Jump to content
PirateClub.hu

Óvodások között keresik a jövő mérnökeit


HULK15
 Share

Recommended Posts

Egyre nagyobb gondot okoz a képzett munkaerő hiánya a fejlett gazdaságokban elsősorban a műszaki pályákon, ezért a vállalatok valósággal vetélkednek a munkatársakért. Sok németországi ipari cég már az óvodások között kutatja a mérnöki tehetséggel rendelkező gyerekeket.

 

A német cégeknél több mint 90 ezer mérnöki álláshely vár betöltésre, a társaságok pedig igyekeznek hosszú távú megoldásokat találni a gazdasági növekedést is veszélyeztető problémára - számol be a BBC. A vállalatok több ezer készségfejlesztő csomagot, úgynevezett "Felfedező dobozt" osztottak ki az óvodákban.

 

A csomagok a kisgyerekek által is használható tudományos kísérleti eszközöket tartalmaznak, például elemről táplált egyszerű áramköröket építhetnek ki az alkatrészekből. Az óvónők és óvóbácsik útmutatót és használati utasítást kaptak a dobozok mellé. Vezető vállalatok, így a Siemens, a Bosch és a ThyssenKrupp is azon több száz cég közé tartozik, amelyek eszközöket és pénzt adnak az óvodáknak, hogy felkeltsék az érdeklődést a technológiák és természettudományok iránt.

 

Link to comment
Share on other sites

Igen, ez tényleg nem rossz 5let, de mondjuk fennáll annak az esélye, hogy a gyerekek másképp fejlődnek :S Az ovi arról szól, hogy játszva tanulunk meg dolgokat, és nem arra készülöünk h mik leszünk x év múlva :( Kár h idáig süllyedünk má :SRohadt pénz

 

Link to comment
Share on other sites

Nem úgy kell elképzelni, hogy na kisfiam, ez a telep, ez az áram, és holnap felesz

Akit érdekel, annak elmondják... Így szűrik ki, hogy ki lesz mérnök :D

És vajon miért van mérnökhiány... Mindenki pénzügy-számvitelre meg turisztikára megy... Esetleg jogra. És fikázzák, hogy a mérnök milyen kocka... Kösz

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...