Jump to content
PirateClub.hu

2 kérdés autós témábam


pityu14
 Share

Recommended Posts

Hello!

 

 

2 kérdésem lenne autós témával kapcsolatban: Egyik rokonom aki mezőgazdasággal foglalkozik szeretne külföldről (német ország) behozni egy 1-200 ezer forintos autót (elég sok ilyen célra megfelelő van odakint) ami a földekre kijáráshoz kellene neki.

 

1. kérdésem az lenne, hogy aki tudna segíteni abban, hogy ilyet hogy kell intézni vagy ismer olyat aki foglalkozik ilyennel annak megadná az elérhetőségét annak nagyon örülnénk. Ilyenekre gondoltam, hogy papírmunkában segíteni, elmagyarázni hogy mik kellenek hozzá, hogy zajlik a menete (ideiglenes rendszám, forgalmi) stb...

 

2. kérdésem lenne: itthon szoktam látni ilyen munkagéprendszámmal közlekedő autókat (régi barkasz, régi kis hobbiterepjáró), azokra kell -e regadót fizetni, ill ezt a rendszámot, hogy lehet elintézni. Tudom hogy vannak megkötések vele, pl hogy max. 20-30 -al mehet de neki nem is kéne több amig kimegy a földjeire.

 

 

 

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Link to comment
Share on other sites

Ő mindenféleképpen személyautóban gondolkodik mivel azok a legolcsóbbak, és mivel nem az övé a föld ő csak dolgozik rajta nincs pénze terepjáróra és szüksége sincs rá. Elég neki pl egy F astra vagy ford escort vagy ilyesmi kategória. Sárba nem menne csak gáton meg száraz föld úton (max. kicsit nedvesen) és lassan. Igazából így bőven elég neki a 2 kerék hajtás ami ritkábban is romlik el. Egy nagyon olcsó terepjáróból jó ha 1-1 -et lehet kapni de ez sem biztos hogy megbízható lenne hosszú távon.

 

 

Szerk.: Beszéltem vele azóta és ő is megerősítette (meg is nézte), hogy egy ilyen terepjáró legalább a 10 szeresébe kerül mint amennyiből már tud venni olyat mint amit az előbb is írtam.

Link to comment
Share on other sites

Addig jól értelmezted, hogy 200 ezer körülit akar behozni de nem kellenének rá papírok, mivel csak a saját földjein akarja használni, csak ha könnyen és olcsón (regadó nélkül) lehetne hozzájutni munkagép minősítéshez és rendszámhoz akkor rendszámozná le. Így mégis csak lenne rajta kötelező bizti meg ilyenek. Rendőr nem valószínű, hogy igazoltatná mert amerre ő használja eddig traktorral járt főleg (mivel nem volt más) nem látott rendőrt.

Link to comment
Share on other sites

Szia!

 

Csak az a lényeg, hogy az osztrák papíros autó alkatrészpapíros legyen elvileg. Ettől kezdve gyakorlatilag eltűnt a gép a nyilvántartásból és kész is az egész. Használhatja. Na persze benne van, hogy ha megfogják, hogy magyarázza ki...

 

Ilyen 1-200 körül meg akár itthon is találhat olcsó autót... Ha kijárni kell, akkor pl samarával teli van a használtautó, Uno-val szintén... Esetleg régi Fiat Panda akár 4x4-el...

 

Linkeljek be egyet-kettőt?

 

 

OFF: Offa, látom helyén van a szíved, nagyon szép az aláírásodban a kép ;) Forza :)

Link to comment
Share on other sites

Hello!

 

Köszi az ötletet, sikerült találnia itthon is kocsit mégpedig 2db astrát és 2db 4x4 -es pandát ami megfelelne neki.

Már csak az lenne kérdéses hogy ezeken egyátalán semmi rendszám nincs, hogy hogy lehetne hazahozni? Ha vontatja egy másik autóval úgy megoldható? Ennek hol tudnánk utánna nézni?

Link to comment
Share on other sites

Szia! Hát- mivel gondolom a trélerre nincs pártíz vagy akár százezretek - szerintem a legegyszerűbb megoldás az lenne, hogy hazafelé valaki elöl megy (bőséggel elöl, mittomén 1 kilóméterre) és nézi, hogy nincsen-e rendőr. Ha van, akkor ott a legkönnyebb : megfordulsz és kész. Az olcsó kommunikációs eszköznek pedig a legjobb kölcsönkérni valakitől egy-egy cb rádiót. Telefonon drága beszélni, a rádiót meg hátha kölcsönadja valami ismerős. Ha nem, akkor sem egy húdenagy összeg, és máskor is jól jöhet.

 

Szerintem így a legkönnyebb...

Még mielőtt valaki megjegyezné, hogy igen, de az ilyen autó balesetveszélyes, stb-stb: a huszonezrekért vásárolt műszakival rendelkező öreg samarak, zsigulik, fekvőlámpás mercik mennyivel jobbak? Csak azok úgymond legalizálva vannak azáltal, hogy vették a fáradságot és szereztek egy ismerőst a vizsgahelyen...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...