Jump to content
PirateClub.hu

Teljesen elolvadhat a jég, az Északi sarkpontról.


Norbee21
 Share

Recommended Posts

A tudósok becslései szerint idén nyáron megtörténhet, amit eddig lehetetlennek hittünk: eltűnhet a jégtakaró az Északi sarkpontról.

 

A Grönlandon és a kanadai Baffin Bay környéként élő inuit őslakosok is arról számoltak be, hogy az idén a szokásosnál sokkal korábban kezdődött az olvadás, és széles repedések jelentek meg azokon a helyeken, ahol eddig mindig biztos és stabil volt a jégtakaró.

 

A tudósok szerint a jégtakaró eltűnésének 50% esélye van idény nyáron, ugyanis a műholdas felvételekből megállapítható, hogy gyorsabb ütemben vékonyodik, mint tavaly ilyenkor, pedig akkor is rekordmennyiségű jégtakaró tűnt el. Ez amiatt is aggasztó, mivel az olvadás következtében megnő a sötét, nyílt vízfelszín, így tovább emelkedik a helyi hőmérséklet.

Ha azonban eltűnik a jégtakaró nagy része, lehetőség nyílik az ott rejtőzködő olaj és ásványkincsek feltárására.

 

Ha valóban bekövetkezik, amitől félnek, akkor az emberiség történetében először szűnhet meg a teljes jégtakaró az Északi sark környékén, ami igencsak aggasztó bizonyítéka a globális felmelegedésnek.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ha figyelembe vesszük azt, hogy az USA kezében van egy HARRP... és akár az általa generált és feltételezett kisülések és fényjelenségek nem is idegenek a sarki vidékeken (nem úgy mint Kínában vagy Japánban a földrengések helyén), akkor talán nem is a globális felmelegedés a ludas ebben!

Link to comment
Share on other sites

Az a baj hogy már annyira elszabadult a globális felmelegedés hogy a jelenkor technikájaival nem lehetne helyre állítani soha. Az is aggasztó hogy rengeteg csak ott honos élőlény és állat faj tűnne el a jégtakaróval együtt nem igaz hogy vmit nem lehetne tenni a globális felmelegedés ellen...

Link to comment
Share on other sites

Lehetne tenni ellene, csak az olaj meg az ásványkincsek és a PÉNZ jobban számít mindenkinek. Pedig ha így haladunk ezek csak pillanatnyi értékek lesznek ha közben eltűnik a bolygó a talpunk alól. Am meg a globális felmelegedés nem ott kezdődik h az ember szennyezi a környezetét a mérgező gázokkal, hanem ott hogy az ember megjelent a Földön!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...