Jump to content
PirateClub.hu
Sign in to follow this  
Matt24

Film Ajánlatok

Recommended Posts

Nos beajánlottam, hogy kellene nyitni egy topicot amibe belegyűjtjük az új és régi filmeket ami nektek tetszett. Egy kisebb leírással a film történetét, típusát esetleg még személyes véleményt is fűzzetek hozzá kinek, ahogy tetszik. :) Szóval csak hajrá! ;)

 

Minden adatot ami nem saját a port.hu-ról szedtem és szedek ez igaz. De azért is van idézőjelben. :)

 

Kezdem is akkor:

 

Legenda vagyok

Műfaj:Akciófilm

 

Történet:

,,Ő mindent megtett, ami tőle telt, de az sem volt elég. Robert Neville (Will Smith), a tehetséges tudós is tagja volt annak a csapatnak, amely megpróbálta megállítani az emberiség történetének legveszélyesebb vírusát, a Krippint. Az utolsó vírust. Ő, maga sem tudja, miért immunis a fertőzésre, de rajta kívül mindenki megbetegedett. Lehet, hogy jobb lett volna a többiekkel együtt meghalnia. Mára ő New York utolsó lakója, sőt, talán az egész világon nincs már rajta kívül ember. Igyekszik életben maradni, igyekszik megőrizni a józan eszét, és nem adja fel a reményt: házi készítésű rádióadója folyamatosan keresi esetleges sorstársait. De nincs egyedül. A járvány mutáns túlélői ott bujkálnak a homályban. Neville minden mozdulatát figyelik. Várják, mikor követ el egy hibát - mert akkor habozás nélkül elpusztítanák az emberiség utolsó reményét."

 

 

,,A film értékelése: 10/8.1"

 

Saját vélemény: (röviden)

Nekem tetszett van benn minden ami kell egy kis akció egy kis dráma. ;) Minden ami egy jó filmbe kell.

 

 

 

Jelenlegi Filmek: (Vagy a Tartalomjegyzék, ha jobban tetszik. )

Legenda vagyok

Fegyverek szava

NEXT - holnap a múlté

Meet the Spartans - A spártaiak titkos élete

28 nappal késöbb

Shop Show

Kutyahideg

Nem vénnek való vidék

Feketék fehéren

A Spiderwick krónikák

Nemzet Aranya

Amerikai Gengszer

Golyózápor

Bakancslista

Séta a múltba

Kung Fu Panda

Az elit alakulat (ez sorozat)

Stalker

Trainspotting

Férj és Férj

Hetedig - Se7en

Share this post


Link to post
Share on other sites

A fegyverek szava...2002-es háborús film

 

Főszerep Nicolas Cage...

Történet:

A fegyverek szava a Szaipan-sziget ellen indított amerikai támadás eseményeit dolgozza fel. Joe Enders (Nicolas Cage) és Ox Anderson (Christian Slater) tengerészgyalogost két navajo indián kódbeszélő ("code talker"), Ben Yahzee (Adam Beach) és Charlie Whitehorse (Roger Willie) személyes védelmével bízzák meg. A parancs szerint szavatolniuk kell navajo társuk biztonságát, de ha az az ellenség kezére kerül, "a kódot kell védeniük, bármibe kerüljön is". Amint a katonák között szövődő baráti kötelékek mind szorosabbá válnak, lassanként ráébrednek, mit jelent, ha nem sikerül megvédeni a kódot ismerő indiánt. Vajon milyen árat kell fizetniük ezért?

 

Őrület az a film,nálam 10/9,5 simán...

Mindenkinek ajánlom!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Next - A holnap a múlté

Nemzet, tipus: amerikai sci-fi, akció

Idő: 96 perc

Év: 2007

Szereplők:

Nicolas Cage (Cris Johnson)

Julianne Moore (Callie Ferris)

Jessica Biel (Liz)

Thomas Kretschmann (Mr. Smith)

Tory Kittles (Cavanaugh)

Peter Falk (Irv)

Történet:

Cris "Frank Cadillac" Johnson (Nicolas Cage) ismer egy trükköt, amit senki sem tud utánacsinálni: Cris képes megmondani, mi fog következni a közeljövőben, pontosabban az elkövetkezendő két percben. Eme tulajdonságára építi azt a showműsort, amivel Las Vegasban lép fel nap mint nap, ugyanakkor a jövőbelátás jól jön a kártyaasztalnál is, ha épp egy kis pénzre van szüksége. Különleges képességére azonban hamarosan fény derül, s Cris a figyelem központjába kerül: a kaszinók biztonsági őrei mindent megtesznek azért, hogy lebuktassák különös játékmódszerei miatt, ugyanakkor az FBI antiterrorista osztályának ügynöke, Callie Ferris (Julianne Moore) egyre csak győzködi, hogy állítsa adottságát a globális terrorizmus ellen folytatott küzdelem szolgálatába. Kitartása érthető, hisz Cris jelenthetné a leghatásosabb fegyvert a terror ellen. Nem csoda hát, hogy egy terrorszervezet szívesen kiiktatná Crist az élők sorából, mielőtt még meghiúsíthatná nagyszabású terveiket. A helyzetet bonyolítja Liz Cooper (Jessica Biel), az ártatlan szépség, akiről Cris azonnal tudja, hogy bele fog szeretni, s alig várja, hogy találkozzanak. Mikor ez bekövetkezik, hihetetlen dolog történik: Cris most már nem csak a közvetlen jövőbe lát, hanem messzebb. Sokkal-sokkal messzebb. Cris tudja, hogy hamarosan eljön az a kritikus pillanat, amikor az idő, a terror és a szenvedély találkozik, és ekkor döntenie kell, hogy kit ment meg: akit szeret, vagy mindenkit a világon... A választ csak a jövő és ő tudja.

 

Értékelés:

Nekem 10/9 alap

 

Comment:

Aki szereti az olyan filmeket amiben valakinek van valamilyen képessége és ezt nem látta az nézze meg nekem nagyon bejön

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jól haladunk... ;)

 

 

Meet the Spartans - A spártaiak titkos élete

 

Műfaj:Vígjáték

 

Történet:

,,A Horrorra akadva, a Csajozós film és Bazi nagy film után az összeszokott író-, producer-, rendezőpáros, Jason Friedberg és Aaron Seltzer 2007-es év első blockbusteréhez nyúlt hozzá, s "kissé" átformálta a történetet.

Leonidas 13 hűséges harcosa élén száll szembe a perzsák szörnyűséges seregével, melynek sorait erősíti Paris Hilton, Rocky Balboa, a Szellemlovas, és az Álcák a Transformers-ből.

Leonidas szerepében Sean Maguire tetszeleg, bájos nejét pedig a Baywatch-ból ismert Carmen Electra alakítja. A kissé megváltozott Xerxes-t Ken Davitian kelti életre, míg Leonidas kapitányának bőrébe ifjúkorunk kedvenc Herkulese, Kevin Sorbo bújik."

 

 

Saját Értékelésem: 10/7

 

Saját Vélemény:Egy elég jó kis vígjáték nem egy óriási film, de azért bármikor el lehet rajta röhögni. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

28 nappal később

-Típus:Horror

-Nemzet:angol-francia

-Játékidő:113 perc

-Év:2002

 

-rendező: Danny Boyle

-forgatókönyvíró: Alex Garland

-zeneszerző: John Murphy

-operatőr: Anthony Dod Mantle

-díszlettervező: Fanny Taylor

-jelmeztervező: Rachael Fleming

-producer: Andrew Macdonald

-executive producer: Greg Caplan, Simon Fallon

-látványtervező: Mark Tildesley

-vágó: Chris Gill

 

---Szereplők:

 

-Cillian Murphy (Jim)

-Christopher Eccleston (Henry West)

-Naomie Harris (Selena)

-Megan Burns (Hannah)

-Brendan Gleeson (Frank)

-Noah Huntley (Mark)

-Alexander Delamere (Mr. Bridges)

 

 

A film értékelése: 8.2/10

 

-Történet:

 

Jim felébred a kómából a kórházban, és senkit sem talál a kórteremben. Üres a folyosó, az egész épület, üres és néma az egész város. Jim semmit sem ért, rémülten bóklászik a kihalt metropoliszban. Végül rátalál egy emberpár: túlélő, mindentől rettegő menekülők. És nemsokára találkoznak azokkal is, akik elől menekülni muszáj. Egykor emberek voltak, a gyilkos vírusnak köszönhetően már csak fékevesztett őrültek, akik ölni akarnak. Jim huszonnyolc napig feküdt a kórházban, de ez elég volt ahhoz, hogy Anglia szinte elnéptelenedjen. Aki nem halt meg, az fertőzött lett vagy menekülő.

 

Véleményem: Na ez az a film amin nem tudtam elaludni mondhatni nekem minden benne volt ami kell egy ilyen tipusú filmhez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ezt jó, hogy beajánlottad grounder le is szedem.

 

 

Shop Show

 

Műfaj:Vígjáték

 

Story:

,,Brodie és T.S. állandóan az ultramodern plazában lógnak, jóllehet nincs a világon semmi dolguk, mégis: egyszerűen imádnak ott lébecolni. Most az egyszer teendőjük is akad: mindkettőjüknek lelépett a barátnője, s ők minden követ megmozgatnak a könnyűvérű csajok visszahódítására. Úgy tűnik azonban, leküzdhetetlen ellenállásba ütköznek, de csak amíg a színre nem lép Jay és Néma Bob - a Shop stopból és a Comic Stripből megismert bohókás figurák - akik éppen itt fejtik ki áldásosan destruktív tevékenységüket, dugába döntve ezzel a bevásárlóközpontban sorra kerülő televíziós show-műsort."

 

 

,,A film értékelése: 10/9.4"

 

 

 

Saját vélemény: Egyik favoritom! Mondjuk szerintem aki szereti a Kevin Smith filmeket az ugyanígy van vele. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kutyahideg
(Eight Below)


Színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm
Hossz: 120 perc
Év: 2006
Rendező: Frank Marshall
Főszereplő: Paul Walker (Jerry Shepherd)

Tartalom:
"Tudósok és felfedezők kis csoportja a Déli-sarkvidéken végez kutatómunkát. A tél beköszönte előtt expedícióra indul a térképész Cooper és a geológus Davis. Vezetőjük és a nyolc szánhúzó kutya irányítója Jerry. Az út során a csapat egyik tagja balesetet szenved. Még éppen idejében érnek vissza a táborba ahhoz, hogy a közelgő vihar elől repülővel evakuálni tudják őket. A nyolc kutyát azonban kénytelenek magukra hagyni. Jerry megfogadja, hogy az első adandó alkalommal visszajön értük. Arra senki sem számít, hogy az évszázad vihara tör ki az Antarktiszon. A film megtörtént esetet dolgoz fel."
Hivatalos értékelés: 9.1/10 (91%) (Port.hu)

Saját értékelés:
Ez a legjobb, legfantasztikusabb film amit valaha láttam! A legdurvább az egészben hogy az egész valós eseményeken alapulnak. Ez a film túl közel van a tökéleteshez, így ha akarnék sem tudnék belékötni.
Saját pontszám: 9.9/10 (99%)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nem vénnek való vidék - No Country for Old Men

színes feliratos amerikai thriller, 122 perc, 2007

16 éven aluliak számára nem ajánlott

SDDS

 

rendező: Ethan Coen, Joel Coen

író: Cormac McCarthy

forgatókönyvíró: Ethan Coen, Joel Coen

zeneszerző: Carter Burwell

operatőr: Roger Deakins

producer: Ethan Coen, Joel Coen, Scott Rudin

vágó: Ethan Coen, Joel Coen

 

szereplő(k):

Tommy Lee Jones (Ed Tom Bell)

Javier Bardem (Anton Chigurh)

Josh Brolin (Llewelyn Moss)

Woody Harrelson (Carson Wells)

Kelly Macdonald (Carla Jean Moss)

Garret Dillahunt (Wendell)

Rodger Boyce (El Paso seriffje)

 

 

Történet:

 

Minden úgy kezdődik, hogy Llewelyn Moss talál egy teherautót, amelyet egy csapat hulla őriz. A kocsiban egy jó adag heroin és két millió dollár pihen. Amikor Moss elveszi a pénzt, olyan katasztrofális erőszakhullámot indít el, melyet még a korosodó, kiábrándult Bell sheriff személyében képviselt törvény sem tud megfékezni. Ahogy Moss megpróbál egérutat nyerni üldözői, de legfőképp egy rejtélyes figura elől, aki pénzfeldobással dönt emberi életekről, a film úgy növi ki a krimi kereteit, és kezd felölelni olyan témákat, melyek egyfelől ősiek, mint maga a Biblia, másfelől véresen frissek, mint a ma reggeli hírek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Köszönöm a tippeket a legtöbbet megfogadtam és szerkesztettem! A port.hu-ról való értékeléseket azért használom mert ezt a moziból és a tvből veszik. :) Bármilyen ötletetek van szóljatok! De ne álljon le a téma jöjjön a következő film. ;)

 

A Spiderwick krónikák

 

rendező: Mark Waters

forgatókönyvíró: David Berenbaum, Ted Elliott, Terry Rossio

zeneszerző: James Horner

operatőr: Caleb Deschanel

producer: Mark Canton, Larry J. Franco, Albie Hecht

vágó: Michael Kahn

 

szereplő(k):

David Strathairn (Arthur Spiderwick)

Sarah Bolger (Mallory Grace)

Freddie Highmore (Jared Grace/Simon Grace)

Mary-Louise Parker (Helen Grace)

Nick Nolte (Mulgrath)

Joan Plowright (Lucinda Spiderwick)

Seth Rogen (Hogsqueal hangja)

Andrew McCarthy (Richard Grace)

Martin Short (Thimbletack hangja)

 

 

Műfaj:,,amerikai kalandfilm"

 

Történet:

,,A Grace család - Jared, és ikerbátyja, Simon, nővérük, Mallory és édesanyjuk - New Yorkból egy elhagyatott, régi házba költöznek, mely déd-nagybátyjuké, Athur Spiderwické volt, és amely egy erdőben áll. Hamarosan fura dolgok kezdenek történni az ódon lakban. Mivel a napi rendszerességgel előforduló rejtélyes eltűnésekre és balesetekre a család nem talál magyarázatot, Jaredet kezdik gyanúsítani. Ám amikor a gyerekek nyomozni kezdenek, fény derül a fantasztikus igazságra a Spiderwick birtokkal és az itt lakó lényekkel kapcsolatban."

 

,,A film értékelése: 10/7.6"

 

Saját vélemény:Én szeretem a fantasy filmeket szóval ezt is örömmel végignéztem. Nem egy rossz film a Narnia film(ek)hez tudnám hasonlítani. Valamivel jobb kategória nekem nagyon tetszett érdekes film.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nem nem egyáltalán nem vettem sértésnek! :) Sőt örültem, hogy kaptam tanácsokat így hangulatosabbá téve a témát :)

De, hogy ne legyen off jöjjön a következő film.

 

American Gangster - Amerikai Gengszter

 

 

Műfaj:,,amerikai krimi"

 

rendező: Ridley Scott

forgatókönyvíró: Steven Zaillian

zeneszerző: Marc Streitenfeld

operatőr: Harris Savides

producer: Brian Grazer, Ridley Scott

vágó: Pietro Scalia

 

szereplő(k):

Denzel Washington (Frank Lucas)

Russell Crowe (Richie Roberts)

Cuba Gooding Jr. (Nicky Barnes)

Josh Brolin (Trupo)

RZA (Jones)

Ruby Dee (Frank Lucas anyja)

John Ortiz (Javy Rivera)

Lymari Nadal (Eva)

Yul Vazquez (Alphonse Abruzzo)

 

Történet:

,,Frank Lucasra nem figyelt fel senki, míg a belváros egyik fekete főgengszterének hallgatag sofőrje volt. Ám amikor főnöke váratlanul meghal, Frank kihasználja a hatalmi struktúrában keletkezett rést, és felépíti saját birodalmát, megteremti az Amerikai Álom saját személyére szabott verzióját. Zsenialitásának és szigorú üzleti etikájának köszönhetően ő lesz a belvárosi drogkereskedelem ura, tisztább és olcsóbb anyaggal árasztja el az utcákat. Lucas kijátssza a vezető szindikátusokat, és nem csak a megvesztegetések jól kiépített hálózatán keresztül uralja a várost, de ő lesz a legális társasági élet egyik szupersztárja is.

 

Richie Roberts a becsületes zsaru, akit a társai kinéznek maguk közül. Elég közel van az utcákhoz, hogy érezze a hatalmi viszonyok elmozdulását a kábítószeres alvilágban. Roberts meggyőződése, hogy valaki az ismert maffiacsaládok fölé került, és gyanítani kezdi, hogy egy fekete játékos bukkant fel a semmiből, és egyenesen a csúcsra tör.

 

Lucas és Roberts is szigorú erkölcsi kódex szerint él, ez különbözteti meg őket társaiktól, ettől lesznek mindketten magányos harcosok a törvény két oldalán. A két férfi sorsa összefonódik, ahogy egyre közeleg a leszámolás perce, amelyből csak az egyikük kerülhet ki győztesen."

 

,,A film értékelése: 10/8.7"

 

 

 

 

Saját vélemény: Annyit mondok ez a Best.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Golyózápor

(Shoot 'Em Up)

 

2007-es amerikai akció-vígjáték

18 éven aluliak számára nem ajánlott

 

rendező: Michael Davis

forgatókönyvíró: Michael Davis

zeneszerző: Paul Haslinger

operatőr: Peter Pau

producer: Rick Benattar, Susan Montford, Don Murphy

vágó: Peter Amundson

 

szereplők:

Clive Owen (Smith)

Monica Bellucci (Donna Quintano)

Paul Giamatti (Hertz)

Greg Bryk (Lone Man)

Stephen McHattie (Hammerson)

 

Történet:

Nincs megállás. Egy titokzatos férfi, aki Mr. Smith-nek nevezi magát (Clive Owen), és akiről csak annyit tudhatunk, hogy virtuóz módon bánik a pisztollyal, belekeveredik egy vajúdó nő körül kitört utcai lövöldözésbe. Az újszülöttet megvédi a támadóktól, ám az anyját már nem tudja megvédeni. Hamarosan kiderül, hogy a gyilkosok nem az anyára, hanem a gyerekre vadásztak. Attól kezdve a férfi nem szabadul kénytelen megvédeni a csecsemőt, aki rá is szorul a fegyveres támogatásra: egy elszánt bűnöző (Paul Giamatti) ugyanis mindenáron el akarja pusztítani. Mr. Smith és egy váratlanul a segítségére siető prostituált (Monica Belluccci) megpróbálja elrejteni a babát. A város egyre különösebb és félelmetesebb részeire jutnak el, miközben egy hadseregnyi zsoldos van a nyomukban.

 

A film értékelése:

port.hu: 7.8/10 (52 szavazat)

imdb.com: 7.0/10 (37,388 votes)

szerintem: 8/10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na azért ne álljon le a topic ;)

 

 

Bakancslista

 

rendező: Rob Reiner

forgatókönyvíró: Justin Zackham

operatőr: John Schwartzman

jelmeztervező: Molly Maginnis

zene: Marc Shaiman

vágó: Robert Leighton

 

szereplő(k):

Jack Nicholson (Edward Cole)

Morgan Freeman (Carter Chambers)

Sean Hayes (Thomas)

Beverly Todd (Virginia Chambers)

Rob Morrow (Dr. Hollins)

Rowena King (Angelica)

Jordan Lund (tetováló)

 

 

Műfaj:,,amerikai filmdráma"

 

Történet:,,Sok évvel ezelőtt Carter Chambers (Morgan Freeman) filozófiatanára azt javasolta diákjainak, hogy állítsanak össze egy "bakancslistát", vagyis gyűjtsék össze azokat a dolgokat, amelyeket meg akarnak tenni és tapasztalni az életben, mielőtt feldobják a bakancsot. Carter ugyan szorgalmasan írogatta álmait és terveit, a valóság azonban közbeszólt. A házasság, a gyerekek, a rengeteg felelősség és a 46 évnyi autószerelés közben bakancslistája szép lassan az elszalasztott lehetőségek szomorú lajstromává lett. Ezeken töprengett, hogy elüsse valamivel azt a temérdek, motorházakban és alvázak alatt eltöltött időt. A milliárdos Edward Cole (Jack Nicholson) soha nem látott még befejezetlen listát. Mindig is túlságosan lefoglalta a pénzcsinálás és birodalmának kiépítése, úgyhogy nemigen gondolkodott azon, hogy mire is volna szüksége azon túl, hogy megkösse következő nagy üzletét, vagy megigyon egy csésze különleges kávét. Aztán egy nap az élet váratlan és sürgős figyelmeztetést küld mindkettőjüknek.

Carter és Edward közös kórteremben találják magukat, ahol bőven van idejük azt fontolgatni, vajon mi jöhet még ezután, és hogy mennyire tartják saját kezükben a sorsukat. Nyilvánvaló különbségeik ellenére hamar felfedezik, hogy két nagyon fontos dologban hasonlítanak egymásra. Egyrészt egyikőjük sem tudatosította magában, hogy ki kellene egyeznie végre magával és az élete folyamán meghozott döntéseivel. Másrészt égető vágy ébredt bennük, hogy hátralévő idejükben azt tegyék, amit mindig is szerettek volna. Úgyhogy a bakancslista többé nem csak az agyat tornáztatja, hanem előjegyzési naptárrá lép elő. És a két, csak látszatra nagyon különböző ember, ellenszegülve az orvos utasításának és a józan észnek, elhagyja a kórházat. Nyakukba veszik a világot, és a Taj Mahaltól a Szerengeti Nemzeti Parkig, a legjobb éttermektől a legsiralmasabb tetoválószalonokig, a régi versenyautók vezetőfülkéjétől a légcsavaros repülőgép nyitott ajtajáig mindenhová elmennek, hogy valóra váltsák megálmodott kalandjaikat. Nem kell hozzá más, csak egy papírcetli, meg a szenvedélyes életösztön, amely hajtja őket útjukon."

 

 

A film értékelése: ,,10/9.2"

 

Saját vélemény:Ez a legjobb film amit az utóbbi időben láttam! :) Nagyon szép film :)

10/9 nálam :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

setaamultbajh2.th.jpg

Séta a múltba

(A Walk to Remember, 2002)

Landon Carter a gondtalan aranyifjú életét éli a középiskolában. Élvezi népszerűségét, és sorra ki is használja. Amikor egy alsós iskolatársukra kimért csapatos tréfa rosszul sül el, Landon-t büntetésként szociális szolgálatra ítélik. Többek között ő felel az iskola tavaszi előadásának színreviteléért. Kénytelen segítséget szerezni valahonnan. A többiek nevetsége tárgyává válik, amikor kiválasztja maga mellé Jamie Sullivan-t. A visszahúzódó lány amolyan szürke kis egér, de Landon érzi, hogy az esze a helyén van, és most az kell. A próbák során Jamie is ki tud végre bontakozni, kiderül, hogy csodásan tud énekelni, ráadásul a szíve is a helyén van...

 

Nemzet: amerikai

Stílus: romantikus, dráma

Hossz: 101 perc

 

rendező: Adam Shankman

operatőr: Julio Macat

zene: Mervyn Warren

jelmez: Douglas Hall

látvány: Douglas Hall

vágó: Emma E. Hickox

 

szereplő(k):

Shane West (Landon Rolands Carter)

Mandy Moore (Jamie Elizabeth Sullivan-Carter)

Daryl Hannah (Cynthia)

Peter Coyote (Hegbert Sullivan)

 

A film értékelése:

port.hu 9.8/10 (33 szavazat)

imdb:7.0/10 (23,948 votes)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kung Fu Panda

 

 

színes magyarul beszélő amerikai animációs film

92 perc, 2008 korhatárra tekintet nélkül megtekinthető

 

rendező: John Stevenson, Mark Osborne

forgatókönyvíró: Jonathan Aibel, Glenn Berger

zeneszerző: John Powell, Hans Zimmer

operatőr: Yong Duk Jhun

producer: Melissa Cobb

vágó: C. K. Horness

 

Történet:

A rendkívül lelkes, eléggé nagydarab és kissé esetlen Po a legnagyobb kung fu rajongó ami nem éppen előny, ha az ember - vagyis panda - a családi levesbüfében dolgozik naphosszat. Ám váratlanul őt választják ki arra, hogy teljesítsen egy ősi jövendölést, így Po álma valóra válik: bekerül a kung fu világába, és együtt gyakorolhat bálványaival, a legendás Őrjöngő Ötössel -Tigrissel, Daruval, Sáskával, Viperával és Majommal - gurujuk, Shifu mester vezetésével. Nem is sejtik, hogy a bosszúszomjas és alattomos hóleopárd, Tai Lung már útban van feléjük, és Pónak kell mindenkit megvédenie a közeledő veszélytől. Valóra tudja váltani álmát, és kung fu hős lesz belőle? Po teljes szívével - és terjedelmével - a feladat megoldásán fáradozik, és végül rájön, hogy leggyengébb pontjai lesznek a legnagyobb erényei.

 

Comment:

Bár még elég új a film,de bátran ajánlom mindenkinek nagyon jól sikerült mese iszonyat sokat lehet rajta röhögni,és a humor mellett még kis akció is van benne! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hát nem tudom beleillik-e a filmek közé, mert végülis egy sorozatról van szó:

 

Az elit alakulat (Band of Brothers)

 

rendező: Phil Alden Robinson, Richard Loncraine, Tom Hanks, David Frankel

író: Stephen Ambrose

forgatókönyvíró: Erik Jendresen, Tom Hanks, John Orloff, E. Max Frye, Bruce C. McKenna

zeneszerző: Michael Kamen, Robert Elhai

operatőr: Remi Adefarasin, Joel Ransom

producer: Ken Halsband, Mary Richards

executive producer: Tom Hanks, Steven Spielberg

vágó: Billy Fox, Frances Parker, Oral Norrie Ottey, John Richards

 

szereplő(k):

Damian Lewis (Richard D. Winters)

Donnie Wahlberg (Carwood Lipton)

Ron Livingston (Lewis Nixon kapitány)

Neal McDonough (Lynn 'Buck' Compton hadnagy)

David Schwimmer (Herbert Sobel kapitány)

Matthew Settle (Ronald Speirs kapitány)

Dexter Fletcher (John Martin)

Dale Dye (Robert Sink ezredes)

Frank John Hughes (Bill Guarnere őrmester)

James Madio (Frank Perconte őrmester)

Michael Cudlitz (Denver 'Bull' Randleman őrmester)

Rick Gomez (George Luz őrmester)

Kirk Acevedo (Joseph Toye)

 

 

Tartalom:

 

Az Elit Alakulat az amerikai hadsereg 101-es légiszállítású hadosztályának 506-os

ezredéhez tartozó Easy század történetét meséli el. Alapjául az Easy század

veteránjaival készült interjúk, valamint korabeli levelek és híradások szolgálnak.

Az Elit Alakulat bemutatja ezeket a fiatal embereket, akik rendkívüli félelmet

tapasztaltak, mégis kivételes bátorságot tanusítottak! Az Easy egy elit lövész század

volt. Az a század, melynek tagjai a D-nap reggelén ugrottak ki a Francia partok

közelében, hogy megtisztítsák az utat a partraszállók előtt, és az a század, amelyik

elfoglalta Hitler Sasfészkét Berchtesgadennél. Egy óriási veszteségeket szenvedő egység

tagjai voltak ezek az emberek, kiknek élete legendává vált!

 

Nekem ez alapmű, már láttam párszor, és meg is fogom még nézni. Aki szereti a háborús filmeket, ezt ne hagyja ki!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stalker (Stalker,1979)

Abszolút időtálló film, rengeteg párbeszéddel és érdekes történettel. A film nem Csernobil környékén játszódik!!!! persze itt is a zóna körül csoportosulnak az események, de teljesen más kategória a kettő! Mindenképpen érdemes megnézni, de elég hosszú és nem egyszerű, így csak azoknak ajánlom, akiknek nem az amerikai tinivígjátékok jelentik a csúcsot.

 

10/8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trainspotting

 

trainyk6.th.jpg

 

skót filmdráma, 90 perc, 1996

16 éven aluliak számára nem ajánlott

 

rendező: Danny Boyle

író: Irvine Welsh

forgatókönyvíró: John Hodge

zeneszerző: Damon Albarn

operatőr: Brian Tufano

jelmeztervező: Rachael Fleming

producer: Andrew Macdonald

vágó: Masahiro Hirakubo

művészeti vezető: Tracey Gallacher

 

szereplő(k):

Ewan McGregor (Mark "Rent-boy" Renton)

Robert Carlyle (Francis Begbie)

Johnny Lee Miller (Simon David "Sick Boy" Williamson)

Ewen Bremner (Daneil "Spud" Murphy)

Kevin McKidd (Tommy)

Peter Mullan (Swanney)

Kelly Macdonald (Diane)

 

A film értékelése:

8.1/10 (imdb.com) (106,328 szavazat) - az imdb 'legjobb 250 film' listáján ATM a 168.

9.2/10 (port.hu) (42 szavazat)

 

Tartalom

A kultikus történet Mark Renton-ról szól és az ő "barátairól", akik lázongók, tévelygők, tolvajok és narkósok...sehogy sem tudnak beilleszkedni az őket körülvevő társadalomba. Az igazat megvallva, nem is igyekeznek túlságosan. Megvetik, sőt elvetik minden formáját. Ez a parttalan sodródás saját önpusztításuk gyökere. Az egyedüli menekülési lehetőségük a kábítószer, amelyről úgy érzik, védőpajzsot tart föléjük. Nem veszik, nem is akarják észrevenni, hogy visszavonhatatlanul az önpusztítás ösvényére léptek. A sors még egy utolsó lehetőséget biztosít Mark-nak, hogy visszaforduljon a lejtőn. Csak az a kérdés, hogy ő akarja-e kihasználni ezt az esélyt, érzi-e a lehetőséget? Igényli-e a változást? Látja-e értelmét...újra megválasztani a saját életét?

 

Díjak és jelölések

BAFTA-díj (1996) - Legjobb adaptált forgatókönyv: John Hodge

 

Nekem(és még rengeteg embernek) alapmű...Már rengetegszer láttam.

Sokszor gondolkoztam már azon, h melyik A KEDVENC filmem...hát nemtom, de az biztos, h ez TOP3-s. (10/10)

Share this post


Link to post
Share on other sites

masolatferjesferjwx4.th.jpg

Férj és férj

(I Now Pronounce You Chuck and Larry, 2007)

színes szinkronizált amerikai vígjáték, 140 perc

Tartalom:

 

Chuck, a tűzoltó végtelenül hálás Larrynek, a tűzoltónak mivel Larry megmentette az életét egy tűzben. Larry viszont nem szívbajos, és kér cserébe valamit, amikor a bürokrácia ördöge úgy hozza, hogy Larry életbiztosításának nem lehetnek kedvezményezettjei a saját gyermekei. Chucknak mindössze annyit kell tennie, hogy néhány űrlapon Larry élettársának tünteti fel magát. Sima ügy. Soha senki nem fogja megtudni. Ám amikor egy buzgómócsing hivatalnok gyanakodni kezd, a barátok egyezsége pillanatok alatt a címlapokra kerül. Az improvizálásra kényszerített ifjú pár fergeteges szituációkba kényszerül az együttélés során. Miközben túlélik a nászútjukat, és emberfeletti erőfeszítéssel próbálják elhárítani a lebukás veszélyét, a két jó szándékú szélhámos rájön, hogy ami igazán összekovácsol egy családot, az az összetartás a nehéz időkben.

 

Szereplők:

Adam Sandler

Kevin James

Jessica Biel

Dan Aykroyd

 

imdb.com:User Rating: 6.2/10 (28,627 votes)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sok kedvencem van...,

de legyen mondjuk ez:

 

Hetedik (Se7en)

 

színes feliratos amerikai misztikus film, 122 perc, 1995

18 éven aluliak számára nem ajánlott

 

rendező: David Fincher

író: Andrew Kevin Walker

zeneszerző: Howard Shore

operatőr: Darius Khondji

vágó: Richard Francis-Bruce

 

szereplő(k):

Brad Pitt (David Mills nyomozó)

Morgan Freeman (William Somerset nyomozó)

Kevin Spacey (John Doe)

Gwyneth Paltrow (Tracy Mills)

R. Lee Ermey (rendőr kapitány)

Richard Roundtree (Talbot)

Richard Portnow (Dr. Beardsley)

Richard Schiff (Mark Swarr)

A film értékelése: 9.2/10 (114 szavazat)

 

"A lélegzetelállítóan izgalmas krimi-thriller helyszíne New York vigasztalan, szürke és nyirkos betonrengetege, ahol őrült sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűn lajstromát követve szedi áldozatait, míg üldözői, a nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs, William Somerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony újonc, David Mills megpróbálják megakadályozni beteg terve végrehajtásában. A befejezés azonban olyan csavart tartogat, amihez foghatót csak a legjobb Hitchcock-filmekben láthattunk." /port.hu/

 

A film értékelése :

Port.hu 9.2/10 (114 szavazat)

Imdb: User Rating: 8.6/10 (196,977 votes) Top 250: #34

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volna egy ötletem, a tartalomjegyzékhez a hozzászólások URL-jét linkeld hozzá, és akkor csak egyszerűen rá kell kattintani a film nevére ami érdekel aztán a kritika, meg minden egyébnek köszönhetően dönt.

És lehetne valami más színű a tartalomjegyzék, mert ha nem olvasok a post-ok között észre sem vettem volna.

Na de hogy ne csak off legyen:

 

Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed

(Live Free or Die Hard)

Színes magyarul beszélő amerikai akciófilm, 135 perc, 2007

16 éven aluliak számára nem ajánlott

Dolby Digital

 

rendező: Len Wiseman

forgatókönyvíró: Mark Bomback, Doug Richardson, Roderick Thorp

zeneszerző: Marco Beltrami

operatőr: Simon Duggan

producer: John McTiernan, Arnold Rifkin, Bruce Willis

vágó: Nicolas De Toth

 

szereplő(k):

Bruce Willis (John McClane)

Kevin Smith (Warlock)

Timothy Olyphant (Greg)

Justin Long (Matt Foster)

Jeffrey Wright (Victor Pope)

Maggie Q (Mai Lihn)

Tim Russ (Summers ügynök)

Mary Elizabeth Winstead (Lucy McClane)

 

 

A világ legerősebb állama is védtelen: katonák, repülőgépek és rakéták őrzik, de ha az internet-hálózata megbénul, az egész ország összeomolhat. A rejtélyes, mindig az árnyékba húzódó férfi, aki kieszeli és megvalósítja az USA elleni egyetlen sikerrel kecsegtető hadjárat tervét, mindent végiggondolt. Mindent pontosan megtervezett. Minden digitális részletet a helyére illesztett. A terv tökéletes. Kivéve egy apróságot. Egyetlen embert: John McClane-t.

McClane (Bruce Willis) nem sokat tud az internetről, még a villanyborotvájával sincs túl jó viszonyban. Magányos, morózus, kerüli a kollégái társaságát, és azok is kerülik őt. De ha baj van, és a baj már akkora, hogy úgy tűnik, nincs kiút, csak ő segíthet. Mert ő más, mint a többiek, nem érdeklik a szabályok, makacs, mint a buldog, kemény és laza. El fogja kapni a titokzatos támadót, még ha fél New Yorkot romba is kell döntenie közben.

 

Forrás: port.hu

 

A film értékelése:

Port: 8.3/10 (64 szavazat)

IMDB: 7.6/10 (97,295 szavazat)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nekem most ez a zenés film jött be, maga a történet nem egy nagy szám de ahogy újra komponálták a Beatles számait iszonyú jó, valami fantasztikus. Persze biztos nem mindenkinek jön be az ilyen, de én szentimentális álmodozó vagyok úgy, hogy ez pont nekem való. első neki futásra kétszer meg néztem egymás után (ez nagyon ritka hogy kétszer nézek egy filmet) De a lányom meg a párom elmenekültek egyszer sem nézték végig.

 

 

 

 

 

Across the Universe - 2007, DVD-rip, hunsub + soundtrack deluxe edition

 

színes amerikai filmdráma, 131 perc, 2007

 

User Rating: 7.7/10 (19,752 votes)

 

rendező: Julie Taymor

forgatókönyvíró: Dick Clement, Ian La Frenais

zeneszerző: Elliot Goldenthal

operatőr: Bruno Delbonnel

producer: Matthew Gross, Jennifer Todd, Suzanne Todd

vágó: Francoise Bonnot

 

szereplő(k):

Evan Rachel Wood (Lucy)

Jim Sturgess (Jude)

Joe Anderson (Max Carrigan)

Dana Fuchs (Sadie)

T.V. Carpio (Prudence)

Eddie Izzard (Mr. Kite)

Bono (Dr. Robert)

Salma Hayek (ápolónő)

Martin Luther (JoJo)

 

Filming Locations: Armour-Stiner House, Irvington, New York, USA

 

Az Oscar-jelölt, Amerikában hatalmas sikert aratott Across The Universe című film júliusban érkezik hazánkba DVD-n. A filmet az Amerika Film Akadémia a „legjobb jelmez” kategóriában az öt legjobb közé sorolta, február 24-én az Oscar-díj átadón kiderül, elnyeri-e a legjobbnak járó díjat.

A filmet az a Julie Taymor rendezte, aki már egy Fridát hozott el nekünk, ami csak úgy forrongott a szenvedélytől, erotikától és Salma Hayek melleitől. Ez a film egészen más: musical, ami Beatles dalokon alapszik. Persze a számok átdolgozások, icipicit modernebb hangzással és a szereplők éneklik őket, de abszolút nem vesztenek az értékükből.

 

A szerelmi történet a hatvanas évek Amerikájában játszódik, mikor a világon Beatles-láz hódít, az USA-ban pedig fiatal aktivisták küzdenek a Vietnami háború ellen. A történet főszereplője Jude, az angol dokkmunkás az USA-ba utazik, hogy rátaláljon apjára. Miután megérkezik, beleszeret egy amerikai lányba, akivel beáll a békepárti aktivisták közé, mikor Max-et, a lány bátyját elküldik a Vietnami háborúba.

Történet szerint a film Jude és Lucy szerelmi története, de ha csak ezt mondanám az elég csupasz lenne. Minden egyes szereplő saját karrierjét is láthatjuk ééés...áhh nehéz beszélni róla. Az egésznek egy hatalmas hangulata van, olyan mint egy LSD trip: beindul a halucináció, igen és most trippelünk, a zene folyik a füleinkbe, a tér és az idő szétfolyik, teljesen visz magával ez a mocskos kis dolog, amit bevettünk. Aztán lassan kezdünk kitisztulni, majd teljesen megrökönyödve kérdezzük: hol vagyunk? Kb ilyen események sorozatára épül az egész. És a legjobb az egészben, aki ismeri ezt az érát és mondjuk olvasott Kerouac-tól, Kesey-től, Leary-től, Thompson-tól, Wolfe-tól vagy Ginsberg-től akármint az meglátja az apró elrejtett utalásokat is. Pölö ott van Dr. Robert, akit egyébként Lennon magáról mintázott a dalban (saját elmondása szerint), de itt láthatóan Ken Kesey-re hajaz, ráadásul a Marry Pranksters-re is van utalás és a pszichedelikus buszukra. Arra Further volt a írva a szélvédő felett, itt a filmben Beyond van írva. Kerouac-et pedig meg is említik.

 

A musical a feledhetetlen Beatles-dalokon alapszik, melyek jobbnál jobb feldolgozását hallhatjuk a filmben, a látvány pedig önmagáért beszél.

 

A filmet Magyarországon sajnos a mozik nem mutatják be, de a Beatles rajongók ne keseredjenek el, hiszen júliusban láthatjuk a filmet DVD-n a Fórum Home Entertainment kiadásában.

 

"Még egy apróság: légyszíves senki se hasonlítsa a Hair-hez, ez más..."

 

Díjak és jelölések:

Golden Globe díj (2008) - Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés

Oscar-díj (2008) - Legjobb jelmeztervezés jelölés

 

699 Mb, avi

 

 

http://www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=5891367&hl=

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harcosok klubja

(Fight Club)

 

rendező: David Fincher

író: Chuck Palahniuk

forgatókönyvíró: Jim Uhls

zeneszerző: The Dust Brothers, Howard Shore

operatőr: Jeff Cronenweth

 

szereplő(k):

Edward Norton (Jack)

Brad Pitt (Tyler Durden)

Helena Bonham Carter (Marla Singer)

Meat Loaf (Robert Paulson)

Jared Leto (Angel Face)

Zach Grenier (Boss)

 

Amerika nagyvárosainak pincéiben egy titkos szervezet működik: ha egy éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott; ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az az ő művük; ha egy elegáns bank parkolójának összes autóját rettentően összerondítják a galambok - az sem véletlen. Vigyáznak a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán: és még csak készülnek a végső dobásra: a nagy bummra... Pedig az egészet csak két túlzottan unatkozó jóbarát találta ki: azzal kezdték, hogy rájöttek, nincs jobb stresszoldó, mint ha alaposan megverik egymást. Pofonokat adni jó. Pofonokat kapni jó. Számukra ez a boldog élet szabálya.

 

A történetet egy jól szituált, de cinikus és kiábrándult fiatalember meséli el. Nevét nem tudjuk, néha Jacknek (Edward Norton) hívja magát. Önismereti terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb valódi énjéhez és embertársaihoz. Véletlenül összeismerkedik Tylerrel (Brad Pitt), akiben felfedezi hiányzó tulajdonságait. Tyler egy különös, titkos társaság megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok Klubjának híre hamar elterjed a túl hamar meggazdagodott menedzser nemzedék tagjai között, akik egyre intenzívebb élményekre várnak. Az egyetlen, aki a két rokonlélek közé ékelődik, egy nő. Marla (Helena Bonham Carter) kétségbe vonja Tyler erőltetetten férfias ideológiáját.

 

 

 

A saját véleményem hogy egyszerűen minden film kedvelőnek meg kell nézni mert alapmű.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×