Jump to content
PirateClub.hu

Formula 1


Gabi89
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Az MTV újra harcba szállhat az F1-ért

 

2012-ben, több mint tíz év szünet után visszatérhet a Magyar Televízió képernyőjére a Forma-1. Az RTL Klub és a Formula One Management (FOM) szerződése idén december 1-jével lejár, és a vezess.hu több forrásból úgy tudja, hogy az MTV is beszáll a licitbe a következő ötéves periódusért.

 

A januárban életbe lépett médiatörvény egyik paragrafusa kimondja: "a társadalom számára kiemelten nagy jelentőséggel bíró események" közvetítéseit a lakosság legalább nyolcvan százaléka számára elérhetővé kell tenni. Emellett a jelentős állami támogatásnak, valamint a nagy érdeklődésre számot tartó sportesemények (labdarúgó magyar bajnokság, "vizes" világbajnokság, olimpiai játékok) népszerűségének köszönhetően az MTV olyan helyzetbe került, hogy fel tudja venni a versenyt az F1-es futamokat tíz éve közvetítő RTL Klubbal szemben.

 

A Népszabadság Online úgy tudja, a köztévé bátran licitálhat, ugyanis egy kormányrendelet szerint az idei 58,7 milliárd forint helyett jövőre hozzávetőleg 64 milliárdból gazdálkodhat. A júliusban végrehajtott átszervezések miatt az MTV bérekre szánt kiadásai is jelentősen csökkennek.

 

Noha a Forma-1-es közvetítés az RTL Klub számára nyereséges vállalkozás, nem valószínű, hogy a többi, sporttal foglalkozó kereskedelmi csatorna komolyan érdeklődne a sportág iránt. A TV2-n közvetített labdarúgó Bajnokok Ligája nézettsége messze elmaradt a várakozástól, a nemzetközi focibajnokságokat közvetítő DigiSport országos lefedettsége pedig nem éri el a médiatörvény által kívánatosnak tartott szintet. A Sport Televízió (Sport1, Sport2) hagyományosan nem érdeklődik a technikai sportok iránt.

 

A vezess.hu úgy tudja, hogy az RTL Klub mellett az elmúlt tíz év szakmai rutinja mellett a fejlett technikai infrastruktúra szól. Az MTV-nél viszont nagyobb hagyományai vannak az F1-nek, hiszen 1975-től 2001-ig a köztévé közvetítette a versenyeket olyan közkedvelt kommentátorokkal, mint Dávid Sándor, Knézy Jenő vagy Frankl András.

 

vezess.hu

Link to comment
Share on other sites

"A vezess.hu úgy tudja, hogy az RTL Klub mellett az elmúlt tíz év szakmai rutinja mellett a fejlett technikai infrastruktúra szól."

Mi van???? A 4:3-as SD adás az fejlett technika????

Az M1-en már évek óta HD-ben nézhetnénk!!!

Ráadásul ott amikor volt az F1 legalább nem beszélt a kommentátor baromságokat!

Arról nem is beszélve, hogy az M1-en bármilyen sport közvetítés van, azt mindig a helyszínről kommentálják (akárcsak az F1-ben a BBC-n).

Úgyhogy én nagyon remélem, hogy az F1 jövőre visszatér az Mtv-re!

Link to comment
Share on other sites

én meg a mostani nb1-es közvetítés miatt nagyon remélem hogy nem. szomorodna meg az összes ilyen tévés. mtv miatt kell 4 órakor kezdeni ilyen dög melegben egy meccset, mikor akár nyugodtan lehetne később is ;rakná be 8ra még rá is verne az rtlre meg a tv2re nézettségben vasárnap este amúgy is ratyi filmek mennek. ehelyett nemrég érek haza dög büdösen és némileg leégve... többi se kutya az igaz na de most az mtv miatt izzadtam.

Link to comment
Share on other sites

Az rtl klub tulajdonosa uralja az egész magyar médiát, nemzetközi kapcsolatokkal(maffia stb.) rendelkezik. Nem valószínű, hogy át fog vándorolni az MTV-re.

 

Pedig én nagyon örülnék neki, mert ami a retken megy az tragédia. 4:3-as pocsék minőségű adás, mikor köztudott, hogy a közvetítőkamerák év eleje(vagy nemtom pontosan mikor) óta HD minőségben vesznek fel. Végre nem lenne az, hogy futam közben bevágnak egy reklámot!!!

 

atis.89: A forma 1 közvetítése élőben zajlik, és kötve hiszem, hogy egy futamot csak az mtv miatt későbbre rakjanak. Mellesleg a kanadai időmérőt késő este kellett megnéznünk, mert a retek klub főműsoridőben nem adja le, inkább 800adjára adott idióta filmet vetítik. :)

 

Én nagyon remélem, hogy jövőre az mtv-n lesz a közvetítés, mert ennek a csatornának csak a pénz számít, a többit lecsinálják magasról.

Link to comment
Share on other sites

Nem-nem, jól mondja Daniels, HD közvetítés csak idéntől van. 2007-2008 körül maximum csak a 16:9-es sugárzás indulhatott el, ennek az időpontját nem tudom pontosan... Mindenesetre ha minden igaz, akkor szeptembertől 16:9-es lesz az RTL Klub (meg a TV2 is) és ezzel együtt azt mondták, hogy HD tartalmakra is számíthatunk. Majd meglátjuk :)

 

Itt a hír az átállásról:

http://index.hu/kultur/media/2011/06/25/keparanyt_valtanak_osszel_a_kereskedelmi_tevek/

Link to comment
Share on other sites

Natív HD-ben biztos, hogy nem mehetett évek óta, mert 2011-től veszik csak fel a közvetítőkamerák nagyfelbontásban a Forma-1-et. Maximum csak ilyen felkonvertált verzió mehetett 2010-ig. Itt egy cikk is róla, ha már a BBC szóba került:

 

http://www.bbc.co.uk/pressoffice/pressreleases/stories/2011/01_january/12/formula1.shtml

 

Inkább csak az a gáz, hogy mire itt HD lesz, az angoloknál már régen 3D-ben fog menni :)

Link to comment
Share on other sites

Daniels azt nem mondtam hogy futam időpontot változtatnak m1 miatt de a meccs az az m1 miatt is van akkor...

arról nem is beszélve hogy asszony verő knézy jenőt mennyire utálom! hihetetlen hogy mennyire ellenkezője apjának. az Ő közvetítéseit szerettem de ettől rosszul vagyok.

itthon meg azért nem terjedtek el a hd-s meg 16:9es adások mert a tv nézők többsége még nem rendelkezik erre alkalmas készülékkel, így nem éri meg... nekünk pl egyik tévénk se hd-s. tökéletesen működik mind, eladni meg nincs értelme mert 30-40e már vadi új tévék vannak kidobni meg drága plusz minek is ha jó...

Link to comment
Share on other sites

Ez egyébként szerintem baromság! Amúgy a kereskedelmi tv-k is ezt mondják, hogy ezért vártak eddig.

De pl ott van ez a példa: Akinek 16:9-es tv-je van, az nem nagyon tud 4:3-as adást nézni, mert vagy az idegesítő, hogy széthúzott fejű emberkék vannak, vagy a két csík a két oldalon, vagy az ha kinagyítja, és levágja a fejek tetejét. Namármost ha az M1-et vesszük, ugye az már 16:9-ben is sugároz: az jó mindenkinek, mert az LCD-seknek nem kell vágni a fejeket, a CRT-seknek igaz ott lesz a két csík alul-felül, de ez nekik nem olyan nagy "érvágás", mert ha DVD-t néznek, akkor ott is vannak csíkok. :)

A HD adást meg úgy is csak annak lesz, akinek van olyan tv-je, plussz pár ezer ft-ja a csatorna díjakra.

 

De ez már úgy érzem, hogy erős OFF volt! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

StandoFF: Mi tökéletesen tudunk 4:3-as közvetítést nézni a nagy lcd tévénken!

Ráadásul elég régóta lehetett azt tudni, hogy szeptembertől a 2 kereskedelmi csatorna - RTL Klub, TV2 - 16:9-es arányba fog sugározni! ;) Ráadásul az M1, vagyis mostmár MTV is közvetítette a tüzijátékot, és ha jól emlékszem, ők HD-ban adták! ;)

 

Sorry az OFF-ért!

 

 

De hogy legyen egy kis témába vágó is!

Mit szóltok Bruno Senna-hoz? Nekem meg volt a véleményem erről a csapatdöntésről, hogy logikusan gondolkozva, nagyon nagy hülyeség volt lecserélni Heidfeldet, és beültetni egy olyan embert évközepén, aki összesen egyszer ült ebben az autóban, a Magyar nagydíj pénteki napján, míg Heidfeld ott volt az összes téli teszten, levezette már az idény felét, és most egy olyan embertől várják azt, hogy jobb legyen Heidfeld-nél, aki idén most fog másodjára kocsiban ülni, és ez lesz az első versenye idén?

De becsületére legyen mondva, rácáfolt erre Senna eddig, hisz az időmérőn szenzációsan ment! Ha a versenyen is ilyen jó lesz, akkor meg emelem a kalapomat előtte! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

MEGÓVTÁK A SZAVAZÁST, NEM KALOCSAIBAN MENNEK A MCLARENESEK BRAZÍLIÁBAN

 

Múlt hét szombaton ért volna véget a Hugo Boss által kezdeményezett szavazás, melyben arra lehetett voksolni, hogy melyik egyedi tervezésű overallt viseljék a McLaren-Mercedes versenyzői Brazíliában.

 

Mint kiderült, a szavazást már pénteken sem lehetett elérni, mivel a törökök panasszal éltek: feltűnően sok szavazat érkezett a Kalmár István által tervezett darabra.

 

Az első kifogása az volt a cég menedzserének, hogy több ruhára is több szavazat érkezett egy IP címről, majd amikor Kalmár közölte, hogy a szabályzat sem tiltja ezt az eljárást, másnap jött az újabb magyarázat: amikor a magyar ruha megelőzte a törököt, a török overall tervezője panasszal fordult a céghez, amiért gyanúsan sok szavazat érkezik a magyar ruhára.

 

A Boss német menedzsere közölte: a magyar overallra az ötperces limiten belül is érkeztek szavazatok - egyébként a törökre és a koreaira is - ugyanarról az IP címről, így jobbnak látták a sorsolást, melyben a német tervezésű ruhának kedvezett a szerencse. A sorsolásnak nem maradt írásos nyoma.

 

Hivatalos döntés hétfőn, addig is annyival kell beérnünk, hogy a szavazás szabályosságát elismerte a Boss, de sportszerűségét nem.

 

f1-live.hu

 

Hogy lehetnek ilyen sportszerűtlenek?? :angry:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hivatalos: A Renault megegyezett Raikkönennel

A Lotus Renault hivatalosan is bejelentette, hogy sikerült megegyeznie Kimi Raikkönennel, így a pilóta a csapat színeiben tér vissza a 2012-es szezonban. A finn versenyző 2009-ben hagyta ott a Ferrarit és a száguldó cirkuszt, mert szerette volna kipróbálni magát a rali világában, amit meg is tett, de szeretett volna ismét együléses versenyautóban rajthoz állni. A Renault két éves szerződést kötött 2007 világbajnokával.

formula.hu

Link to comment
Share on other sites

http://www.vezess.hu/forma1/f1_ferrarinak_kedveznek/34108/

 

kicsit régi csak ugye nem volt fórum...

 

azt azért elég érdekesnek találom hogy létrehoznak olyan szabályokat melyekkel a költségeket akarják csökkenteni. illetve egyszer kétszer környezetvédelem érdekébe is talán. erre előállnak egy ilyennel, nem elég hogy több gumit akarnak használni de azok előállítása se igazán környezet barát...

 

meg könyörgöm miért a box utcában dőljön el a verseny? nem lehetne esetleg hogy a pályán...?

Link to comment
Share on other sites

Igen, bár én azthittem a Williamshez szerződik majd. Kérdés, hogy kinek kell elhagynia a Renault csapatot!? Kubicának, aki még az sem biztos, hogy folytatja? Petrovnak, vagy Sennának? Szerintetek?

Szerk: Közben rátalátam egy új cikkre:

http://f1.blog.hu/2011/11/29/petrov_kap_ultimatumot_a_renault_tol

Link to comment
Share on other sites

Kimi Raikkönen már Renault szerelésben feszít :)

 

REU_1302208600_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Képen, amit linkeltél még a NASCAR Truck Series verseny előtti ceremóniám feszít! Nem kötekedésből. :)

LRGP-kimi-raikkonnen_banner.jpg

 

Reméljük ott folytatja, ahol 2006-ban (nem véletlen írtam ezt az évet!) abbahagyta. :)

Link to comment
Share on other sites

Hát arra sajnos kevés az esély , mert ahhoz jó autó is kéne , és Renault azóta hanyatlik mióta Alonso otthagyta őket, illetve most már maga a gyár is a RedBull-t tekinti kiemelt partnerének.

 

ettől függetlenül van rá esély ,hogy feltámadjanak és most különböző szakemberek leigazolásával szerintem jó irányba indultak el .

 

Kimit pedig szerintem nem kell féleteni attól ,h túl nehéz lesz visszaállnia ( amit most mindenhol olvasni lehet ) , szerintem 2-3 futam alatt megoldja.

Link to comment
Share on other sites

ezen a híren meglepődtem , azthittem Petrov , vagy Senna közül választanak , ha már Kubica sajnos nem fog felépülni szezon kezdésig.

 

Link to comment
Share on other sites

Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne a Toro Rosso új párosa!

http://f1-live.hu/hirek/legfrissebb_hirek/44684/32/bombahir_daniel_ricciardo_es_jeaneric_vergne_a_toro_rosso_uj_parosa_frissitve/

Sid Watkins professzor visszavonul

http://www.f1csatorna.hu/hirek/2011_12_13_sid-watkins-professzor-visszavonul

Link to comment
Share on other sites

Hivatalos: visszakerül az F1 a közszolgálati csatornára

 

Ma végleg eldőlt: 2012-től egészen 2016-ig a közszolgálati csatornára kerül át a Formula-1 világbajnoki futamainak közvetítése, így a Magyar Nagydíjé is. Az erről szóló megállapodást Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója írta alá.

 

Nem marad televíziós közvetítés nélkül a Formula–1 hazai közönsége. Az már korábban eldőlt, hogy a világbajnokság versenyeit idáig közvetítő RTL Klub nem pályázik az év végén lejáró szerződése meghosszabbítására, ám mostanra az is nyilvánvalóvá vált, hogy 2012 és 2016 között a televíziós közvetítések visszakerülnek a közszolgálati csatornára.

 

A Magyar Nagydíjnak otthont adó Hungaroring Sport Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap ma aláírta az erről szóló megállapodást, így a sportág rajongói már a 27. Formula 1 ENI Magyar Nagydíjat az m1-en láthatják majd, míg 2012-től a verseny közvetítése a Kossuth rádión is hallható lesz élő egyenes adásban.

 

A Hungaroring részéről Gyulay Zsolt elnök-vezérigazgató, míg a médiaszolgáltatási alap részéről Böröcz István vezérigazgató látta el kézjegyével a szerződést.

 

„A megállapodást éppen arra az időszakra kötöttük, amíg hazánknak szerződése van a Formula 1-es futam rendezésére. Az előzetes megbeszélések alatt meggyőződhettem, hogy a közvetítési jogok jó kezekbe kerültek, és a közönség igényes kiszolgálása biztosított a következő években. Január közepén tartunk majd egy közös sajtótájékoztatót, ahol egyrészt bemutatkozik majd a közvetítésekben részt vevő stáb, másrészt az MTVA részéről ismertetni fogják az egész évre vonatkozó elképzeléseiket. Annyit például már most elárulhatok, hogy a sportág televíziós felvezetése a McLaren 2012-es versenyautójának február eleji bemutatójával kezdődik majd" – fogalmazott Gyulay Zsolt.

 

nso.hu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...