Jump to content
PirateClub.hu

Formula 1


Gabi89
 Share

Recommended Posts

monacoqfy.jpg

Hamilton csak a 9. helyről rajtolhat holnap, mivel megbüntették sikánátvágás miatt.

A HRT részt vehet a Monacói Nagydíjon

Annak ellenére, hogy Liuzzi és Karthikeyan sem tett eleget a 107%-os szabálynak, a versenybíróság engedélyt adott nekik a Monacói Nagydíjon való részvételre.
A versenybírák a szabadedzéseken elért időeredményekre alapozták a döntésüket.
Link to comment
Share on other sites

Ecclestone: Idén nem lesz Bahreini Nagydíj

 

Nem tartják meg 2011-ben a szezon elejéről október 30-ra halasztott, feszültséget keltő, sokat vitatott Bahreini GP-t, nyilatkozta Bernie Ecclestone Forma-1-főnök. Az ország még mindig nem biztonságos.

 

eméljük, csend és béke lesz, így a jövőben vissza tudunk térni, de most természetesen nem tervezzük, hogy odamegyünk" - mondta Ecclestone a BBC Sportnak.

 

Kedden kiderült, a jelentés, ami alapján a FIA visszatette a naptárba a futamot, fals és megtévesztő, ráadásul a szövetség a Forma-1 szabályait sem vette figyelembe, mert a csapatok hozzájárulása nélkül menet közben nem lehet változtatni.

 

"A versenynaptár nem módosítható a résztvevők beleegyezése nélkül, ez tény" - jegyezte meg Ecclestone.

 

Vagyis a tervek szerint, november 27-én zárul a szezon, Bahrein kiesésével nem kell attól tartaniuk az istállóknak, hogy decemberben versenyezzenek.

 

Az évad így 20 helyett 19 futamból áll, jövőre viszont az előzetesen jelzett 21 helyett 20 lesz, vagy legalábbis annyit terveznek.

 

sportgeza

Link to comment
Share on other sites

Nem vagyok Hami párti, de őt meg bírták büntetni Button meg megúszta :angry2:

Izgalmas futam volt (már amikor nem a célegyenesben álltak a kocsik). Schuminak már nagyon érik az a dobogós helyezés. Vettelt kicsit sajnálom, szépen ment végig, dehát elhibázta, mondjuk 4ó 4p után nem is csoda :)

Link to comment
Share on other sites

http://www.f1hirek.hu/f1/20110612-f1-whitmarsh-alonso-huzta-ra-a-kormanyt-buttonra.html

 

Ennél jobban már utálni sem lehet azt a csaló bandát... De még blődségeket is beszél ez az őrült.

Amit Button csinált az sportszerűtlen volt, lehet hogy nem ért büntetést, de sportszerűtlen volt. Ha valaki így nyer akkor arra büszke lehet... Nem is beszélve arról hogy ennek az idióta drsnek köszönhetően úgy jött fel két helyet hogy nem csinált semmit csak nyomta a gázt. Aki ezt kitalálta annak gratulálni tudok, nem az volt a cél hogy látványos előzések legyenek???

Sajnálom Vettelt, hogy hibázott, alapvetően ez nem lenne nagy hiba(szárazon) de így hogy esett sajnos pont elég volt arra, hogy elveszítse az első helyet, de ki tudja mi lett volna az idióta zónában.....

 

Az is ember milyen volt már? Köröztek a safety car mögött addig amíg majdnem felszáradt a pálya, már a köztes gumit rakhatták fel... Mit nyávognak? régen nem volt ilyen, esett, versenyeztek...

Link to comment
Share on other sites

Nálam a nap embere egyértelműen Schumi volt. Most megmutatta a kételkedőknek, hogy igenis tud még vezetni ennyi idősen, hogy igenis kitudja hozni az autóból a maximumot. Ha a Safety Car nem körözget olyan sokat és nem várja meg amíg annyira felszárad a pálya, hogy az inter is elég, akkor meglehetett volna a második hely. Sebaj, talán lesz még esős (káosz) futam idén és végre felállhat a dobogóra. :)

Hamilton meg megint 5 kör alatt akarta a világot megváltani. No komment... :D

 

Egy kis humor: DC és Schumi golfkocsival a pályán :D

Link to comment
Share on other sites

:D Nekem a kedvenc részem (1:24-től), amikor DC megkérdezi Schumit, hogy vezethet-e, Schumi azt mondja, hogy igen és közben vigyorogva ül tovább a helyén és bámult DC-re, aki aztán feladta a dolgot mondván, hogy nem akar balhét. :D De a német DVD-s rész is jó volt :D
Link to comment
Share on other sites

Hát ez mekkora volt! :D

Az RTL miatt mi lemaradunk az ilyen vicces videókról, mert ők b***nak kimenni a helyszínre, és élőben bejelentkezni!

Szerintem az M1 az minden helyszínen élőben bejelentkezne! Mint ahogy azt a foci/kézi közvetítéseken teszik! :)

És szerintem ők is csinálnának ilyen vicces videókat! :)

Link to comment
Share on other sites

Jaja, ez is BBC-s videó. Baromi igényes az F1-es műsoruk, és egy közepes angol tudással érteni lehet mindent. Futam előtt egy órával már bejelentkeznek a boxutcából EJ, DC, meg egy BBC fickó, csinálják az interjúkat a rajtrácsról, nyomatják a vicces videókat, mindezt reklám nélkül :) Nálunk ilyen soha nem lesz, az tuti. Az M1 meg nem fog közvetíteni, mert mondták, hogy nincs rá keret. Én attól tartok, hogy ebből Digisport lesz, azoknak van pénzük sajna. Én már annak is örülnék, ha ezt a BBC Sport-ot bevennék a műsorkínálatba a upc-sek :)

Link to comment
Share on other sites

Az első képek Kubicáról

 

A lengyel fakt.pl fotósorozatot közölt a lengyelről és súlyosan sérült karjáról.

 

 

A képek egy kis olasz faluban, Pietrasantában készültek, ahol a lengyel február 5-i ralibalesete után lábadozott, jelenleg pedig hetente háromszor visszajár kezelésre monacói otthonából.

 

A pilóta még félig mankózik, de majdnem amputált jobb karján a sebek láthatóan szépen gyógyulnak. Néhány hét-hónap múlva kiderülhet, mikor vezethet újra, de most még nem sok biztosat tudni.

 

Roberto Ceccarelli, a Forma-1 legjobb orvosa vezeti a rehabilitációját, de jelenlegi állapotáról ő még nem nyilatkozott. Kubica tizenegy hétig volt kórházban, április 24-én engedték ki, de a fotók alapján talán reménykedhetünk a Renault-pilóta visszatérésében, vagy legalább teljes felépülésében.

 

Hogy az mikor lesz, azt tényleg csak találgatni lehet, a lényeg viszont, hogy - úgy tűnik - kezd helyrejönni.

 

f1-index

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tényleg unalmas futam volt, ennyit a motorelektronika szabályozásáról, kíváncsi vagyok ha a kipufogódiffúzor betiltása után sem változik a helyzet mit fognak betiltani... Érdekes, hogy amikor a Brawn GP vagy a Ferrari volt ilyen jó akkor nem változtattak szinte semmin. Ez már nevetséges és sportszerűtlen. <_<

Link to comment
Share on other sites

A Red Bull fél másodpercet fog lassulni

 

Jelentős teljesítményvesztést okoz a Red Bull Racingnek a jövő hétvégi Angol Nagydíjon életbe lépő szabályváltoztatás, állítja az istálló tanácsadója, Helmut Marko. A menedzser szerint viszont minimalizálják a negatív hatásokat: "Nagyjából fél másodpercet fogunk veszíteni körönként a befújt diffúzor nélkül, de már felkészültünk rá, hogy kiegyenlítsük ezt beállítás-módosításokkal és aerodinamikai változtatásokkal. Bízunk benne, hogy a szintünkön tudunk maradni".

 

 

Egyetért vele Adrian Newey főmérnök is, elismerte, hogy a topcsapatok közül valószínűleg őket érinti leginkább a tiltás, míg a McLarent és a Ferrarit kevésbé.

 

Marko arról is beszélt az Autosportnak, hogy nem érti, miért kell az év közepén belenyúlni az előírásokba.

 

 

"Megértettük volna, ha a szezon végén írják át a szabályokat, de hogy a szezon felénél teszik, az kissé furcsa és nem igazán érthető" - mondta Dietrich Mateschitz Red Bull-tulajdonos bizalmasa.

 

A Red Bull Sebastian Vettellel nyolcból hat futamot nyert meg idén, a maradék kettőn második lett. Hétszer az első rajthelyről indult, a nyolcadik pole pozíciót márkatársa, Mark Webber szerezte meg.

 

Vettel a vb-t 77 ponttal, több mint háromfutamnyi előnnyel vezeti.

 

index

 

2014-ben 1.6-os V6-turbóra vált az F1

 

Rögzítettea FIA szerda késő este a Motorsport Világtanács (WMSC) határozatát: 2014-től kezdve hathengeres, 1,6 literes V-turbómotorokra tér át a Forma-1. A WMSC tagjai faxban szavazták meg a döntést, miután az F1-istállók a hétvégi valenciai futamon megegyeztek az új motor paramétereiről.

 

Jelenleg 2,4 literes, V8-as szívókat használnak, a turbó több mint 25 év után tér majd vissza a Forma-1-be. Korábban négyhengeres turbókról tárgyaltak, de a Ferrari ezt elutasította marketingokokból, a Mercedes és a Cosworth a fejlesztési költségek miatt.

 

Az átállást 2013-ra tervezték, de a V6 elfogadásával a bevezetést kitolták egy évvel.

 

index

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...