Jump to content
PirateClub.hu

Formula 1


Gabi89
 Share

Recommended Posts

Nem vagyok Schumi párti de akkor sem kellett volna 20 mp-re büntetni.

 

Ezen a nyilatkozaton jót röhögtem:

Alonso mindvégig biztos volt abban, hogy riválisa manővere szabálytalan volt, és a következőt nyilatkozta: "Többször is rákérdeztem a csapatrádión, hogy szabad-e előznünk, miután a biztonsági autó elhagyja a pályát, mivel meg akartam előzni Hamiltont az ötödik helyért, de a csapat azt válaszolta, hogy nem, ez határozottan tilos. Ezért aztán, amikor megláttam Michaelt (Schumacher) magam mellett, úgy voltam vele, hogy annál jobb, úgyis megbüntetik, és győztesen jövünk ki a dologból."

Link to comment
Share on other sites

Shcuminak téves információt adtak, szabályt szegett! Kész, ennyi! Szerintem nincs ezen semmi baj.

Alonso pedig tövig nyomta a gázt, nem bebambult, hanem túl nagy gázt adott(a videón is látszik) emiatt keresztbeállt, és nem tudott jól kigyorsítani.

 

Shcumi azt nyilatkozta az elején: Szerinte lehetetlen 7. helyről győzni.(ennyit a lelkesedésről...)

Alonso pedig az utolsó helyről hozta fel magát Schumi elé, sztem ezen nincs mit tárgyalni, hibázott a Merci, félreértelmeztek egy szabályt.

 

Bravo Alonso!!! 6. hely a boxutcából rajtolva, nem semmi! Ismét megmutatta nekünk hogy miért is ő a legjobb! ;) hogy miért is lett 2-szeres világbajnok! :)

Link to comment
Share on other sites

Hill neheztel Schumira mióta az eszemet tudom és Todt is Ferrari felé húz bár őt nem bántom . :D Persze összeesküvés elméletnek tünik tudom ,de jogtalan ez a büntetés akkor is.

Charlie Whiting -ot kellene megbüntetni. Értem van a szabályzat amit megsértet Schumi és a Brawn csak éppen a zöld jelzést mivel magyarázzák ? Arról bezzeg nagy k*ss van. Szánalmas a FIA és jó pár éve arról szólnak a dolgok ,hogy ilyen szabály meg olyan szabály. Versenyzés hol van ? Nem az lenne a lényeg?

Brawn amúgy fellebbez az időbüntetés ellen.

-----

Daniels: Alonso igen jól csinálta ,de lássuk be főleg a taktikának köszönheti a 6 (7) helyet főleg. Megelőzte a lassú csapatok pilótáit amelyek közül Di Grassi volt igazán nehéz és ennyi.

Link to comment
Share on other sites

Daniels: senki nem vitatja h Alonso jó pilóta, :" Alonso pedig tövig nyomta a gázt, nem bebambult, hanem túl nagy gázt adott(a videón is látszik) emiatt keresztbeállt, és nem tudott jól kigyorsítani." a nyilatkozat pont ennek mond ellen, ha egyszer tudta h úgyis megbüntetik Schumit akkor miért nyomta a gázt, miért csúszott meg?

Link to comment
Share on other sites

Hali!

Eseménydúsabb futamra számítottam de nem volt rossz, Webber megérdemelte a győzelmet, szépen ment. Kubica a rajtnál elbambult, de tudta tartani az iramot Vettellel. Hamilton ezen a futamon nem mutatott semmit! Alonso szépen ment meg jó volt a taktika is de az utolsó kanyarban nagyon elaludt, itt jött ki Schumi tapasztalata! Az indiai meg figyelhetne jobban a tükörbe!

 

 

Kandhockra egy szót nem lehet szólni, senkit nem tartott fel, szépen ment, tartotta Trullit, aki értelmetlen manőverbe kezdett. Komolyabb baj is lehetett volna ebből, de szerencsére nem lett baja. :)

Feltartása se volt, nem kell mindig Gyuláékra hallgatni, múltkor is túlreagálták a Massa esetet. ;)

 

Alonso - Schumacher ügyhöz, ha már megbüntetik legalább sorolták volna vissza a 7. helyre azt annyi, minek itt bokszutca áthajtásos büntetéssel játszadozni és ezzel így belenyúlni a versenybe .....

 

Alonso és a csapat örülhet ennek a 6. helynek is, taktika és szerencse kellett hozzá, ha nincs Safety Car rögtön az elején, akkor nem biztos, hogy sima pontszerző lett volna. Taktikailag viszont csillagos ötös! ;)

Módosította Jaire
Link to comment
Share on other sites

Szerintem az egyértelmű, hogy rossz döntést hoztak a versenybírók, mégpedig azért, mert amire Hillék hivatkoznak, az a szabály csak akkor lépett volna érvénybe, ha a sárgazászlót kint hagyják, de mivel nem tették, ez egy teljesen hétköznapi szituációt teremtett, mégpedig azt, hogy az akadályok elhárultak, a SC bejön (ki is írták!), megkapta mindenki a zöld zászlót és innentől kezdve normál verseny van, azaz lehet előzni (jelen esetben ez csak egy kanyart jelentett, de az értelmezés szempontjából mellékes). Egyszerűen elengedték a mezőnyt egy kanyarra, és ez sehol nem nevezhető SC-os befutónak. Attól hogy még annak gondolták, vagy annak akarták, attól még nem az. Mert hogy cselekedtek volna abban az esetben, hogyha alapból úgy gondolják, hogy az utolsó kanyarra tényleg elakarják engedni a mezőnyt. Ugyanezt tették volna: SC be, zöld zászló ki, verseny a célig. Ezért aztán szerintem Schumi manővere teljesen szabályos volt, mert joggal hihette hogy elengedték a mezőnyt, mivelhogy elengedték a mezőnyt. :) Ennyi...

Link to comment
Share on other sites

"A hétvégén Monacóban a versenybírák mellett foglalt helyet Damon Hill is, Michael Schumacher régi nagy ellenfele.

 

Hill végül a hétvége egyik főszereplője lett, miután az ő közreműködésének köszönhetően is megbüntették a hétszeres világbajnokot.

 

?Helyesen cselekedtünk!? ? mondta Damon Hill az eset után.

 

Hill erős utalást tett arra, hogy Schumi tudta, hogy szabálytalan.

 

?Volt egy fanyar mosoly Michael Schumacher arcán.? ? tette hozzá Hill."

 

Hill szánalmas ,hogy így probál keresztbe tenni <_< főleg a 94-es esetért.

Nem baj büntetés ide vagy oda Schumi megmutatta ,hogy azok a reflexek azért ott vannak még. :D

 

Kicsit előre tekintve, kíváncsi leszek mi lesz Török nagydíjon mert az elég Ferrari (és Massa) pálya volt eddig.

Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

Tetszett nekem ez a futam. Nagyon nagyon örülök annak, hogy Webber 100%-san teljesít, és ez már a második futam, ahol sokkal jobb volt, mint Vettel. Remélem sok ilyen futam lesz, ahol Webber így teljesít!

A futam elött beszéltem faterral, hogy milyen taktikát kéne alkalmaznia Alonsonak, és mondtam, hogy az első kör után ki kellene jönnie a kemény gumikért, és akk többet nem jönne boxba, és csomót tudna saját tempóban menni a mezöny után. És így is lett! És meg is lett az eredménye, 6. lett. Az meg gyönyörű volt, ahogy Schumi leelőzte Alonsot, az öreg szemfüles volt. Utólag kiderült, szabálytalan volt, de nem igazán egyértelmű a szabályzat, de én akkorse adtam volna 20 másodperc büntetést, hanem visszakaphatta volna a 7. helyet.

Link to comment
Share on other sites

Daniels: senki nem vitatja h Alonso jó pilóta, :" Alonso pedig tövig nyomta a gázt, nem bebambult, hanem túl nagy gázt adott(a videón is látszik) emiatt keresztbeállt, és nem tudott jól kigyorsítani." a nyilatkozat pont ennek mond ellen, ha egyszer tudta h úgyis megbüntetik Schumit akkor miért nyomta a gázt, miért csúszott meg?

 

Jah, álljon meg a kanyar közepén?

Jó, lehet nem nyomott annyi gázt, ne feledjük hogy már a második kör óta fent voltak neki azok a gumik, ami azt jelenti hogy kb 76 kört bírtak, valószínűleg a végére már nem voltak olyan jó állapotban...

 

Egyébként hogy is mondjam, nemtudom honnan szedted ezt a nyilatkozatot, de eléggé nyers, főleg ahhoz képest amiket nyilatkozott a hétvégén Alonso... :huh:

Link to comment
Share on other sites

Az azért érdekes, ha mindenki tudta a szabályt (az elől lévők is), és ha az egyértelmű, miért kezdtek hirtelen gyorsulni, miért nem vonatoztak csak simán be a célba, ha egyszer nem lehet előzni, Brawn is egyébként azt nyilatkozta, hogy csak meg kell nézni a többi versenyző reakcióját…

Link to comment
Share on other sites

Most látom az idézetet f1hrekről szedted le...

 

hogy is mondjam, azok után hogy miket nyilatkozik Alonso hónapok óta(milyen szimpatikus nyilatkozatai vannak) ez egy félrefordított igénytelen Alonsogyűlölő ember véleménye, nem pedig valóban Alonsóé.

 

"úgy voltam vele, hogy annál jobb, úgyis megbüntetik, és győztesen jövünk ki a dologból."

 

Mivan???

Ez egy kicsit értelmetlen is, minél jobb?

Annál jobb hogy megelőztek? Hülyeségeket ő sem nyilatkozik! :P;)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Shcumi azt nyilatkozta az elején: Szerinte lehetetlen 7. helyről győzni.(ennyit a lelkesedésről...)

Tegyük hozzá azt is a teljesség kedvéért, hogy azzal a kocsival, amivel jelenleg Schumacher versenyzik. ;)

Míg Alonso amiben ül azzal előnyben volt, ahogy láttuk is egész versenyen.

 

Hill meg ja nevetséges, hogy így tesz keresztbe a régi sérelmekért. <_<

Link to comment
Share on other sites

Schumachert négy éve is büntették Monacóban

 

Vasárnap tiltott előzésért sorolták vissza a németet Monacóban, négy éve, amikor legutóbb indult ott, pályán parkolásért.

 

2006-ban másodpercek voltak hátra az időmérőből, Michael Schumacher vezetett, de Fernando Alonso utolsó gyors körén volt, remek részidőkkel. A ferraris az utolsó előtti, Rascasse-kanyart elszúrta, nem tudott befordulni, centikre a szalagkorláttól állt meg, a motor lefulladt.

 

Azonnal jött a sárga zászló, a többiek lassítottak, Alonso köre odalett, Schumacher megszerezte az első rajthelyet.

 

A manővert persze mindenki furcsállta, hasonló nem történt előtte soha, a versenybírák kivizsgálták az ügyet. Schumacher tiltakozott, a telemetriai adatok szerint viszont a bírák sokórás kihallgatások és tanácskozás végén azt állapították meg, a leállás szándékos volt.

 

A pilótát a Monacóban fél győzelmet jelentő első helyről az utolsóra sorolták vissza, 22.-ként indulva lett másnap ötödik.

 

">" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355">

 

Vettel hibás autóval ment Monacóban

 

A Red Bull vizsgálata választ adhatott rá, miért volt sokkal gyorsabb Webber a németnél az utóbbi futamokon.

 

Simán megverte a legutóbbi két nagydíjon Mark Webber csapattársát, Sebastian Vettelt, a két Red Bull közül a Spanyol GP óta az ausztrál a gyorsabb: két pole pozíciót, két futamgyőzelmet szerzett, Monacóban az időmérőn fél másodpercet kapott tőle a német.

 

A vb-tabellán befogta, sőt több győzelme miatt megelőzte Vettelt, nem beszélve a pszichikai fölényről, ami a monacói sajtótájékoztatókon már látszott is.

 

Vettel újabb gyengébb hétvégéje után az autójára panaszkodott, és a Red Bull kivizsgálta, jogosan-e.

 

”Sebastian arról beszélt, hogy nehezen irányítható a kocsi Monacóban, megnéztük, egy kisebb hibát találtunk a kasztnin, ezért a következő futamra újat kap” – nyilatkozta Chris Horner csapatfőnök a Reutersnek.

 

Azt nem árulta el, pontosan mi volt a gond, de ez magyarázat lehet gyenge formájára. Barcelona előtt több mint egy évig majdnem mindig gyorsabb volt Vettel Webbernél.

 

index/sportgéza

Link to comment
Share on other sites

Ez tényleg érdekes eset volt, szerintem egyértelműen látszik hogy szándékos volt, de vannak akik látászavarokkal kűzdenek... :D

 

Érdekes a Vettel féle felvetés is, menteni akarják a menthetőt?

Eléggé érdekes indokot mutattak fel Vettel lassúságára, bár ha tényleg ez a hiba akkor elképzelhető hogy emiatt volt lassabb.

Link to comment
Share on other sites

Schumachert négy éve is büntették Monacóban

 

Vasárnap tiltott előzésért sorolták vissza a németet Monacóban, négy éve, amikor legutóbb indult ott, pályán parkolásért.

 

2006-ban másodpercek voltak hátra az időmérőből, Michael Schumacher vezetett, de Fernando Alonso utolsó gyors körén volt, remek részidőkkel. A ferraris az utolsó előtti, Rascasse-kanyart elszúrta, nem tudott befordulni, centikre a szalagkorláttól állt meg, a motor lefulladt.

 

Azonnal jött a sárga zászló, a többiek lassítottak, Alonso köre odalett, Schumacher megszerezte az első rajthelyet.

 

A manővert persze mindenki furcsállta, hasonló nem történt előtte soha, a versenybírák kivizsgálták az ügyet. Schumacher tiltakozott, a telemetriai adatok szerint viszont a bírák sokórás kihallgatások és tanácskozás végén azt állapították meg, a leállás szándékos volt.

 

A pilótát a Monacóban fél győzelmet jelentő első helyről az utolsóra sorolták vissza, 22.-ként indulva lett másnap ötödik.

 

Már várom mikor veszik elő a többi "hibáját"! <_< Nevetséges.

Link to comment
Share on other sites

Nem, de ha megnézed az egész éves nyilatkozatait, sohasem mondott ilyeneket, pedig lett volna rá oka. Most meg érdekes, amikor a mindenki által kedvelt(szerkesztők stb...) Schumi ellen hoznak döntést, akkor véletlenül félrefordítják?

-De lehet igazad van és tényleg Alonso nyilatkozta ezt. És akkor mivan? :D

Link to comment
Share on other sites

Hali !

 

Nem akartam írni mert úgyis mindenki Alonso párti kivétel A Grave Man !

Szerintem egy dolog ami fix , büntetés ide nyilatkozatok oda és itt a videó perdöntő számomra mind Alonso mutatványa mind Sumi manővere terén ! Sumi még mindíg ha kell a legfineszesebb legnagyobb rutinnal rendelkező pilóta s egy pillanat alatt lenyomta Alonsot ! Ennyi !

Egyébként az hogy Alonso Domenicali radiós intelmeivel takarózik a videóból látni mekkora kamu ! Minek nyomott parkettot a kanyar után ha megbeszélték hogy hagyják menni Sumit ! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Nem tudtam, hogy egyedül én nem bírom Alonso fiút, de büszkén vállalom, ha így van. :D Egyébként tényleg elég érdekes, hogy még meg is beszélték, hogy had menjen Schumacher el mellette, mert úgyse érvényes, ahhoz képest az utolsó kanyarban majdnem felkente a falra a Ferrari farát az én legkevésbé kedvelt pilótám. :D

Link to comment
Share on other sites

Hali !

 

Elismerem Alonso vezetési képességeit , néha még emberileg is megnyerő de annyira befolyásolható ember és ebben nagyon jó partnere Domenicallinak ! Amikor Jean Todt volt a Ferrari esze Ross Brawn-al akkor szerintem sokkalta emberibb volt a Ferrari arculata ! <_<

Emellett szerintem rohadtul furta a dolog Őket , hogy Sumi megmutatta hogy igenis meg lehet verni a Ferrarit még akkor is ha egy 2x VB ül benne s ehhez elég egy kanyar is neki !!!! :D

Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

Ez az eset is már túl van reagálva! Mindenesetre az a 20 másodperces bünti sztem sok Schuminak.

Most meg mennek a mentegetőzések, hogy miért rosszabbak a csapattársaknál: Vettel gyengéledését a kocsival magyarázzák, Massa meg a gumikra fogja, hogy miért rosszabb Alonsonál! A Török nagydíjra leszek kíváncsi, ugye ott mindig jó volt a Ferrari, és Massa pályája!

Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

A Toyota a Racecar Engineering szaklap új számában bemutatta, hogy milyen lett volna az idei F1-es autójuk!

 

3.jpg

2.jpg

39019_299024_500x300.jpg

 

Más:

 

Lehet, hogy jövőre a Williams meg fog szabadulni a Cosworth motoroktól, és Renault motorokra cseréli le. Legalábbis az olasz sajtóértesülés szerint.

 

Automata F-csatornával készül a Mercedes a Török nagydíjra.Érdekes kérdés persze, hogy a Mercedes hogyan kerüli majd ki a mozgó aerodinamikai elemekre vonatkozó tiltást, hiszen a McLaren és a többiek rendszere épp azért csúszik át ezen, mert náluk az alkatrésznek nem tekinthető versenyző valamelyik végtagjával nyitja-zárja a légbeömlőnyílást.

Link to comment
Share on other sites

Sumi megmutatta hogy igenis meg lehet verni a Ferrarit még akkor is ha egy 2x VB ül benne s ehhez elég egy kanyar is neki !!!! :D

Így van! :D

 

"Számomra azért is volt különösen kényelmetlen a helyzet, mert olyan esetben kellett döntenem, ahol Michael is érintett volt. Teljes mértékben pártatlanul jártam el, de már kaptam gyűlölködő e-maileket, amiben részrehajlással vádolnak"- tette hozzá Hill.

Na persze. <_<

Teljes cikk:

http://www.f1hirek.hu/hir/Hill__Nem_szerencses__ha_egykori_pilotak_lesznek_versenybirok_201005181320

 

Viszont következő futam Törökország. Massa eddig hozta, kíváncsi vagyok majd most mit alkot ott! :D

Valamint, hogy bejönnek-e Ross Brawn számításai.

Link to comment
Share on other sites

Minek nyomott parkettot a kanyar után ha megbeszélték hogy hagyják menni Sumit ! :lol:

 

Nem nyomott padlót, csak már alig tudott elindulni mert már hetven valahány kör óta ugyanaz a gumi volt fent neki, és rendesen versenytempóban autózott. :)

Link to comment
Share on other sites

Érdekes volt a tegnapi időmérő.

Webber ismét jól vezetett, Vettelnek meg állítólag eltört valami stabilizátor az autójában, ezért csúszott meg az első kanyarban, de ha nem csúszik meg akkor sem tudott volna javítani Schumi balesete miatt.

Massáról meg Alonsoról inkább nem mondok semmit, köszönjük ferrári...okos dolog volt.

Massa már szerintem soha nem lesz a régi...de még bármi lehet a futamon.

 

Remélem a két mclaren kiesik az első 10 körben :lol:

azt is remélem hogy izgalmas futam lesz, mondjuk ha azt nézzük most pont attól fogok izgalmakat várni akit a legjobban utálok: :D Hátha hemiltongyerek picit megszorongatja Webber tökeit. vagy esetleg Vettel feltörőként lelkesen előzgeti az embereket...vagy Alonso a 12 helyről? vagy Schumi 7.-ről? :D :D

Link to comment
Share on other sites

Hát ez gyönyörű volt! :angry:

Ennyi eszük van??? Hogy lehet ilyet csinálni, ráadásul az első két helyen! :angry:

 

Webber nem tanult emg veszteni? Ennyi gyökér hogy lehet valaki??? Szinte leszorította a csapattársát, Vettel meg minek ment beljebb??? Ennyire hülyék legyenek...meg is érdemlik... :angry:

Webbernek mondjuk megkéne tanulnia veszteni!

 

Szerintem mindketten ugyanolyan hibásak voltak ebben az incidensben, remélem megtanulják egy életre...

Persze majd jönnek a gyökérvettelvoltahibás... annyira nem lehet eldönteni hogy ki volt a hunyó, mindketten ugyanolyan szemetek, és meggondolatlanok voltak!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...