Jump to content
PirateClub.hu

Harry Potter 6


larive
 Share

Recommended Posts

  • Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nah mostmár komolyan kezd elegem lenni az egész HP film gyártásból...nem elég h majdnem egy évet késik de még el is fogják rontani!

SPOILER! AKI NEM AKARJA TUDNI MI LESZ A FILMBEN EZT NE OLVASSA!

(teszem hozzá jobban jársz ha nem olvasod mert én agyvérzést kaptam rajta!)

 

Rahezee beszámolója:

"Ma megnézhettem a Harry Potter és a Félvér Herceg tesztvetítését Chicagoban, az AMC River Eastben. A vetítés titkos volt, a közönség nem tudhatta, hogy mit fog látni. Én egyike voltam azon keveseknek akik már előre tudták mit néznek meg, de titoktartásra voltam kötelezve. Egész eddigi életemben ezt a titkot volt a legnehezebb megtartanom.

A film nem volt teljesen kész, bár eltekintve a blue screen háttértől és egy-két speciális effekt hiányától, ez alig volt észrevehető.

 

Nagy rajongója vagyok a Harry-Ginny párosnak, szóval velük kezdem. Ginny sokkal többet szerepel a filmben mint eddig bármikor, majdnem annyit, mint Ron. Először az Odúban látjuk, amikor Harry megérkezik a kertbe és az első amit meglát az az ablakban olvasó Ginny. Harry néhány pillanatig csak áll és nézi őt. Bár együtt járnak Dean Thomas-szal, Ginny nem tűnik túl boldognak, kivéve azt a jelenetet, amikor a Három Seprűben enyelegnek. Az egyetlen kviddics-meccs, amit láttunk az az volt, amikor Ron azt hiszi, hogy Harry Felix Felicis-t csöppentett az italába. Karácsonykor az Odúban Harry és Ginny a lépcső tetején állnak kettesben és épp közelednek egymás felé, hogy elcsattanjon egy csók, amikor megzavarja őket az Odú elleni támadás.

 

Az Odú nem égett le, de Bellatrix egy tűzkört varázsol köré. Harry amint meglátja Bellatrixot, utánaszalad, Ginny pedig követi, de Greyback karjaiba rohan. Harry megmenti őt, majd egy óriási kukoricaföldön együtt védekeznek a halálfalók ellen. Lupin és Tonks siet a segítségükre, de azt hiszem ez az utolsó jelenet amiben feltűnnek. Nincs utalás a kapcsolatukra, bár Tonksnak barna a haja, de semmi mást nem vettem észre.

 

Tom Felton remek munkát végzett, Draco karaktere a könyvhöz hű maradt, még Harry orrába is beletapos. De sajnos nem lehet részünk abban a kellemes élményben, hogy lássuk Crackot és Monstrot kislányként. Igazából alig tűnnek fel a filmben. A Sectumsempra jelenet igazán jól sikerült, bár Hisztis Myrtle nélkül. Amikor Harry és Draco átkokat szórnak egymásra, szegény Nigel ül dermedten az egyik WC fülkében. Piton érkezik elsőként, és McGalagony is ott van az ajtó közelében, miután Harry használja a Sectumsemprat (de Dracotól nem halljuk a Crucio-t). Az SVK tanár olyan bűbájt használ a sebgyógyításra ami úgy hangzik majdnem, mintha énekelne. Nem alkalmaz legilimenciát Harryn, aki egyenesen McGalagonyba szalad. A következő jelenetben Hermione és Ginny javasolják Harrynek, hogy rejtsék el a bájitaltan könyvet, mégpedig úgy, hogy Harry ne lássa, hogy hova tették. Ginny elviszi Harryt a Szükség Szobájába és ott azt mondja Harrynek, hogy csukja be a szemét, amíg ő eldugja a könyvet. Míg Harrynek csukva van a szeme, Ginny megcsókolja, aztán mire Harry kinyitja a szemét, eltűnik.

 

Határozottan érzékelhető a feszültség Ron és Hermione között. A legelején az Odúban Ron letöröl Hermione arcáról egy kis ottfelejtett fogkrémet. Később, Lumpsluck óráján, Hermione elmondja, hogy mit érez a szerelmi bájitalban és az utolsó az, hogy "mentolos fogkrémet..." Lavender ugyanolyan émelyítő, s bár nem ad giccses nyakláncot Ronnak, de hasonlóan "hányásra méltó" módon, a Roxfort Expressen az ablakra lehel és egy szívet rajzol, amibe beleírja: R+L. A kapcsolatuk akkor ér véget, amikor Ron a mérgezésekor,

tudatlan állapotában Hermionét hívja. Kicsit megzavarodik a szakítás miatt, mert nem érti az okát, de megkönnyebbül.

 

A gyerek aki az ifjú Tom Denemet játssza brilliáns volt. A hangjától és a viselkedésétől felállt a szőr a hátamon. A Gomoldokat nem említik, de a Lumpsluck emlék benne van. Dumbledore meglepődik amikor megtudja, hogy Denem hét horcruxot készített. Ugyanebben a jelenetben jön rá, hogy a gyűrű egy horcrux, úgy, hogy amikor Harry megfogja azt, úgy mozgatja a fejét, mint Voldemort.

 

Halljuk Hagrid és Lumpsluck dalát Odóról, és néhány sort idéznek a könyvből a Felix Felicis fejezetből. De nem szerepel a filmben Trelawney, vagy a Dursley család, Sipor sem (Sirius végrendelete sem), Dobby sem, az új Mágiaügyi minisztert sem említik, s Caramel lemondásáról sincs szó. (Bár lehet, hogy csak nem hallottam.)

 

A legszomorúbb, hogy nem hallhatjuk Luna értekezését a Rotfang összeesküvésről és a kviddicsmeccset sem kommnetálja, de viseli a hatalmas oroszlánfejet mintázó kalapot és ő lesz az, aki megtalálja Harryt a Roxfort Expresszen különleges szemüvege segítségével. De nincs túl sok szerepe.

 

A Weasley Varázsvicc Vállalat zseniális! Bár létezne igazából! Sajnos nem volt a pú-juk-kín versike, de azért tetszett.

 

A Piton-Harry jelenet a végén még nincs teljesen befejezve. Nagyon hasonlít a könyvbeli jelenetre bár szerintem Piton lehetne erőteljesebb és mérgesebb amikor Harry gyávának nevezi. Az utolsó szavai között ez is szerepel: "Lehet, hogy anyád szemét örökölted, de olyan tompaagyú vagy mint apád volt!"

 

Mint a könyv nagy rajongója, a korábbi filmek nézése közben egyre inkább azt vettem észre magamon, hogy mindinkább csalódott leszek a változtatások miatt és főleg a Michael Gambon által megformált kedvenc karakterem, Dumbledore miatt. Szomorúságom ellenére kellemes meglepetés volt a mozi, hiszen sok változtatás szórakoztató volt, és Gambon eleget fejlődött ahhoz, hogy toleráljam a hibáit. Sokkal jobban sikerült mint a Főnix Rendje. Végülis igazán élveztem a filmet és alig várom, hogy újra megnézhessem."

 

nagy taps a WB-nak!

 

info:

lumos.hu

Link to comment
Share on other sites

hát mire végigolvastam, még jojózott a szemem! :D nagyon durva ez a sok fekete sor... szerintem ezekkel az infókkal nem sok minden lett elárulva a filmből. az olvasottak alapján egész jónak tűnik. Nem tudom, sok utalás volt a szpojlerben, de azért igazán minden csak akkor válik érhetővé, amikor megnézed a filmet.

Egy tény: mindegyik film rosszabb lett a saját könyvénél. aki ezzel nem ért egyet, az nem olvasta!

Link to comment
Share on other sites

Jaaaaaaj de imádom az ilyen kommenteket. Úgy hívják, hogy film, tudod? Meg színészek... Senki nem kérte, h nézzed, főleg nem h lefikázd. Ha ilyen szakértő vagy, mutasd a te fejed mennyivel szebb ennél.

 

Mi a f*szt ugatsz, nem a fejüket szídtam, hanem hogy nem passzolnak, de ügyes vagy és okos, jelentkezz anyucinál kekszért.

Link to comment
Share on other sites

Nah mostmár komolyan kezd elegem lenni az egész HP film gyártásból...nem elég h majdnem egy évet késik de még el is fogják rontani!

SPOILER! AKI NEM AKARJA TUDNI MI LESZ A FILMBEN EZT NE OLVASSA!

(teszem hozzá jobban jársz ha nem olvasod mert én agyvérzést kaptam rajta!)...

 

Ez HP8 vagy mi? :mellow: Vhogy nem ismerős a sztori... :blink:

Link to comment
Share on other sites

Újabb részletek napvilágon:(ezek tűrhetőbbek bár van benne egy-két rész ami megint kiborít)

SPOILER VESZÉLY 2

 

Rachezee írta:

 

"Elnézést kérek mindenkitől, de izgalmamban, hogy gyorsan megírjam nektek a beszámolómat, teljesen elfeledkeztem a barlangos jelenetről... szóval íme:

 

Dumbledore és Harry a csillagvizsgáló torony tetején találkoznak és onnan hoppanálnak a barlangon kívülre. Mikor elindulnak, Harry csodálkozik, hogy sikerül hoppanálniuk a roxforti birtokról, és Dumbledore valami olyasmit mond, hogy: "Ez az szépsége annak, ha igazgató az ember".

 

Az a díszlet, amibe érkeznek, annak ellenére, hogy még nem volt befejezve, abszolút lélegzetelállító. Sziklák és hatalmas hullámok uralják a képet. Dumbledore megtalálja a barlanghoz vezető utat, majd megvágja a kezét. A fal szétporlad, Dumbledre pedig elmagyarázza Harrynek, hogy Voldemort minden bizonnyal védelemmel látta el a horcruxot.

 

A barlang teljesen más, mint ahogy elképzeltem, vagy ahogy valaha is láttam rajongói rajzokon, de attól még dermesztő és csodálatás látvány. Számomra kicsit úgy tűnt, mintha egy normális barlang és Superman jégkristály búvóhelyének keveréke lenne. Az egész barlang óriási, a falból a mennyezetről és a földről kiugró, recés és durva kristályok rengetege.

A vízhez mennek és Dumbledore figyelmezteti Harryt, hogy ne érjen a vízhez, majd varázslattal elkezdi kiemelni a csónakot, ezután Harryvel kihúzzák egy nagyon nehéz és hosszú lánc segítségével.

 

A sziget és a tartály is különböző kristályalakzatokból áll. Namármost, az egyetlen igazán vacak és nem igazán látványos dolog az egész jelenetben az a nagy, fehér kagylóhély, ami a bájital kimerésére való. Szerintem eléggé hülyén nézett ki. Dumbledore elmondja Harrynek, hogy kényszerítse a bájital elfogyasztására és Gambon a szokásosnál valamivel jobb alakítást produkált, ahogy kényszerből itta a mérget.

 

A vége felé egy ponton, Dumbledore nagyon halkan valami ilyesmit motyog:"kérlek ne bántsd őket, minden az én hibám", de ez alig hallható és szerintem akik nem olvasták a könyvet nem is vették észre. Az utolsó merítés elfogyasztása után, Gambon visszatér szokásos, gyenge játékához és a kelleténel jóval erőteljesebben mondja: "Harry,vizet".

 

Először Harry visszamegy a tartályhoz és felfedezi benne a medált, a háttérben pedig halljuk ahogy Dumbledore vizet kér, egyre gyengébb hangon. Harry megpróbálja a tartályt vízzel feltölteni az aguamenti bűbájjal, de nem tud meríteni belőle azzal a gagyi kagylóhéjjal. Számos próbálkozás után, mikor Dumbledore már az ájulás szélére kerül, kénytelen a tóhoz menni.

Hamarosan a szigetből áradó fény kialszik, ezért Harry a pálcájával világít (legnagyobb sajnálatomra megint azt a nem létező varázsigét használja, a luminous maximust, vagy mit, amit a harmadik film elején is) és lassan belemer a tó vizébe. Abban a pillanatban ahogy hozzáér a vízhez, egy kéz megragadja a csuklóját. A közönség egy emberként ugrott fel ijedtében. Harry megpróbál menekülni, az összes olyan varázslatot használja, amivel a könyvben is próbálkozik, de végül lehúzzák a víz alá.

 

Mielőtt továbbmegyek muszáj elmondanom, hogy az Inferi-jelenet a leglátványosabb az összes közül. Maguk az inferik, kicsit amolyan újgenerációs dementoroknak tűnnek, de sokkal emberszerűbbek és barnás színűek. Félek, hogy nem tudom elég jól leírni őket, mert igazán rémisztő látvány nyújtottak.

 

A kamera azt mutatja ahogy Harry reménytelenül próbálja megvédeni magát és Dumbledore-t a sziget minden részéről felé kúszó inferiktől, de végül nem bír velük és lehúzzák a víz alá.

 

Miközben Harry a víz alatt van, mi az ő szemszögéből látjuk az eseményeket és láthatjuk a szigetet is alulról. Nemsokára, a Harryt tartó inferi elengedi és ő felúszik a felszínre amit kegyetlen lángok borítanak. A Dumbledore által megidézett tűzgyűrű hihetetlen látvány, sokkal több szerintem, mint amit bárki elképzelhetett a könyvek alapján, de elképesztően látványos. Harry és Dumbledore visszamásznak a csónakba és a jelenet azzal ér véget amikor Harry segít Dumbledore-nak kijutni a barlangból.

 

Azok a sorok amikre számítottunk, hogy el fognak hangzani (részletezem) -"Ne aggódjon uram, mindkettőnket vissza tudom hoppanálni" és Dumbledore válasza "Nem aggódom Harry, mert veled vagyok" -elhangzanak. Radcliffe nagyon jól csinálja, Gambon viszont szerintem nagyon rossz, valószínűleg nem ismeri ennek a mondatnak azt a fontos érzelmi jelentését, amit mi rajongók igen.

 

Ezután a csillagvizsgálóba hoppanálnak vissza. Nincs fent a Sötét Jegy az égen, de amikor Dumbledore mondja, hogy Pitonra van szüksége, nem Madame Pomfrey-ra zűrzavar hangjait hallják. Dumbledore szájából elhangzik egy parancs - amit a könyvbéli Harry sosem teljesítene, de a filmbeli elfogad -, hogy rejtőzzön el és ne jöjjön elő, ne lépjen közbe. Harry a torony fapadlója alá bújik, oda ahol Dumbledore áll, és ahonnan mindent láthat a deszkák közötti nagy réseken keresztül. Megérkezik Draco. Tom nagyszerűen alakítja a fiút, aki egyszerre akar ádáznak és ijesztőnek tűnni. A könyv néhány sora kicsit másként hallható Dumbledore-tól, aki ilyeneket mond: "Draco te nem vagy bérgyilkos". Megérkeznek valamivel később a halálfalók is, mind maszkban kivéve Bellatrixot és Greybacket. Bellatrx sürgeti Dracot, aki viszont egyre lejjebb ereszti pálcáját.

 

Mindeközben Harry, aki a padló alatt, pálcáját készenlétben tartva figyel, lelepleződik Piton előtt, akinek szintén kezében van a pálcája és ujját a szájára teszi, jelezvén, hogy Harry maradjon csöndben. A leírásom nem adja igazán jól vissza a jelenetet, de meglepődtem, hogy mennyire ver a szívem közben, talán mert tudtam mi fog történni, amikor feltűnik Piton.

Piton csendben megjelenik odafent és Dumbledore, túl erőteljesen mondja "Perselus, kérem".

 

Pitontól elhangzik az Adava Kedavrát, Bellatrix el van ragadtatva.

Amikor Dumbledore felemelkedik, még sajnos befejezetlen, mert látjuk őt fent a levegőben és azután nyílvánvalóan esik a torony oldalán, de nem volt még mozgás. Mozdulatlan mindkét jelenetben. Biztos vagyok benne, hogy lesz még néhány speciális effektus hozzáadva.

 

Bellatrix felküldi az égre a Sötét Jegyet (a fekete füstkoponya, a kígyót formázó nyelvvel egy újabb káprázatos korszerűsített effektus), majd a halálfalók elfutnak, s a kastélyból kifelé haladva eufórikus hangulatban rombolnak amerre járnak. A Roxforton belül nincs csata és Harry az egyetlen aki követi őket.

 

Nem volt sehol Alecto és Amycus. Ó, és korábban elfelejtettem említeni, de Rosmerta sem szerepel a filmben. Mindenestre a halálfalók felgyújtják Hagrid kunyhóját, és azt a bizonyos Harry-Piton jelenetet is láthatjuk, de ezt már említettem. Ezután Harry visszatérve, az egész iskolát ott találja Dumbledore körül csoportosulni, McGalagonnyal az élen, aki kábultan és szótlanul áll.

Harry Dumbledore mellé térdel, elfésüli az igazgató arcába hullott hajszálakat és megtalálja a medált, de nem nyitja ki. Kezében a medállal sírni kezd és Ginny, aki szintén sír odamegy hozzá, átöleli. Ezt követően McGalagony vezetésével mindenki fényt gyújt pálcája hegyén (azt hiszem mind egyszerre mormognak valamit , de nem emlékszem mit) és lassan az égbe emeli. A jelenet utolsó képén a magasból látjuk a fényt, ami körülveszi a tornyot, Dumbledore-t, Harryt és Ginnyt."

 

nekem ott az infernusos résznél meg a tornyos résznél vannak kétségeim <_<

Link to comment
Share on other sites

Hát ezt jól félreolvastam, sorry :D. De ha most elképzeljük azt a jelenetet, amint felülről látjuk... (a többit nem akarom elárulni, mert spoilernek minősülne), szóval t*k olyan, mintha a film vége lenne az a jelenet (felülről látjuk "őket", aztán fokozatosan sötétebb lesz a kép, majd vége is van).

Link to comment
Share on other sites

én mikor először olvastam a könyvet, már akkor arra gondoltam, hogy Christopher Walken tökéletes lenne új miniszternek, erre tessék :\

megint kihagynak 1-2 fontosabb részletet a sztoriból, és helyette beleraknak a könyvben nem szereplő jeleneteket csak azért, hogy látványosabb legyen a film :S

gyakorlatilag ez is csak egy nagy akciófilm, 1-2 nagyon eltalált jelenettel és szereplővel...persze így is nagyon sokan fogják megnézni, mert ugye Harry Potter....

Link to comment
Share on other sites

Jó, a kultúra befigyel itt is ám...

Am hát... kicsit más a sztori, de én megnézem azért, aki nem elégedett a filmmel, az marad úgyis a könyvnél, senki nem kényszerít minket moziba.

 

Te kezdtél el leugatni, nem tehetek róla, hogy a szövegértésed 0.

Link to comment
Share on other sites

hát nagyon örülök neki h saját könyvet képzel el de azért lehene sokkal könyvszerűbb a film!ezért lett kirúgva Chris Columbus a főrendezésből <_< túl könyvszerű volt a film és nem tetszett a felettük állóknak aztán láttuk az eredményt a 3as filmben Alfonso Cuarónnal....én jobban örültem volna neki ha könyvhűek maradunk...nekem az a világ tetszik amit leírt nem pedig amit kitalált a rendező....

Link to comment
Share on other sites

Áh, mégis az lesz a vége, amit fentebb írtak, nem lesz temetés...

Roxforti csata meg azért nincs, mert a 7.ben is lesz és nem akarják ismételni magukat.

 

Bővebben:

http://lumos.hu/index.php?subaction=showfull&id=1221939634&archive=&start_from=&ucat=2&

Link to comment
Share on other sites

Ha végigolvastátok mind a 7 könyvet, észrevehettétek, hogy valamennyi rész sötétebb hangulatú az előzőnél. A 6. kötet tényleg nagyon jó, és a 7. is megérte a várakozást. Én nagyon várom mindkettőt filmen is :).

Csak az egészben az a ciki, hogy mire valamennyi rész meg lesz filmesítve, a pici főszereplőkből minimum húszévesek lesznek :D.

Link to comment
Share on other sites

Áh, mégis az lesz a vége, amit fentebb írtak, nem lesz temetés...

Roxforti csata meg azért nincs, mert a 7.ben is lesz és nem akarják ismételni magukat.

 

Bővebben:

http://lumos.hu/index.php?subaction=showfull&id=1221939634&archive=&start_from=&ucat=2&

elég gyenge kifogás h miért nem lesz roxforti csata...nem szerették volna ismételi magukat... <_< ahhhhammmm persze <_< ennyi erővel ak az egész sorozatot elrontották mert állandóan megismételték a harry hülye fején lévő sebhelyet.... <_< nah de most komolyan spur egy banda <_<

Link to comment
Share on other sites

"A legnagyobb öröm abban, hogy kétfilmnyi idő áll rendelkezésünkre az, hogy lehetőségünk adódik jobban belemenni a részletekbe, ami különben lehetetlen volna. Ha csak egy filmet készítenénk, fontolóra kellene vennünk a Halál ereklyéinek kivágását."

 

Ez halál komoly, ezt mondta a rendező, hát b@sszus, ha azt kivágnák, akkor mégis mi lenne a címe? :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

nah ha minden normálisan menne akkor már csak egy hónapot kéne várni a Harry Potter soron következő kasszasikerére!azóta nem túlsok információ látott napvilágot és valószínű nem is fog még egy darabig sajnos!remény hal meg utoljára szóval talán valami Isteni csoda fojtán hátha mégis lesz premier jövő hónap végén! :)

Link to comment
Share on other sites

Sajnos nem lesz novemberi bemutató. Még 273 napot várni kell rá, aki nem hiszi ajánlom figyelmébe a veritaserum.com oldalt, azon van egy számláló, ami még a másodperceket is számolja.

Nekem a könyv nagyon tetszett és már alig várom, hogy a filmet is megnézhessem. Ami viszont nem tetszik, hogy nem Chris Coulson játsza a 16-18 éves Tom Denem-et.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...