Jump to content
PirateClub.hu

Formula 1


Gabi89
 Share

Recommended Posts

A biztonsági autó nagyrészt megegyezik a szériaváltozattal, igaz, az 571 lóerős motor és a hétsebességes, dupla kuplungos váltó bőven elég is mindarra, amit egy ilyen járműtől elvárnak. Minimális eltérések persze akadnak, a tetőre szerelt, kamerával egybeépített, 700 LED-es fényhíd, a karbonszálas tükörházak és persze a speciális matricázás, amely mutatja az autó rendeltetését. Ezen kívül persze beépített rádió-adóvevőt is tartalmaz, amelyen keresztül a sofőr a versenyszervezőkkel kommunikálhat. További különlegesség, hogy az autót rákötik a versenyautók számára fenntartott utasításközvetítő rendszerre is, amely egy kijelzőn jeleníti meg a pilótákra vonatkozó szervezői utasításokat.

Kétszer linkelted be. :rolleyes: Egyébként szép autó ez is. :)

Link to comment
Share on other sites

Az FIA által közzétett végleges 2010-es Forma-1-es nevezési lista:

 

McLaren-Mercedes :1 Jenson Button 2 Lewis Hamilton

Mercedes GP: 3 Michael Schumacher 4 Nico Rosberg

Red Bull Racing: 5 Sebastian Vettel 6 Mark Webber

Ferrari: 7 Felipe Massa 8 Fernando Alonso

Williams: 9 Rubens Barrichello 10 Nico Hülkenberg

Renault: 11 Robert Kubica 12 Vitalij Petrov

Force India: 14 Adrian Sutil 15 Vitantonio Liuzzi

Toro Rosso: 16 Sébastien Buemi 17 Jaime Alguersuari

Lotus : 18 Jarno Trulli 19 Heikki Kovalainen

HRT F1 Team*: 20 ? 21 Bruno Senna

BMW Sauber: 22 Pedro de la Rosa 23 Kobajasi Kamui

Virgin Racing: 24 Timo Glock 25 Lucas di Grassi

 

* - a Hispania Racing F1 Team Campos Meta néven nyert felvételt a sorozatba, Senna csapattársa minden bizonnyal Karun Chandhok lesz, az istálló csütörtökön tartja bemutatóját

 

Sajnos így a Stefan GP nem indul, sajnálom, mert Villeneuvet megnéztem volna, de majd talán jövőre .....

Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

Nagyon szép lesz a Safety car!!! :)

 

Más:

 

Bajnokok parádéja készül Bahreinben

 

 

A Forma-1 2010-ben ünnepli fennállásának hatvanadik születésnapját, melynek okán a bahreini rendezők úgy döntöttek, meghívják a ma még élő összes Forma-1-es világbajnokot.

 

Két héten belül kezdetét veszi a 2010-es Forma-1-es világbajnokság. Amíg a csapatok éjt nappalá téve készülnek szezonra, addig a bahreini szervezők is lázasan dolgoznak az ünnepség előkészületein. Azt szeretnék, ha mindenki azzal az autóval vonulna fel, amellyel megnyerte a világbajnokságot.

 

Csupán két korábbi világelső nem jelezte még részvételi szándékát, Nelson Piquet, valamint a rali-karrierjét egyengető 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen. Valószínű Räikkönen a későbbiekben sem reagál majd az invitációra, hiszen többször hangoztatta, hogy pont az ilyen nagy felhajtások miatt lett elege a Forma-1-ből.

 

Velük ellentétben viszont többek közt Mika Häkkinen, Nigel Mansell, Niki Lauda és Damon Hill is elfogadta a meghívást. Még a 83 éves Sir Jack Brabham, a legidősebb élő világbajnok is jelen lesz, de a korábbi ötszörös győztes Juan Manuel Fangio unokaöccse is a meghívottak között szerepel. Damon Hill fia, Josh - egyben a szintén többszörös győztes Graham Hill unokája - is ott lesz a megemlékezésen, ahol nagyapja Lotus 49-esével körözhet majd. Érdekesség talán, hogy a Forma-1-hez Lotus néven újoncként csatlakozó csapat a legendás Lotus 49-es színeit ölti majd magára.

 

A US F1 végre belátta, hogy képtelen elkészülni autójával a szezonkezdetig. A csapat helyére pályázó Stefan GP színeiben ismét feltűnhet a kanadai - szintén világbajnok - Jacques Villeneuve is, melynek következtében szám szerint öt világbajnok versenyezne a 2010-es sorozatban. Az ötösfogat név szerint: Michael Schumacher, Fernando Alonso, Jenson Button, Lewis Hamilton és Villeneuve.

 

forrás:f1hirek.hu

 

 

egyéni vélemény: Miért nem lepődök meg azon hogy mikirájkönen nem hajlandó eljönni? :huh: Érdekes lesz ez a parádé, remélem közvetíteni fogja a tv!

 

más:

 

Érdekes lenne ha Hamiltonnak Hakkinen lenne a menedzsere! :)

Link to comment
Share on other sites

Sajnos Villeneuve csak a '97-es Williamsel fog felvonulni, bár jó lesz látni 12 év után ismét egy bajnok autóban :D

 

Bemutatkozott a Hispánia Racing team, mely Karin Candhock Bruno Senna párossal indul majd.

his7.JPG

his1.jpg

his2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Várom már, mint kisgyerek a karácsonyt

Michael Schumacher vágja a cetlit, alig egy hét és élesben is visszatér a Forma-1-be. Rég nem volt ilyen friss.

 

Közel három és fél év után indul újra Forma-1-futamon Michael Schumacher, amikor egy hét múlva Bahreinben elkezdődik a szezon. Csapata, a Mercedes beharangozójából úgy tűnik, számolja a napokat.

 

”Végre kezdődik! Várom már, mint kisgyerek a karácsonyt. Úgy érzem, régesrég volt, hogy bejelentettük a visszatérést, már alig várom, hogy Bahreinben legyünk. Vicces, hogy újra az F1-ben vagyok, pedig néhány hónapja még a lehetőségét is kizártam. De néha a dolgok megváltoznak, és átalakulnak a körülmények. Nagyon rég nem voltam ennyire friss, fizikailag tökéletesen felkészültem, feltöltődtem, teli vagyok energiával” - idézte az istálló Schumachert.

 

1354015_72697aed6718eea54eb8fa1c2cb6f07d_wm.jpg

 

Az első futamon a McLarennel, a Ferrarival, a Red Bull-lal együtt valószínűleg a Mercedes is esélyes lesz.

 

Sport Géza :)

Link to comment
Share on other sites

Sajnos a szépségért nem adnak pontot a királykategóriában ....

Egyébként színre egész pofás, de így 0 km teszttel az első futamok nem túl biztatóak

Na de majd meglátjuk. :)

 

Bahrain Nagydíj: Sajtótájékoztató menete:

Március 11., csütörtök 15:00

Fernando Alonso (Ferrari), Jenson Button (McLaren), Lewis Hamilton (McLaren), Felipe Massa (Ferrari), Michael Schumacher (Mercedes)

 

Március 12., péntek 16:00

Lucas Di Grassi (Virgin), Nico Hülkenberg (Williams), Heikki Kovalainen (Lotus), Robert Kubica (Renault), Sebastian Vettel (Red Bull)

forrás: F1-live

Módosította Jaire
Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

Márcsak napok vannak hátra, és elkezdődik a 2010-es Forma 1 világbajnokság! Nézzük át, hogy mit kell tudni idén, milyen szabályváltozások vannak!

 

Jó néhány szempontból más lesz a Forma-1 2010-ben. Új pontrendszer, új gumik, betiltott tankolás

2008-ról 2009-re hatalmas változáson ment át az F1, pontosabban az autók. Leegyszerűsítették az aerodinamikát, visszatértek a slick gumik, megjelent a KERS. Idén ennél szerényebb változások jönnek, de azért van mit áttekinteni a hétvégi szezonnyitó előtt.

 

Talán a leglényegesebb változás 2010-ben a futam közbeni tankolás betiltása, ami mind műszaki, mind sportszempontból változtat az F1 arculatán.

Az autók idén a teljes futamra megtankolva startolnak, így az üzemanyagtank a kétszeresére nőtt, a korábbi 60-90 kg helyett immár pályától függően 160-180 kilóval nehezebbek lesznek az F1-esek a rajtnál, mint a verseny végén. Ez természetesen jelentősen megváltoztatja az autók egyensúlyát, nagyobb hangsúlyt helyez a gazdaságosabb fogyasztásra, valamint a gumik kímélésére és a stratégiai lehetőségeket is beszűkíti majd.

 

A nagyobb tartály miatt az autók hossza is változott, 10-15 cm-rel nőtt - ahogy a Red Bull-os Mark Webber fogalmazott, 2010-ben limuzinokkal versenyeznek. A futam közbeni tankolások kiiktatása villámgyors bokszkiállásokhoz is vezet majd, 2-3 másodperces szervizidők jönnek.

 

Az F1-es autók pilótával, de üres tankkal mért súlyhatárán módosítottak: 605 helyett immár 620 kilogramm a limit. Ez eredetileg a tavaly bevezetett mozgásienergia-visszanyerő rendszer jelentette plusztömeg ellensúlyozására szolgált volna, de a csapatok megegyezése alapján a KERS-t idén nem használja majd senki.

Közvetetten és közvetlenül is szigorodnak a motorszabályok: ahogy 2009-ben, autónként idén is nyolc új motort használhatnak szabadon az idény alatt a csapatok, csak a kilencedik új erőforrás behelyezése jár 10 helyes rajtbüntetéssel, azonban a mostani szigorítással könnyen duplázni is lehet a büntetést, mert ha egy hétvégén belül kétszer is motort kell cserélni, akkor újabb tízhelyes hátrasorolás jár, ami a következő futamon érvényesül. A nyolc erőforrással való gazdálkodást nehezíti, hogy idén 17 helyett 19 versenyhétvégével kell kalkulálni.

 

Változnak a gumik és a gumiszabályok is. A Bridgestone 2010-től a korábbinál keskenyebb - 270 mm helyett 245 mm-es - első abroncsokat szállít, aminek hatására az autók egyensúlya a nagyobb tapadású hátsó rész felé tolódik el.

 

A japán gyártó idén is összesen négy száraz keveréket - szuperlágy, lágy, közepes, kemény - visz a versenyekre, amelyek minden alkalommal egymástól két fokozattal térnek el. A gumik az autók nagyobb tömegének megfelelően a korábbinál keményebbek lesznek.

 

Ahogy eddig is, 2010-ben is kötelező lesz - száraz körülmények között - mindkét keveréket legalább egyszer használni a futamon, azonban a versenyhétvégén rendelkezésre álló szettek száma csökken: 14 helyett már csak 11 garnitúra jár a három napra. A pénteki edzések esetleges gumispórolós üresjáratainak kiküszöbölésére a csapatoknak - akár használták, akár nem - az első edzés után egy, a második után pedig további két szett gumit kell visszaadniuk, azaz nem éri majd meg tartogatni őket.

 

Újdonság a gumikat illetően az is, hogy az időmérő utolsó szakaszába jutott 10 versenyzőnek a Q3-ban futott leggyorsabb körükön használt abroncsaikkal kell majd kezdenie a versenyt vasárnap. Ez a szabály természetesen csak akkor érvényesül, ha a pályaviszonyok megegyeznek a kvalifikáció és a futam idején.

 

Mivel a rajtra mindenki teli tankkal áll fel, így törlődik a korábbi szabály, amely szerint a Q3-ban már a versenyre megtankolt autókkal kell részt venni, azaz visszatér az üres tankos, "mindent bele" kvalifikáció. Értelemszerűen az FIA az időmérő után idén már nem hozza nyilvánosságra az autók rajt előtti tömegét.

 

Mivel 2010-ben 10 helyett már 12 csapat, 20 helyett 24 autó indul, így az időmérő első két szakaszában több kieső lesz, a korábbi öt-öt helyett hét-hét autó búcsúzik a Q1-ben és Q2-ben.

 

A több csapat miatt a pontrendszer is átalakul: idén már az első tíz szerez majd pontot. A 2003 óta használt 10-8-6-5-4-3-2-1-es rendszer helyett 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 arányban osztják a pontokat, azaz arányaiban csökken majd a második hely értéke az elsőhöz képest, igaz, nem sokkal.

 

Változik a versenybíráskodás is 2010-re, az eddigi három helyett négyfősre bővül a stewardok száma, akik az eddigi gyakorlattal szemben az állandó elnöki posztot betöltő Alan Donelly helyett mindig maguk közül választják a bizottság elnökét. A négy fő közül egyet a helyi nemzeti autóklub delegál, ketten az FIA állandó stewardjai közül érkeznek, és újdonság, hogy a jövő évtől egy-egy tapasztalt expilóta is helyet kap majd - az utóbbiak személyéről egyelőre nincs információ.

 

A bokszutca-áthajtásos és az ún. stop&go büntetések terén is történt változtatás: a futam közben kiszabott büntetéseket a korábbi három helyett az idei szezontól már két körön belül kell letölteni, ha pedig a verseny leintése után döntenek úgy a stewardok, hogy valamelyik pilóta rászolgált, akkor az eddigi 25 másodperces időbüntetés helyett az áthajtásért 20, a stop&go-ért 30 másodperces hátrasorolást szabhatnak ki.

 

A versenyhétvégéket közvetlenül nem érinti, de az FIA szigorította, más tekintetben pedig lazította is a tesztelésre vonatkozó szabályokat.

 

A szezon közben beugró versenyzők esetén jár egy tesztnap, ha az illető az elmúlt két évben nem indult Forma-1-es nagydíjon. A tesztet F1-es tesztre alkalmas, de a versenynaptárban nem szereplő pályán lehet teljesíteni.

 

Szigorodik azonban az idény alatti tesztelés: a korábbi nyolc nap helyett 2010-től már csak hat napot tölthetnek a csapatok egyenes vonalú aerodinamikai teszttel. Egy-egy nap egyébként átváltható négyórányi valós méretű modellel végzett szélcsatornás munkára is.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem:

 

Design: McLaren

Legszebb autó: Mercedes GP

Legunalmasabb: Renault (nekem a Renault, mert nagyjából ugyanúgy néz ki mint a tavalyi autó csak más a festése, mellesleg a fekete-sárga kombináció nekem egyáltalán nem tetszik, jó színkeverés de nekem nem jön be)

Legszembetűnőbb: Sauber

Link to comment
Share on other sites

Várható volt, hogy, ha visszajön Schumacher mindenki vele lesz elfoglalva és ő lesz a középpontban. A többi német pilóta nyilatkozta, hogy ők csak örülnek, mert legalább nem velük foglalkozik állandóan a sajtó .... :D

 

Egy nagyon jó kis szezonelőzetes, ajánlom a rajongók mindenképpen olvassák el. :)

http://www.a5.hu/cikkek/2/39150.shtml

Link to comment
Share on other sites

A Renault F1 Team hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést kötöttek a számítógépeket gyártó HP céggel, mely a csapat új főszponzora lesz.

image-7B02_4B993DAC.jpg

 

Továbbá egy On-Board felvétel a Mercedes GP-ről:

http://www.youtube.com/watch?v=0Z8XCx3P5co

Link to comment
Share on other sites

Bahreini Nagydíj, első szabadedzés

1. Sutil Force India-Mercedes 1:56.583 18

2. Alonso Ferrari 1:56.766 + 0.183 18

3. Kubica Renault 1:57.041 + 0.458 19

4. Massa Ferrari 1:57.055 + 0.472 19

5. Button McLaren-Mercedes 1:57.068 + 0.485 19

6. Hamilton McLaren-Mercedes 1:57.163 + 0.580 19

7. Liuzzi Force India-Mercedes 1:57.194 + 0.611 19

8. Rosberg Mercedes GP 1:57.199 + 0.616 15

9. Webber Red Bull Racing 1:57.255 + 0.672 17

10. Schumacher Mercedes GP 1:57.662 + 1.079 16

11. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 1:57.722 + 1.139 18

12. Hulkenberg Williams-Cosworth 1:57.894 + 1.311 20

13. Vettel Red Bull Racing 1:57.943 + 1.360 17

14. Buemi Toro Rosso-Ferrari 1:58.399 + 1.816 13

15. Barrichello Williams-Cosworth 1:58.782 + 2.199 11

16. Petrov Renault 1:58.880 + 2.297 13

17. de la Rosa Sauber-Ferrari 2:00.250 + 3.667 18

18. Kobayashi Sauber-Ferrari 2:01.388 + 4.805 11

19. Glock Virgin-Cosworth 2:03.680 + 7.097 8

20. Kovalainen Lotus-Cosworth 2:03.848 + 7.265 21

21. Trulli Lotus-Cosworth 2:03.970 + 7.387 15

22. di Grassi Virgin-Cosworth 2

23. Senna HRT-Cosworth 3

24. Chandhok HRT-Cosworth

 

1. edzés nem számít, de a Force Indiát jó az első 10-ben látni, Sutil 1. helye meg csak hab a tortán! Hajrá! :)

Link to comment
Share on other sites

Szabadedzés nem mond semmit ez látszik a tavalyi eredményekből na meg,hogy az első szabadedzés és a második teljesen különböző volt pl Schumi 10 -> 3 :D Arra pedig ne tegyél nagy összeget ,hogy Schumi 10. lesz holnap :D

 

Ausztrália-Melbourne

 

Top 10 Practice 2

 

1 Nico Rosberg

2 Rubens Barrichello

3 Jarno Trulli

4 Mark Webber

5 Jenson Button

6 Timo Glock

7 Kazuki Nakajima

8 Sebastian Vettel

9 Adrian Sutil Force

10 Felipe Massa

 

 

Top 10 Race

 

1 Jenson Button

2 Rubens Barrichello

3 Jarno Trulli

4 Timo Glock

5 Fernando Alonso

6 Nico Rosberg

7 Sebastien Buemi

8 Sebastien Bourdais

9 Adrian Sutil

10 Nick Heidfeld

 

Pár kép a mairól:

4318_100312_fer_4_n2.jpg

4318_100312_mgp_4_n2.jpg

4318_100312_red_3_n2.jpg

4318_100312_ren_4_n2.jpg

4318_100312for4_n2.jpg

4318_100312his2_n2.jpg

4318_100312_tor_1_n2.jpg

Többi

http://www.a5.hu/kepgaleria/4318/4318_100312lot2_n2.jpg
http://www.a5.hu/kepgaleria/4318/4318_100312vir5_n2.jpg
http://www.a5.hu/kepgaleria/4318/4318_100312wil2_n2.jpg
http://www.a5.hu/kepgaleria/4318/4318_100312_mgp_5_n2.jpg
http://www.a5.hu/kepgaleria/4318/4318_100312_ren_1_n2.jpg
http://www.a5.hu/kepgaleria/4318/4318_100312_fer_3_n2.jpg
http://www.a5.hu/kepgaleria/4318/4318_100312_sau_5_n2.JPG
http://www.a5.hu/kepgaleria/4318/4318_100312_tor_2_n2.jpg
http://www.a5.hu/kepgaleria/4318/4318_100312mcl1_n2.jpg
http://www.a5.hu/kepgaleria/4318/4318_100312mcl2_n2.jpg
http://www.a5.hu/kepgaleria/4318/4318_100312vir1_n2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...