Jump to content
PirateClub.hu

Peugeot 308 CC


RED 659
 Share

Recommended Posts

tt a nyár, itt a kabriószezon, ezért a Peugeot sem csigázza tovább az érdeklődőket és közzétette az első hivatalos képeket és információkat az őszi Páriszi Autószalon egyik leendő sztárjáról, a 308 CC-ről. A stílusos, és keményteteje miatt praktikus kabriót egyelőre két motorral dobja piacra a francia gyártó.

 

080711Peugeot_308_CC_002590.jpg

 

A francia gyártók mindig kitesznek magukért, ha megrendezésre kerül a Párizsi Autószalon, és nincs ez most másként ezúttal sem. Az első fecske a Peugeot, ők tettek ugyanis leghamarabb közzé hivatalos fotókat az egyik legnagyobb őszi durranásukról, a Peugeot 308 nyitható tetejű változatáról, vagyis a CC-ről. A kabrióra csaknem egy évet kellett várni az ötajtós megjelenése után, de a képeket látva igazán megérte. Az autó az A-oszloptól kezdve teljesen más, mint a többi 308-as, és a Peugeot-nak sikerült a kategória egyik legelegánsabb, legstílusosabb kabrióját megalkotnia. A CC sokkal izgalmasabb jelenség, mint a mezei 308-asok, a nyitható tetőn kívül számos apró részlet teszi a kocsit különlegessé, mint például a diffúzorra emlékeztető hátsó lökhárító, a mélyítés a csomagtérfedélen, a gazdagabb krómozás és a LED-es hátsó lámpák. A keménytető igen gyorsan, 20 másodperc alatt nyílik le és tűnik el az alaphelyzetben egészen méretes, 465 literes csomagtartóban, bár a művelet után már csak 266 liter jut a poggyásznak. Az autóhoz jár a Mercedes SLK-ból már ismert, ülésekbe épített nyakmelegítő - hogy a CC hűvösebb időjárás esetén is használható legyen nyitott tetővel - és a teljes bőrkárpitozás is, de nem maradnak ki a szériafelszerelések listájáról az első és oldallégzsákok, az ESP, és a baleset esetén felpattanó bukókeretek sem.

 

A Peugeot egyelőre két motorral dobja majd piacra a 308 CC-t, az 1,6-os, 150 lóerős turbós benzinessel és egy kétezres, 140 lovas dízellel. Mindkét egység teljesíti az Euro 5-ös környezetvédelmi normát, és alapesetben hatfokozatú manuális váltó jár hozzájuk, de felárért automata is rendelhető. A Peugeot egyelőre nem árulta el, hogy az autónak lesz-e esetleg egy még erősebb változata a jövőben, mint ahogy hallgatnak a várható árról, és az értékesítés kezdetének pontos dátumáról is.

 

Képgaléria:

http://www.a5.hu/fastcgi-bin/galeria.cgi?gID=2188&pID=2188_pEUGEOT_308_cc_3_resize

 

 

Nekem nagyon bejön, szépre sikerült. :)

Nektek mi a véleményetek?

Link to comment
Share on other sites

Gyönyörü! Nekem nagyon bejön. Nem hiába a kedvenc autóm a pözsóóó!

Ps2fan: :lol: kicsit hülyeséget mondtál. Jó, abban h nem nagyon megbíthatóak, abban egyetértek, de a mostani modellek nem annyira megbízhatatlanok mint a régiek. De az h a designja nem jó, hát... :lol: szal akkor szted a német autók szebbek. Igen azok nagyon szépek. ojan unalmasak. nah mind1.

 

Autó design-ból az olaszok és a franciák a legjobbak. ennyi.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...