Jump to content
PirateClub.hu

Formula 1


Gabi89
 Share

Recommended Posts

úgysem fog,senkinek sem kell már :mellow:

 

Segítőkész ferrarisok:

 

A Ferrari a kanadai futam hétvégéjén segítőkész kedvében volt. A csapat egyik munkatársa segített bejutni Joann Villemeuve-nek a pályára míg Kimi Räikkönen visszaadta a félreértésből magával vitt Red Bullettin újságot.

 

Felipe Massa versenymérnöke, Rob Smedley pedig egy beteg utasnak adta át a helyét a repülőúton.

 

Egy utas rosszul érezte magát a turista osztályon, így a repülőgép személyezte orvost keresett az utasok között. Smedley orvosi segítséget nem tudott nyújtani, de helyet cserélt a beteg hölggyel, aki az első osztályon folytathatta az úját, míg Smedley a turista osztályon szorongott a hátralévő nyolc és fél órás út során.

 

de rendesek :rolleyes::lol:

Link to comment
Share on other sites

Villi legszebb évei az elektronikus segédeszközök nélküli időszakban voltak .... Simán helytállna ha fiatalabb lenne ... de ennyi idősen már sajnos nem kell senkinek se .... Pedig tuti nem okozna csalódást!! :)

 

Néhány érdekesség a pályával kapcsolatban :

 

Magny- Cours másképp

 

Pályahossz: 4,411 km

 

Pálya típusa: versenyzés céljából épített, állandó pálya

 

Körök száma: 70

 

Körrekord a verseny során: 1:15.377 (Michael Schumacher, Ferrari, 2004)

 

2007-es pole pozíciós idő: 1:15.034 (Felipe Massa, Ferrari)

 

Leggyorsabb kanyar: Grande Courbe kanyar. A pilóták 299km/h sebességgel veszik be, 6-os sebességi fokozatban.

 

Előzési lehetőségek: Kevés. Magny-Cours nem arról híres, hogy itt zajlanak a legizgalmasabb versenyek az idényben. A hosszú, gyors kanyarok miatt az autók teljesítménye nagymértékben függ a tapadástól, és a pilótáknak nehéz egymáshoz igazán közel kerülni. Az eddigi tapasztalatok alapján az Adelaide hajtűkanyar tűnik a legjobb előzési pontnak. Sok bátor előzésnek, előzési kísérletnek lehettünk tanúi itt az elmúlt évek során.

 

Jellemző időjárás: Általában meleg és száraz az idő. Utoljára esős verseny 1999-ben volt. Ekkor Heinz-Harald Frentzen nyert a Jordan volánja mögött.

 

Baleset esélye az első kanyarban: Alacsony. A boksz rövid, és a kivezető szakasza egy hosszú bal majd egy jobb kanyarba vezet, ahol a pilóták csak egy íven haladhatnak, tehát nem kínálkozik jó lehetőség az előzésre. Nagyobb a baleset valószínűsége az Adelaide kanyarban.

 

A Francia Nagydíj eddigi versenyhelyszínei:

 

Reims (1950-‘51, ‘53-‘54, ‘56, ‘58-‘61, ‘63, ‘66)

Rouen (1952, ‘57, ‘62, ‘64, ‘68)

Clermont Ferrand (1965, ‘69-‘70, ‘72)

Le Mans (1967)

Paul Ricard (1971, ‘73, ‘75-‘76, ‘78, ‘80, ‘82-‘83, ‘85-‘90)

Dijon (1974, ‘77, ‘79, ‘81-‘82, ‘84)

Magny Cours (1991- napjainkig)

 

Az elmúlt évek győztesei:

 

2007 - Kimi Raikkönen (Ferrari)

2006 - Michael Schumacher (Ferrari)

2005 - Fernando Alonso (Renault)

2004 - Michael Schumacher (Ferrari)

2003 - Ralf Schumacher (Williams)

2002 - Michael Schumacher (Ferrari)

2001 - Michael Schumacher (Ferrari)

2000 - David Coulthard (McLaren)

1999 - Heinz-Harald Frentzen (Jordan)

1998 - Michael Schumacher (Ferrari)

 

Emlékezetes pillanatok:

 

1992-A versenyt 1992-ben valójában két szakaszra kellett bontani a heves esőzés miatt. Végül Nigel Mansell nyert, miután a stewardok összesítették a két mini-futam eredményét.

 

1999- Az eső fontos szerepet játszott 1999-ben is, amikor Frentzen lenyűgöző győzelmet szerzett csapatának, a Jordannek. A pole pozícióból Rubens Barrichello rajtolt. A verseny száraz körülmények között indult, de hirtelen eső zúdult le a pályára, s ezután az egész mezőnynek ki kellett mennie esős pályára alkalmas abroncsokért. Frentzen a többiektől eltérően annyi üzemanyagot kapott, amely elég volt az egész versenytávra, s így neki nem kellett több kiállásra sort kerítenie, míg a többiek kétszer is jártak a bokszban. A Jordan csapat kockázatos döntése remeknek bizonyult, s Heinz-Harald Frentzen 11 másodperccel nyert a második helyen befutó Hakkinen előtt.

 

2000-David Coulthard és Michael Schumacher ölre menő küzdelmet folytatott a győzelemért. A két pilóta manőverei során többször is összeértek az autók. A 47. körben a skót végül meg tudta előzni Schumachert, és megnyerte a versenyt. A német pilótának később motorprobléma miatt fel kellett adnia a futamot.

 

2004-Michael Schumacher és Ross Brawn több lenyűgöző versenystratégiát is bemutatott a Ferrarinál eltöltött közös évek során, de talán mind közül a legszokatlanabb a 2004-es Francia Nagydíjon alkalmazott taktika volt. A németek világbajnoka egy verseny közben improvizált, 4 kiállásos stratégiával is képes volt győzelmet aratni a francia pályán.

 

Pilóták, akiknek van okuk arra, hogy kedveljék a pályát:

 

Robert Kubica- A Kanadában elszenvedett borzasztó balesete után Kubica itt versenyzett először, és a 4. helyen ért célba, mellyel értékes pontokat gyűjtött.

 

David Coulthard- Coulthard 2000-ben Michael Schumachert megelőzve pályafutása egyik legemlékezetesebb győzelmét szerezte itt, és sorozatban öt alkalommal futott körrekordot 1998 és 2002 között.

 

Fernando Alonso- Alonso mindig jól teljesített ezen a pályán. 2005-ben nyert, és a Renault-nál eltöltött évek során kétszer is megszerezte a második helyet. Most visszatérhet a francia pályára, s dicsőséget szerezhet csapata hazai versenyén.

 

Pilóták, akiknek van okuk arra, hogy ne kedveljék a pályát:

 

Timo Glock- A németnek emlékezetes marad ez a versenyhelyszín, hiszen egy korábbi GP2-es futamon, bár a pole pozícióból indult, a rajt után saját csapattársának, Andreas Zubernek ütközött.

 

Giancarlo Fisichella- Az olasz még soha nem végzett a hatodik helynél jobb pozícióban az eddig teljesített 12 versenye során. Talán a 13. alkalom a Force Indiával szerencsét hoz neki.

Link to comment
Share on other sites

Jók ezek az infók. Köszi.

Hát Alonso megmutatta, hogy lehet előzni más kanyarban is. A pálya hátsó részán lévő sikánba, lehetetlen helyen tavaly megelőzte Heidfeld-et! Az szép volt.

Jah és elképzelhető, hogy Hamilton Alonso mögül rajtolhat. Huhuu akkor Alonso bizti h fölfogja tartani. :D

Link to comment
Share on other sites

A Honda állítólag egy amerikai csapat támogatására készül

 

 

 

Portugál sajtóértesülésre hivatkozva a motorauthority.com arról számolt be, hogy a Honda hamarosan egy újabb Forma-1-es csapat létrejöttét támogatja, mégpedig egy amerikai központú versenyistállóét. A hivatalos bejelentésre állítólag nyár közepén kerül sor, és az új gárda már jövőre bemutatkozhat a szériában.

 

A legújabb hírek szerint nem sokkal azt követően, hogy az ugyancsak a Honda támogatását élvező Super Aguri bejelentette, nem tudja a továbbiakban vállalni a Forma-1-ben való indulást, a japán autógyártó állítólag egy újabb projektbe készül belevágni.

 

Úgy tudni, hogy egy korábban a Forma-1-ben is dolgozó amerikai mérnök, Kenneth Anderson folytat ígéretes tárgyalásokat a Hondával, amelynek vendégszeretetét is élvezte a Kanadai Nagydíjon és tárgyalt Ross Brawn csapatfőnökkel, illetve az F1-es csapat elnök-vezérigazgatójával, Nick Fry-jal is. Anderson mindemellett a Forma-1 kereskedelmi jogainak birtokosával, Bernie Ecclestone-nal is egyeztet még ezen a héten Londonban.

 

Egyelőre egyik fél sem volt hajlandó kommentálni a híreket, ám egy Hondához közel álló forrás szerint a japán autógyár nagyon szívesen adna el motorokat, váltókat és KERS-rendszert az amerikai alakulatnak. Utóbbit egyébként a Honda észak-amerikai ága is támogatna, de a hírek szerint már több szponzort is talált a csapat az Egyesült Államokban.

 

Ami az új gárda pilótafelállását illeti, úgy tudni, hogy a Super Aguri egykori versenyzője, a Japánban óriási népszerűségnek örvendő Szato Takuma az elsőszámú jelölt. Szato mellett a World Series by Renault sorozat 2007-es nyertesét, a portugál Alvaro Parentét emlegetik még lehetséges pilótaként. A 23 esztendős Parente egyébként jelenleg a Forma-1 előszobájának tartott GP2-ben versenyzik, és első futamán rögtön győzelemmel mutatkozott be.

 

Az amerikai istálló a hírek szerint 2009-ben akár már debütálhat is a sorozatban, a hivatalos bejelentésre pedig egy hónapon belül sor kerül.

 

Na ez egész érdekes dolog , kíváncsi vagyok , hogy mennyi a valóság alapja és hogy mi lesz belőle .. én tudnék neki örülni , ha lenne még egy csapat :)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Egyszerűen nem birom felfogni, h nem tudják leírni rendesen szegény Sato nevét. Nem elég az h Szatonak írjak, Szato Takumát írnak Takuma Sato helyett. Kész, tiszta röhej.

 

Egy megdöbbenő hír:

 

Ove Andersson egy ralibalesetben életét vesztette

 

080613_ove.jpg

 

A Toyota Forma-1-es projektjének atyja, Ove Andersson egy ralibalesetben vesztette életét, 70 éves volt.

Ove Andersson, maga is sikeres raliversenyző a 70-es években, az 1980-90-es években a Toyota ralicsapatának vezetőjeként négy egyéni és három konstruktőri bajnoki címhez is segítette a márkát, majd miután a japán gyártó 1999-ben a Forma-1 felé fordult, a svéd szakember lett az F1-es projekt vezetője.

 

Andersson a Toyota F1 2002-es debütálása után két évig volt csapatfőnök, de azután is tanácsadóként működött közre, miután visszavonult a posztról. A 70 éves motorsport-veterán az oldtimereknek szervezett dél-afrikai Milligan Vintage Trial ralin vett részt versenyzőként, ahol egy nem belátható kanyarban frontálisan ütközött egy teherautóval, és életét veszítette.

 

"Mindenkit megdöbbentett és elszomorított a Toyotánál a borzalmas hír. Ove igazi ösztönző erő volt számunkra, és sokaknak a motorsport területén. A sport iránti rajongása legendás volt, hatalmas veszteség ez" - mondta Tadashi Yamashina, a Toyota motorsportfőnöke.

Link to comment
Share on other sites

Az a nem semmi , hogy Ove Andersson 70 évesen is Rallyautóban ült és ugy vesztette életét , ezért minden tiszteletet megérdemel ! R.I.P.

 

Más :

 

Piquet a kevés teszt miatt szenved

 

Éles kritika érte Nelson Piquet. A Renault versenyzője nem boldogul a Formula-1-ben és felmerült az évad közbeni menesztés lehetősége is.

 

Egy a csapathoz közel álló bennfentes elmondta, hogy a tesztelés hiánya okozza a legnagyobb problémát neki. Az utánpótlás géposztályokban jóval többet tesztelt, mint a vetélytársak, így a futamokon is eléjük tudott kerülni.

 

Mivel a Formula-1-ben erre nincsen lehetősége, jelentős hátrányban van. A francia pályát jól ismeri, így jó eredményt várnak tőle. Amennyiben nem teljesít jól a soron következő két futamon, Flavio Briatore egész biztos, hogy 2009-ben nem tart igényt a szolgálataira.

 

Egyes sajtóértesülések szerint az sem kizárt, hogy a helyét még az évad közben Sakon Yamamoto veszi át.

 

A szokásos hír minden verseny előtt ... Piquet keveset tesztelt ... Alonso már nem tudom mikor tesztelt utoljára, míg Piquet az utóbbi 2 teszten szinte csak ő ment .... de keveset tesztel ....

Hát jön a jó öreg Sakon :D

De van nagyon sok fiatal tehetség .... sőt ott van Sato , Davidson , Speed ... tesztpilóta Zonta is ott van , szal inkább közülül válasszanak :D

De várjunk hátha látunk valamit a kis Piquettől is ... ;)

Link to comment
Share on other sites

Alonso még nem döntötte el, hogy jövőre marad-e a Renault-nál

 

Fernando Alonso kapcsán májusban felröppent a hír, hogy 2010-től a Ferrarinál folytatja pályafutását. A grandprix.com internetes portál értesülésit az érintettek azóta sem erősítették meg. Alonso egy hétfői sajtótájékoztatón arról beszélt, egyelőre nem tudja, hogy a következő évben hol fog versenyezni.

 

Ez a mostani nem egy jó szezon a számunkra, sajnos az év első fele nem úgy sikerült ahogy terveztük - kezdte hétfői sajtótájékoztatóját a 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címet nyerő Fernando Alonso.

 

A francia Renault istállóhoz idén visszatérő klasszis csalódottsága érthető, hiszen az eddigi hét futam során csak kilenc pontot szerzett a kétszeres világbajnok.

 

Nagyon sokat dolgozunk azon, hogy az idény hátralévő részében jelentősen javuljanak az eredményeink. Most minden energiámmal erre koncentrálok? - mondta Alonso.

 

A spanyol pilóta hozzátette, hogy jövőjéről a szezon végén fog dönteni, mert addigra kiderül, hogy a sok munkának meg lesz-e az eredménye, és képes lesz-e versenyképes autót adni alá a csapat.

 

Alonso azt is elmondta, elégedett az elmúlt heti barcelonai tesztekkel, és bízik benne, hogy ennek már a következő, vasárnapi Francia Nagydíjon meg lesz az eredménye.

 

 

Monacóban azt állították, hogy 2010-ben a Ferrari alkalmazottja lesz és már alá is írta szerződését.

Link to comment
Share on other sites

Na massa nyerte a szabadedzést :D pedig én azt hittem h csak csütörtök van :huh: teljesen elvesztettem az időérzékem

 

1. Felipe Massa Ferrari 1:15.306 22

2. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:16.002 +0.696 22

3. Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes 1:16.055 +0.749 20

4. Kimi Räikkönen Ferrari 1:16.073 +0.767 21

5. Robert Kubica BMW Sauber 1:16.377 +1.071 19

6. Fernando Alonso Renault 1:16.400 +1.094 23

7. Jarno Trulli Toyota 1:16.758 +1.452 32

8. Sebastian Vettel Toro Rosso 1:16.838 +1.532 27

9. Nick Heidfeld BMW Sauber 1:16.870 +1.564 21

10. Timo Glock Toyota 1:16.886 +1.580 31

11. Nelsinho Piquet Renault 1:17.063 +1.757 31

12. David Coulthard Red Bull Racing 1:17.234 +1.928 21

13. Mark Webber Red Bull Racing 1:17.269 +1.963 22

14. Nico Rosberg Williams 1:17.394 +2.088 30

15. Rubens Barrichello Honda 1:17.491 +2.185 25

16. Sébastien Bourdais Toro Rosso 1:17.683 +2.377 27

17. Nakadzsima Kazuki Williams 1:17.696 +2.390 25

18. Jenson Button Honda 1:17.928 +2.622 21

19. Giancarlo Fisichella Force India 1:18.072 +2.766 27

20. Adrian Sutil Force India 1:18.673 +3.367 13

Link to comment
Share on other sites

Azért mert a ferrari meggyőzőe teljesít a szabadedzésen, attól függetlenül nem biztos h Ferrari nyer. bármi megtörténhet: szárnyra kap Sutil és megnyeri a versenyt :D (jó is lenne) Vagy mindenkit Lewisz (a pályáról) Hamilton.

Alonso 6dik szép, csak hát több mint 1 másodpercet kap. kicsit húzós. Azért remélem h előhúznak vmit, és elérnek egy szép helyezést.

Link to comment
Share on other sites

Az a nem semmi , hogy Ove Andersson 70 évesen is Rallyautóban ült és ugy vesztette életét , ezért minden tiszteletet megérdemel ! R.I.P.

Mindenféle vicc nélkül mondom hogy ez a stílszerű halál. Így meg lehet halni. Pláne akinek az élete volt ez.

Link to comment
Share on other sites

Francia Nagydíj 2. szabadedzés

 

 

1. Fernando Alonso Renault 1:15.778 37

2. Felipe Massa Ferrari 1:15.854 +0.075 24

3. Kimi Räikkönen Ferrari 1:15.999 +0.221 42

4. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:16.232 +0.454 29

5. Sebastian Vettel Toro Rosso 1:16.298 +0.520 42

6. Robert Kubica BMW Sauber 1:16.317 +0.539 35

7. Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes 1:16.340 +0.562 36

8. Nick Heidfeld BMW Sauber 1:16.458 +0.680 43

9. Nelsinho Piquet Renault 1:16.543 +0.765 39

10. David Coulthard Red Bull Racing 1:16.572 +0.794 36

11. Nico Rosberg Williams 1:16.682 +0.904 42

12. Jarno Trulli Toyota 1:16.743 +0.965 43

13. Sébastien Bourdais Toro Rosso 1:16.758 +0.980 42

14. Nakadzsima Kazuki Williams 1:17.002 +1.224 32

15. Timo Glock Toyota 1:17.092 +1.314 39

16. Mark Webber Red Bull Racing 1:17.106 +1.328 38

17. Jenson Button Honda 1:17.244 +1.466 37

18. Giancarlo Fisichella Force India 1:17.394 +1.616 42

19. Rubens Barrichello Honda 1:17.591 +1.813 27

20. Adrian Sutil Force India 1:17.868 +2.090 33

 

Meglepetés :D

Alonso és Vettel teljesítménye amire felkaphatjuk a fejünket ... de nem tudni mit hoz az időmérő és a futam :D

Link to comment
Share on other sites

Alonso lehajrázta a Ferrari pilótáit



A Francia Nagydíj második szabadedzésén Fernando Alonso remek hajrával megelőzte a délelőtti gyakorlást uraló Felipe Massát, a Ferrari brazil pilótáját. A Renault kétszeres világbajnok spanyol versenyzője 1:15.778 perccel szerezte meg az első helyet. Mögötte Massa 1:15.854-gyel és a címvédő Kimi Raikönnen 1:15.999-gyel zárt.

Az edzésen sokáig a McLaren pilótái voltak a meghatározóak, előbb Heikki Kovalainen igyekezett az élre törni, azonban 1:17.001-gyel csak ideiglenesen foglalhatta a lista első helyét.

Csapattársa, az angol Lewis Hamilton első körében még gyatra eredményt produkált (1:17.188), azonban húsz perc elteltével 1:16.500-zal átvette a vezetést.

A legnagyobb meglepetést a Toro Rosso versenyzője, a német Sebastian Vettel okozta, aki biztosan tartotta helyét az első ötben, sőt, az első negyedóra után a harmadik helyen is állt.

Hozzá képest a montreali győztes, a BWM-Sauber lengyel pilótája, Robert Kubica csalódást okozott. Korai 14. helyén nem tudott sokat javítani, végül a hetedik helyen végzett 1:16.317-tel.

Borzolta a kedélyeket a Renault-s Nelson Piquet és Force Indiás Adrian Sutil hibája is. Előbbi elfékezve magát kicsúszott az amúgy is síkos pályán, utóbbi a lassítót lepadkázva veszített egy újabb kört.


Alonsooo!!! :D Szééép! Csakhát ez szabadedzés volt, versenyen ezt nem tudja megismételni. Azért remélem célbaér, és pontot szerez! :)
Link to comment
Share on other sites

Donington visszatérhet a versenynaptárba

 

A Formula-1 visszatérhet Donington-ba. A Times értesülései szerint Bernie Ecclestone fontolóra vette Donington Park visszatérését, amennyiben Silverstone nem tud eleget tenni a követeléseknek.

 

"Már elkezdődtek a tárgyalások Donington-nal. Egyelőre nem tudom, hogy Silverstone-nal vagy Donington-nal fogunk megállapodni. Donington-ban ígéretet tettek arra, hogy minden kérésünknek eleget tesznek." ? idézi a lap a Formula-1 irányítóját.

 

A silverstonei modernizációs tervek elkészültek, de nemcsak az újítások, a 14 millió eurós díj kifizetése is problémát okozhat.

 

Hát a pálya vonal vezetése érdekes , de jó kis versenyek voltak itt ... nem láttam őket sajna , de visszaolvasva voltak jó futamok :)

Van pár előzési lehetőség , valamint a sok nyújtott kanyar sokakat megviccelhet , szal nem egy rossz pálya ez sem :)

De hát Silverstone meg Silverstone ... 1950 ... első F1es futam .... hát történelmi ez a helyszín ....

De Donington-t eltudnám képzelni a versenynaptárban , nagyon is eltudnám :D

 

2007_angol_donington.JPG

Link to comment
Share on other sites

Pont most olvasom én is ezt a hírt :D Nagyon LoL :D

 

Én amondó vagyok hogy amikor bejön a SC akkor a pályamunkások téglából egy falat húzzanak fel a boxutca bejáratához biggrin.gif laugh.gif

 

:lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ferrai ha nem lesz valami probléma akkor simán hozza az 1-2-t :)

De ami meglepő , hogy mennyire szoros a mezőny. Nagyon régen volt már ilyen , hogy ennyire közel vannak egymáshoz!

Az első etapban a 18. Barichello is csak 1,3secet kapott ... Szoros :D

Toyoták meglepően jók , Mclarenek és a BMW-k viszont nem valami jók , ami számomra meglepetés.

Ami még meglepetés az Alonso , nagyon jól megy és most az egyszer tényleg látok esélyt egy dobogóra, de holnap kiderül :)

De izgalmas futamot várok :)

 

Francia Nagydíj, időmérő edzés:

 

1. Raikkonen Ferrari 1:15.133 1:15.161 1:16.449 16

2. Massa Ferrari 1:15.024 1:15.041 1:16.490 17

3. Hamilton McLaren 1:15.634 1:15.293 1:16.693 15

4. Alonso Renault 1:15.754 1:15.483 1:16.840 18

5. Trulli Toyota 1:15.521 1:15.362 1:16.920 19

6. Kovalainen McLaren 1:15.965 1:15.639 1:16.944 18

7. Kubica BMW Sauber 1:15.687 1:15.723 1:17.037 19

8. Webber Red Bull 1:16.020 1:15.488 1:17.233 18

9. Coulthard Red Bull 1:15.802 1:15.654 1:17.426 19

10. Glock Toyota 1:15.727 1:15.558 1:17.596 24

11. Piquet Renault 1:15.848 1:15.770 12

12. Heidfeld BMW Sauber 1:16.006 1:15.786 14

13. Vettel Toro Rosso 1:15.918 1:15.816 17

14. Bourdais Toro Rosso 1:16.072 1:16.045 17

15. Rosberg Williams 1:16.085 1:16.235 12

16. Nakajima Williams 1:16.243 9

17. Button Honda 1:16.306 9

18. Barrichello Honda 1:16.330 6

19. Fisichella Force India 1:16.971 10

20. Sutil Force India 1:17.053 9

Link to comment
Share on other sites

Alonsoooooo! :D Most aztán van esély a dobogóra! Csak érjen célba.

Meglepően szoros mezöny, az első 10 6 tizeden belül van. Nem semmi.

A verseny unalom lesz, ferarri győzelem. Csak hátrébb lesz izgalom esetleg. De az nagyon aranyos lenne ha Massa kilökné Kimit. Úgy is nagy divat lett az egymás kilökés.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...