Jump to content
PirateClub.hu

Formula 1


Gabi89
 Share

Recommended Posts

Hali!

 

Végre újra Vettel van a Pole-ban! :happy: Remélem végig a futamon is ő lesz az első helyen.

Érdekes, hogy az időmérőn semmilyen baleset, kicsúszás, vagy koccanás nem volt. Elfékezések voltak, szerencsére hemilton jókor fékezte el magát.

Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

Szép volt Vettel!

 

Teljesen egyetértek Alonso nyilatkozatával, ismét bebizonyosodott hogy hamiltonnal kivételeznek állandóan...(bár azért még megvárom mit kapnak a többiek)

Akkor is eléggé érdekes dolog volt, kár hogy egy manipulált versenyt néztem végig. bár voltak benne izgalmas pillanatok, Kobayasi hatalmasat ment a végén. Webbert picit sajnálom, néha vezethetne higgadtabban...

Link to comment
Share on other sites

Mindneki megkapta a jogos büntetését, Alonso meg előzött volna ..... erre azt tudom mondani, Buemi vagy 3-szor elhibázta a célegyenes ráfordítót, Alonso mindháromszor bealudt .... ;)

Jó ez csak 1 hely, de végig vonatozott mögötte szépen .... ;)

Nyilatkozatáról és siránkozásáról egy szakértő megmondta a frankót:

"Ő már csak tudhatja, hogy milyen, ha egy futamot manipulálnak, hiszen jól emlékszik 2008-ból a szingapúri futamról."

 

Ennyi!

 

Sutil 6. helye fantasztikus, Buemit meg gyönyörűen és agresszívan előzte meg, hibátlan volt! :)

Barichello is megérdemli a dicséretet, 4. hely a Williamsel, nem semmi. :)

Link to comment
Share on other sites

A szakértő szakértőségét megkérdőjelezném ezután a mondat után. ;) Már vagy 600szor leírták hogy Alonso nem is tudott róla, de semmi gond.

 

Egyébként ha már itt tartunk, akkor Briatore manipulálta a csapatot, nem pedig az Elvileg Pártatlan bíróság a futamot!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Büntetések teljesen arányban voltak. Hamilton-é volt a legsúlyosabb, áthajtás, többiek csupán gyorshajtás miatt kaptak 5-5 másodperces büntetést.

Ha meg kap egy Stop-Go büntetést, akkor meg Button mögött ér volna célba, igazából sok jelentősége nincs.

 

Éveken keresztül vita téma volt, hogy a Ferrarival kivételeznek, szóval ezért is nem értem a Ferrari kifakadását. Idén semmi sem tetszik nekik, ez az ami zavaró. ;)

Link to comment
Share on other sites

Daniels-szel értek egyet. Nem vagyok Alonso párti, de most a felháborodása jogos. Egyértelműen a versenybíróság okolható a történtekért, Hamiltonnak legalább egy Stop-Go büntetést kellett volna kiosztani, mert sokkal nagyobb előnyre tett szert, mint amire megbüntették. Tehát ez az áthajtásos (kb. 15 sec) büntetés nincs arányban a vétséggel. De már megszoktuk... Az 5 másodperces büntetéseket viszont nem vitatom.

Schumi versenyét meg megint jól elszúrták. Rossz döntések hegye ismét... De hát már ezt is megszokhattuk :D

Link to comment
Share on other sites

Valóban nem volt semmi Schumacher köre, de Button a 9. körben volt boxban és az 54. körben futotta meg a leggyorsabb kört, ez a nem semmi, hihetetlen kíméletesen bánik a gumijaival, ebben jelenleg Button a No.1. ez tuti. :)

Link to comment
Share on other sites

Brit Nagydíj 3. szabadedzés

Poz Pilóta Csapat Idő Kör

1. Sebastian Vettel Red Bull Racing 1:30.958 14

2. Mark Webber Red Bull Racing 1:30.992 +0.034 15

3. Fernando Alonso Ferrari 1:31.101 +0.143 10

4. Nico Rosberg Mercedes GP 1:31.188 +0.230 15

5. Felipe Massa Ferrari 1:31.240 +0.282 16

6. Robert Kubica Renault 1:31.519 +0.561 18

7. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:31.549 +0.591 16

8. Michael Schumacher Mercedes GP 1:31.555 +0.597 14

9. Pedro de la Rosa BMW Sauber 1:31.559 +0.601 18

10. Rubens Barrichello Williams 1:31.581 +0.623 16

11. Vitalij Petrov Renault 1:31.698 +0.740 17

12. Jenson Button McLaren-Mercedes 1:31.703 +0.745 16

13. Nico Hülkenberg Williams 1:31.867 +0.909 17

14. Kobajasi Kamui BMW Sauber 1:31.947 +0.989 16

15. Adrian Sutil Force India 1:31.994 +1.036 13

16. Sébastien Buemi Toro Rosso 1:32.235 +1.277 18

17. Jaime Alguersuari Toro Rosso 1:32.331 +1.373 20

18. Vitantonio Liuzzi Force India 1:32.723 +1.765 18

19. Heikki Kovalainen Lotus 1:34.339 +3.381 20

20. Lucas di Grassi Virgin 1:35.479 +4.521 17

21. Jarno Trulli Lotus 1:36.098 +5.140 11

22. Karun Chandhok Hispania Racing 1:36.286 +5.328 16

23. Timo Glock Virgin 1:36.640 +5.682 6

24. Jamamoto Szakon Hispania Racing 1:37.178 +6.220 18

Link to comment
Share on other sites

Kezd elegem lenni abból, hogy mindenhol csak a Red Bull toronymagasan győz! Lassan kezd unalmas lenni, és kezd arra hasonlítani, amikor Schumi csinálta ugyanezt a Ferarrival több éven át, hogy nem is kellett megnézni a futamot, mert előre lehetett tudni h úgyis Schumájer nyeri meg...

Nem szeretném, hogy most is ez lenne, mert akkor megint meghal az F1...

Button-t sajnálom, Hamilton mentette a menthetőt, Alonso megint hozta a szokásos 3. helyét, aminek nagyon örülök, remélem a rajtnál be tud zavarni Webberéknek! Massa meg jól le van maradva Alonso-hoz képest!:D

Link to comment
Share on other sites

100% hogy igaz az amit a paddockban mondanak szerintem hogy a redbull használ vmi szerkezetet a hasmagasság módosítására, valószínű az lehet az amit Wéber mondott hogy elektronikával megy, attól függetlenül remélem holnap Alo nyer vagy legalább 2. lesz :P

Link to comment
Share on other sites

nem is kellett megnézni a futamot, mert előre lehetett tudni h úgyis Schumájer nyeri meg...

Én is hívhatnám Alonso gyereket Szemöldöknek, stb, mégsem hívom, te is nevezd nevén akit megemlítesz. Amúgy ha jól emlékszem te kezdeményezted az efféle tisztelet megnyilvánítását a pilóták felé, de most had ne kelljen visszakeresnem azt a hsz-ed. ;)

 

Nem láttam az időmérőt, de a versenyt holnap már nem hagyom ki! :)

 

Link to comment
Share on other sites

:) Az RTL Klub hangja meg "Sumáker"-nek ejti! Részemről nem gúnynév, végülis majdnem így kell kimondani a nevét! Ha tényleg gúnynevet mondtam volna, mint Te Szemöldököt, akkor mást mondtam volna!
Link to comment
Share on other sites

Mondhattam volna mást is a "Szemöldök" helyett, ami még könnyebben ráhúzható lehetett volna, ahogy a "Sumáker", a Schumacherre. Amúgy eleinte ejtették "Májkül"-nek a keresztnevét, ha nem is pont az RTL-en akkoriban még, de az is ugyanúgy helytelen volt, szerintem. ;) Az RTL-esekről pedig sok jót nem tudnék említeni.

 

szerk: 15:58

 

Érdekes futam volt. :D Alonso nem kicsit volt idegbeteg, jól elszúrták megint a versenyét. Massa is amiket csinált, inkább nem is jellemezném. Webber pedig bizonyított a csapatának, vagy mi a fene. :D

Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

Viszonylag jó futam volt, sajnálom Vettelt meg Alonsot, de mindketten nagyon komolyat mentek a futamon, ezért szeretem én őket. Eléggé unfair volt Webberrel szemben a Red Bull húzása...

 

Martin Withmars vagy Whitmars tökömtudja... naszóval nyilatkozta h ilyen nem történhet meg a meklárennél... :D Bagoly mondja verébnek... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Alonso és a Ferrari ma megköszönheti magának .... másik, meg, hogy össze se értek Alonsoval, nem értettem miért mondta Alonso a rádión keresztül a csapatnak ezt ....

Vettel ma szépen ment, de a Red Bull nekem nagyon unszimpatikus, remélem Webber végez előrébb, kicsit odapörkölhet a csapatnak. ;)

 

Barichello és Kobayashi ma szépet mentek, csendben odaértek az 5. és 6. helyre. Sutil megérdemelte volna azt a 7. helyet, de az is csoda, hogy lágy gumikon ennyit ment és eddig tartotta Vettelt, számomra ő a nap hőse, kicsit elfogult vagyok az tény. :D

 

Egyre szorosabb a középmezőny, mind a Sauber, mind a Williams nagyon feljavult, szóval lépni kellene a Force Indiának, mert így nem biztos az a konstruktőri 6. hely, nagyon nem! ;)

 

Nem volt olyan rossz futam szerencsére. ;)

Link to comment
Share on other sites

nem értek össze Kubicával nem is azt mondta, hanem hogy leszorította a pályáról, és szerintem nem érdemelte meg a büntetést Alo, főleg hogy Kubica kiesett szal neki már tök mindegy lett volna... Ferrari vs maFIA Round 2.

Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

"Nem is rossz egy második számú pilótától"! "Az ausztrálok gyakran tréfálkoznak" - jelezte Horner, hogy szerinte csak vicc volt a megjegyzés.

 

Jaj de gyenge magyarázat... Nagyon unfair húzás volt ez a Red Bull-tól, hogy Webbertől elveszik a szárnyát, és odaadják Vettelnek. Itt nem arról van szó, hogy az új szárny mennyit hoz (7 század, a másik 7 század meg pszichés hátrány volt), hanem a másik versenyzőt előnyben részesítik, kivételeznek vele. Szal érthető volt Webber dühe. Viszont ma bebizonyította, hogy mégis tud nyerni! De remélem nem Webber-t fogják hibáztatni azért, hogy Vettel deketet kapott...

Alonso elég bénán rajtolt, aztán esélyes volt a dobogóra, de jött Kubica... Jaire! Nem azt mondta, hogy összeértek, ilyenről szó sem volt! Hanem, kitette a pályáról, leszorította a fűre, és kénytelen volt levágni a kanyart! A szabály az szabály, 4 kerékkel elhagyta a pályát, levágta a sikánt, megkapta érte a büntetést, de sztem azt is figyelembe kellett volna venni, hogy Kubica nem hagyott neki helyet, leszorította, rákényszerítette arra, hogy levágja a sikánt! Nem tudom, hogy néztétek-e a futam utáni beszélgetést, ott Wéber Gabi mondta, hogy vele is megtörtént ugyanez az eset, mint Alonsoval, és egyszerűen ilyenkor nincs B-terv, ilyenkor nem lehet másra gondolni, ő is levágta a kanyart, amiért megkapta a büntit. És neki sem tetszett a büntetés, és akkor ilyenkor jön az a kérdés, hogy ha ott fal van, akkor mitcsinálsz? Belemész a falba? Nem, ott kénytelen lenne fékezni, lassítani... szal ez egy ilyen helyzet.

Amúgy én adok Wéber Gabi szavaira, mert sztem ő az egyedüli, aki nagyon is éri, amiről beszél! Okés, Szabó Robi is jókat mond, újságíró, rendszeresen is olvasom a cikkeit, de akkorsem autóversenyző, Wéber viszont igen!

Link to comment
Share on other sites

Újabb videóval rukkolt elő a McLaren és a Vodafone!

 

"A McLarennél nagyon rákaptak a pilótáikat emberi oldalról bemutató videókra, Jenson Button és Lewis Hamilton ezúttal nagylelkűen ingyenjegyeket osztogat a Brit Nagydíjra.

 

A Vodafone és a McLaren az utóbbi időben kiváló promóciós videókkal áll elő, a reklámot élvezetes jelenetekbe csomagolják. Buttont és Hamiltont láthattuk már autót szerelni és a McLaren korábbi modelljei között megilletődve nosztalgiázni, most pedig a VW-kisbusszal ruccantak ki Silverstone-ba, útközben pedig néhány belépőt is kiosztottak a Brit Nagydíjra."

 

Link to comment
Share on other sites

Jópofa videó! :D

 

Kézpeld el, lemész újságot venni, és miközben a playboy 550. számában stirölöd a lányokat, észreveszed hogy Hamilton melletted nem tudja eldönteni melyik újságot vegye... :D

Én utálom Hamilton de kérnék tőle egy autogramot :lol:

 

Off: Azért az is elárul vmit h mekkora Culturája van a Volkswagennek: nem jaguárral mentek. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

na ez mekkora volt...

 

Szépen mentek a ferrárik, kár hogy így lett vége...kár hogy Massa nem értette meg...

Egyébként szerintem nincs oka félelemre, így is bebizonyította hogy tud jobb lenni mint Alonso.

A végén már feltartotta Alonsot, félő volt hogy Vettel utoléri őket és megelőzi, és akkor a maradék esélyek is elszállnak, azt meg ugye senki nem akarta.

 

Ezeket amúgy Véber Gabi elmagyarázta már szóval valószínűleg csak az ostoba Alonsoutálók nem értik meg. :D

Link to comment
Share on other sites

nem igazán értem abba mi volt utasítás hogy Alonso gyorsabb mit te, persze mindenki tudja mit jelent de nem hangzott el konkrétan... Egy csapat könyörgöm ilyen esetekben amúgy meg mért ne kedveznének a jobb helyzetben lévő pilótának főleg úgy hogy sok minden ezzel nem változott Ferrari 1-2 lett így is "csak" Alonso közelebb került a vb címhez... Amúgy szerintem simán meg is tudta volna előzni Massat csak ugye bajt nem akart nehogy a nagy menésébe Massa kiüsse mindkettejüket.

Link to comment
Share on other sites

Sztem nem az: "Alonso is faster then You" miatt kaptak büntit hanem a sok köszöngetés meg "puszinyuszi" miatt!

Vélemény szerint Alonsonak így sincs sok esélye a VB címre mert ott van Webber,Button,Vettel,Hamilton szal sok értelme nem volt ennek az egésznek B)

 

Vettelnek mostanában nemigazán sikerülnek a rajtok...

Link to comment
Share on other sites

Autóversenyben, nem mindig a gyorsabb nyer, csapat szempontjából érthető, de nem nagyin hiszem, ha Massát hagyják versenyezni, ez lett volna a végeredmény! ;)

Vagy legalább valahogy álcázták volna, most emiatt nagy bajba kerülhetnek, FIA idén hozott már kemény büntetéseket, bárkiről is legyen szó.

Bár Vettel ott volt és hát sok más megoldás nem volt, DE a nyílt csapatutasítás tilos és itt a Ferrari bármit is mond, ez az volt, tehát szabályt szegtek .... és véleményem szerint ebből még lesz bajuk. Nem arra kis 100.000 dollárra gondolok, az semmi egy ekkora csapatnak, hanem a későbbiekre, mert, ahogy előbb írtam lesznek, ebben biztos vagyok! ;)

 

Ma nem borult a papírforma, az eredetileg 5 legjobb csapat, ami nem nagyon igaz .... ;) Force India nagyot bakizott, bár nem biztos, hogy pontot szereztek volna, ez egy kiábrándító hétvége .... majd nálunk talán. :)

 

Reméljük a Magyar nagydíj izgalmasabb lesz. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...