Jump to content
PirateClub.hu

Formula 1


Gabi89
 Share

Recommended Posts

Tényleg unalmas futam volt, ennyit a motorelektronika szabályozásáról, kíváncsi vagyok ha a kipufogódiffúzor betiltása után sem változik a helyzet mit fognak betiltani... Érdekes, hogy amikor a Brawn GP vagy a Ferrari volt ilyen jó akkor nem változtattak szinte semmin. Ez már nevetséges és sportszerűtlen. <_<

 

Teljes mértékben egyetértek veled! Mikor a brawn vezetett senki nem kérdőjelezte meg őket, mikor a ferrári éveken keresztül az élen volt, senki nem változgatott szabályokat csak azért mert ők iszonyatosan gyorsak voltak....

 

====

 

A videóra annyit mondanék: "It's a joke" :D:lol:

Link to comment
Share on other sites

A szabadedzéseket nem szabad figyelembe venni, az eredményük szinte annyit ér, mint sz@rnak a pofon.

 

Nekem se tetszik az overál, bár ami mostanában volt a Mclareneseken az engem jobban emlékeztetett bohócruhára.

 

Szerk.: Mégis van diffúzortiltás.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Montezemolo: Jövőre is marad az Alonso-Massa páros

 

Az elmúlt időszakban többször felreppent a hír, miszerint Felipe Massának a szezon végén távoznia kell a Ferraritól. Az olasz cég elnöke, Luca di Montezemolo megelégelte a híreszteléseket és a Sky Italia televíziónak elmondta, hogy nem fognak változtatni a kettősön.

 

"A szezon ezen időszakában mindig újabb pletykák jelennek meg, de mindenkit biztosíthatok arról, hogy jövőre is a Fernando Alonso ? Felipe Massa párossal fogunk részt venni a bajnokságban. A jelenlegi teljesítményért nem a versenyzőket kell hibáztatni."

 

"Alonso nagyszerűen szerepel, és lassan Massa is rátalál a régi önmagára. Korábban a pilóta és az autó szerepe azonos volt, manapság az autónak sokkal nagyobb szerepe van. Alonso és Massa is szinte mindent kihoz a ráeső 30 százalékból."

 

Ami a bajnoki címet illeti, Montezemolo szerint Alonso helyesen teszi, hogy továbbra is harcol a diadalért. "Alonsónak igaza van, hogy hisz a címben, hiszen a remény hal meg utoljára. Silverstone-ban remekül szerepeltünk, de pontokat csak a szezon végén érdemes összeszámolni. Ettől függetlenül már a jövő évi munkálatokra is sok energiát fordítunk."

 

 

Vádat emelhetnek Ecclestone ellen

 

A müncheni államügyészség szerint a Formula-1 vezetője, Bernie Ecclestone is érintett lehet a Bayern LB volt elnöke, Gerhard Gribkowsky körül kirobbant botrányban.

 

Gribkowsky ellen néhány nappal ezelőtt vádat emeltek, vesztegetés, hűtlen kezelés és adócsalás miatt, mivel nem tudott elszámolni arról az 50 millió dollárról, amelyet a Formula-1 eladása kapcsán kapott. A bank a Kirch csoport csődje után adta el a Formula-1-es részvényeit a CVC-nek, amelynek Ecclestone az üzletvezetője.

 

Az államügyészség vádiratából kiderül, hogy Gribkowsky a kenőpénzt feltehetőleg "Bernard E.-től, a Formula-1 üzletvezetőjétől kapta", emiatt a 80 éves üzletember ellen is folyik a nyomozás, így nem kizárt, hogy hamarosan vádat emelnek ellene.

 

A Bild Zeitung arról faggatta a Formula-1 vezetőjét, hogy "nem fél-e a Nürburgringre utazni, és nem tart-e attól, hogy letartóztatják." A kérdésre Ecclestone a következőképpen felelt: "Miért kellene félnem? Nincs okuk arra, hogy letartóztassanak."

 

motorsportal.hu

Link to comment
Share on other sites

P Név Csap Köridő Kül

1 M. Webber RED 1:30.079

2 L. Hamilto MCL 1:30.134 0.055

3 S. Vettel RED 1:30.216 0.137

4 F. Alonso FER 1:30.442 0.363

5 F. Massa FER 1:30.910 0.831

6 N. Rosberg MGP 1:31.263 1.184

7 J. Button MCL 1:31.288 1.209

8 A. Sutil FOR 1:32.010 1.931

9 V. Petrov REN 1:32.187 2.108

10 M. Schum. MGP 1:32.482 2.403

 

Hát az első négyest elnézve.... :) Reméljük az izgalmas futamot : )

 

Link to comment
Share on other sites

Igen! A GP3-on is esett! Az 1. futam végén kezdett el esni, volt aki végigment Slick-en, pedig elég vizes volt a pálya! :)

A 2. futamon már nem esett, és száradt a pálya végig!

Az 1. futamon egyébként Kis Pál Tamás a 8. lett, így ezzel az 1. helyről indulhatott a 2. versenyen, de sajnos (ahogy a kommentátor elmondta) ő még nem ment ezzel az autóval esőben, így "csak" a 4. helyen ért a célba!

Szerintem ez is egy szép eredmény ebben a mezőnyben! :)

Az F1-hez: Remélem esni fog, és Vettel az első kanyarban összetöri magát! :D

És most már Schumi is megérdemelne valami dobogót. :)

Link to comment
Share on other sites

Én meg azt mondom, hogy végre mutassa meg a 3. helyről miért is akar ő világbajnok lenni!

 

szerk(15:55).: Hát ez nem sikerült... De bánom, hogy az egyik kedvenc pályámon ez az idióta, nagypofájú nyert. :( Nem baj, szépen csinálta...

Webber meg behozta Alonsot :lol: Hatalmas volt! :D

Link to comment
Share on other sites

Nah, egész jó kis futam volt, csak az eső hiányzott :D .

Szépen ment Hamilton. Kíváncsi vagyok a fuvarért ki fog fizetni. Massanak sosincs szerencséje. Buemit meg kellett volna büntetni. Schumit szó nélkül megbüntették amikor vízes pályán neki csúszott az előtte haladónak. Amúgy meg neki se megy már... Vettelnek se jött össze.

Link to comment
Share on other sites

1 hét múlva lehetne még egy ilyen izgalmas verseny! :)

Ha Schumi nem hibázik, akkor sztem az 5. hely környékéért versenyezhetett volna! Amíg ki nem csúszott, addig nagyon jól ment! :)

Daniels: Miért idióta, nagypofájú?

Link to comment
Share on other sites

laza volt ahogy Alonsot bevitték a box utcába :D

 

remélem jövőhéten ő nyeri a futamot! Alo-Mas-But-Ros-Hei-Pet-Web-Ham-Vet sorrendnek pedig különösen örülnék, így Alonso pontversenyben a 2. helyre kerülne aztán meg már "csak" Vettelt kell befogni...

Link to comment
Share on other sites

Huhú atis én a helyedben mostmár nem elégednék meg napi 1-2 imával :lol:

 

De, hogy ne csak OFF legyen:

Buemit megbüntették

Buemi öt helyes rajtbüntetést kap a Magyar Nagydíj rajtrácson, miután a Nürburgringen ütközött Nick Heidfelddel.

A Toro Rosso pilótáját vétkesnek találták a Renault-os Nick Heidfelddel történt ütközésben, a német pilóta az ütközés után kicsúszott a pályáról és a verseny feladására kényszerült. Buemi defektet kapott.

Az FIA versenybírái a baleset okozásáért Buemit vétkesnek találták és ezért öt helyes rajtbüntetést szabtak ki rá a következő versenyre.

Link to comment
Share on other sites

Webber aláírta a 2012-es szerződését

 

Az utóbbi időben kiemelt helyen szerepeltek a Mark Webber további pályafutásával kapcsolatos találgatások. Már olyan híresztelések is szárnyra kaptak, hogy Lewis Hamilton veszi át az ausztrál helyét Dietrich Mateschitz csapatánál.

 

A finn Turun Sanomat arról számolt be a mai napon, hogy a 34 éves versenyző aláírta 2012-es szerződését a Red Bullnál. Webber, aki az első helyre kvalifikálta magát a Német Nagydíjon és végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel tegnap, továbbra is Vettel csapattársa lesz az osztrák istállónál.

 

?Mindig is azt mondtam, hogy 2012-re is ugyanezzel a pilótafelállással tervezünk? ? mondta a csapatfőnök Christian Horner, aki ezzel formálisan is megerősítette a hírt.

 

?Nagyon boldog vagyok a két versenyzőnket illetően. Keményen ösztönzik egymást és el sem tudnék képzelni mást Mark autójában, illetve azt sem, hogy Mark jövőre másik autóban versenyezzen? ? tette hozzá Horner.

 

A hosszabbítást a Hungaroringen fogják hivatalosan is megerősíteni.

 

Esős lehet a Magyar Nagydíj

 

A hideg és nedves nürburgringi hétvégét követően előfordulhat, hogy a Magyar Nagydíjon is szerepet játszik majd az eső.

A korábbi F1-es versenyző, most kommentátorként dolgozó Martin Brundle a múlt vasárnapi Német Nagydíj helyszínéről közvetlenül Budapestre, a világbajnokság tizenegyedik fordulójának helyszínére utazott, ami után a Twitteres csatornáján a következőt írta: "Zuhog". Úgy tűnik, ez a hét közepéig marad.

Az időjárás-előrejelzések szerint a hétvégére jobbak a kilátások, esőre azonban továbbra is lehet majd számítani, ami igencsak felborzolhatja a kedélyeket a hétvégi magyar futamon.

"Sokat esik, és nincs valami meleg" - mondta a Team Lotus brazil tesztpilótája, Luiz Razia.

Link to comment
Share on other sites

Hello!

 

Érdekes ez az esős lehet cikk... nincs sok esély rá... de még bármi lehet.

 

Kicsit elszomorít az a tény, hogy olyan unalmas lett(tisztelet a kivételnek) a forma 1, hogy már az esős futamokat várják csak sokan... verőfényes napsütésben nem sokszor volt eddig izgalmas futam. :(

Link to comment
Share on other sites

Miért lett unalmas? Mert annyira rámentek a biztonságra, hogy pl amikor több órán keresztül álltak Kanadában. Olyan esőben lazán elengedték a kocsikat 20 évvel ezelőtt.

Na és arról ne beszéljünk, hogy a Redbull egyeduralmát csak néhány elvakult fan, és a Németek szeretik!

És ez így unalmassá teszi a futamokat!

Nézd meg az előző versenyt. A Redbull lassú volt, egyből milyen futam kerekedett, hogy 3 különböző kocsi versenyzett!

 

Szerk.:

Az OMSZ szerint olyasmi idő lesz hétvégén, mint a Németeknél:

ID.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ezek csak modell kimenetek, inkább a szöveges részt olvasd el a főoldalon, plusz időkép, plusz köpönyeg... Átlagold, és esetleg megkapod a várható időjárást. Ez attól függ, hogy a fölöttünk elhelyezkedős ciklonális helyzet mikor szűnik meg. Azt mondják már szerdán jó idő lesz, aztán egyre jobb.

 

Szerintem a Red Bull fölény miatt is unalmas lett, meg attól is hogy bevezették ezt a drs zónát, kb olyan mintha ajándékba kapna egy helyezést...

Én szeretem Vettelt, de egyre inkább úgy gondolom, hogy nem a tudása hanem az autója miatt áll az élen!

 

Link to comment
Share on other sites

Jogos amit mondasz Daniels! Én is Vettel szurkoló vagyok (már elég régen és nem csak azért mert most jól megy) de nem szeretem azt amikor szinte "semmit" nem csinál és nyer. Érdekes, hogyha nem a pole-ból indul akkor nemigazán tud előrébb menni, bár ilyenkor mindig technikai problémára panaszkodtak, ami lehet, hogy igaz, de lehet kamu is. Én még Hamiltonnal vagyok úgy, hogy nem szeretem vezetni azt tud, nagyon jó pilóta.

Link to comment
Share on other sites

Annak idején mikor a Ferrari volt ott mint most senki nem panaszkodott... itt az a probléma hogy ha minden technikai hiba ki lenne iktatva akkor nagyjából ahogy elrajtolnak úgy is érnének célba Vettel Massa nem igazán tudnak előzni Webber is inkább védekezésben jó egyedül Alonso és Hamilton akik többet képesek kihozni egy gyengébb autóból középmezőnyben is inkább a box utcában dőlnek el a dolgok nincs sok akció. ugye akik a hátsó részt foglalják el azok jelentős része nem tudás (az is van kevés) hanem inkább a pénz miatt vannak ott ahol vannak. így ők örülnek ha egyáltalán beérnek.

Link to comment
Share on other sites

Megérkeztek a versenyzők

 

Csütörtökön megérkeztek a Formula-1-es pilóták a Hungaroringre, ahol szakadó eső fogadta őket. Nem mindenkinek vezetett az első útja a pályára, Lewis Hamilton Budapesten volt városnézésen, míg a Mercedes párosa a vállalat kecskeméti gyárában tett látogatást.

 

Nem szabadulnak az esőtől és a hűvös időjárástól a Formula-1-es pilóták és csapataik: Silverstone és a Nürburgring után a Hungaroringen is felhős ég és tartalmas eső köszöntötte őket. Többségük értetlenül állt az időjárás teremtette helyzet előtt, biztosra vette ugyanis, hogy a hűvös Német Nagydíj után hazánkban a szokásoknak megfelelően tombol a nyár.

 

20110728_CER_0036_lg.jpg

 

Hiába van 15 fokkal melegebb, mint egy hete a németországi helyszínen, a szikrázó napsütés hiányában nem az igazi, főleg nem, mondjuk, a hőségben reménykedő Ferrari számára.

 

A pályára csütörtökön elsőként a Force India párosa ért ki a pilóták közül, aztán szépen lassan szállingóztak a többiek is.

 

Az első nézeteltérésen is túl vagyunk, Paul di Resta kissé berágott Nick Heidfeldre, aki nem kért bocsánatot tőle a Német Nagydíjon történt karamboljukért (a németet meg is büntették az eset miatt), mire a Renault pilótája azt mondta, mivel nem szándékosan csúszott neki a skótnak, esze ágában sincs bocsánatot kérni.

 

Sebastian Vettelnek a paddockba felfelé jövet még egy reklámfotózás is belefért, a parkolóban felkészített autóba beülve tucatnyi napszemüveget váltogatott, s egyre-másra készültek a reklámfotók. A húszperces program végére seregnyi fotós gyűlt össze a vb-éllovas körül, a kíséretükben ment fel a parkolóból a paddockba vezető folyosón át a Red Bull hatalmas motorhome-jáig, az Energy Stationig, amely a világbajnoknak járó kedvezményeknek köszönhetően közvetlenül a bejárattal szemben található.

 

20110728_CER_0010_lg.jpg

 

Vettel fő riválisai közül Fernando Alonso és Mark Webber is idejében megérkezett, ellentétben Lewis Hamiltonnal, aki Budapest belvárosában szponzorainak tervezett programja keretében a várost nézte. A két Mercedes-pilóta, Nico Rosberg és Michael Schumacher pedig Kecskeméten töltötte a délelőttöt, a stuttgarti vállalat új gyárában téve látogatást.

 

A világbajnoki pontversenyben második Webber, a Red Bull ausztrál pilótája kora délután érkezett, s csak a repülőtér alkalmazottjaival vállalt néhány fényképet. A hétszeres vb-győztes, 42 éves Schumacher, a Mercedes GP német sztárja saját, néhány hónappal ezelőtt vásárolt ezüstszínű repülőgépével utazott Budapestre.

 

Bernie Ecclestone, a Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló brit üzletember várhatóan csak pénteken délben érkezik meg Magyarországra.

 

Az 1. szabadedzés péntek délelőtt 10:00-kor, míg a második délután 14:00-kor veszi kezdetét.

Link to comment
Share on other sites

Mai első szabadedzés már száraz pályás volt, a hétvégére jó időt ígérnek, szombaton lehetnek záporok. Vasárnap napos idő lesz.

 

A délelőtti edzést Hamilton nyerte 1:23:350-el, mögötte Vettel, Alonso Webber, Button... Webber összetörte az autója elejét, de vissza tudott menni a boxba. Szerintem a délutáni edzésen már indulni fog.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...