Jump to content
PirateClub.hu

Kérdezz-Felelünk


Matheus
 Share

Recommended Posts

creadive:

A felszerelésem:

Nikon D40x

Nikon DX AF-S Nikkor 18-55mm 1:3,5-5,6G II ED

Nikon DX AF-S Nikkor 55-200mm 1:4-5.6 ED VR

Hama Cirkulár Polárszűrő

Hama Lens Pen

Giottos Rocket Air CCD tiszttó

A-Data Class6 4GB

A-Data Class6 8GB

Lowepro Nova 1AW

Lowepro Slingshot 300 AW

Hama Star statív (állvány)

 

Nem tudom hol olvastál a Sigma objektívekről, hogy "rosszak", én nem ilyen véleménnyel vagyok róluk. Szerintem egész jók, ahhoz képest, hogy nem gyáriak. Tamron én nem merek venni, nem tartom egy megbízható jó márkának.

 

Mint ahogy láthatod a felszerelésemnél nekem cirkulár polárszűrőm van.

UV szűrőt általában csak lencsevédésre használnak, mert nem használ túl sokat, mondhatni semmit. A skylight szűrő még egész jó, de én vagy a lineár vagy a cirkulár polárt ajánlom. A különbség 1000-1500 HUF és a cirk. jobban megéri.

 

A Sigmának van macro objektívje Nikonhoz egyébként, ami AF motoros. Egyébként bárhol utánna olvasol, a jó macro-fotósok csak manuálban fotóznak. Egyébként a manual sokkal pontosabb, ha jó a szemed :)

 

Remélem segítettem! :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Halihó!

 

Most én szeretnék kérdezni egy dolgot. Kinek, mi a véleménye az Olympus E-410-ről. Nézegettem a pixinfo-t is, de engem más véleménye is érdekelne. E-digitalnál 99e Ft ami sztem nem rossz ár érte.

 

Szóval véleményeket pls! Köszi!

 

olacko

Link to comment
Share on other sites

Ha minden igaz akkor holnap, ha lessz a médiába és annyirét amennyiért szeretném.

Ha nem akkor meg edigital.

 

Alapobival veszem 18-55mm DX VR-el. Következő hónapban szeretnék hozzá venni egy Nikon DX AF-S Nikkor 55-200mm VR-t (Amiről szivesen fogadom a felhasználói tapasztalatokat :). Sajnos az 55-300mm-es ketszer annyi:()

 

Link to comment
Share on other sites

olacko:

Első érdekesség amit észrevetem az Olympusnál, ami nagy ötlet és nem láttam máshol, a hátsó infra-érzékelő. Ugyanis ha veszel egyinfrás távkioldót akkor Nikon, Canon esetén - ha jól tudom - csak szemből tudod elsütni, vagy vezetéken keresztül. Itt viszont hátulról is. Ez csak mellékes érdekesség amivel még nem találkoztam :)

Azaz igazság, hogy az ár nem rossz. Az Olympusnak nincs akkora tapasztalata fotózás terén, mint a 2 világvezető márkának, de ezt most haddjuk.

El kell döntened először is, hogy most mennyit és később mennyi pénzt szánsz a gépre. Ha hosszútávra tervezel kevés pénzzel akkor jó választás lehet. Ha csak ideiglenes megoldás akkor nem.

Ha hosszútávre tervezel, és fejleszteni akarod, akkor 20 000 HUF ráadással Nikon D60-at veszel. Ez a váz még jóideig váz, egy idei fejlesztésről van szó! A termékpaletta amivel bővítheted szinte végtelen. Igaz, hogy az csak a váz és egy 18-55mm-es obi!

Azt is el kell dönteni, hogy mire kell a gép. Hobbifotózáshoz hosszútávra én ezt venném: Panasonic Lumix DMC-FZ50. Egy jó kis gép.

Tehát el kell dönteni, hogy mennyi money-t szánsz a dologra.

Végszóként annyit írok, hogy az Olympus fejlődőben van jó vakukat stb. csinál. 99 000 HUF-ért 2 obi az nagyon jó vételnek tűnik. Keress tesztfotókat, és ha tettszik akkor vedd meg. Ill. még a Canon háza táján is körbe nézhetsz!

Én a helyedben gyűjtenék még és beruháznék egy nagyobb márkába.

 

creadive:

Mert a MediaMarktban mennyi? Olcsóbb, mitn az E-digitalnál??? Érdekes :o;) Na mind1. Annyit mondok, hogy szerintem felesleges pénzkidobás 18-55-höz VR-t venni. Mostmár divattá válik. Az hozzá tartozik az igazsághoz, hogy annyi előnye van, hogy 1-2 fényértéket javíthatsz vele tapasztalatok alapján. Van ismerősöm akivel beszéltünk a 18mm-es való VR-ezésről. Abba maradtunk, hogy inkább veszek (ill már van egy ideje) de inkább vesz az ember egy állványt és arról fényképez. Nyilván ez nem minden helyzetben megoldható. Én annyi pénzből amibe egy VR-es többe kerül vennék egyéb kiegészítőt.

Nekem 55-200mm VR em van amit fennt említettél. Tapasztalatok: a VR kategóriákkal jobb, mint VR-mentes, mert ezért 200 mm már meglátszik a kézremegésed :) Csak jókat tudok mondani róla.

55-300mm:

A Nikonnak nincs 55-300mm-es obija :o:) 70-300-asa van :) A Pentaxnak van azt hiszem 55-300-asa.

Fotósulit nem tudom mennyire olvastad, de ott is írtam, hogy a túl nagy átfogású obiknak van optikai torzítása! Nem nagymértékű de előfordulhat egy épületfotózásánál, hogy görbül a fala :D Nem ilyesztehetni akarok, ez függ obitól CCD/CMOS-tól stb. Keress róla sok fotót és nézegesd. De mondjuk mivel úgyse azt veszed felesleges :)

 

Jó vásárlást kívánok nektek!

 

Lowepro Nova 1 AW

http://products.lowepro.com/product/Nova-10AW,1972.htm

nova1aw_grn_left_equip.jpg

Még mindig senkit nem érdekel? :D

Link to comment
Share on other sites

Árban 100-120e Ft körül szeretnék maradni. Annyira nem akarnék én profi fotókat készíteni. Legtöbbször modellautókat (hobbim) fotóznék, nyaralás, meg egy két virág, naplemente, stb. Igazából csak hobbifotózásra használnám. Viszont ha a helyzet úgy adná akkor jó képeket tudjak vele csinálni.

A gép 2 évig biztos meglenne, hamarabb úgyse akarnék venni másikat. Fejleszteni nem hiszem h fejleszteném. Ha a hozzávaló obival meglehet mindent csinálni amit én akarok akkor nem kell nekem fejlesztés.

A Panasonic tetszik, de igazából tükörreflexes gépet szeretnék venni. Ha véletlenül arra vetemednék, hogy nem tükröset akkor is Canon S5 IS-t vennék. Nekem az nagyon bejön.

Még most amit nézegettem az a Nikon D40. És ez is nagyon jó árban van. pixinfo-n is sok jót írnak róla. Ami nekem szúrja a szemem az az h 2006-os. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a fényképezőknél mennyire számít az, hogy mennyire régi kiadás?

 

olacko

Link to comment
Share on other sites

Matheus:

 

Állvány van. De nem szeretném hordozni :). De most megint dilemmázok, hogy melyik legyen. :)

 

Nem olcsobb a médiamárktban de az itt van közel, ha gondom akadna a a készülékkel nincs macera a garanciával, semmi másért nem az edigitál.

Hameg drágább akkor mindenképpen edigital.

Link to comment
Share on other sites

olacko:

Erre csak annyit tudok mondani, hogy a 40x is "csak" 2007-es (márc.). Én spec D40-et nem vennék. Ha most Nikonba szállnék be vagy D60-at vagy D80-at vennék. Ha személy szerint nekem olyan célra kéne, mint neked, akkor semmiféleképp nem tükröset vennék. Márcsak azért sem, mert az otthoni/családi használathoz jól jöhet egy kis videó-készítés.

D40-nek a minimális ISO teljesítménye 200, D40x-nek száz, S5 IS-nek 80! Igaz a Canon sorozatfelvételbe nem bír sokat, de egy hobbifotózásra szerintem a 1,5kép/sec elég lehet!

Márcsak azért sem vennék D40-et, mert ha netán bővítésre adnád a fejed, nem hiszem, hogy megérné. 40 és 40x között szerintem azért van különbség.

Kíváncsi vagyok melyiket választod :) Nem könnyű.

Egyébként meg 2 év múlva D80-at kapsz majd szerintem 120 000 - 140 000 HUF táján. (gondolom én)

 

creadive:

Figyelj. Ha nagyon komoly fotózásra kell, profi fényképész vagy és lehengerlő tájképet akarsz csinálni állvány nélkül vagy alkonyatban sokat fotózol, akkor megéri a VR. Én nem vennék VR-t az biztos :) 55-200mm-re mindenféleképp de 18-55-re nem nagyon :) 16 000 HUF különbség a VR és a mentes. Gondold végig!!

 

SzGabesz017:

Ha táskában van tartva, nem hiszem. Idáig is ott kellett volna tartani :) Én azért rááldoznék 2-3E forintot és elvinném szervízbe.

Link to comment
Share on other sites

Köszi Matheus!

Akkor szívtam mikor a Hortobágyon voltunk osztkiren... évvégén. Por volt meg minden. Óvtam a gépet... de tokból/táskából nem lehet fotózni... :S

Amíg nem használtam, addig jó helyen volt... :D szal addig nem érte por meg semmi.

Na mind1! azért köszönöm a segítséged!!!

 

olacko:

Mostmár én sem Nikon d40-be ruháznék! Eszméletlenűl mennek le az árak! Én javasolnám, hogyha nem olyan fontos még a gépvásárlás (hangsúlyozom: NEM OLYAN FONTOS) akkor várj még 1 picit!!

tapasztalat. de szerintem nem csak az enyém! Én megvettem a d40-et 110.000Ft-ért most megkapom 90 alatt!!!!!

és 110ért márt azért valljuk be lehet jobbakat is kapni. (most nem szeretném leírni a d40-et, mert én kedvelem a kis gépet. és nem bántam meg, h megvettem! Én áltlalában úgy voltam vele, hogy nem a felbontás számít ((az is)) de inkább a beállítás. (((10 megás kompakt...beállítás meg semmi /najó ez barbár túlzás volt, de értitek hogy mire gondolok/))) tehát erre szeretnék kilyukadni!

Sok sikereket a választáshoz!! :) Remélem jól fogsz választani!

 

Jó fényeket mindenkinek!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Köszi Matheus és SzGabesz0017 a segítésget. Hát nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz választani. Sok jó gép van, és mind nagyon jó árban. A bőség zavara :D .

Úgy néz ki akkor a D40 kiesett. Marad a ringben az Olympus E-410 és a Canon S5 IS. Igazából az Olympus nekem azért csábítóbb (azon kívül h tükrös), mert azért 100e Ft és abban a gép és két obi is benne van.

Egyébként nem feltétlen családi fotózásra kellene mert azért szeretnék én komolyabban is foglalkozni majd a fotózással. Szeretek Photoshopozni és így a két dolog kiegészítené egymást.

Link to comment
Share on other sites

Erre csak annyit írok, hogy nem véletlen az, hogy a Canonnál vagy a Nikonnál nincs 1 váz 2 obi 150 000 HUF alatt (D40x-től felfele).

Vagy azért ilyen olcsó az Olympus, mert nem valami jó minőséget ad az előbbi márkákhoz képest, vagy csak jó marketing fogás, hogy utánna az Olympust kelljen fejlesztd.

Nem tudom :)

Link to comment
Share on other sites

Mondjuk minden ember a legjobbat akarja magának, azaz a legjobb lehetőséget kihozni a helyzetből. Én most 120 000 HUF-ért vennék egy D60 kit-et.

1:

http://www.edigital.hu/product.php?productid=35797

2:

http://www.edigital.hu/product.php?productid=37900

 

Tudom, hogy nem kicsi árkülönbség van a két kit között! Nem sűrűn engedhet meg magának az ember ilyet, de!

Ez a gép még jó ideig gép lesz.

Viszont felhívom a figyelmed, hogy az 1.-es variációval (120 000 HUF) nem fogsz tudni közeli képet csinálni, ezért jobb a 2-es.

 

Másik! Kell neked venned még memóriakártyát, egy kis táskát amibe beleteszed, hogy nem porosodjon stb.

Sajnos ezt végig kell számold. Mert ha van mem. kártyád akkor nem gond, meg ha táskád is stb.

Azt javaslom, hogy írdd össze számoldd össze.

Olympus ára kecsegtető. Végiggondolva hobbifotózásra nem rossz. Azon túl sem lehet nagyon vészes, de nagyon komoly dolgokra nem leszel vele képes pl.: esküvői fotózás :) Utánna néztem az Olypmusnak és nem tűnik nagyon rossznak.

 

Szumma-szummárum. Ha Nikont veszel még kéne gyűjtögess. Ha Olympust veszel... Nem tudom :)

Nekem a fényképezőgép a szokásos két márkát öleli fel. Legrosszabb esetben vegyél D40x-et :D Az 100 körül van kittel (1 obi, 18-55).

Sok sikert! Erős idegrendszert! :)

 

Ui.: neten én a helyedben keresnék egy Olympus tulajt!! Ha talánál egyet meg tudná veled osztani a tapasztalatait!

Link to comment
Share on other sites

A francba, tényleg nehéz a választás. :blink: Igazából 164e Ft-ot nem szeretnék még most kiadni egy fényképezőgépért. Annyira még nem vagyok profi, hogy ennyi pénz költsek rá.

 

Az edigital-on elolvastam az Olympus E-410-hez írt értékeléseket, és szinte mind pozitív. És a két obi se hátrány. A 100e Ft pedig igazán baráti. Az én igényeim meg sztem maximálisan kielégítené.

 

Táskát azt most vettem nemrég, gondolva a jövőre. És lám most jól jön. :)

 

Megpróbálok majd egy két képet megmutatni, hogy "milyen szinten szeretnék maradni."

 

szerk.: Na ilyen és ennél egy picit jobb képeket szeretnék majd készíteni.

törölték

Módosította Gabi89
Link to comment
Share on other sites

Majd letöltöm, csak nem othhon vagyok és 100 megát lehúzni, itt időigényes, de majd megnézem :)

 

Egyébként ha így állunk akkor vedd meg az Olympust szerintem. Egyébként voltam az Erzsébet körúton E-Digitalba és televan Olympus E-410 kit dobozal :) volt ott vagy 10-15 darab.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nekem is van a polcomon egy a500 :D és ugyanez a helyzet. én sem tudom mi lehet a baja... azt hittem h az h leejtettem, de hát ezek szerint szériahiba :S nekem most egy sony a200as tükrös gépem van, és csak ajánlani tudom mindenkinek. arról meg azért vitát nyitnék h mennyire lehet hozzá kiegészítőket kapni. elég sok cucc van hozzá jó áron, és maga a gép is többet tud mint pl egy d60... szal minkdenkinek csak ajánlani tudom aki olcsón akar jó géppel fotózni...

 

píísz

Link to comment
Share on other sites

Szerintem egy fotósnak rendszerben kell gondolkodnia, én is azért vettem SB-900 helyett SB-800-at.

Tény és való, hogy olcsó a váz, de egy markolat hozzá 50 000 HUF objektívparkról nem is beszélve.

Ergo szerintem Sonyra egy rendszer kiépítése sokkal drágább!

Veszel egy D80-at kitben, és cakkumpak olcsóbban kijössz. Mellesleg egy D80 markolat 30 000,. azaz 20E-el kevesebb, és ez csak a markolat...

Link to comment
Share on other sites

Ahogy nézegettem az árakat egyeltalán nem drágább egy sony rendszer kiépítése, az igaz hogy a markolat drágább hozzá de a váz alacsony ára kompenzálja ezt. A sony mostanában nagyon ráállt a belépűszintű digitális tükrösök nyomatására. Az objektív park is egyre jobban növekszik, az amatöröknek szánt objektívek mind árban mind mennyiségben jók. De azt mindenkinek magának kell eldönteni hogy mik az igényei! Ami a mai világban egy elég nehéz döntés, nekem is jó nehéz volt:), de végülis Nikon D60 lett.

 

 

Link to comment
Share on other sites

:) Én szerintem a váz ára nem kompenzálja, mert nem hiszem, hogy 3 vázat veszel majd, de lehet, hogy objektívből 3-4-et max. és szerintem ott visszaüt :) De ki, hogy látja.

Egyébként másik indokom a Canon és a Nikon mellett, hogy ők erre vannak specializálódva, míg a Sony telefonon keresztül a tv-n át sok mindent gyárt. Igaz onnan akár több pénz jutthatna a fejlesztésre, de az sem véletlen, hogy tudomásom szerint Sanyi DSLR nem kapott még EISA díjjat. Idén - 2008-ban - a Nikon D700 lett Európa legjobb váza, és pár Nikon obi is magájénak tudhatja ezt a címet :)

 

Egyébként a FotóSuli gőzerővelindul szeptembertől!

Link to comment
Share on other sites

Na hát látom már h mi nem fexik! Először is elmondanám h igaz h a sony sok elektronikus cumót gyárt köztük a kompakt digitális gépeket. DE: azótta gyárt tükörreflexes gépet miótta megvette a konica minoltát, ami elég nagy ellenfele mind a canonnak és a nikonnak, csak sokan erre már nem emlékeztek... és ez a minőség maradt meg minden csak a név lett más. ja a kiegészítőkről meg csak annyit h az összes konica cucc jó hozzá azok meg nagyon jó árban vannak, de úgyanúgy jó hozzájuk a tamron obik, meg a sigma obik nagyrésze!

Link to comment
Share on other sites

Nelegyen már itt is sár dobálozás! Szerintem annál rosszabb nincs, mint amikor zajlik a "márka harc", amikor dobáloznak az emberek, hogy a sony, nikon, canon, stb... a jobb mert nekem az van és ne szold már le azt, mert a tiéd is egy szar (sajnos manapság a legtöbb fórumon ez zajlik és ez nagoyn szomorú, hogy minednről szó esik csak a fényképezésről nem).

 

Ez a topic a fényképezés kedvelőinek lett létre hozva, hát szoljon is arról!

 

Manapság a "kisebb márkák" megkezdték a felzárkozást a nagyokhoz, és kezdik utolérni őket mind minőségben mind kiegészítőkben.

A sony meg egy külön kategoria azzal, hogy felvásárolta a nagyon nagy multú minoltát és továbbra is azta minőséget nyujtják, így egy új alternativát nyujtanak a fényképezésben.

 

U.I. - Matheus megvettem a D60-at nagyon jó kis gép!

 

Üdvözlet!

Link to comment
Share on other sites

Elnézést kérek :) nem akartam harciaskodni, csak kiállok sok-sok százezer ember tapasztalata mellettt, és a sajátom mellett :)

Ezeket pusztán azért írtam, hogy mindenki végiggondolja a vásárlást és nézzen körül mielőtt bármit is megvesz! :)

 

Gratulálok a gépedhez!!! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...