Jump to content
PirateClub.hu

Formula 1


Gabi89
 Share

Recommended Posts

Jogos amit mondasz, sokan leírták már, hogy a mai F1 a pénzről szól. Ugyebár az új szabályok az előzéseket hivatottak könnyíteni ami több "átlag" nézőt vonz a TV elé. A DRS-el szerintem nem lenne olyan nagy gond ha nem párosult volna az új gumikkal... nagyon nagy különbségek vannak a kocsik gumifogyasztása között, így a taktika került előtérbe és nem az igazi versenyzés!

Link to comment
Share on other sites

Jaire: Teljes mértékben egyetértek veled!!!

 

De ha megnézzük azért volt ezen a futamon a drs zónán kívül is pár szép előzés...

 

Vettelnek mondjuk elromolhatna az autója, olyan 15. helyről megnézném mit csinálna. :):D

Link to comment
Share on other sites

Schumacher már nem üti meg a szintet

 

Johnny Herbert, a német excsapattársa szerint a klasszis tudása már nem elég a fiatalok ellen.

 

"Tény, hogy már nem ő a legjobb pilóta. Semmit nem veszített a képességeiből, csak az új generáció jobb nála. A győzelemhez szükséges tudásszint nőtt, ő már nem üti meg a mércét. Semmivel sem lassabb, mint volt a hét vb-címénél, csak nem boldogul a helyzetével, hogy nem ő a leggyorsabb, nem az övé a legjobb autó, és a csapattársa (Rosberg) folyamatosan veri" - írta Herbert a The Nation (A Nemzet) című abu-dzabi lapban.

 

Az angol szerint Schumacher az év végén örökre be is fejezi: "Nem azért tért vissza, hogy a középmezőnyben autózzon. Nyerni akart, ám nem jön össze, meglepne, ha folytatná".

 

Johnny Herbert 1995-ben a Benettonnál volt a jelenlegi Mercedes-pilóta csapattársa.

Link to comment
Share on other sites

vagy ha már van állítható szárny legalább lehetne bárhol használni... meg mondjuk annak is akit előznének és nem alakulna ki az hogy oké várok odáig aztán ott lenyomom. mert mondjuk most vettellel tudott volna menni valaki (nem webber mert ő lehet nem előzné meg) akkor vár az utolsó körig ott megelőzi és ő az első ami meg azért nem teljesen igazságos vagy hogyan is fogalmazzak...

Link to comment
Share on other sites

Tény, jobb, mint a vonatozás, de tavaly rengeteg izgalmas futamot láthattunk, ahol baromi sok előzés volt ... Abu Dhabi sose az előzéseiről lesz híres vagy az átalakított Bahrein, ide írhatnám a Hungaroringet is .. legjobb, amit tehettek volna, hogy klasszikus pályákat visszahozni vagy normális pályákat kialakítani .... elég unalmasak már Mr. Tilke pályái ... ugyanaz mid az összes csupán a környezet más.

 

Számomra a tavalyi év nagyon izgalmas volt, nem is értem minek állandóan változtatni a szabályokon, egyedül a KERS, amire azt mondom, hogy arra bizony szükség van.

 

Villeneuve is megmondta ez már túl mesterséges ... pilóták szerepe kezd marhára leértékelődni és ez nekem nagyon nem tetszik.

 

Ahogy Daniels mondta, láthattunk rengeteg előzést pont a Török Nagydíjon, amihez nem kellett DRS, anélkül is megy ... és eddig is ment, erre kéne az irodában ülő okosokat ráébreszteni.

 

Na mindegy .... talán lesz ez még így se .... ;)

Link to comment
Share on other sites

azt mondjuk én se értem miért kell minden új pályát Tilkenek tervezni... na meg a másik ugye egyeseknek az f1ben nem tetszik bizonyos versenyzők vezetni nem tudása, ott is ha nem arra menne jó néhány csapat hogy melyik pilótája tud minél több pénzt szerezni hanem mondjuk a tehetségesebbjéből válogatna akkor szintén élvezetesebb futamok lennének és nem azon kellene bosszankodni hogy xy hogyan rontotta el zv futamát azzal hogy béna volt bele ment vagy lekörözésnél hogy nem engedte el... értem én azt is hogy nem kis pénz az istállók működés na de akinek nincs pénze ne akarjon már belevágni...

Link to comment
Share on other sites

Alonso fejszámolása szerint vb-esélyes

 

"Szeretek játszani a számokkal, Törökországból hazafelé öszevetettem a tavalyi első négy futamot az idei megfelelő nagydíjakkal. Kijött, hogy most nyolc ponttal rosszabbul állok (49-41), de ugyanezen a négy GP-n 13 ponttal többet szereztem, mint 2010-ben (41-28)" - idézte a Ferrari honlapja Fernando Alonsót.

 

A spanyol négyből egyszer állt dobogón, Isztambulban harmadik lett, de kihozta, hogy az előző évben sem volt jobb.

 

"Igaz, hogy a jelenlegi lemaradásom a tavalyihoz képest sokkal nagyobb (52-11), de akkor Silverstone után 47 pont mínuszban voltam, és csak nyolc verseny maradt ledolgozni. Most még van 15. A lényeg, hogy jöjjenek az eredmények, legutóbb már felálltunk a dobogóra. Folyamatosan ezt kell tennünk, és akkor a világbajnokságért hajthatunk" - bizakodott Alonso.

 

A Ferrari a pocsék szezonrajt után kezd magára találni, az autónak főleg időmérőn kellene javulnia, mert "a harmadik sorból nem könnyű előre kerülni".

 

"Több vasat is tartunk a tűzben, reméljük, már a jövő héten, Barcelonában jönnek új alkatrészek, amikkel előrébb léphetünk az időmérőn" - mondta a kétszeres világbajnok.

 

Alonso jelenleg az ötödik helyen áll a pontversenyben.

 

index

Link to comment
Share on other sites

4 órára letiltották a durva motortrükköt

 

Az Autosport kedd este közölte, hétvégétől tilos a kipufogógázt folyamatosan a diffúzorra nyomni, majd éjfélkor azt, hogy a FIA meghátrált.

 

A szövetség hivatalos levelet küldött az összes istállónak, hogy tudassa, a lefújt diffúzor - blown diffuser - rendszere Barcelonától tilos. A találmány a Red Bullé, jó egy éve kezdte használni, állítólag emiatt verhetetlen az időmérőn, és a futamon is jócskán előnyben van miatta. A lényeg, hogy a kipufogóból nem csak gyorsításkor ömlik az anyag a diffúzorra, hanem még fékezéskor is, így folyamatosan leszorító erőt generál.

 

Kedden a FIA kimondta, a továbbiakban csak nyomatéknövelésre lehet használni a motort, aerodinamikai célokra nem.

 

Chris Horner azonnal nyilatkozott az Autosportnak, beletörődött a tiltásba. Csakhogy a rendszert egy év alatt nyolc másik istálló is megcsinálta, és rögtön tiltakozott a szervezetnél a betiltása ellen.

 

A FIA így órákkal később máris engedett, teljesen visszavonta a rendelkezést, és arra sem utalt, hogy ebben a szezonban valamikor később tervezné a lefújt diffúzor betiltását.

 

f1 blog

Link to comment
Share on other sites

szánalmas. én komolyan mondom remélem hamarosan indítanak tényleg egy másik versenyt és nem csak beszélnek a levegőben. ennyi hülyeséget rég láttam. itt a szárny is amit használhatsz de csak ott ahol én engedem meg... akkor az új gumi szabály is... az öregnek agyára ment a sok pénz vagy én nem tudom de hogy évről évre meredekebb húzásai vannak. előbb utóbb tényleg jön a mesterséges káosz is...

Link to comment
Share on other sites

Alonso 2016-ig a Ferrarié

 

A Ferrari 2009. szeptember 30-án szerződtette a távozó Kimi Räikkönen helyére Fernado Alonsót, a spanyollal hároméves megállapodást kötöttek. A Ferrarinál nagyon elégedettek a 29 éves, kétszeres világbajnokkal, aki a tavalyi világbajnokságon öt futamgyőzelemmel a második lett az összetettben.

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült aláírni ezt a megállapodást” – mondta Alonso, aki a Ferrarinál akarja befejezni a karrierjét.

 

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke: „Örülök, hogy sikerült mindenben megegyezni. Alonso mindig is bizonyította, hogy a legnehezebb körülmények között is győztes mentalítású. Mind technikailag, mind emberileg vezető szerepet tölthet be a Ferrari történetében, és reméljük, vele megint sikereket érünk el."

 

A barcelonai világbajnoki futamra készülő Alonso Ausztráliában negyedik, Törökországban a harmadik lett, összetettben az ötödik helyen áll, 52 ponttal lemaradva az első Sebastian Vettel mögött.

Link to comment
Share on other sites

Webber másodperccel veri Vettelt is

 

A Spanyol GP 2. szabadedzése percről percre

 

14.00: Mehetnek a kocsik.

 

14.01: A McLaren kísérletezett délelőtt a tucatnyi újításával, az Autosportnak állították, délután nem fognak, a végleges, hétvégére tervezett kocsival mennek a pilótáik.

 

14.07: Alonso máris az élre ugrik a nap második legjobb idejével - 1:25.707. Délelőtt Webber ennél fél másodperccel jobbal nyert.

 

14.10: Alonso tovább javít - 1:25.445.

 

14.12: Button a második, három tizedre Alonsótól.

 

14.18: Hamilton élre tört, de még ez az idő sem jobb Webber délelőttijénél - 1:25.236.

 

14.20: Feljavultak a Renault-k, Heidfeld 5., Petrov 6.

 

14.27: Pastor Maldonado a Williamsszel harmadiknak ugrott előre - 1:25.603. Hamilton és Alonso van előtte.

 

14.35: Maldonadóhoz hasonlóan Petrov is felrakatta a lágy gumit, és 1:24.786 - tal, a hétvége legjobb idejével vezet. Az első 1:25 alatt.

 

14.45: Vettel is elővette a lágy gumit, és már az első körével lecsapott - 1:22.826.

 

14.46: Vettel második - 1:24.366.

 

14.48: Elkezdődött a Red Bull különversenye - Webber, 1:22.470. Az ausztrál erősnek tűnik Barcelonában.

 

14.53: Rosberg 3. a lágy gumival, de az ideje csak 1:23.586.

 

14.55: 1:23.9 Schumachernek szofttal.

 

14.56: Button - 1:23.188, harmadik. A 3. helyért versenyeznek a Red Bull mögött.

 

15.02: Hamilton a Red Bullok között 1:22.509-cel. Majdnem megfogta Webbert is.

 

15.05: Alonso csak 1:23.5-öt ment a lágy gumival, Heidfeld kicsit feltartotta.

 

15.08: Vettel már teli tankkal köröz, nem megy rá Webber idejére.

 

15.15: A két Red Bull nagyjából azonos köröket fut teli tankkal.

 

15.32: Vége a második tréningnek, Webber ezt is nyerte, de már csak 39 ezreddel, Hamilton előtt. Vettel, Button, Alonso a további sorrend.

Link to comment
Share on other sites

Daniels nah ezt ne mond! A RB az egyik olyan csapat amelyikkel soha nem különcködtek.

A Red Bull szárnya megfelelt a méréseknek és a szabályoknak, a Ferrari hátsó szárnya nem. Ennyi!

 

Szerk.:

Gratula Webbernek! Vettelnek még mindig KERS problémái vannak? Alonso szépen behozta a Ferrarit a 4. helyre. Remélem holnap lesz egy kis harc a RB-ok közt :) .

Link to comment
Share on other sites

Hiába tehetséges, ha netán valami sereghajtó csapatba szerződik! :( Mert hát kitudja ki igazolja majd le, ha netán így folytatja (miért ne folytatná így? :D )!

Az lenne a legjobb ha valami középcsapatba menne, amivel tudna harcolni a középmezőny elsőségér, és akkor lenne esélye még feljebb menni a létrán! :)

Link to comment
Share on other sites

Ha megmutatja kis csapatoknál, hogy tehetséges akkor felfigyelnek rá a nagyok is :) .

 

Egész jó futam volt. Alonso mekkorát rajtolt :D. Hamilton nagyon szépen ment, legalább volt egy kis akció a futamon, Vettel szépen tartotta őt. Szerintem ezt a futamgyőzelmet érdemelte meg eddig a legjobban, mert tett is valamit érte. Viszont bosszantó, hogy a DRS zóna sz@rt sem ért most! Alonsonak az a 10 körös kemény keverékű gumi érdekes volt. Webber pedig szívhatja a fogát...

 

Lewis Hamilton, Jenson Button, Mark Webber és Jaimie Alguersuari versenyét vizsgálják az FIA versenybírái, a hírek szerint a Spanyol Nagydíjon a négy pilóta figyelmen kívül hagyta a sárga zászlós jelzést.

Az FIA ezt azon verseny után jelentette be, amelyen Hamilton a második, Button a harmadik, Webber a negyedik, Alguersuari a 16. helyen ért célba.

 

Ugyan az FIA konkrétan nem közölte, a verseny melyik pontján történt a zászlójelzés figyelmen kívül hagyása, ám valószínűleg ez akkor történt, amikor 17 körrel a leintés előtt a Lotus pilótája, Heikki Kovalainen balesetet szenvedett.

 

Szerk.: Végülis csak szóbeli figyelmeztetést kaptak a pilóták.

Link to comment
Share on other sites

A Red Bull kémkedéssel vádolja a Ferrarit

A Red Bull csapat tanácsadója, Helmut Marko szerint a Ferrari kitalált egy megoldást, amellyel kihallgathatja a Red Bull versenystratégiával kapcsolatos üzeneteit a futamok alatt.

 

Tegnap a csapat vezetője Christian Horner azt mondta, hogy Mark Webbert azért nem tudták kihozni Fernando Alonso mögül a futamon, mert mintha a Ferrari minden lépésüket előre látta volna. Horner burkolt utalásával ellentétben Marko nyílt vádat fogalmaz meg a Ferrarival szemben.

 

„Mi észrevettük, hogy a Ferrari egy bizonyos fajta kémkedést folytat” – nyilatkozta Marko tegnap a német RTL televíziónak. „Mi viszonylag későn kihívtuk Webbert a bokszba, de a Ferrari is kihívta Alonsót, és képesek voltak lereagálni minket.” Marko szerint a Red Bull a futamon hamis utasításokkal látta el a pilótáit, amikre a Ferrari csapat reagált. A Ferrari azonban egyenlőre nem kommentálta a Red Bull vádjait.

 

Ha ez igaz, akkor durva, bár én kétlem, hogy igaz lenne.

Ez érdekes:

a Red Bull a futamon hamis utasításokkal látta el a pilótáit, amikre a Ferrari csapat reagált
Link to comment
Share on other sites

Lemondott a Ferrari technikai igazgatója

 

Távozik a Ferrari legfontosabb mérnöki pozíciójából Aldo Costa, az istálló eddigi technikai igazgatója - közölte kedden a csapat honlapja.

 

A szakember az idei siralmas eredmények miatt megy: öt futamon egy dobogós helyezés. Costát cégen belül áthelyezik, és a Ferrari átszervezi a vezetőséget - Pat Fry lesz a kasztni felelőse, a gyártás irányítása Corrado Lanzone kezébe kerül, míg Luca Marmorini marad a motorrészleg élén. Mindannyian a csapatfőnök Stefano Domenicalinak jelentenek.

 

Costa 2007 óta vezette a technikai részleget, egy pilóta- és két konstruktőr-vb-t nyert a csapattal, de 2008 óta semmit. 2009 óta az olaszok folyamatosan le vannak maradva a fejlesztésekben, egyetlen eredeti ötletük nem volt, három éve loholnak a Red Bull és a McLaren után. Valójában egy saját ötletük volt, a magasított hátsó légterelő, amit szombaton egy nap használat után betiltottak.

 

SG

Link to comment
Share on other sites

Égő kocsi tette tönkre az aszfaltot a monacói első kanyarban

 

A St. Devote-nál gyulladt ki és égett porig egy kisteherautó kedd este a monacói pályán.

 

A versenypálya első kanyarját így szerda hajnalban újraaszfaltozták, és a pilóták aggódnak, hogy milyen állapotban lesz csütörtökön, amikor a szabadedzésekkel elkezdődik a nagydíj.

 

Paul di Restát, Nico Rosberget és Heikki Kovalainent is nyugtalanítja a kanyar állapota, főleg mert épp az ideális íven történt a baleset. Mindannyian úgy gondolják, hogy a melegben, amikor 45 fokosra is felhevül, ráadásul az autók épp ott fékeznek, a terheléstől feltöredezhet az aszfalt. További problémának tartják, hogy másfél nap túl rövid idő lehet a teljes száradáshoz, így olaj csapódhat ki az újraterített részen.

 

Mark Webber nem mondott véleményt a kanyar állapotáról, ő majd csütörtökön rámegy kocsival, "úgyis csak akkor derül ki, milyen".

 

f1hirek

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...