Jump to content
PirateClub.hu

Formula 1


Gabi89
 Share

Recommended Posts

2013.03.17.

Raikkönen nagy taktikával megnyerte az idénynyitót

A Forma-1 Ausztrál Nagydíját a Lotus Renault versenyzője lényegében magabiztosa nyerte meg Alonso és Vettel előtt

 

kimi-raikkonen(210x140).jpg

 

Az idénynyitó Ausztrál Nagydíj időmérő edzését Sebastian Vettel nyerte a hazai pályán

versenyző Mark Webber és Lewis Hamilton előtt.

 

A rajtot azonban csak Vettel kapta el jól az első sorból, Webber katasztrofálisan indult. Nem úgy a Ferrarik, Felipe Massa a második, Fernando Alonso a harmadik helyre jött fel. Rögtön felmerült a kérdés, hogy a brazil elengedi-e Alonsót az első futam első körében, de nem tette, később sem.

 

Rendkívül korán elkezdődtek a kerékcserék, Jenson Button már a 6. körben elkezdte a sort, és jöttek a többiek is. A lágy gumik nagyon gyorsan kopnak, nem úgy a közepes keverék. Kevesen, de azzal indultak, például a Forma-1-be visszatérő, az utolsó pilótaállást elfoglaló, Force Indiával versenyző Adrian Sutil, aki a 23. körben egyszerre jött ki kerékcserére Vettellel. Csakhogy ez neki még csak az első volt, a világbajnoknak már a második - megjegyezzük, Sutil ekkor vezette a futamot.

 

A 25. körben Kimi Raikkönen vezette a futamot a 25. körben Hamilton és Rosberg előtt, a többiek addigra már két kerékcserénél jártak - ebben a körben Pastor Maldonado búcsúzott a futamtól, kicsúszott a williamses. Két körrel később a második helyen álló Niko Rosbergnek kellett feladnia a versenyt, pech.

 

A 29. percben megérkezett az Albert Parkba az eső, de csak szemerkélt!

 

A 30. körben Raikkönen-Hamilton-Alonso-Vettel-Sutil-Massa-Di Resta-Webber-Ricciardo-Button volt a sorrend az első tíz helyen. Ekkor már lehetett tudni, hogy a kerékcserék számán dől el a verseny, bárki révbe érhetett.

 

A 35. körre jött ki Raikkönen a boxba, az 5. helyre jött vissza, az élen Alonso haladt Vettel és Sutil előtt. Nem esett az eső ekkor már, vagyis csak az érintettek idegeivel játszott "készenléti jelenlétével".

 

Megjósolhatatlan volt a 40. körben, ki nyeri a futamot. Gyorsan fogytak a Pirelli-gumik, Hamiltont így könnyen megelőzhette Massa. A 43. percben Raikkönen megelőzte a vezető Sutilt, és elment a német mellett Alonso is. A finn mellesleg nagyon közel került a futamgyőzelemhez 11 körrel a verseny vége előtt. Vettel 10 másodpercre volt Raikkönentől ekkor, Alonso 7-re.

 

Az 52. körben a Toro Rossóval futó Jean-Eric Vergne futotta meg a leggyorsabb kört, miközben Sutil remekül tartotta maga mögött Hamiltont - Sutil a végére tette fel a lágy gumikat - azok viszont nagyon gyorsan koptak, így hátracsúszott a Force Indiás.

 

Raikkönen az utolsó négy körre még odatette magát, Alonso hátránya két körrel a vége előtt 8 másodpercre hízott - ekkor a finn megfutotta a leggyorsabb kört is.

 

A végén már senki nem vehette el a győzelmet tőle - némi meglepetésre Raikkönen-sikerrel indult a szezon! ez pályafutása 20. futamgyőzelme.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

A Monacói nagydíjat amiért annyira odavan a média és bizniszvilág csak 1 szóval tudnám jellemezni: F.O.S.

A legunalmasabb és legélvezhetetlenebb forma1-es futam volt amit valaha láttam. A sok módosítások de legfőképp a gumiszabályok teljesen tönkretették ezt a sportot, vagy maga Bernie Ecclestone!

Link to comment
Share on other sites

2 élű a dolog, a technika jelentősen szánalmassá tette a futamokat, mindenféle bisz-basz megtalálható már az autókban, tény, hogy a régi 1000 lóerőkhöz képest valóban egy nudli a mai F1. Másik dolog viszont, hogy az utóbbi 20 évben nem is volt haláleset emiatt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Részemről a Williams akár meg is nyerheti a versenyt, ha a 2 Ferrari áll mellé a dobogón. A további sorrend lehetne így is:

 

04. Button

05. Sutil

06. Hamilton

07. Webber

08. Rosberg

09. Raikkönen

10. Vettel

 

Elfogadnám :)

Link to comment
Share on other sites

Német Nagydíj eredmények:

 

Pos Driver Team

1. Vettel Red Bull-Renault

2. Raikkonen Lotus-Renault

3. Grosjean Lotus-Renault

4. Alonso Ferrari

5. Hamilton Mercedes

6. Button McLaren-Mercedes

7. Webber Red Bull-Renault

8. Perez McLaren-Mercedes

9. Rosberg Mercedes

10. Hulkenberg Sauber-Ferrari

11. Di Resta Force India-Mercedes

12. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari

13. Sutil Force India-Mercedes

14. Gutierrez Sauber-Ferrari

15. Maldonado Williams-Renault

16. Bottas Williams-Renault

17. Pic Caterham-Renault

18. van der Garde Caterham-Renault

19. Chilton Marussia-Cosworth

DNF. Vergne Toro Rosso-Ferrari

DNF. Bianchi Marussia-Cosworth

DNF. Massa Ferrari

 

World Championship standings, round 9:

 

Drivers: Constructors:

1. Vettel 157 1. Red Bull-Renault 250

2. Alonso 123 2. Mercedes 181

3. Raikkonen 116 3. Ferrari 180

4. Hamilton 99 4. Lotus-Renault 159

5. Webber 93 5. Force India-Mercedes 59

6. Rosberg 84 6. McLaren-Mercedes 49

7. Massa 57 7. Toro Rosso-Ferrari 24

8. Grosjean 41 8. Sauber-Ferrari 7

9. Di Resta 36

10. Button 33

11. Sutil 23

12. Perez 16

13. Vergne 13

14. Ricciardo 11

15. Hulkenberg 7

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A kis Carlos Sainz olyan gyors, mint az apja

Túl van élete első két F1-tesztnapján Carlos Sainz Jr., a kétszeres ralivilágbajnok Carlos Sainz fia. A 18 éves csütörtökön a Toro Rossóval mutatkozott be, és csak Daniel Ricciardo volt nála gyorsabb ugyanazzal az autóval. Pénteken a legobb gépet, a Red Bull-Renault-t próbálhatta ki, és ismét nem vallott szégyent, negyedik lett.

"Totálisan hihetetlen érzés, egy álom vált valóra, mintha megnyertem volna a lottót. Ráadásul ha van pálya, ahol megismerheted a Forma-1 érzését, az Silverstone. Életem legjobb napja volt, mikor kiszálltam a kocsiból, minden egyes szerelőnek külön meg akartam köszönni, hogy életem legfontosabb napjának részei lettek" - nyilatkozta a tinédzser.

Sainz Jr. csak szeptember elsején lesz 19, az F1-teszt, ráadásul két autóval, köztük a legjobbal, kicsit korainak tűnhet. Csakhogy a fiatal már 158 autóversenyen indult a Forma-BMW, a Forma-Renault, a Forma-3 különböző sorozataiban, illetve idén a GP3-ban és a Forma-Renault 3.5-ben. Vagyis 2010, autós karrierjének kezdete óta korát meghazudtoló tapasztalata van, még nem volt 16, amikor rendszeresen versenyezni kezdett a Forma-kategóriákban. Az alsóbb osztályokban eddig 19-szer győzött.

 

4551504_1cc6eb01c759aff8dde9cea8cd3a45ec_wm.jpg

Az persze így is meglepő, hogy Silverstone-ban, pályafutása első F1-napján a Toro Rossóval jobb időt futott, mint Daniel Ricciardo a Red Bullban. Igaz Ricciardo Toro Rossó-s idejét nem sikerült megdöntenie. Túl nagy jelentőséget viszont nem tulajdonít a Silverstone-ban történteknek.

"Ez csak egy teszt, nem amiatt lehetek F1-pilóta egy napon, mert itt jó munkát végeztem. Ez a lehetőség még nem jelent semmit, annyit, hogy a Red Bull kiválasztott. Csak azt remélem, hogy elégedettek a teljesítményemmel, és elég érett vagyok, hogy újra tesztelhessek. Mert ha egyen túl vagy, a következőt akarod, mindig többet és többet. Nem tudom megítélni, hogy milyen voltam, ez a maguk feladata és a csapaté" - mondta az Autosport újságírójának.

 

F1-live

Link to comment
Share on other sites

No! Csak nem jött be a tippem, miszerint a Mercedes nem sokáig lesz elöl a gumi kopás miatt. Vettel továbbra is az élen. Raikkönen hozta a formáját. Időmérős tempó viszont nem elég jó. Említettem, hogy Rosberg sikerének én is örülök. Ma viszont annak örültem nagyon, hogy elfüstölt, mivel így a kedvenc pilótám, és a kedvenc csapatom megszerezte végre a szezon 1. pontját!!!!! :) Nagyon boldog vagyok. Hihetetlen, hogy 1 pontnak is hogy lehet örülni :)

Link to comment
Share on other sites

Kicsit amatuer vagyok a témához, viszont régóta felmerült bennem a kérdés, hogy a Lotus F1-es autókban, miért renault motor van? Oké, hogy a jogutódja, de ha visszatérne a BMW (Örülnék neki. :happy: ), akkor se hinném, hogy pl. a BMW autóban mondjuk egy ferrari motor lenne, vagyis lesz.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...