Jump to content
PirateClub.hu

Alien 5 ?


navidad[X]
 Share

Recommended Posts

Giger irányítása alatt építik meg Space Jockeyt

 

Prometheus sci-fiben benne lesz A nyolcadik utas: A Halálban (Alien) látott Space Jockey is. Az űrlényt akkor csak holt állapotában láthattuk, itt azonban már élő lesz. Ridley Scott filmjében 8 láb magas lesz és nem (csak) CGI-vel keltik életre, hanem meg is építik. HR Giger már a fedélzeten van és az irányítása alatt készül el a földön kívüli.

 

Eddig Michael Fassbender, Charlize Theron és Noomi Rapace szerződött le a filmre. Korábban még azt mondták, hogy a produkciónak kevés köze lesz az Alienekhez, ezt később Fassbender megcáfolta, mondván, hogy a savas vérű lények igenis részei a történetnek.

 

Koncept art:

 

space-jockey-images-570x649.jpg

 

filmdroid

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Ridley Scott Prometheus című új Alien-filmjéről eddig nem sok információt árultak el, de csütörtökön a Comic-Conon levetítettek egy rövid klipet a filmből, és Charlize Theron személyesen is megjelent, a jelenleg Izlandon forgató Ridley Scott pedig videokapcsolaton keresztül jelentkezett be. A filmrészletről különböző helyeken megjelent leírások megemlítik, hogy kinézetre az új film erősen idézi Scott eredeti Alien-jét, és kiderül az is, hogy Charlize Theron egy ponton lángszóróval hamut csinál egy másik szereplőből.

20110722prometheu.jpg

Kép a Prometheus-ból

 

A sztorit persze továbbra is titkolják, csak annyit meséltek el, hogy az eredetileg előzményfilmnek készülő Prometheus a forgatókönyv fejlesztése során eltávolodott ettől a koncepciótól, és már csak "DNS-ében azonos" az Alien-nel. Theron figurájáról derült ki a legtöbb: a színésznő elmesélte, hogy a naprendszeren kívüli kolóniákat fenntartó Weyland-Yutani vállalatnak dolgozó kemény üzletasszonyt alakít, aki aztán felfedi valódi természetét. A főszerepet Noomi Rapace játssza, a kiszőkített Michael Fassbender valószínűleg egy androidot alakít - bár Scott megjegyezte, hogy az uncsi androidokon és replikánsokon túl valami egészen újat is felvonultatnak - és szerepel a filmben Idris Elba is.

 

A Prometheus 3D-ben készül, amitől Scott teljesen el van ájulva, és kijelentette, hogy soha többet nem forgat másképp. Szó esett arról is, hogy a 20th Century Fox szeretné, ha a film 13-as korhatár-besorolást kapna, de Scott nem zárja ki azt sem, hogy felnőtt korhatár-besorolása lesz végül. A Prometheus 2012. június 8-án kerül az amerikai mozikba.

2011. 07. 22

 

Forrás: Origo.hu

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 years later...

Az Alien-filmek főszereplője, Sigourney Weaver beszélt megint arról, hogy de jó lenne egy Alien 5. "Ha csináltunk volna egy ötödiket, abban [Ripley] biztosan megleli magában emberséget. Van még mit mesélnünk. Az univerzum olyan távoli szegletébe mehetnénk, ahova épelméjű ember sose. Csak nagyon kevés filmrendező állna ki ilyesmi mellett. A rajongók is vágynak a sztori végére. El tudom képzelni, hogy befejezzük a történetet. Szerintem, nagy elégedettséggel töltene el. Legalábbis engem." Kell nekünk még egy Alien-film?

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Na most már lesz folytatás :)
 

 
Hivatalos: A District 9 rendezője készíti az Alien 5-öt!
 

Minden azzal kezdődött, hogy a Chappie utómunkálatai alatt a District 9 és az Elysium – Zárt világ rendezője elkészítette az Alien 5-re vonatkozó ötleteit koncepciórajzok képében, amit aztán fellőtt a világhálóra. A felvázolt koncepció rendkívül pozitív visszhangot kapott, majd jött a hír, hogy a 20th Century Fox akár már holnap rábólintana az Alien folytatásra, ha Blomkamp azt szeretné, viszont a rendező még bizonytalan volt, nem szeretett volna franchise-hoz nyúlni.

A kételkedésnek azonban vége, Blomkamp Instagramján jelentette be a követőinek, hogy az Alien 5 (a sajtó által használt munkacím) lesz a következő filmje. Mindezt megerősítettet többek között a Variety is, amely már finomabban fogalmazott és az Alien 5 helyett azt közölte, hogy a stúdió egy olyan projekt összehozására rántotta be a rendezőt, amely az Alien-univerzumban játszódik.

The Wrap értesülései szerint egyébként Ridley Scott továbbra is a Prometheus 2 előkészületeinél tart, tehát az is meg fog valósulni, ráadásul Scott kiveszi a részét Blomkamp filmjéből is, mint producer.

 

 

 

via cinestar

Link to comment
Share on other sites

Ez, némileg megbolygatja a dolgokat...

 

Az új Alien a Bolygó neve: Halál folytatása lesz

Szomorú hírrel szolgálunk azoknak, akik kedvelték az Alien harmadik és negyedik részét (A végső megoldás: Halál, Alien 4: Feltámad a Halál), ugyanis a Neill Blomkamp által rendezett Alien folytatás figyelmen kívül fogja hagyni őket és a James Cameron nevével fémjelzett A bolygó neve: Halál eseményeit követi majd.

cinestar

http://cinestar.hu/az-uj-alien-a-bolygo-neve-halal-folytatasa-lesz/

http://www.filmuniverzum.hu/alien-5-sigourney-weaver-is-benne-lesz/
Link to comment
Share on other sites

Az Alien 5 nem írja újra a korábbi részeket

 

Neill Blomkamp rendező tisztázta a dolgokat, és a félreértések elkerülése végett elmagyarázta, hogy nem hagyja figyelmen kívül az Alien 3-at és 4-et.

Nem kis felzúdulást váltott ki, amikor Neill Blomkamp megerősítette, hogy valóban ő rendezi a következő Alien filmet, ami rögtön a várólisták elejére került, és amiről szinte naponta tudunk meg valami újat. Mint legutóbb például kiderült, az új Alien film a Bolygó neve: Halál történetét fogja folytatni, de a rendező gyorsan szeretné tisztázni a félreértéseket, miszerint nem fogja figyelmen kívül hagyni az utána lévő két filmet.

    Az én személyes kedvencem az első két Alien film, így azt szeretném, ha hozzájuk kapcsolódna az enyém közvetlenül. Ez a célom. Nem akarom meg nem történtté tenni, vagy újraírni az Alien 4 és az Alien: Feltámad a Halál eseményeit, csupán azt szeretném, ha az én filmem az első két részhez kapcsolódna.

cinestar

http://cinestar.hu/az-alien-5-nem-irja-ujra-a-korabbi-reszeket/
Link to comment
Share on other sites

Blomkamp kettő, vagy több Alien filmben gondolkozik

(Az elsőben netán fölvezetné a nagy semmit, a folytatásban talán történne valami..... ;) )

 

Volt egy ötlet a fejemben, és amikor találkoztam Sigourney-vel a Chappie forgatásán, azt gondoltam, nem akarja többé eljátszani Ripleyt. Valamint azt sem tudtam, hogy mit lehetne kezdeni a karakterrel az Alien 3 és 4 után. Tehát amikor beszélgettem vele, az első két film készítéséről szerettem volna megtudni többet, ez a kettő az, amelyik engem érdekel. Ezután szépen lassan kezdtem rájönni, hogy még egy – ha nem több – filmre való ötlet akad Ripleyvel.

tovább  --> cinestar

http://cinestar.hu/blomkamp-ketto-vagy-tobb-alien-filmben-gondolkozik/
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Átírják az Alien 5-öt a Prometheus 2 miatt

 

A hétvégén a teljes geek szaksajtó azon pörgött, hogy Ridley Scott kedvesen rászólt Neill Blompampra: át kéne írni kicsit a nemrég bedobott Alien 5-tervezetét, mert különben borítja a 2016-ra tervezett Prometheus 2 nagy meglepetését.

Konkrétumokról nem esett szó, de a fanatikus rajongóknak gyanús, hogy a netet bejárt, Space Jockey-páncélruhát idéző Alien-szkafandert viselő Ripley ötlete nem volt kompatibilis Ridley Scott Alien-mentes Alien-előzményfilmjével.

Blomkamp tiszteletben tartja az Alien atyjának kérését, nem akar a mester tyúkszemére lépni, és átír pár dolgot A végső megoldás: Halált és a Feltámad a Halált, vagyis az Alien 3-4-et zárójelbe tévő folytatásában, ami a Prometheus 2 után egy évvel, 2017-ben kerülne a mozikba. Többek között a címmel is variálnia kellett, ami miatt a rajongók máris ilyen kamucímekkel viccelődnek:

    Aliens Vs. Prometheus
    Alien: Genesys
    Aliens: The New Batch
    Aliens Strike Back
    Aliens On A Plane
    Alien: Nothing Newt
    Alien: Alien's Requiem for a Predator Ressurection... Again

cinestar, darkhorizons

http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/03/23/atirjak_az_alien_5-ot_a_prometheus_2_miatt/?cp=1#comments

http://www.darkhorizons.com/news/36273/-alien-5-changed-due-to-prometheus-2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 6 months later...

Neill Blomkamp twitterén osztotta meg néhány képet, amelyek egyértelműen az Alienhez köthetőek. Sajnos túl sok nem derül ki mindebből, a direktor annyit jegyzett meg, hogy éppen ezen dolgozik. Pontosítanék: dolgozott.

Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy nem tudni, hogy ez valóban Blomkamp hivatalos twitter oldala-e.

Xwtw5Ut.jpg

 

 

I06JT04.jpg

H7FRpWl.jpg

hfaKcVc.jpg

WW1IZj0.jpg

IXBBQDs.jpg

sTiEacc.jpg

Z9p7m3m.jpg

 

filmdroid

Link to comment
Share on other sites

Az utóbbi időben Ridley Scott Prometheus 2-jétől, vagyis az Alien: Paradise Lost-tól volt hangos a sajtó, amelynek forgatása 2016. februárjában kezdődik és Scott még a már egy ideje csendesen formálódó, Neill Blomkamp-féle Alien 5 előtt akarja mozikba küldeni.

Persze az, hogy kevesebb hír érkezik az Alien 5 felől, még nem jelenti azt, hogy gond lenne, amit a rendező legújabb Instagramm üzenete is alátámaszt. Blomkamp ugyanis mutatott egy képet, amin egy újabb visszatérőt vehetünk szemügyre Sigourney Weaveren és Michael Biehnen kívül: üdvözöljétek az M41A impulzus karabélyt.

https://instagram.com/p/83mcFbqhBk/

 

A 10 mm-es, impulzus-működtetésű, léghűtéses automata karabély leginkább James Cameron 1986-os sci-fi klasszikusából, a Bolygó neve: Halálból lehet ismerős, de felbukkant a Végső megoldás: Halál végén és számos videojátékban, így többek között az Aliens: Colonial Marines-ban is. A fegyver valójában egy Thompson géppisztoly és egy Franchi SPAS 12 sörétes keveréke, futurisztikus külcsínnel, de a fenti képen látható változat kapott egy lézeres célzót is.

Az Alien 5 (nem hivatalos cím) 2018-ban debütálhat.

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...