Jump to content
PirateClub.hu

Alien 5 ?


navidad[X]
 Share

Recommended Posts

Mégis visszatér Ripley?

 

Sigourney Weaver egy interjúban azt állította, hogy ha egy Ridley Scott kaliberű rendező készítené az ötödik Alien filmet, akkor szívesen elvállalná Ripley szerepét.

 

Úgy tűnik Rocky, Rambo és Indy sikeres visszatérése egyre több, a '80-as évek kultikus karaktereit veszi rá egy utolsó (?) megmérettetésre. Bár ellentétes híresztelések látnak napvilágot, mégis szinte biztos, hogy Axel Foley is megújul és a jelek szerint az eddig ettől teljes erejével elzárkózó Sigourney Weaver is felöltené Ripley alakját.

 

Legalábbis az OK Magazin legújabb cikke szerint. A 60 éves színésznő nyilatkozata szerint ugyanis szívesen szerepelne az ötödik Alien filmben, ha ezt egy olyan tehetséggel megáldott rendező készíteni, mint Ridley Scott. És természetesen a történetnek is minimum elfogadhatónak kell lennie.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Szerintem nem volt jó a 4. rész. Nagyon érezhető volt, hogy francia rendezője volt. Totál nem tudta elkapni/átvenni az alien "feeling-et". Ha tényleg megcsinálják, remélem valami eredetibb ötlettel hozzák vissza Ripley-t.....

(Mondjuk fogalmam sincs hogyan. Lehet nem is kellene már eröltetni :) )

Link to comment
Share on other sites

Ha már feltámasztanak minden ilyen régebbi, klasszikus filmet miért ne jöhetne Alien 5? :D Ripley hatvan évesn is alakítana! :D Jöhet egész nyugodtan! :D De ajánlom ha legalább olyan színvonalat hozzon mint az egy Alien filmhez dukál!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Aliennek mind a 4 része mestermunka!

Nekem speciel a 2. és a 4. rész tetszik a legjobban.

 

Szerintem a díszletekben az Alien széria az összes SW filmet veri. A legrealisztikusabb sci-fi díszletek. Utánozhatatlan!

 

Szerintem nem lesz több része.:(

 

 

 

Az Alien vs Predator filmeket pedig húzzuk le a WC-n...

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Az előzményeket mutatja be az Alien 5

Forrás:SG

2009. június 4. 19:18, Csütörtök - Ötvös Tibor

Tony Scott megnyugtatott minden Alien-rajongót, miszerint szó sincs arról, hogy újraforgatnák A nyolcadik utas: a halált, hanem az előzményeket mutatják be.

 

Sok rajongó idegét felborzolta a hír, miszerint a Scott-fivérek újra akarják forgatni a kultikus A nyolcadik utas: a halált és ezzel egy más eredettörténetet hoznának létre. Nos, Tony nyilatkozatában mindenkit megnyugtatott, hogy a fentiekből csak az eredettörténet igaz és megerősítette, hogy a rendezésért valóban Carl Rinsch lesz a felelős.

 

Jelen állás szerint ugyanis az ötödik Alien film igazából a nulladik lesz, vagyis az előzményeket mutatja be. Tony elmondása szerint két tervezet is az asztalukon fekszik. Az egyikben a fő szál az lenne, hogy hogyan kerültek az Idegenek arra a kihalt bolygóra, ahol a Nostromo "kapcsolatba" lép velük. A másik amolyan másfeledik rész lenne. Ebben ugyanis azt fejtenék ki, hogy hogyan írtották ki az Idegenek A bolygó neve: halál helyszínéül szolgáló kolóniát.

Link to comment
Share on other sites

Megcsinálhatnák azt amit az AVP2-ben hogy a földre kerülnek az alienek, de nem lennének predatorok, és nem egy kis városban játszódna hanem pélául New Yorkban vagy valami nagy városban :D

Link to comment
Share on other sites

Vagy Ridley Scott vagy senki!

 

SG

 

2009. június 13. 05:07, Szombat - Ötvös Tibor

A 20th Century Fox igen keményen üzent a Scott-fivérek által vezetett ScottFree produkciós irodának. A stúdió kijelentette, hogy csak abban az esetben kap zöld utat az ötödik Alien-film, ha azt Ridley Scott rendezi.

 

Korábban mi is bejelentettük, majd maga a gyártó ScottFree meg is erősítette, miszerint tervbe vették az ötödik Alien-filmet, melyről mindösszesen annyit tudni, hogy nem a negyedik epizód után játszódik majd, hanem annál jóval korábban. Az akkori hírek szerint a rendezésre Carl Erik Rinsch lett kiszemelve, a Scott-fivérek pedig producerként vesznek részt az alkotásban.

 

A Fox azonban felszólalt és egyértelművé tette, hogy ők hogyan képzelki el az ötödik Alien-mozit. A stúdió egyértelműen elutasította a rendező személyét (aki egyébként nem mellesleg Ridley Scott lányával jár) és kijelentette, hogy vagy Ridley Scott rendezi a filmet vagy nem kapja meg a szükséges engedélyt és támogatást a produkció.

 

A lépés viszonylag érthető, hiszen A nyolcadik utas: a halál mellett csak a James Cameron rendezte második rész aratott egyértelmű sikert és valószínű az Avatár direktora nem vállalná el újból ezt a feladatot.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mégis lessz alien film

 

Ridley Scott-tal foroghat az újabb Alien-film

2009. augusztus 02. 08:00

 

Rendezőstül visszakapjuk a "nyolcadik utast", ugyanis Ridley Scott egy hollywoodi mozis szaklap értesülése szerint belement, hogy leforgassa a sci-fi horror kultsorozat újabb darabját.

A 20th Century Fox Jon Spaihts forgatókönyvírót alkalmazta a sztori kidolgozására - írta a Variety online kiadványa.

 

 

A film a Scott rendezésében készült, s 1979-ben átütő sikert aratott A nyolcadik utas: a Halál (Alien) előzményfilmje lesz. A földönkívüli szörnyekkel riogató horrornak három folytatása született, ám azok iránt nem mutatott érdeklődést a rendező, a prequel (előzményfilm) gondolata azonban úgy látszik, megragadta a képzeletét.

 

Egy Földre visszatérő kereskedelmi hajó vészjelzést kap egy közeli kisbolygóról. A legénység túl későn jön rá, hogy a jelet egy üres űrhajó küldte, hogy figyelmeztesse őket - foglalta össze a készülő film történetét a variety.com.

 

(MTI)

Link to comment
Share on other sites

Megvan a Nyolcadik utas a halál 5. írója

2009. augusztus 3. 09:33, Hétfő - Szekeres Viktor

Amióta bejelentették az Alien-sorozat folytatását, azóta várják a rajongók, hogy vajon ki fogja írni az új film forgatókönyvét, idehaza pedig közben arról folynak a találgatások, hogy a film magyar forgalmazója tovább folytatja-e a "Halál"-os címjátékot?

 

Ridley Scott visszatér az idegenekhez, s most már azt is tudni, ha hihetünk a Variety információinak, hogy Jon Spaihts fogja jegyezni a szkriptet, aki 109. utas forgatókönyvének megírásában működött közre és a Shadow 19-et készítette el. Az író a munkát sztoriötletével nyerte el, amit a stúdiónak és Ridley Scott produkciós cégének adott elő, de a történetről mindössze annyit lehet tudni, hogy az első Alien-film előzménye lesz.

 

Hogy az 5. rész utat nyit-e további folytatások előtt, az persze a jövő zenéje, talán 2011-re kiderül, azonban nagy kérdés, hogy miután a sorozat eddigi négy részét a filmrendezés legjobbjai közül rendezte négy (Ridley Scott, James Cameron, David Fincher és Jean-Pierre Jeunet), vajon egy esetleges hatodik részt kire lehetne bízni?

 

(SG)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ridley Scott az Alien 5-ről

 

Miközben a hazai Alien-rajongók rettegnek, milyen magyar címet fognak kitalálni a kreatív elmék a sorozat ötödik részének, hogy most éppen mi lesz "a Halál", addig az óceánon túl csigalassúsággal bár, de elkezdtek szállingózni a hírek a filmről.

 

Ridley Scott, miközben lányát, Jordant kísérte el első filmjének, a Cracks-nek a londoni premierjére, elejtett pár szó a közelgő Alien-filmről, melyet ő fog rendezni. Eddig arról szóltak a pletykák, hogy az előzményfilm azt ismerteti meg a nézőkkel, hogy a lények miképp kerültek az LV-426 fedélzetére, azonban a Scott által elmondottak után már ez sem vehető biztosra.

 

"Teljesen új módon közelítjük meg a mítoszt", kezdte Scott, majd megemlítette, hogy már nagyvonalakban tudja, miről fog szólni a film, mint ahogy a forgatókönyv írását is megkezdték már. Elmondása szerint az előzményfilm jóval a többi előtt fog játszódni, de nem egyszerű a filmekre évszámot aggatni, így körülbelül 30 éves differenciát lát az 1. és az 5. rész között.

 

Az elmondottakból az szűrhető le, hogy Jon Spaihts sztorija nem annyira az idegenekre fog koncentrálni, hanem inkább az emberek oldaláról közelíti meg az eseményeket. De minden kiderül a filmből, melynek egyelőre még nem tudni mikor kezdik a forgatását.

 

(SG)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...
Női főhős lesz az Alien előzményfilmben

 

Mint ismeretes az első Alien film rendezője, Ridley Scott ismét a kezébe vette a savas vérű űrszörny sorsát és maga fogja dirigálni a franchise következő darabját, amely nem közvetlen folytatás lesz, hanem egy előzményfilm. Scott nemrég az MTV-nek nyilatkozott a produkcióról. "Mellettem van éppen egy rakat lap, ami már a forgatókönyv negyedik vázlata. Immár nem álmodozunk a filmről, hanem dolgozunk is rajta. Kitaláltuk a történetet is" - mondta Scott, aki megnyugtatott mindenkit, hogy az előző filmekhez képest sokkal jobb karaktereket fogunk látni és olyan jól haladnak, hogy nem is lehet kérdéses, hogy belátható időn belül hozzá fognak látni a forgatáshoz.

 

A történet 2085-ben fog játszódni, 30 évvel azelőtt, hogy Ellen Ripley karaktere megszületett volna. A nyolcadik utas: A Halálban a Nostromo legénysége egy kihalt bolygón rálel egy elhagyott űrhajóra, amiben nem csak több alien tojást találnak, hanem a pilótafülkében egy nem emberi tetemre is rábukkannak. Ez a figura is szerepet fog kapni az alkotásban. Kiderült továbbá, hogy a főhős egy nő lesz. Scott elárulta, hogy anno mikor az első rész forgatókönyvén dolgoztak még úgy volt, hogy Ripley fickó lesz és nem nő. Aztán a szereposztásnál felmerült benne, hogy miért is ne lehetne hölgy a központi karakter.

 

A nagy kérdés, hogy mikor kerül a mozikba a kész film? Scott reméli, hogy 2011 végén már látható lesz a produkció, de szerinte sokkal reálisabb egy 2012-es időpont.

 

Ridley Scott két 3D-s Alien-előzményt akar

Ridley Scott a Robin Hood promókörútján jelentette be, hogy nem is egy, hanem rögtön két Alien-előzményfilmben gondolkodik. "Természetesen 3D-sek lesznek" - nyilatkozta, de a sztoriról csak annyit mondott, hogy 2085-ben, 30 évvel Ripley születése előtt fog játszódni. A főszereplő ezúttal is női karakter lesz, és megtudjuk majd, hogy ki volt a 79-es első részben látott Space Jockey, az elefántszerű, halott idegen az Alient rejtő hajóroncsban. Az első előzményfilm Ridley Scott tervei szerint 2011-ben vagy 2012-ben kerülhet a mozikba.

 

1433543_dadb8abb590deb79e56525fe6175ca88_wm.jpg

 

(via movieweb)

 

filmdroid

Módosította hankock
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
A következő Alien film kemény és ocsmány lesz

 

alien(1).jpg

 

A Predator után az Alien is kap egy újabb filmet, a savas vérű űrlényt Ridley Scott, az első rész rendezője fogja elhozni ismét a mozikba, méghozzá 3D-ben. A forgatókönyvön legutóbb a Lost egyik atyja, Damon Lindelof dolgozott és tudni lehet, hogy a sztori az első felvonás előtt 30 évvel fog játszódni, így Sigourney Weaver biztosan nem fog feltűnni benne.

 

Az Independent beszélgetett nemrég Ridley Scott rendezővel a karrierjéről, majd végül szóba került a két részesre tervezett Alien prequel is. "Jim elég magasra tette a lécet, amit nekem át kellene ugranom" - Scott ezzel A bolygó neve: Halál folytatásra célzott, amelyet James Cameron dirigált és szintén hatalmas siker lett.

 

Scott így folytatta: "A film eléggé kemény és igazán ocsmány lesz, ez a hold sötét oldala. Istenekről és mérnökökről lesz szó. A világűr mérnökeiről. Vajon az alienek biológiai fegyvernek készültek? Vagy azért jöttek létre, hogy letaroljanak egy bolygót?" Ezekre a kérdésekre még egyelőre nem kapunk választ, talán a film előtt kiderül, de még az is elképzelhető, hogy csak a betervezett két előzményfilm második részében fog kiderülni minden. Ez még a jövő zenéj,

 

filmdroid

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Itt a teljes sztori a forgatókönyvből:

 

Space Jockey és az akkor még békés és kedves alienekből álló kis csapata vidáman járja a világűrt és bolygókat tesznek lakhatóvá. Egy nap találnak egy lezuhant űrhajót fedélzetén 4 túlélő emberrel. Space Jockey magával viszi és rabszolgáivá teszi őket,aztán mivel tetszenek neki szeretné ha szaporodnának. A két férfit mentális erejével szexre kényszeríti,(később a 2 csajt is )de hát nem jut vele semmire…egy nap aztán rohadtul elege lesz és mivel fingja nincs neki a szexről,gruppenszexre kényszerít mindenkit,beleértve a békés alieneket is, arra gondolván így majdcsak lesz valami. Az orgia után az egyik csaj terhes lesz és hamarosan megszüli az első alienkirálynőt.(csaj szülés közben meghal) Space Jockey pár évvel később miután megpillantja többi aliennel együtt szántó vető kertészkedő királynőt(ő lesz Natalie Portman) totál begerjed és megerőszakolja a félig ember félig alien lányt. A királynő aztán telerakja tojásaival az egész űrhajót. Az első tojásból kikelő arctámadó ráveti magát Space Jockeyra akiből aztán néhány óra múlva kikel az első gonosz alien. Space Jockey halála után magukhoz térő emberek megpróbálnak elmenekülni az űrhajóval . Felszállás után a királynő leszbikus viszonyba keveredik a fekete csajjal. Közben az űrhajót vezető két homi csávóval és a békés alienekkel végez a gonosz alien,így a hajó irányítás nélkül marad és zuhanni kezd. A két csaj menekülni kezd,de a lény utoléri őket. A fekete csaj feláldozza magát és megküzd az aliennel,hogy Portman eltudjon menekülni . A dög persze kinyírja és beugrik a mentőkabinba Portman után, aki bánatában felrobbantja magukat,a fekete csajtól kapott kézigránáttal. Nekik annyi,a magára hagyott űrhajó pedig visszazuhan a bolygóra aminek a neve halál. Bekapcsol a vészjelzés aztán persze jönnek Ripley-ék és megtalálják….

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
2012-ben jön Ridley Scott új Alien-filmje, a Prometheus - ami nem Alien-film lesz

 

Megvan az új Alien-film premierjének dátuma és címe - más kérdés, hogy a projekt túllépett az Alienen, így márciusban a Prometheus című scifire kell jegyet kérnie azoknak, akik Ridley Scott új filmjére kíváncsiak.

 

A Twentieth Century Fox bejelentette, hogy Ridley Scott következő filmje, a Prometheus egy eredeti scifi eposz lesz, mely 2012. március 9-én kerül bemutatásra Amerikában és a világ legtöbb országában. Eredetileg a projekt Alien-folytatásként, illetve előzményfilmként indult, azóta nőtte ki magát önálló filmmé. A történet első vázlatát Jon Spaihts írta Scott ötlete alapján, később ezen kezdett el dolgozni a rendező és Damon Lindelof, s ekkor "indult el" a történet új irányba.

 

A sztoriról egyelőre nem nagyon árultak el sokat, nem akarják elrontani a nézők szórakozását, azonban Ridley Scott ismertette az ötlet evolúcióját, miszerint az Alien-filmek jelentették eredetileg a beugrási pontot az új projekt esetében, de az a kreatív folyamatok során kinőtte magát, s létrejött egy új mitológia és új univerzum. Scott elmondása szerint a fanatikus rajongók fel fogják fedezni a filmben az ún. Alien-DNS-t, de annyi egyedi, nagyszabású és provokatív ötlettel álltak elő az írók, hogy nagy örömükre a végeredmény egy önálló alkotásra is elég volt.

 

"Egy olyan világban, mely el van árasztva előzményekkel, folytatásokkal és rebootokkal, lenyűgözött Ridley eredeti elképzelése a filmmel kapcsolatban. Ez persze meglehetősen merész, és remélem olyasmi lesz, amire a többség végképp nem számít." - tette hozzá Damon Lindelof.

 

sg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...