rész premierjéig a hetedik epizód fogja birtokolni a legsikeresebb HP-film titulusát. Az eddig filmek közül idáig a leggyengébben éppen a legjobban sikerült, a sokak által túl komor hangvételűnek tartott Azkabani fogoly muzsikált (Amerikában 249, nemzetközileg 546 millió dollár bevétel), legjobban pedig A Bölcsek köve (Amerikában 317, nemzetközileg pedig 657 milliós bevétel), de elemzők szerint szinte biztosra vehető, hogy a Halál ereklyéi lesz az új király - míg el nem jön nyáron a nyolcadik rész.


Ez pedig már csak azért is figyelemreméltó, mert a filmsorozatok esetében a sokadik részekre esni szokott az érdeklődés. Persze a Harry Potter esetében az előre meghatározott hossz másféle magatartást vált ki a nézőből, az egész mozis Harry Potter-sagát egy monstre minisorozatként is fel lehet fogni, mely esetében a nézők tudják, hogy nem fogják elnyújtani a végtelenségig. (Persze a 7-8. rész sikerében az is fontos szerepet játszik, hogy sokan, akik nem láttak minden HP-részt, csak azért megnézik a filmeket, hogy lássák a sorozat befejezését. Ez ismét csak párhuzam a tévésorozatok világával, ahol egy-egy előre bejelentett sorozatzáró epizód mindig jóval nagyobb nézettséget hoz, mint egy évadközbeni rész, persze, ha népszerű szériáról van szó.

A minap egy közvélemény-kutatást is tartottak a Harry Potter-filmmel kapcsolatban, mely végeredménye szerint a nézők 97%-át leginkább az izgatja, hogy az ismert karakterek hogy fognak boldogulni a jóval érettebb, felnőttesebb történetben. Meglepő módon a válaszadók 94%-a vallotta azt, hogy a hetedik rész sötétebb tónusa miatt is érdekli őket a film, míg 73%-uk egyenesen úgy érzi, hogy azért kell ott lennie a filmen, mert mondhatni együtt nőtt fel Harry Potterrel. A válaszolók 68%-ának film iránti érdeklődését a várható csókjelenet növelte meg.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi I. részt itthon november 25-től, csütörtöktől láthatjuk, de természetesen szerda éjféli vetítéseket is rendeznek a mozik. A 146 perces, csak 2D-ben látható film a megszokott szinkronnal lesz látható, de a szokott helyeken eredeti hangon, magyar felirattal is meg lehet nézni. Ami jó hír, hogy a forgalmazó Intercom egy IMAX-kópiát is behozott, így a hazai IMAX-moziban is meg lehet nézni a HP7-et. (Világszerte egyébként 239 IMAX-moziban lesz látható a film, ami új rekord.)

Forrás: SG
Link to comment
Share on other sites

Nem tudom miért a legjobb. 5 végelátványosabb első részek humorosabbak, ha meg réisztő dolgot akarsz látni ott a fűrész.

Ha pedig az egészet néznénk, szerintem egy kicsit unalmas volt, nem mondom hogy rossz, de nem tudott annyira megfogni.

Másrészt 60szor lehetett látni h Harry szemüvegében nincsen lencse, a temetőben nem volt pára mikor lélegeztek (jahj mikor kimegy egy szó a fejemből :( )

Mikor meg Harry lemerült a kardértés még szemüvegben volt, bezzeg mikor Ron kíhúzta a vízből 2-3 méterre találta csak meg magától...

Voltak benne bakik rendesen ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Szerintem még nem kéne annyira kritizálni a 7. részt, hisz ez még csak az első fele volt, lehet, hogy egy picit vonatott volt meg eseménytelen, de majd ha megjelenik a folytatás azzal együtt kell értékelni szerintem :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Londonban lesz a Harry Potter utolsó premierje

 

A producerek döntöttek a Harry Potter sorozat utolsó része gálapremierjének idejéről és helyéről: 2011. július 7-én kezdődik az elképesztő sikersorozat utolsó felvonása. A nagy finálé, a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. részének első nyilvános vetítése London központjában a Trafalgar Square-en és a Leicester Square-en zajlik majd. A Nelson admirális oszlopáról, a Nemzeti Galériáról, szökőkútjairól és persze galambjairól ismert Trafalgar téren még soha nem került sor mozibemutatóra; most a teljes stáb, színészek és filmesek adnak itt egymásnak randevút, de természetesen a világ minden pontjáról érkező újságírók, vendégek, rajongók és vetélkedő-győztesek számára is külön területeket alakítanak ki. A társaság innen vonul majd a Leicester Square elegáns mozijaiba, hogy végignézze minden idők legsikeresebb sorozatának utolsó fejezetét.

– Ennyire még soha nem vártak filmbemutatót a világon – nyilatkozta Boris Johnson, a nyolcmilliós város polgármestere. – Ez egy brit diadal, és mint ilyen, a Trafalgar Square világszerte jól ismert háttere a legjobb környezet számára. Egy évtizede izgulunk, hogy Harry Potter legyőzze Voldemortot. Most végre szemtől szembe kerülhetnek egymással.

 

Forrás: InterCom Press

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Videón Harry és Voldemort végső összecsapása

 

Itt egy jelenet a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. részéből. A végéhez közeledő sorozat új epizódjából az exkluzív bejátszás egy része már benne volt az első rész tavalyi előzetesének hosszú verziójában: Potter a Tiltott Rengetegben gyalogol, amikor találkozik Voldemorttal. Miután Voldemort a létező legnagyobb átkot szórja Harryre, jön a filmrészlet legjobb pillanata: Voldemort pálcájából egy hosszú beállításban elindul a rontás, hogy Harryt mellkason találja. Itt megjelenik Hagrid is, aki az előző trailerekből és tévészpotokból hiányzott.

 

 

A film július 15-én kerül mozikba: egészen Harry, Ron és Hermione betörésétől a Gringottsba, Perselus Piton nagy titkának felfedésén és a Szükség szobájában lezajló látványos akciójeleneten át a végső, nagy roxforti összecsapásig. Ennek a történetnek a középpontjában Voldemort és Harry konfliktusa áll. Nem véletlen, hogy az előzetes is erre lett kihegyezve.

 

Forrás: index.hu

 

Megj.: Az eredeti cikkben MTV-s videó van beágyazva, de mivel ezt a PirateClubbon nem lehet, ezért egy youtube-os videót raktam a cikkbe.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

hát..én megnéztem szinkronosan, mozisan! de elég jó minőségbven, de nekem nem nagyon tetszett megmondom őszintén.

Nem vagyok egy harry potter fan, de az 1 től teljesen 7 ig kiolvastam már, és könyvben sokkal jobb..

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...